18/11/2009 11:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Hillary αποστασιοποιείται και οι διαφορές με τη Κίνα παραμένουν

Σε συνέντευξή της στο Vogue, η Hillary Clinton δηλώνει πως δέχτηκε να αναλάβει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών,  μόνο και μόνο επειδή ο Ομπάμα της άσκησε μεγάλες πιέσεις. Συνεχίζει λέγοντας πως «σοκαρίστηκε» όταν έμαθε πως ο πρόεδρος ήθελε να της δώσει το αξίωμα. «Εγώ δεν ήθελα. Είχα πολλές αντιρρήσεις και μάλιστα πρότεινα διάφορα πρόσωπα για τη θέση» λέει. Τι την έκανε να αλλάξει γνώμη; «Δεν μπορείς να πεις όχι στον Ομπάμα…» απαντάει.

Εν τω μεταξύ, όπως όλα δείχνουν, η επίσημη επίσκεψη του Ομπάμα στη Κίνα δεν έχει καταφέρει και πολλά πράγματα. Πέρα από τετριμμένες δηλώσεις εκατέρωθεν, όσον αφορά στις στενές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, οι βασικές διαφορές και οι υποφώσκουσες διαφωνίες παραμένουν. Στο εμπόριο για παράδειγμα, η κάθε χώρα ακολουθεί το δικό της δρόμο. Η Κίνα προχωράει σταθερά προς τη καθιέρωση της, ως κυρίαρχης οικονομικής δύναμης στην Ασία, αυξάνοντας τη κριτική της στη προστατευτική οικονομική πολιτική, που όπως λέει επιδιώκει η Αμερική. Από την άλλη, οι ΗΠΑ πιέζουν το Πεκίνο να αυξήσει την αξία του κινεζικού νομίσματος, κάτι όμως που ο Κινέζος πρόεδρος αποφεύγει ακόμη και να αναφέρει. Με όλα αυτά τα ανοιχτά προβλήματα, οι «μεγαλοπρεπείς» δηλώσεις για οικονομική συνεργασία και κοινό μέλλον, ακούγονται άτοπες.

Vogue , Business Week

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.