#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2013 18:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα είναι υποψήφιος στην Βουλγαρία ο Μπερλουσκόνι;Μπορεί να του στέρησαν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στην Ιταλία, μετά την αποπομπή του από την Γερουσία λόγω της καταδίκης του για φορολογικές απάτες, αλλά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται πως ψάχνει για εναλλακτικές. Δημοσιεύματα λοιπόν τον θέλουν  να επιχειρεί είσοδο στο ευρωκοινοβούλιο μέσω υποψηφιότητας σε κάποια ξένη χώρα, κατά προτίμηση την Βουλγαρία, ή την Ουγγαρία ή την Εσθονία.

Η Βουλγαρία μάλλον είναι η πρώτη του προτίμηση, καθώς έχει καλές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Μπορίσοφ, το κόμμα του οποίου έχει ποσοστό αποδοχής γύρω στο 30% και διαθέτει ευρεία βάση ψηφοφόρων, αρκετή για να φέρει τον Μπερλουσκόνι στο ευρωκοινοβούλιο. «Δεν μπορώ να το αποκλείσω, αν και γνωρίζοντας τον Μπερλουσκόνι δεν πιστεύω ότι το σκέφτεται. Έχει πει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να παραμείνει στην Ιταλία» σχολίασε για το θέμα ο κεντροδεξιός γερουσιαστής Ρομπέρτο Φορμιγκόνι.

http://www.corriere.it/politica/13_dicembre_03/formigoni-berlusconi-candidato-bulgaria-non-escludo-ma-non-ci-credo-29c3e7f4-5bff-11e3-bc7d-68ebf7f6255f.shtml

ΣΧΟΛΙΑ

 1. soimyht avatar
  soimyht 04/12/2013 16:37:44

  , με έκπληξη, όμως, παρακολουθώ τους υπουργούς σας, της κυβέρνησης των δύο κομμάτων και τους βουλευτές των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, που σας στηρίζουν, αλλά και κυρίως, τον τεχνοκράτη υπουργό των οικονομικών: να μην μπορούν, και μάλιστα μετά από πολλούς μήνες, “να μοιράσουν τον λεγόμενο φόρο τον σχετικό με τα ακίνητα σε περισσότερους, ώστε να είναι για τον καθέναν μικρότερος”. Μάλιστα στην απορία του κυρίου Ιορδάνη Τζαμτζή: «ποιο μοντέλο ακολουθούμε», ο κύριος Στουρνάρας, φέρετε να απάντησε: «δεν έχουμε μοντέλο, ήμαστε το μοντέλο». Αν ψάχνουμε “μοντέλο”, πάντως, δεν πρέπει να πάμε και πολύ μακριά για να τ’ αναζητήσουμε. service taxe, (φόρος υπηρεσιών, όσο και φόρος, για την αποκομιδή των απορριμμάτων)!
  ο Letta & ο Alfano, μαζί με μερικούς υπουργούς τους, κάναν ένα “ανοικτό” -και μπροστά στην τηλεόραση- υπουργικό συμβούλιο, και αποφάσισαν:
  1ον να μην πληρωθεί το I.M.U. του β’ εξαμήνου του 2013.
  και: 2ον για το2014, να θεσπιστεί ένας νέος: φόρος υπηρεσιών, “service taxe”, τον οποίον θα “μοιράζονται” οι ιδιοκτήτες με τους ενοικιαστές, φόρος υπηρεσιών, όσο και το φόρο για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Όποιος ενοικιαστής (ή και ιδιοκτήτες με πιο αυστηρά κριτήρια), δεν έχει νοικιάσει για “πρώτη κατοικία”, “βίλλα” πάνω από 110 τετραγωνικά διαμπερή/πανταχόθεν ελεύθερο, με πάρκινγκ, αποθήκη, ιδιωτικό πράσινο 40 %, και κυρίως, έχει δυό παιδιά, να μην πληρώνει, (όπως στην Ιταλία/πρόσφατη ρύθμιση).
  Όσον αφορά την άμεση φορολόγηση των πολιτών, δρομολογείται ένας νέος ενιαίος φόρος, ο οποίος θα ονομασθεί Trise και πρόκειται να συμπεριλάβει τον φόρο ακίνητης περιουσίας, όσο και το φόρο για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
  Εδώ σε μας, ταπεινώσαμε τους ιδιοκτήτες μπροστά στους ενοικιαστές. Κάναμε τους ενοικιαστές φορο-εισπράκτορες, σε βάρος των ιδιοκτητών.
  Με βάση, τα όσα αποφασίστηκαν το απόγευμα της 28ης /8ου /2013, στην Ιταλία, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές πρέπει να “μοιραστούν” την “πληρωμή” τόσο του “Φ.Α.Π.”, όσο και το “Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.”, όσον αφορά τις κατοικίες, κατά 3/5 να πληρώνει ο ιδιοκτήτης, αλλά κατά τα 2/5 ο ενοικιαστής. i. Όποιος ενοικιαστής (ή και ιδιοκτήτες με πιο αυστηρά κριτήρια), δεν έχει νοικιάσει για “πρώτη κατοικία”, “βίλλα” πάνω από 110 τετραγωνικά διαμπερή/πανταχόθεν ελεύθερο, με πάρκινγκ, αποθήκη, ιδιωτικό πράσινο 40%, και κυρίως, έχει δυό παιδιά, να μην πληρώνει, (όπως στην Ιταλία/πρόσφατη ρύθμιση). ii. τα ασφαλισμένα ακίνητα, και τ’ ακίνητα που αποκτήθηκαν με τραπεζικό δάνειο (και είναι γι’αυτό υποθηκευμένα), αλλά όμως, το δάνειο είναι ενήμερο, σχετικά με την αποπληρωμή του, να καλύπτετε (η πληρωμή του φόρου ακινήτων) απ’ την ασφαλιστική εταιρία ή την τράπεζα, κατά μικρόν. Ας πούμε κατά το 1/5 (ένα πέμπτο) της μιάς απ’ τις τέσσερες δόσεις (πρόσφατη Ιταλική ρύθμιση για τις “ασφάλειες” (& ο ΕλΓΑ?;!) και “μερικώς για τις τράπεζες”).
  Για τις εμπορικές μισθώσεις στεγασμένες, φαρμακεία, super-market και μη, (οικόπεδα - πάρκινγκ, προαύλια ταβερνών, θέατρα σκιών, θερινοί κινηματογράφοι, αλλά και χωράφια, αγροτικές αποθήκες, αγροτικά συσκευαστήρια, τυροκομεία, ελαιοτριβεία κ.λ.π.) ο ενοικιαστής να πληρώνει τα 3/5 και τα 2/5 ο ιδιοκτήτης. -οι φαρμακοποιοί και άλλοι επαγγελματίες ιδίως κλειστών επαγγελμάτων ζητάν αέρα 250.000 ευρώ για να φύγουν-.
  (Είδα, στην τηλεόραση, τον Letta & τον Alfano, μαζί με μερικούς υπουργούς τους, να κάνουν ένα “ανοικτό” -και μπροστά στην τηλεόραση- υπουργικό συμβούλιο, και αποφάσισαν: 1ον να μην πληρωθεί το I.M.U. του β’ εξαμήνου του 2013. και: 2ον για το2014, να θεσπιστεί ένας νέος: φόρος υπηρεσιών, “service taxe”, τον οποίον θα “μοιράζονται” οι ιδιοκτήτες με τους ενοικιαστές (αλλά κατά περίπτωση, ιδίως στα αγροτικά κτίσματα: συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, τυροκομεία, αγροτικές αποθήκες κ.λπ. οι ενοικιαστές θα “χαρατσώνονται” ιδιαιτέρως). Τώρα “χαράτσι” και “I.M.U.” θεσπίστηκαν ταυτοχρόνως, όταν οι Μέρκελ και Σαρκοζύ, διόρισαν τους Παπαδήμο και Monti, ρίχνοντας τους (εκλεγμένους)! Παπανδρέου, μα κυρίως, Berlusconi.)

  Οι φόροι δεν πρέπει στρέφονται εναντίων της ιδιοκτησίας, ώστε οι ιδιοκτήτες να χάσουν τις ιδιοκτησίες τους, αλλά όσοι απολαμβάνουν από κοινού των παροχών της κρατικής διοίκησης ή της αυτό διοίκησης, να μοιράζονται τα βάρη service taxe.
  . Οι Δήμοι θα πάψουν να χρηματοδοτούνται απ΄το κράτος, και θα παίρνουν το Ε.Τ.ΑΚ. (του Σουφλιά).
  Στην αγορά ακινήτων κυρίως οι ιδιοκτήτες προσφέρουν. Αν καταρρεύσει η οικοδομή, δεν κλείνουμε και το Πολυτεχνείο! Οι ιδιοκτήτες έδωσαν, τώρα ας δώσουν και οι ενοικιαστές, ή να δίνουν το 1/5 οι ιδιοκτήτες και το 1/5 οι ενοικιαστές, και για τα υπόλοιπα κατά περίπτωση ότι (θα) προβλέπει η σύμβαση, (να διευκολύνεται έτσι και η ενοικίαση, έχω ένα ελαιοτριβείο ή ένα τυροκομείο ή ένα βενζινάδικο, και δεν μπορώ να το λειτουργήσω με κέρδος, να μην το δώσω σε μια αλυσίδα και το ενοίκιο να το παίρνει το κράτος, να διευκολυνθώ ώστε να το ενοικιάσω, -για να επιτευχθούν και οικονομίες κλίμακος, τέλος πάντων-) service taxe ή services taxe.
  πρώτη δημοσίευση 28η /8ου /2013
  Ευθύμιος Περίσσιος Χαλάνδρας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.