26/10/2009 16:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η British American Tobacco βάζει λουκέτο στη...Δανία με 466 εργαζομένους

Η υπ'αριθμόν δύο καπνοβιομηχανία στον κόσμο, η βρετανική British American Tobacco (BAT), αποφάσισε να κλείσει το 2011 εργοστάσιό της στη Δανία εξαιτίας του υψηλού του κόστους παραγωγής, προκαλώντας την απώλεια 466 θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα η δανέζικη θυγατρική της.

 Το εργοστάσιο στη Δανία, το οποίο λειτουργεί από το 1951 στο Ζόεμποργκ, βόρεια της Κοπεγχάγης, θα κλείσει σταδιακά και η παραγωγή του ύψους 12 δισεκατομμυρίων τσιγάρων ετησίως θα γίνεται από άλλα εργοστάσια της καπνοβιομηχανίας αυτής στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της BAT Δανίας.
Μετά τη μείωση της κατανάλωσης τσιγάρων στην Ευρώπη, η διεύθυνση της BAT στο Λονδίνο έκρινε απαραίτητο να προσαρμόσει τη ζήτηση στις ικανότητες παραγωγής των εργοστασίων της στην περιοχή της Ευρώπης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 Ανάλυση που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου όσον αφορά το εργοστάσιο στη Δανία έδειξε ότι το κόστος παραγωγής σε αυτό ήταν πιο αυξημένο από ό,τι σε άλλα εργοστάσιά της, σύμφωνα με την ΒΑΤ.
 "Οφείλαμε να πάρουμε μια επώδυνη απόφαση και να προτείνουμε το κλείσιμό του", σημείωσε ο Πέτερ Ντάλσμπεργκ, διευθυντής του εργοστασίου, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει ένα κοινωνικό σχέδιο αρωγής των 466 εργαζομένων, οι οποίοι θα απολυθούν σταδιακά.

  Άντε γρήγορά να γίνουμε Δανία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αντί avatar
  αντί 26/10/2009 17:34:18

  Κάθε εργοστάσιο καπνοβιομηχανίας που κλείνει είναι κέρδος για την ανθρωπότητα.

  Αρκεί να μην ανοίγει άλλο αλλού.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/10/2009 20:11:15

  Ανταποδοτικό είναι αυτό το λουκέτο της British American Tobacco στη Δανία και η απόλυση 466 Δανών.

  Πριν από 1-2 μήνες η Δανέζικη VESTAS κατασκευής πτερυγίων ανεμογεννητριών έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Βρετανία και μετέφερε την επιχείρηση στις ΗΠΑ, διότι εκεί -λέει- η αγορά ανεμογεννητριών έχει μεγαλύτερες προοπτικές και το κόστος μειώνεται. Απολύθηκαν ξαφνικά 1500 Βρετανοί, έγιναν καταλήψεις και άλλα και η ιστορία εκκρεμεί στα δικαστήρια. Η εταιρεία πέταξε για την Αμερική πάντως.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 26/10/2009 20:31:10

   να εύχεσαι να μείνει εκεί και από εκεί στον Βόρειο Πόλο με one way ticket.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.