#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/05/2013 09:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα παρέμβουν οι ΗΠΑ στη Συρία;(Ανανεωμένο) Οι πρόσφατες εναέριες ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία ίσως προκαλέσουν μεγάλες πιέσεις στην κυβέρνηση Ομπάμα προκειμένου να παρέμβει, δήλωσε την Κυριακή βασικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, αν και τίθενται ερωτήματα σχετικά με το πώς θα χειριστεί το θέμα χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω συγκρούσεις.

Λίγες μόλις ώρες αφότου ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν για δεύτερη φορά, μέσα σε 48 ώρες περιοχή της Συρίας, κορυφαίοι νομοθέτες των ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η κατάσταση ίσως προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή, όπου ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα μαίνεται για περισσότερο από δύο χρόνια.

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε ότι οι πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές, οι οποίες καθώς φαίνεται είχαν ως στόχο όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ, θα αναγκάσουν την αμερικανική κυβέρνηση να παρέμβει, αν και ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να αποστείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία.

«Πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα αλλάξουν την κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί να στείλουμε αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ασφαλή ζώνη, να προστατεύσουμε και να παρέχουμε όπλα στους σωστούς ανθρώπους στη Συρία, που μάχονται, προφανώς, για τις ίδιες ιδέες στις οποίες και εμείς οι ίδιοι πιστεύουμε», είπε ο Μακέιν σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο Φοξ Νιουζ. «Κάθε ημέρα που περνά, η Χεζμπολάχ αυξάνει την επιρροή της και η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει», είπε.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσινγκτον επανεξετάζει την αντίθεσή της σχετικά με την αποστολή όπλων στους αντάρτες της Συρίας που μάχονται κατά του καθεστώτος Αλ-Άσαντ. Προειδοποίησε, επίσης, ότι η παροχή όπλων στις αντικαθεστωτικές ομάδες αποτελεί μία μόνο επιλογή, η οποία ωστόσο εγκυμονεί τον κίνδυνο τα όπλα αυτά να καταλήξουν στα χέρια αντιαμερικανών εξτρεμιστών οι που βρίσκονται ανάμεσα στους αντάρτες.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε το Σάββατο ότι το Ισραήλ κατέχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί κατά της μεταφοράς προηγμένων όπλων στη Χεζομπολάχ, αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις ισραηλινές εναέριες επιθέσεις στη Συρία.

Ο Ομπάμα έχει επανειλημμένα εκφράσει τους δισταγμούς του για περαιτέρω εμπλοκή των ΗΠΑ στις συριακές συγκρούσεις, οι οποίες ξέσπασαν το 2011 και έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70.000 ανθρώπους, ενώ έχει αναγκάσει περίπου 1,2 εκατομμύρια Σύρους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Νωρίτερα  

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στην Δαμασκό συνιστούν μια "κήρυξη πολέμου", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.

Ο Μέκνταντ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Συρία, υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στον δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η επίθεση "σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα", μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε επικαλούμενος έναν μη κατονομαζόμενο δυτικό διπλωμάτη, ότι οι αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Δαμασκό είχαν στόχο ένα φορτίο με προχωρημένης τεχνολογίας ιρανικούς πυραύλους, οι οποίοι φέρεται ότι προορίζονταν για την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ. Οι πύραυλοι αυτοί Fatah-110 έχουν βεληνεκές 300 χιλιομέτρων.

Ο Ραδιοσταθμός πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα όπλα αυτά επειδή θα έθεταν σε κίνδυνο το Ισραήλ, δίνοντας στην Χεζμπολάχ ένα πλεονέκτημα στην περίπτωση άλλης μιας σύγκρουσης με το εβραϊκό κράτος.

Αυτή ήταν η δεύτερη επιδρομή που πραγματοποιεί το Ισραήλ σε διάστημα τριών ημερών εναντίον όπλων που προορίζονταν για την Χεζμπολάχ στην Συρία.
Την ίδια ώρα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Άμυνας Αχμάντ Βαχιντί, σύμφωνα με τον οποίο η ισραηλινή επίθεση "έγινε με το πράσινο φως των ΗΠΑ".

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει αυτήν την ώρα έκτακτη συνεδρίαση με το υπουργικό του συμβούλιο για να συζητήσουν για την Συρία, καθυστερώντας κατά δύο ώρες την αναχώρησή του για την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.

Στο μεταξύ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ ανέπτυξε δύο συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος στο βόρειο τμήμα της χώρας για προληπτικούς λόγους.

"Δύο συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος αναπτύχθηκαν στο βόρειο Ισραήλ στο πλαίσιο του τακτικού επιχειρησιακού προγράμματος ανάπτυξης και σε συνάρτηση με επιχειρησιακές αποτιμήσεις", σημείωσε η εκπρόσωπος του στρατού.

Ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι οι συστοιχίες αυτές αναπτύχθηκαν έξω από τις βόρειες πόλεις Χάιφα και Σάφεντ.

Καταδικάζει τις επιδρομές ο Αραβικός σύνδεσμος 

Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε σήμερα τις επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ στην Συρία και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να "δράσει άμεσα" για να τις σταματήσει.

Οι επιδρομές αυτές συνιστούν "ολοφάνερα μια επίθεση και μια επικίνδυνη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας ενός αραβικού κράτους", δήλωσε ο Νάμπιλ αλ Αράμπι, γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Νάμπιλ αλ Αράμπι ζήτησε παράλληλα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να "δράσει άμεσα για να σταματήσει τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας".
Ταυτοχρόνως και η προεδρία της Αιγύπτου καταδίκασε σήμερα "την επίθεση" του Ισραήλ κατά της Συρίας.

Οι ισραηλινές επιδρομές συνιστούν "μια παραβίαση των αρχών και του διεθνούς δικαίου και συμβάλουν στην περιπλοκότητα της κατάστασης και στην απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής", υπογραμμίζει η αιγυπτιακή προεδρία σε ανακοίνωσή της

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε «σφαγέα», θα πληρώσει «ένα πολύ βαρύ τίμημα» για όσα έχει διαπράξει σε βάρος του λαού της χώρας του.

«Εσείς, Μπασάρ Άσαντ, Θεού θέλοντος, θα πληρώσετε για όλα αυτά», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προβαίνοντας σε μια από τις πιο σφοδρές φραστικές επιθέσεις του εναντίον του Σύρου ηγέτη, στον οποίο αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας επανειλημμένα εκφράσεις όπως «δολοφόνος» και «σφαγέας».

«Θα πληρώσετε ένα πολύ, πολύ βαρύ τίμημα για το θάρρος που επιδείξατε στα βρέφη στις κούνιες τους, αλλά δεν ήσασταν ικανός να το επιδείξετε σε κανέναν άλλο», συνέχισε ο Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον βουλευτών και μελών του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK).

«Εάν το θέλει ο Θεός, θα φυλακίσουμε αυτόν τον σφαγέα, αυτός ο δολοφόνος θα τιμωρηθεί με την ποινή (που του αξίζει) από την διεθνή κοινότητα. . . και θα υμνούμε τον Θεό γι' αυτό», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η σκληρή τοποθέτηση του Ερντογάν σημειώθηκε αφού είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους κοντά στην Δαμασκό. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, επρόκειτο για όπλα από το Ιράν που προορίζονταν για τη λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ, που θεωρείται ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του συριακού καθεστώτος.

Η Άγκυρα είχε ειρωνευτεί την Δαμασκό το Φεβρουάριο, όταν είχε σημειωθεί μια ισραηλινή επιδρομή σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στην Δαμασκό. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε διερωτηθεί τότε γιατί ο συριακός στρατός δεν αντέδρασε: «γιατί δεν πέταγαν κανένα χαλίκι;», είχε πει.

Η Άγκυρα έχει διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Δαμασκό αφού οι εκκλήσεις της να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης —η οποία διανύει πλέον την τρίτη της χρονιά κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 70.000 ανθρώπους— δεν εισακούστηκαν.

Έκτοτε, η τουρκική κυβέρνηση έχει ταχθεί με τους αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ και φιλοξενεί περίπου 400.000 Σύρους πρόσφυγες και αποστάτες του στρατού.

e-typos

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popaia avatar
  popaia 05/05/2013 13:03:09

  Με λίγα λόγια και το Ισραήλ με τους ισλαμοφασίστες! Παραμύθι ότι το Ισλάμ είναι ο θανάσιμος εχθρός των Εβραίων. Ο καλύτερος σύμμαχός τους είναι, όρα και όλους τους διάσημους Εβραίους, Ωλμπράϊτ, Μπρεζίνσκυ, Σόρος, που φανατικά προωθούν το ισλαμικό στοιχείο. Ποιά ασφάλεια θα έχει το Ισραήλ με την ανατροπή όλων των κοσμικών καθεστώτων και την κυριαρχία γύρω του παντού του ισλαμοφασισμού; Ασφάλεια θα έχουν τα εβραϊκά κεφάλαια με τον ισλαμικό βούρδουλα να κρατάει λουφαγμένα τα πλήθη στη γη. Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση στις περίεργες αυτές σχέσεις. Που κανείς όμως δε συζητάει, είναι ένα θέμα ταμπού.

 2. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 05/05/2013 17:09:14

  Και τωρα το μεγαλο διλλημα για τον Αραβικο κοσμο και τη Μουσουλμανικη Αδελφοτητα! Ειμαστε στο πλευρο του Ισραηλ και των ανταρτων εναντιον του Ασσαντ ή καταδικαζουμε την επιθεση των Εβραιων σε Αραβικο κρατος και συσπειρωνομαστε εναντιον του σιωνιστικου Ισραηλ, "αδειαζοντας" τους ανταρτες... Αραγε αυτος πυραυλος να προκαλεσει "αυτοκαταστροφη" της Αραβικης Ανοιξης;

 3. nikos avatar
  nikos 05/05/2013 20:37:18

  Άραγε τα εβραϊκά κεφάλαια πόσους Εβραίους θα θυσιάσουν πάλι στο βωμό του κέρδους;

 4. ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 05/05/2013 22:45:21

  To ΙΣΡΑΗΛ και οι ΗΠΑ είχαν σχεδιάσει από καιρό την λεγόμενη
  ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ και πράσινα άλογα.
  Μόνο που μέσα στην ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ κρύβεται το φανατικό φονταμενταλιστικο ΙΣΛΑΜ και φυσικά η ΑΛ- ΚΑΙΑΝΤΑ.
  Ο καλύτερος συνεργάτης των ΗΠΑ σε διπλό ρόλο.
  Κατασκευασμένος εχθρός εντός των ΗΠΑ για να δικαιολογούν τις
  επεμβάσεις τους , φίλος και σύμμαχος στην Λιβύη, Κόσσοβο,Βοσνια, Τσετσενια
  και φυσικά στην Συρία για την επιβολή καθεστώτων τύπου μαριονέτα.
  Τώρα κάποιες παράπλευρες απώλειες θα υπάρξουν απ' αυτήν την παράταιρη συνεύρεση.
  Αλλά οι Σιωνιστές και τα Γεράκια στις ΗΠΑ τις έχουν υπολογίσει και δεν νοιάζονται.
  Αυτοί άλλωστε στο παρελθόν άφησαν στο έλεος του Χίτλερ 6.000.000 Εβραίους(μεταξύ αυτών και Ελλήνων Εβραίων) που τους έκανε σαπούνι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους και θα κωλώσουν τώρα για καμιά εκατοστή αθώους που θα τους κάνει κιμά κάποιος τρελός Τζιχαντιστης της Αλ Καιντα ζωσμένος με εκρηκτικά είτε στην Ουάσιγκτον ,στην Βοστώνη, στο Λονδίνο, στο Τελ Αβίδ 'η όπου αλλού.
  Και όπως παρατηρείτε μετά την επιβολή της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης
  οι Τζιχαντιστες φανατικοί Μουσουλμάνοι με την βοήθεια των ΗΠΑ και ΙΣΡΑΗΛ ξηλώνουν τον Χριστιανικό πληθυσμό απ΄την Μέση Ανατολή.
  Είναι και αυτό μέσα στα σχέδια τους.
  Οι Χριστιανοί απ' την φύση τους είναι συνδεδεμένοι με το κοσμικό Κράτος.
  Αυτό όμως είναι εμπόδιο για την επιβολή των φονταμελιστων Μουσουλμάνων
  που μάχονται το κοσμικό Κράτος και έτσι σκοτώνουν τους άπιστους Χριστιανούς με τις ευλογίες φυσικά των ΗΠΑ της πολιτισμένης Δύσης και του Ισραήλ .
  Βέβαια στην Συρία λόγω και της αναλογίας του πληθυσμού τα βρήκαν σκούρα.
  Στην αρχή οι Τζιχαντιστες με την βοήθεια της Δύσης (ΗΠΑ,ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΙΣΡΑΗΛ)
  είχαν επιτυχίες και αναμένονταν η πτώση του Ασσαντ.
  Στην συνέχεια ο Άσσαντ με την βοήθεια του ΙΡΑΝ κυρίως και της Χεζμπολαχ
  αλλά κάνοντας και ο ίδιος έξυπνες κινήσεις προς του Κούρδους και την Χριστιανική μειονότητα ανέτρεψε το παιχνίδι και έχει ήδη στριμώξει άγρια του Τζιχαντιστες της Αλ Καιντα και τους συνεργάτες της που είναι ήδη σε τρομακτικά δύσκολη θέση και περιμένουν πλέον βοήθεια απ’ τις ΗΠΑ –ΙΣΡΑΗΛ –ΤΟΥΡΚΙΑ.
  Και τότε η Δύση ανακάλυψε τα ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ του Ασσαντ!!!(Όπως και του συγχωρεμένου του Σαντάμ).
  Και το ΙΣΡΑΗΛ θέλοντας να βοηθήσει την Αλ Καιντα στην Συρία βομβαρδίζει στόχους του Αραβικού Συριακού Στρατού λέγοντας διάφορες ανοησίες ότι πρόκειται για πυραύλους του ΙΡΑΝ που θα πήγαιναν στην Χεζμπολαχ!!!.
  Λες και δεν μπορούσαν να πάνε απ’ ευθείας στον Λίβανο.
  Το σχέδιο υποστήριξης των Τζιχαντιστων απ’ την ΔΥΣΗ σε πλήρη εξέλιξη.
  Όλα όμως αυτά που θα οδηγήσουν;
  Σε μια παρατεταμένη κρίση στην Μέση Ανατολή με ένα ΙΣΡΑΗΛ που θα είναι περιστοιχισμένο από φονταμενταλιστικα Μουσουλμανικά κράτη.
  Και όσο αυτά θα είναι ελεγχόμενα μέσω Αλ Καιντα και ΗΠΑ το ΙΣΡΑΗΛ θα αισθάνεται Ασφάλεια(;)
  Πόσο όμως θα κρατήσει αυτό ;
  Οι πραγματικά σκεπτόμενοι Εβραίοι ανά τον κόσμο(της Διασποράς) ήδη ανησυχούν.
  Και καλά θα κάνουν (αρχόμενοι και από το δικό μας ΚΙΣ) να στείλουν τα μηνύματα τους προς το ΤΕΛ ΑΒΙΔ.

 5. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 05/05/2013 23:21:39

  Και γιατί θα έπρεπε να αφήσουν τη Χεζμπολάχ να πάρει τους πυραύλους; Καλά έκαναν και τους κατέστρεψαν, τόσα χρόνια επιζούν εκεί διότι αμύνονται όπως μπορούν και μπράβο τους. Και σιγά το πλήγμα για τον Άσαντ, κάτι τρέχει στα γύφτικα...

 6. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 05/05/2013 23:36:40

  Το θεμα ειναι ΑΝ η ενεργεια του Ισραηλ εγινε η οχι σε αντιθεση μιας υπερδυναμης η με την - σιωπηρη εστω - συγκαταθεση τους

 7. tpe avatar
  tpe 06/05/2013 07:17:53

  Πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Υπερβολικά πολλές. Εγώ, το μόνο που βλέπω, είναι ένα Ισραήλ που απλά επιβεβαιώνει πως η Συρια, πρακτικά, δεν έχει στρατό. Κι η επέμβαση, μοιάζει πιο κοντά...

 8. ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 06/05/2013 08:49:27

  Που τις βλέπεται ρε παιδιά της θεωρίες συνομωσίας.
  Δεν γνωρίζατε για την συνεργασία των ΗΠΑ στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ με την Αλ Καιντα προκειμένου να εκδιωχτούν οι Σοβιετικοί;
  Ποιοι τους εξόπλιζαν και τους εκπαίδευαν αυτούς τους τρελούς και φανατικούς ισλαμιστές;
  Δεν ακούσατε για τις δηλώσεις του Καρζαι ότι τους βοηθούσε η CIA;
  Τι άλλο θέλετε δηλαδή για να πιστειτε περί τις συνεργασίας ΗΠΑ(και εν γένει των Δυτικών) με την Αλ Καιντα.
  Πιστοποιητικό από το State Department.
  Τα πράγματα είναι φως φανάρι.
  Το ΙΣΡΑΗΛ με την έγκριση των ΗΠΑ βοηθά τους Τζιχαντιστες
  της Αλ Καιντα στη ΣΥΡΙΑ βομβαρδίζοντας στρατιωτικούς στόχους του Ασσαντ.
  Τόσο καιρό άραγε γιατί δεν το έκαναν.
  Κοντεύουν τρία χρόνια σύρραξης.
  Και γιατί δεν βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις της Χεζμπολαχ στο Λίβανο
  αν πράγματι κινδυνεύουν απ' αυτήν.
  Το ΙΣΡΑΗΛ έχει κάθε λόγο να αμύνεται απέναντι σ' αυτούς που του αμφισβητούν την Κρατική του οντότητα και καλά κάνει.
  Αλλά άλλο αμύνομαι και άλλο …επιτίθεμαι βάσει σχεδίου.
  Απλά τώρα που ο Ασσαντ -με την βοήθεια και της Χεζμπολαχ αυτό είναι αλήθεια-στριμωξε τους μισθοφόρους της Αλ Καιντα τώρα βρεθήκαν όλα.
  Πύραυλοι με φοβερές...ικανότητες και φυσικα το αγαπημένο μενού των Δυτικών: ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ.(Όσα βρήκαν και στις αποθήκες του ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ…)
  Τώρα περί το αν η Συρία διατηρεί ακόμα αξιόμαχο Στρατό και συμμάχους να την υποστηρίξουν προς το παρόν φαίνεται να αποδεικνύεται.(και μάλιστα ο Ασσαντ πρέπει να είναι …εφτάψυχος)
  Αν ήταν του χεριού τους οι Δυτικοί θα είχαν επιβάλλει ζώνη Αεροπορικού αποκλεισμού (Νο fly zone)και θα έκαναν στην συνέχεια επέμβαση(Αλά Λιβύη).
  Το πόσο δύσκολη είναι μια επέμβαση φαίνεται και από τις δηλώσεις του ΟΜΠΑΜΑ που είναι σίγουρος για τα ΧΗΜΙΚΑ…αλλα δεν ξέρει από ποιον χρησιμοποιήθηκαν!!!
  Επειδή όμως στην Διεθνή πολιτική τα πάντα είναι Χρηματιστήριο η Μόσχα
  και το Πεκίνο αν πάρουν κάποια ανταλλάγματα απ' την Δύση μπορεί να πουλήσουν τον Ασσαντ.
  Προς το παρόν τον στηρίζουν Διπλωματικά και με πολεμικό υλικό και υπηρεσίες.
  Μένει να το δούμε.
  Εγώ πάντως το ερώτημα το ξαναθέτω:
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;

 9. Ρηνα avatar
  Ρηνα 06/05/2013 10:13:35

  1) Βρωμικος οπως παντα ο ρολος της Αμερικης...
  2) "ο,τι ακους στη γειτονια σου, καρτερα το και στη γωνια σου"

 10. stamoschios avatar
  stamoschios 06/05/2013 21:10:09

  Δύο χώρες είναι οι παγκόσμιοι τρομοκράτες. Η ισλαμοφασιστική τουρκία και το σιωνιστικό Ισραήλ. Υ.Γ για τους δύο απαχθέντες μητροπολίτες δεν μιλάει κανείς;;; Τόσο ξεφτιλισμένοι είμαστε;;;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.