#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/10/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Angela Merkel αποκηρύσσει την πολυπολιτισμικότητα της ΓερμανίαςΗ Angela Merkel δήλωσε πρόσφατα σε συνάντηση της νεολαίας του κόμματός της, πως η πολυπολιτισμικότητα ή Multikulti όπως τη λένε οι Γερμανοί, απέτυχε εντελώς. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο Horst Seehofer, υπουργός της Βαυαρίας, και επικεφαλής ενός αδελφού κόμματος, λέγοντας πως τα δυο κόμματα «είναι δεσμευμένα στη κυριαρχία της γερμανικής  και αντίθετα σε αυτήν της  πολυπολιτισμικής κουλτούρας». Η Merkel μάλιστα συμπλήρωσε, πως η πλημμύρα των μεταναστών κρατάει στάσιμη τη γερμανική οικονομία.

Οι δηλώσεις αυτές είναι εντυπωσιακές τόσο για την ωμότητά τους, όσο και για το ότι αναφέρονται σε μια κυρίαρχη γερμανική κουλτούρα, ένα θέμα που θεωρείται, για προφανείς λόγους, ταμπού στη μεταπολεμική Γερμανία. Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, με όλες τις κοινωνικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις τους.

Οι απαρχές του προβλήματος εντοπίζονται στις ελλείψεις εργατικού δυναμικού που αντιμετώπισε η Γερμανία λίγο μετά το πόλεμο, και που οφείλονταν στους θανάτους του πολέμου, αλλά και στην αιχμαλωσία πολλών στρατιωτών στην ΕΣΣΔ. Η χώρα χρειάστηκε χέρια ώστε να πραγματοποιήσει το οικονομικό της θαύμα, και να ενισχύσει την βιομηχανία εξαγωγών της. Για να το πετύχει, στράφηκε  στη προσέλκυση εργατών από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, και τέλος την Γιουγκοσλαβία. Η Γερμανία έτσι γέμισε από Gastarbeiter, ξένους επισκέπτες εργάτες. Οι Γερμανοί δεν το είδαν αυτό σαν κάτι που θα μπορούσε να μεταλλάξει τη κοινωνία τους. Όπως περίμεναν, οι εργάτες θα επέστρεφαν στις πατρίδες τους όταν πια δεν τους χρειάζονταν. Ποτέ δεν ανέμεναν πως θα δημιουργηθεί κάποιο μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Δεν είχαν καν σχεδιάσει τρόπους αφομοίωσης του ξένου αυτού εργατικού δυναμικού στη κοινωνία τους. Εν τω μεταξύ, η παρουσία εκατομμυρίων αλλοδαπών ανειδίκευτων εργατών στις βιομηχανίες, ώθησε πολλούς Γερμανούς σε θέσεις απασχόλησης «λευκού κολάρου».

Η μερική  ύφεση του 1966, και η μεγάλη του 1973, άλλαξαν τα εργασιακά δεδομένα στη χώρα. Οι μεγάλοι αριθμοί μεταναστών εργατών δεν χρειάζονταν πλέον, και αυτό οδήγησε στην  Anwerbestopp (παύση προσέλκυσης εργατών) το 1973. Παρόλα αυτά, οι ήδη υπάρχοντες μετανάστες δεν έφευγαν, και μάλιστα πολλοί εξ αυτών έφερναν και τις οικογένειές τους. Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι έγιναν πλειοψηφία, καθώς οι άλλες εθνικότητες επέστρεφαν στις πατρίδες τους ώστε να συνεισφέρουν στα εκεί οικονομικά θαύματα. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν ένα νομικό παραθυράκι της Γερμανίας, που τους επέτρεπε να παραμείνουν, ζητώντας πολιτικό άσυλο, ως συνέπεια του πραξικοπήματος στη χώρα τους το 1980.

Και καθώς οι μετανάστες μετέτρεψαν ένα προσωρινό εξαιρετικό γεγονός σε μια μόνιμη πολυπολιτισμική κοινωνία, οι Γερμανοί έπρεπε επιτέλους να το αντιμετωπίσουν. Κατά βάση, δεν ήθελαν τους μετανάστες να αποτελέσουν μέρος της κοινωνίας τους. Αλλά αν θα έμεναν, το Βερολίνο ήθελε να σιγουρευτεί πως θα ήταν αφοσιωμένοι στη Γερμανία.  Η λύση που αποφασίστηκε ήταν η πολυπολιτισμικότητα, μια φιλελεύθερη και ανθρώπινη πολιτική, που πρόσφερε στους μετανάστες την εξής συμφωνία: Κρατήστε τη κουλτούρα σας αλλά ορκιστείτε πίστη στη Γερμανία. Με αυτό το σκεπτικό, οι Τούρκοι δεν θα χρειάζονταν να αφομοιωθούν, αλλά θα μπορούσαν να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα θρησκευτικά, γλωσσικά,  κλπ.  χαρακτηριστικά τους.

Αν και σέβονταν τη διαφορετικότητα, η πολιτική αυτή θύμιζε μια εξαγορά της αφοσίωσης. Η αλήθεια είναι πως οι Γερμανοί δεν γνώριζαν πώς να αφομοιώσουν λαούς διαφορετικής κουλτούρας και προέλευσης. Η πολυπολιτισμικότητα δεν ήταν για αυτούς ένας σεβασμός προς τη διαφορετικότητα, αλλά μάλλον μια αποφυγή του προβλήματος του τι σημαίνει να είναι ή να γίνει κανείς Γερμανός.

Αυτό ανάγεται στην ευρωπαϊκή άποψη του τι σηματοδοτεί το έθνος, η οποία διαφέρει κατά πολύ από την αντίστοιχη αμερικανική. Οι ΗΠΑ θεωρούν τον εαυτό τους ως έθνος μεταναστών, με μια βασική κουλτούρα την οποία οι μετανάστες θα πρέπει να αποδεχτούν μέσα από γνωστές πολυπολιτισμικές διαδικασίες. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει Αμερικανός, αρκεί να αποδεχτεί τη γλώσσα και τη κουλτούρα της χώρας. Η πολιτογράφηση στις ΗΠΑ, έγινε ζήτημα νομικό. Απαιτούσε όρκο και αποδοχή των κοινών αξιών. Η εθνικότητα δηλαδή μπορούσε να αγοραστεί. Είχε μια τιμή.

Το να είσαι όμως Γάλλος, Πολωνός, ή Έλληνας, σήμαινε ότι όχι μόνο έπρεπε να ξέρεις τη γλώσσα και να αποδεχτείς την αντίστοιχη κουλτούρα, αλλά ότι ήσουν Γάλλος, Πολωνός ή Έλληνας διότι τέτοιοι ήταν και οι γονείς σου, όπως και οι δικοί τους γονείς. Σήμαινε δηλαδή μια κοινή ιστορία βασάνων και θριάμβων. Κάτι δηλαδή που δεν αποκτάται με εξαγορά. Για τους Ευρωπαίους, η πολυπολιτισμικότητα δεν είχε να κάνει με ανθρωπιστικές αρχές, κλπ. Ήταν ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της αθρόας εισόδου πολλών μεταναστών. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να κρατήσουν τους μετανάστες, αλλά και τη γερμανική τους ταυτότητα συγχρόνως. Όμως απέτυχαν.

Το αποτέλεσμα ήταν η διαρκής αποξένωση των μεταναστών. Κρατώντας επίσημα τη δική τους ταυτότητα, δεν ενδιαφέρονταν πλέον για τη γερμανική. Ταυτίζονταν περισσότερο με την ιδιαίτερή τους πατρίδα παρά με τη Γερμανία. Η Τουρκία ήταν το σπίτι τους. Η Γερμανία ήταν απλά μια ευκολία. Η βασική αφοσίωση τους ήταν προς τη μητέρα  Τουρκία. Η άποψη πως κάποιος θα μπορούσε να διατηρεί την εθνική του κουλτούρα και να αφοσιωθεί πολιτικά στη νέα του πατρίδα, ήταν καθαρά απλοϊκή. Τα πράγματα δεν λειτουργούν κατ`αυτόν τον τρόπο. Και αν λάβουμε υπόψη τη κατάσταση που επικρατεί μεταξύ της Δύσης και του Ισλάμ, τότε η Γερμανία δεν είχε απλά έναν ξένο πληθυσμό στις τάξεις της, αλλά και πιθανούς τρομοκράτες.Η πολυπολιτισμικότητα είναι ιδιαίτερα διαιρετικός παράγοντας, ειδικά σε χώρες που ορίζουν το έθνος με ευρωπαϊκούς όρους, π.χ μέσω της εθνικότητας. Το αξιοσημείωτο είναι πως η Γερμανίδα καγκελάριος έγινε η πρώτη ευρωπαία ηγέτης που μίλησε με στόμφο εναντίον της έννοιας της πολυπολιτισμικότητας. Οι λόγοι είναι προφανείς. Αν και θα πρέπει να θυμόμαστε πως μιλάμε για τη Γερμανία, που μέχρι σήμερα αντιμετώπιζε διστακτικά τέτοιου είδους  ζητήματα, και  με βάση αναφοράς το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Πολύ απλά, η Γερμανία επιστρέφει στην ιστορία. Πέρασε τα τελευταία 65 χρόνια αποφεύγοντας το θέμα της εθνικής της ταυτότητας. Οι Γερμανοί κρύφτηκαν από το πρόβλημα του εθνικισμού. Και αν σκεφτούμε τι έκαναν τη τελευταία φορά που ασχολήθηκαν με τον εθνικισμό, τους αξίζουν συγχαρητήρια για την 65χρονη σιωπηλή υπομονή τους. Αυτή όμως η σιωπή, τελείωσε σήμερα.

Δυο είναι τα γεγονότα που επανέφεραν αυτή τη γερμανική εθνική αφύπνιση. Το πρώτο είναι η μεγάλη μάζα Τούρκων και άλλων μουσουλμάνων μεταναστών. Το δεύτερο είναι η κατάσταση των πολυεθνικών οργανισμών στους οποίους εντάχθηκε και περιορίστηκε η Γερμανία. Το ΝΑΤΟ, μια στρατιωτική συμμαχία που αποτελείται από κράτη με μηδαμινή στρατιωτική αποδοτικότητα, είναι θνησιγενές. Η ΕΕ, η οποία όπως απέδειξε η πρόσφατη ελληνική και όχι μόνο οικονομική κρίση, θέτει εν αμφιβόλλω την ευρωπαϊκή ενότητα. Η Γερμανία λοιπόν, άρχισε να βλέπει τον εαυτό της ως διαμορφωτή των θεσμών της ΕΕ, έτσι ώστε να μη περιορίζεται στο ρόλο του οικονομικού εγγυητή και μόνο. Αυτό αναγκάζει τους Γερμανούς να αρχίσουν να σκέφτονται  μια νέα Γερμανία, πέρα από τις σχέσεις της με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Γερμανία είναι αδύνατο να αναθεωρήσει τη θέση της επί της πολυπολιτισμικότητας χωρίς να τονίσει τις αρχές του γερμανικού έθνους. Και μόλις γίνει αυτό, αρχίζουν να αναδύονται και τα εθνικά συμφέροντα. Και αφού η Γερμανία αποτελεί τη κυρίαρχη δύναμη της Ευρώπης, η ιστορία της ηπείρου αρχίζει να ξαναγράφεται εξ`αρχής. Η χώρα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές εξωτερικές πολιτικές. Όμως μια επίθεση εναντίον της πολυπολιτισμικότητας αποτελεί συγχρόνως και μια επιβεβαίωση της γερμανικής εθνικής ταυτότητας. Δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε όλα είναι πιθανά.

Σκεφτείτε ότι η Merkel ξεκαθάρισε πως η χώρα της έχει ανάγκη από 400.000 εξειδικευμένους εργαζόμενους. Σκεφτείτε επίσης πως η χώρα χρειάζεται επειγόντως εργατικά χέρια παντός είδους, αλλά που να μην είναι μουσουλμάνοι που ήδη κατοικούν σε αυτήν, ειδικά σε σχέση με το γερμανικό δημογραφικό πρόβλημα. Αν η Γερμανία δεν μπορεί να εισάγει εργάτες για κοινωνικούς λόγους, μπορεί να εξάγει εργοστάσια, τηλεφωνικά κέντρα, ιατρικά κέντρα, και γραφεία υποστήριξης τηλεπικοινωνιών. Λίγο πιο ανατολικά υπάρχει η Ρωσία με τη δική της δημογραφική κρίση, που όμως διαθέτει επαρκές εξαγώγιμο εργατικό δυναμικό, επειδή η οικονομία της εξαρτάται αποκλειστικά από τους φυσικούς της πόρους. Η Γερμανία ήδη βασίζεται στη ρωσική ενέργεια. Αν αρχίσει να βασίζεται και στους Ρώσους εργάτες, και αν η Ρωσία αρχίσει να βασίζεται στις γερμανικές επενδύσεις, τότε ο χάρτης της Ευρώπης θα επανασχεδιαστεί για μια ακόμη φορά, και η ευρωπαϊκή ιστορία θα ξεκινήσει από την αρχή, με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς.

Συνεπώς,  η δήλωση της Merkel είναι σημαντικότατη σε δυο επίπεδα: Πρώτον, ξεστόμισε δυνατά αυτό που οι περισσότεροι ηγέτες ήδη γνωρίζουν, ότι δηλαδή η πολυπολιτισμικότητα μπορεί να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή. Δεύτερον, με το να το πει δημοσίως, θέτει σε κίνηση έναν μηχανισμό που μπορεί να έχει ισχυρές επιπτώσεις όχι μόνο στη Γερμανία και στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρη τη παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων. Δεν είναι φανερές προς το παρόν οι προθέσεις της, που μπορεί απλά να είναι ένας τρόπος τόνωσης της δημοτικότητας του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού του οποίου  ηγείται. Η διαδικασία όμως την οποία ξεκίνησε δύσκολα μπορεί να περιοριστεί, και πόσο μάλλον να διαχειριστεί με τάξη. Ολόκληρη η Ευρώπη, ολόκληρος ο κόσμος, υφίστανται μια πάλη μεταξύ πολιτισμών εντός συνόρων. Οι Γερμανοί όμως είναι διαφορετικοί, ιστορικά και γεωγραφικά. Και όταν αρχίζουμε να αναλογιζόμαστε αυτή τη διαφορετικότητα, το παιχνίδι χοντραίνει.

S.A. (STRATFOR)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2010 09:26:59

  Και είναι χειρότερο το πρόβλημα. Οι ταραχές στην Γαλλία αφορούν στην απώλεια τρόπου ζωής. Για την ώρα αντιδρούν οι Γάλλοι. Αν επεκταθεί στα πιτσιρίκια ή τους μετανάστες, η τριβή θα γίνει Γαλλο-Γερμανική.

  Μέχρι τώρα, εμείς εδώ βλέπουμε τους Γερμανο-γάλλους ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά για το συμφέρον τους, να προσπαθούν να περιορίσουν το "Ελληνικό" πρόβλημα στην Ελλάδα και να μην κολλήσει η Ευρώπη. Εξ ου και τα "μέτρα" που σχεδιάζει η Ευρώπη, δηλαδή η Γερμανία. Αν η Γερμανία και η Γαλλία πάψουν να τα βρίσκουν (που το θεωρώ χλωμό -- μόνο από εσωτερικές φασαρίες), τότε θα έχουμε νέα δεδομένα.

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ archaeopteryx 20/10/2010 13:56:04

   Eξ όσων φαίνεται η ουραγός πλέον Frau Merkel πίσω απο τον Γερμανό συγγραφέα SARAZIN και πρώην διοικητή της Deutsche Bundesbank κάνειτο πρωτο της βήμα για να καθαρίσει, όχι μόνο το γερμανικό αλλά και το ευρωπαϊκό πολιτισμικό τοπίο.

   Πόσο όμως μπορεί να είναι αποτελεσματικό; Διότι, όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά σε όλην την Ευρώπη υπάρχουν μετανάστες απο χρόνια, που μάλιστα μερικούς απο αυτούς προστατεύει η γερμανική νομοθεσία όπου, "οτιδήποτε εναντίον τους εργω, λόγω ή διανοία επισύρει αυτόφωρο και ποινή φυλάκισης".

   Γιατί σήμερα μετανάστες θεωρούνται κάθε είδους έγχρωμοι ισλαμιστές κ.λ.π. αλλά δέν θεωρούνται μετανάστες οι Εβραίοι, οι οποίοι μάλιστα αρνούνται τον επαναπατρισμό τους στην ένδοξη γή των προγόνων τους. Και το χειρότερο. Βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά υπο τις ευχές ανιστόρητων χριστιανών και σε τέτοια έκταση για να μπορούν αυτοί να διαφεντεύουν του παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.
   Άν κανείς αμφιβάλλει άς μετρήσει σε παγκόσμια κλίμακα

   χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εβραίϊκα...............49
   χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άλλα .................. 3

   Σύνολο ..........................................52

   Είναι τα ιδρύματα όπου όλοι οι χρεωμένοι λαοί απο λίγο έως πολύ χρεωστούν κάτω απο όρους ληστείας.

   Περιμένουμε επιπτώσεις και αποτελέσματα

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. Katsis avatar
  Katsis 20/10/2010 09:40:08

  Αυτές τις ειδήσεις γιατι δεν τις βλεπουμε στα κανάλια; Μπράβο στο αντί.

 3. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 20/10/2010 09:40:43

  Αλήθεια, τώρα, τι θα πουν οι ντόπιοι ευρωλιγούρηδες που διατυμπάνιζαν το ευρωπαϊκό όραμα της δήθεν "ανοικτής πολυπολιτισμικής κοινωνίας";

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΝΙΚΟΣ 20/10/2010 09:48:10

   Ε, δεν την ξέρεις την εύκολη "καραμέλα"; Θα πουν ότι "στη Γερμανία φαίνεται ότι επικρατούν οι ξενόφοβες, συντηρητικές δυνάμεις και επωάζεται ξανά το αβγό του φιδιού"!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αυριανιστής 20/10/2010 10:02:28

    Nαι αλλα την αφορμη την εδωσε ενας σοσιαλδημοκρατης ονοματι Σαραζιν που περιμενε να φθασει σε συνταξιμη ηλικια και μετα ξεφουρνισε τα εθνικιστικα του δινοντας πασα στη Μερκελ.
    Αντε και στα δικα μας.Βεβαια εμεις ως συνηθως ακολουθουμε με καποια καθυστερηση.Ακομη ειμαστε στη πολυπολιτισμικοτητα του Γιωργου.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Αυριανιστής 20/10/2010 10:09:07

    Ein volk
    Ein Reich
    Ein Fuehrer

   • Πολίτης της Μπανανίας avatar
    Πολίτης της Μπανανίας @ Αυριανιστής 20/10/2010 16:23:48

    Κόλλημα που είχαν αυτοί οι άνθρωποι μια ζωή με τα αυγά.

    Μάλλον δεν τους τάιζαν καλά οι παππούδες τους με τα αμπέχονα και τις γενειάδες.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 20/10/2010 10:02:46

  "Η αλήθεια είναι πως οι Γερμανοί δεν γνώριζαν πώς να αφομοιώσουν λαούς διαφορετικής κουλτούρας και προέλευσης".

  Ε, πώς δεν γνώριζαν; Όλοι εκείνοι οι φούρνοι στο Άουσβιτς πού αποσκοπούσαν; Στην αφομοίωση λαών διαφορετικής κουλτούρας μεταξύ τους και -εν συνεχεία- με τη μητέρα γη.

  Η γερμανική ανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο. Ή, όπως λέει ο σοφός μας λαός: "Ο λύκος κι αν εγέρασε, κι άλλαξε το μαλλί του, μήδε την γνώμη άλλαξε, μήδε την κεφαλή του".

  • προβοκατορας avatar
   προβοκατορας @ Στέργιος 20/10/2010 11:14:34

   ας γινοuμε λοιπον ολοι Η.Π.Α. , πολuπολιτισμικος χuλος δηλαδη, για να ησuχασοuμε.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ προβοκατορας 20/10/2010 22:29:01

    Όχι, το σωστό δεν είναι να γίνουμε πολυπολιτισμικός χυλός, αλλά αν έχει στο CV τον αφανισμό δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή δεν σου άρεσε η φάτσα τους, η θρησκεία τους ή η γλώσσα τους, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς γι'αυτά τα θέματα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Στέργιος 20/10/2010 21:40:26

   Ο Στέργιος συμπαθεί το Ισλάμ, οπότε το πρόβλημά του ειναι οι Γερμανοί. Ευτυχώς που το Ισλάμ είναι μία φιλελεύθερη και ανεκτική θρησκεία, χωρίς πολιτική χροιά... Ευτυχώς επίσης που το Ισλάμ απευθύνεται σε ανθρώπους με ιδιαίτερες πνευματικές ανησυχίες... Διαβάστε το Κοράνι, εάν φυσικά καταφέρετε να βγάλετε άκρη με την ακατάσχετη μπουρδολογία του (πράγμα απίθανο), και θα καταλάβετε γιατί η κουλτούρα των μουσουλμάνων είναι τέτοια που είναι και γιατί το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να χτίζουν χλιδάτους ουρανοξύστες και να φτιάχνουν τεχνητά νησιά. Πέραν τούτου, ουδέν...

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ ΒΙΣ 20/10/2010 22:30:05

    Ναι, εκτιμώ βαθύτατα το Ισλάμ, και ναι, έχω πρόβλημα με τη Γερμανία, όχι λόγω Ισλάμ, όμως, αλλά λόγω Γερμανίας.

 5. eregoz avatar
  eregoz 20/10/2010 10:15:33

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΦΑΡΣΑ..ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΠΩΛΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

 6. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 20/10/2010 10:39:58

  Την ώρα που στην Ελλάδα τα παιδιά μαθαίνουν από τα νηπιαγωγεία την “πολυπολιτισμικότητα”, βγήκε η Μέρκελ και είπε τέτοιο πράγμα! Να έρθει στο Ελλάντα να πάρει μαθήματα πολυπολιτισμικότητας από την κα Δραγώνα, κλπ...

  Νομίζω ότι υπάρχει κάποιος Γαλλο-Γερμανικός άξονας στο θέμα. Πριν από ένα μήνα ο Σαρκοζύ, όταν τον ζόρισαν για τις απελάσεις, επικαλέσθηκε συζήτηση με την Μέρκελ. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει συνεννόηση.

  Μία βδομάδα πριν η Μέρκελ μιλήσει για το τέλος της πολυπολιτισμικότητας, ο Seehofer ζήτησε να σταματήσει η μετανάστευση Τούρκων και Αράβων στην Γερμανία.

  Άρα είναι φανερό ότι το πρόβλημα κυρίως εντοπίζεται στο λεγόμενο integrationsverweigerer, στους μη-ενσωματώσιμους μετανάστες οι οποίοι συγκροτούν θύλακες μέσα στο γερμανικό σώμα και αρνούνται να συνδιαλλαγούν με την “επικρατούσα”, όπως είπε, Γερμανική κουλτούρα.

  Υπάρχει και μια διαφωνία με τους Ελεύθερους Δημοκράτες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι εξ αιτίας των αυστηρν μεταναστευτικών νόμων, η βιομηχανία δεν μπορεί να αναπληρώσει με ξένους το έλλειμμα ειδικευμένων εργατών, και χάνει 1% του ΑΕΠ ετησίως.

  Άρα, η θέση της Μέρκελ είναι πολιτική; Από πρώτη άποψη έτσι φαίνεται, διότι, συν τοις άλλοις, η Μέρκελ είπε ότι πριν οι Γερμανοί δώσουν εργασία σε μετανάστες, θα πρέπει να προσπαθήσουν να εκπαιδεύσουν και να αξιοποιήσουν το γερμανικό εργατικό δυναμικό.

  Όπμως οι νεο-Γερμανοί και όταν σκέφτονται πολιτικά, σκέφτονται κατά βάθος και οικονομικά. Ο Sarrazzin, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε προπομπός των δηλώσεων Μέρκελ, με γλαφυρό αλλά λίγο άκομψο τρόπο, δήλωσε ότι οι μη-ενσωματώσιμοι Τούρκοι και Άραβες ζούνε από το γερμανικό κράτος πρόνοιας. Άρα είναι αντιπαραγωγικοί, “παράγουν μόνο κοριτσάκια με μαντήλες”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

  Το συμπέρασμα είναι ότι μάλλον το κόμμα της Μέρκελ αποφάσισε, ότι παρά το όποιο όφελος κάποιων βιομηχανιών, οι μάζες των μη-ενσωματώσιμων θα δημιουργήσουν πρόβλημα στους μηχανισμούς πρόνοιας. Ενδεχομένως να θέλουν στο μέλλον να περικόψουν κονδύλια πρόνοιας, ή, ακόμη, να σκέφτονται ότι σε μία ενδεχόμενη ύφεση και αύξηση της ανεργίας το σύστημα πρόνοιας θα γονατίσει, και αυτό θα δημιουργήσει κοινωνικές εντάσεις. Η κυρίαρχη τάση στο κόμμα της Μέρκελ, άλλωστε, είναι η συγκράτηση και η μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Πέρα από το αυτονόητο ότι είναι δύσκολο για ένα κράτος να διαχειριστεί μία μεγάλη ξένη μάζα, η οποία είναι και αντιπαραγωγική αλλά και αδιάφορη, ή και εχθρικά διακείμενη προς την “κυρίαρχη κουλτούρα”.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Professor Moriarty 20/10/2010 10:49:22

   Είδατε που τελικά το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ των Σημίτη και ΓΑΠ συναντιέται με τους πατενταρισμένους νεοφιλελεύθερους του Βεστερβέλλε;

   Τι λέει ο Βεστερβέλλε; "Βάλτε μέσα αβέρτα μετανάστες για να μη χάνουμε 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο".

   Τι έλεγε ο Σημίτης; "Οι μετανάστες προσφέρουν στην ελληνική οικονομία, χωρίς αυτούς τα ασφαλιστικά ταμεία θα είχαν καταρρεύσει."

   Τι λέει ο ΓΑΠ τώρα; Τα ίδια δε λέει, θέλοντας μάλιστα και να τους ελληνοποιήσει;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 20/10/2010 11:04:17

    Ο ΓΑΠ ανατράφηκε με τον αμερικανικό τρόπο, όπου, όπως επιβεβαιώνει παραπάνω το Stratfor και είναι και το πιο ενδιαφέρον απόσπασμα κατά τη γνώμη μου, "οι ΗΠΑ δημιουργήθηκαν ως έθνος μεταναστών και η εθνικότητα στις ΗΠΑ μπορεί να ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ, έχει ΜΙΑ ΤΙΜΗ".

    Γι αυτό του είναι αδύνατο να αντιληφθεί ο,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτό.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 20/10/2010 11:06:08

    Γι αυτό εκδηλώνει αυτή τη βιαιότητα και την ταχύτητα στο να μας μετατρέψει σε "έθνος μεταναστών" με το στανιό!

    Αλλά δεν πρόκειται να του βγει.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 20/10/2010 11:16:57

    Ο ΓΑΠ ακολουθεί δύο δρόμους που προσπαθεί να το πετύχει αυτό.

    Πρώτον, η μεταναστοποίηση των Ελλήνων, που εξαθλιώνονται και εξωθούνται σε μαζική μετανάστευση.

    Έτσι ώστε (δεύτερον), να αφήσουν ελεύθερο χώρο στην πλημμυρίδα ασιατών και αφρικανών μεταναστών, στους οποίους ο ΓΑΠ θα δώσει τη δυνατότητα να ελληνοποιηθούν.

    Και ο τελικός στόχος, η "διευκόλυνση" του "επενδυτικού" κεφαλαίου, με μισθούς επιπέδου Βουλγαρίας.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Αυριανιστής 20/10/2010 11:22:04

    αλλενάκι, πολύ σωστή παρατήρηση. Η εκδοχή της "πολυπολιτισμικότητας" που επικρατεί στην Ελλάδα είναι η Κλιντονική έκδοση του multicultural, η οποία προκαλεί αλλεργία και σε πολλούς αμερικανούς.

 7. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 20/10/2010 10:50:31

  Τελικά αυτό που φαίνεται να σημαίνουν τέτοιες δηλώσεις είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος με τον ανάποδο τρόπο:
  Δια της βίας επιβολή του "σωστού τρόπου (σκέψης-συμπεριφοράς κλπ)".
  Πάμε δηλαδή πιο κοντά στην κατάσταση όπου η διαφορετική "κουλτούρα" θα είναι απλά παράνομη. Στην ουσία, εδώ, ποινικοποίηση του Ισλάμ. Κατ'επέκταση (αναγκαστικά) θα "κρυφτεί στο μπαούλο" κάθε πολιτισμικό στοιχείο βασιζόμενο στην θρησκεία, όποια κι αν είναι αυτή.

  (Με μια πονηρή εξαίρεση, που αν τολμήσω να την εκστομίσω θα έχουμε τα γνωστά και θα χρειαστώ διάσωση από τον tsilivithra).

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ (A)θανάσης 20/10/2010 10:53:26

   Στην "διαφορετική κουλτούρα" που κατά τη γνώμη σου δεν πρέπει να είναι παράνομη, περιλαμβάνεις και ατομικές συνήθειες επιβλαβείς για τους άλλους;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ (A)θανάσης 20/10/2010 10:58:22

   Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, τελικά... Χε χε...

   Άλλο εννοώ. Ο τσιλιβίθρας δεν σώζει μόνο καπνιστές!   (Κι εγώ είμαι μη καπνιστής έως αντικαπνιστής, αλλά ηπιότερος...)

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ (A)θανάσης 20/10/2010 11:32:39

    (A)θανάση έχεις επικίνδυνα επίπεδα αντίληψης και οξύνοιας!!

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 20/10/2010 11:35:45

    Απλά διαβάζω και όπου ΔΕ σχολιάζω, φίλε τσιλιβίθρα!

    Εκτός αν το λές ειρωνικά όπότε έχεις δίκιο!

    Οξύνοια και αντίληψη είναι κάτι που δεν διέθετα ποτέ, δυστυχώς...


    (Σας έστειλε ο Θραξ το mail μου?)

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ (A)θανάσης 20/10/2010 11:46:44

    (Α)θανάση όχι δεν το λέω καθόλου ειρωνικά.
    Ίσα-ίσα.
    Σπάνιο πράγμα σήμερα να βλέπεις ανθρώπους να αντιλαμβάνονται τα διακριτικά μυνήματα...
    Και για τον εαυτό μου το λέω γιατί κι εγώ πολλές φορές παρασύρομαι από την ορμή του λόγου.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ (A)θανάσης 20/10/2010 11:50:08

    (Α)θανάση πάρε κι ένα δωράκι:

    http://www.guardian.co.uk/world/2010/sep/24/sweden-immigration-far-right-asylum

    Η Σουηδία, η χώρα-πρότυπο των απανταχού σοσιαλησταράδων...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 20/10/2010 11:53:31

    Είναι θέμα εργαλείων ρε συ...
    Όποιος κρατάει σφυρί, όλα καρφιά τα βλέπει, δε λένε?
    Έ, κάποια φορά θα χτυπήσει και στο καρφί...

    Συνήθως βρίσκω πέταλο όμως...

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ (A)θανάσης 20/10/2010 11:57:34

    Ορθώς εμίλησες.

    Η τακτική μας πρέπει να είναι αφαιρετική και διαλεκτική για να μπορεί να γίνεται διάλογος.
    Όταν η ορμή παρασύρει το σύστημα σηκώνει τάφρους και αυτοματισμούς που φρενάρουν την κουβέντα τραβόντζς χειρόφρενο και ντεραπάροντας.

    Πρέπει να το πάμε λάου-λάου για να ελέγχεται η ροή χωρίς να νεκρώνει η κουβέντα.

    Σταματώ εδώ τώρα γιατί θα εξωκείλουμε.

 8. enianos avatar
  enianos 20/10/2010 11:25:01

  Έθνος μεταναστών ? μήπως κράτος μεταναστών ? Αν μπορεί κάποιος ας δώσει των ορισμό του έθνους και του κράτους, ώστε να κατανοούμε την διαφορά μεταξύ των δυο ορισμών!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ enianos 20/10/2010 11:42:33

   Για τους Αμερικανους δεν υπαρχει διαφορα.Οποιαδηποτε κρατικη οντοτητα απο μονο το γεγονος οτι υπαρχει ονομαζεται nation.Φυσικα γνωριζουν οτι οι δεσμοι συνοχης της κοινωνιας θελουν καποιο διαστημα και συμβολα εξ ου και ο ορος nation building = χτισιμο του εθνους που χρησιμοποιουν οταν πανε στρατευματα τους σε μια περιοχη και προσπαθουν να δημιουργησουν κρατος (και εθνος μαζι).
   Η λεξη national = εθνικος,εθνικη στις ΗΠΑ χρησιμοποιειται για να χαρακτηρισει οποιοδηποτε οργανισμο που εχει ομοσπονδιακη παναμερικανικη αρμοδιοτητα π.χ. Εθνικη Υπηρεσια Διαστηματος (NASA).
   Αυτη την εννοια του ορου "εθνικος" προσπαθει να εισαγει ο ΓΑΠ στην Ελλαδα και να αποφορτισει τον ορο απο την παλια εννοια που ειχε σχεση με παραδοσεις,ιστορια κλπ.Ετσι την ιδια ωρα που αφαιρει τον ορο "εθνικος" απο υπουργεια οπως το Αμυνης και το Παιδειας οπου ειχε την εννοια αυτη,τον χρησιμοποιει σε ασχετα οργανα οπως π.χ. το Εθνικο Συμβουλιο του ΠΑΣΟΚ.Καλλιστα το συμβουλιο αυτο θα ονομαζοταν Πανελληνιο ή πανελλαδικο.Η εννοια "εθνικο" εδω χρησιμοποιειται με τον αμερικανικο τροπο δηλαδη δε σημαινει τιποτε αλλο απο το οτι καλυπτει ολη την επικρατεια και δεν ειναι τοπικο.
   Ετσι ο ορος "εθνικος" και κατ επεκταση ο ορος "εθνος" αποφορτιζεται απο το ιστορικο πολιτιστικο παρελθον και δε σημαινει παρα ενα κρατος 132.000 τχ. και τους ανθρωπους που ζουν μεσα σε αυτο ασχετα απο την ιστορια τους.

 9. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 20/10/2010 11:28:09

  Πρώτη φορά που διαβάζω κάτι από STRATFOR το οποίο...διαβάζεται και δεν είναι ένα σκουπίδι προπαγανδιστικό και τυχάρπαστο.

  Βέβαια εδώ με τη χαρακτηριστική μας υπερβολή σπεύσαμε να δώσουμε υπερβολική σημασία στα λεγόμενα της Μερκελ. Μεθαύριο που θα είναι το SDP πάλι κυβέρνηση και θα λένε τα αντιθετα...άιντε πάλι εμείς αναλύσεις για προσέγγιση Γερμανίας-Τουρκίας κλπ... να 'χουμε να ασχολούμαστε.

  Τι πέτυχε, τί απέτυχε. Το ότι ο Αλβανός, Πολωνός, κλπ ενσωματώθηκε πλήρως στην ελληνική ή τη γερμανική κοινωνία είναι γεγονός. Το ότι ο Αχμετ από το Ισλαμαμπάν φορά ακόμα τη φορεσιά που εχει ο θείος του στο Κασμίρ καθώς διασχίζει την Ευριπίδου αρνούμενος να ενσωματωθεί είναι επίσης γεγονός. Δεν περιμέναμε τη Μερκελ να μας το πει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 20/10/2010 12:07:31

   Ο "Άχμεντ από το Ισλαμαμπάντ" δεν πρόκειται ποτέ να ενσωματωθεί, γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ και ο ίδιος. Και για τους αλβανούς, μην παίρνεις και όρκο για το πόσο "ενσωματωμένοι" αισθάνονται. Εκτός αν κρίνεις από τους ελάχιστους που συμμετείχαν στις ομάδες κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα.

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Αυριανιστής 20/10/2010 12:45:54

    @Αυριανιστή: Έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά δεν κρίνω από αυτους τους Αλβανούς που αναφέρεις μόνο. Μιλαω για τα παιδιά εκείνων που ήρθαν τότε... τα οποία σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια και σιγά σιγά στελεχώνουν ελληνικές επιχειρήσεις (έχω παραδείγματα), δεν θέλουν να ακούν για επιστροφή στην Αλβανία και προτιμούν να κάνουν διακοπές στις Κυκλάδες παρά να ακολουθήσουν τους γονείς τους στη Χειμάρρα το καλοκαίρι. Είναι μια καλή πραγματικότητα και οφείλουμε να τη δούμε.

    Ο Αχμετ όπως αναφέρεις κι εσυ...είναι άλλου παπά ευαγγελιο (η κοράνι τελοςπαντων)

  • Dimitris D avatar
   Dimitris D @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 20/10/2010 18:53:50

   Η προσέγγιση Γερμανίας-Τουρκίας τελείωσε. Η Γερμανία δεν πρόκειται να κάνει συνδιαχείριση των πετρελαίων του αιγαίου με την Τουρκία. Ο εθνικισμός ανεβαίνει στην βόρεια ευρώπη, όπου να είναι θα αρχίσουν να αδειάσουν τους αχμέτιδες.
   Και από την ελλάδα θα φύγουν αλλά αφού αδειάσει η ευρώπη.

   • Dimitris D avatar
    Dimitris D @ Dimitris D 20/10/2010 18:57:18

    Α! Περιμένω ότι θα χρησιμοποιείται η τεχνική διαίρεε και βασίλευε, π.χ. να απελάσουμε τους παράνομους πακιστανούς, μετά ας κόψουμε επιδόματα, να διώξουμε μόνο όσους έχουν κάνει εγκλήματα, δεν έμαθαν την γλώσσα κτλ.

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/10/2010 11:34:52

  Η Άνγκελα παρακολουθεί απλώς τις δημοσκοπήσεις:
  h**p://www.spiegel.de/flash/flash-24389.html
  ...and press "max" button.
  Και ως εντρυφήσασα εις τας θετικάς επιστήμας, γνωρίζει την Στατιστικήν και Τεχνική Ανάλυσιν διαγραμμάτων.
  Το έχει πνίξει ήδη το κουνέλι, το διάγραμμα είναι αμείλικτο.
  Τελευταίαν απέλπιδα προσπάθειαν ποιεί. Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.

 11. anonymos avatar
  anonymos 20/10/2010 11:40:16

  Εξω οι Ούννοι απο την Ευρώπη

  • Misha avatar
   Misha @ anonymos 20/10/2010 11:50:50

   Eίναι δύσκολο να εξοριστούν 70 εκατομμύρια γερμανοί κι άλλα 10 αυστριακοί.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Misha 20/10/2010 12:00:23

    Μisha κυρίες και κύριοι...ο Michael Jackson της ημέρας!!

    Φοβερή ατάκα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 20/10/2010 12:03:33

    Τους Γερμανούς άς τους πάρει ...ο Ρήνος, αλλά οι Αυστριακοί τι σε πείραξαν; Που μιλούν την ίδια γλώσσα;
    Υπάρχουν και οι γερμανόγλωσσοι Ελβετοί.. ά και κάτι Γερμανοί του Βόλγα (όπως λέμε "Ρωσοπόντιοι").

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Misha 20/10/2010 12:11:22

    Οι Ούνοι ήταν μογγολική φυλή. Ο Αττίλας ήταν αρχηγός τους. Άρα το "έξω οι Ούνοι" σημαίνει "έξω οι μογγολικής καταγωγής".

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 20/10/2010 12:19:11

    «Πέρασε κι αυτή η ημέρα και ήλθε η επομένη, η 30ή Μαϊου 1941. Είχαμε ακούσει το βράδυ από το ραδιόφωνο το Λονδίνο που μας είπε ότι η Κρήτη εγκατελείφθη πια.
    Πρωί πρωί οι Ούννοι με τις εφημερίδες τους και με προκηρύξεις μας ανήγγειλαν γεμάτοι κομπασμό και υπερηφάνεια ότι κατέλαβαν και την τελευταία γωνιά της Ελλάδας, την ηρωική Κρήτη.
    Δεν ξέρω τι ήταν εκείνο που ένιωθα, μα μου φαίνεται πως ήταν ένα παράπονο μαζί με δυνατό πυρετό. Περίμενα μ' αγωνία να βραδιάσει. Επιτέλους βράδιασε. Συναντηθήκαμε με τον Μανώλη και ξεκινήσαμε....»

    Λάκης Σάντας (κατέβασε με τον Μανώλη Γλέζο το κωλόπανο των Ούννων από την Ακρόπολη το 1941)

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Misha 20/10/2010 12:26:43

    "Ούνοι: Αρχαία νομαδική φυλή μογγολικής καταγωγής, που προερχόταν από την Κεντρ. Ασία. Οι Ού. ήταν βραχύσωμοι, δύσμορφοι και βάρβαροι, και επιδίδονταν σε επιδρομές. Από τον 1ο αι. μ.Χ. άρχισαν να κατευθύνονται προς την Ευρώπη, γιατί προς τα ανατολικά η ισχυρή τότε Κινεζική αυτοκρατορία δεν τους άφηνε δυνατότητες δράσης. Προς το τέλος του 4ου αι., μπροστά στην απειλή των Ού. οι Γότθοι και άλλοι γερμανικοί λαοί κατέκλυσαν τις χώρες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ερήμωσαν την ύπαιθρο και στένεψαν το χώρο στον οποίο εκτεινόταν ο ρωμαϊκός έλεγχος. Συγχρόνως άδειασαν την περιοχή μεταξύ Εύξεινου Πόντου και Γερμανίας, στον οποίο οι Ού., με αρχηγό το Ρουγίλα, ίδρυσαν ένα απέραντο κράτος. Ο επόμενος αρχηγός τους, ο διαβόητος Αττίλας (434-453 μ.Χ.), με έδρα την Πανονία άρχισε να εξαπολύει επιδρομές κατά της αυτοκρατορίας. Ο φοβερός αυτός πολεμιστής, τον οποίο αποκαλούσαν "ιερή μάστιγα" κατέστρεψε 70 πόλεις του Ανατολικού κράτους και το 448 μ.Χ. έφτασε στα πρόθυρα της Κωνσταντινούπολης. Τότε ο Θεοδόσιος Β΄ ο Μικρός αναγκάστηκε να πληρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό και να παραχωρήσει σημαντικό τμήμα της Βαλκανικής, για να σταματήσει τις φοβερές επιδρομές του Αττίλα.

    Οι Ού. στράφηκαν τότε προς τη Δύση και λεηλάτησαν τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Το 451 μ.Χ. όμως έπαθαν μεγάλη πανωλεθρία στην περίφημη "μάχη των εθνών" στα Καταλαυνικά πεδία. Το 452 μ.Χ. επέστρεψε ο Αττίλας και η Ιταλία λεηλατήθηκε φρικωδώς και διέτρεξε κίνδυνο και η ίδια η Ρώμη, που τελικά τον διέφυγε χάρη στον πάπα Λέοντα Α΄, ο οποίος, άγνωστο με ποιο τρόπο, έπεισε τον Αττίλα να φύγει.

    Μετά το θάνατο του Αττίλα (453) διαλύθηκε το κράτος του και οι Ού. εξαφανίστηκαν σιγά - σιγά ως λαός. Μόνο το όνομά τους έμεινε, που χρησιμοποιείται κάθε φορά που θέλουμε να χαρακτηρίσουμε ανθρώπους που εκτελούν βάρβαρες και απάνθρωπες πράξεις.

    Μετά το θάνατο του Αττίλα (453) διαλύθηκε το κράτος του και οι Ού. εξαφανίστηκαν σιγά - σιγά ως λαός. Μόνο το όνομά τους έμεινε, που χρησιμοποιείται κάθε φορά που θέλουμε να χαρακτηρίσουμε ανθρώπους που εκτελούν βάρβαρες και απάνθρωπες πράξεις."

    LivePedia.gr

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/10/2010 11:40:47

  Παραδέχεται όμως ως καλό επιτυχημένο Γερμανό τον Μεσούτ Οζίλ, και αναγνωρίζω της κυρίας άπο καρδιάς, ότι ξέρει από ποδόσφαιρο !
  Το παιδί είναι παιχτούρα: Χθές στο Μπερναμπέου, ο πιτσιρίκος ζωγράφιζε παπάδες στο χορτάρι !

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/10/2010 11:51:41

  Θείο, προσφιλή σου τακτική. "Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".
  Βρε πως θέλετε να ξεγλιστράτε απο τα δύσκολα όσοι της "ροζ Αριστεράς" θέλετε να κάνετε και "ολίγον" τους συντηρητικούς...
  Για ρώτα τον Μεσούτ Οζίλ, όμως, αν ξέρει κάτι και από Μπαχ ή τέλος πάντων τι ειναι αυτό το Μπαχ...

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ ΒΙΣ 20/10/2010 11:56:17

   @ ΒΙΣ: Ναι... όπως ο Μπαμπης Παπαδόπουλος (τυχαίο όνομα) εδώ στα Πατήσια ξέρει απο Αριστοτέλη και Επίκουρο, γιαυτό και καυτηριάζεις το ότι ο Οζίλ δεν ξέρει από Μπαχ... :)

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 20/10/2010 11:56:44

   Άμ δεν είναι μόνο ο μικρός. Δες από κάτω.
   Δεν υπεκφεύγω: Το ποδόσφαιρο είναι ουσιαστικό μέρος του σημερινού Ευρωπαικού πολιτισμού.
   Δεν ξέρω άν ξέρει από Μπάχ. Αλλά και ο Δομάζος δεν ήξερε, ήταν όμως Δομάζος. Τα του Καίσαρος...

  • Misha avatar
   Misha @ ΒΙΣ 20/10/2010 12:01:36

   Aμελέ Ταμπουρού vs Τρεμπλίνκα σημειώσατε Χ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 20/10/2010 12:03:38

   Είναι καλά μαθημένοι, ΒΙΣ, από τον "Ρήγα". Μεγάλο σχολείο, όπως και η ΚΝΕ. Τι σχολείο δηλαδή... πανεπιστήμιο!

   Όσο για τον Οζίλ, προφανώς θα σου απαντούσε με κάτι σαν "πού είν' ο Βάγκνερ, πού είν' ο Πουτσίνι"...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 20/10/2010 12:06:49

   Πώς φαίνεται ότι μερικοί δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο!
   Μόνον με πολιτικούρες, ο βίος είναι αβίωτος, φίλοι!
   Θα αυτοκτονούσα άν απαγόρευαν (φτού στα βυζιά μου) τη μπάλα!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 20/10/2010 12:15:57

   Αυριανιστής, είπαμε. Την Άνγκελα, αλλά και σας τους υπέρ-πολιτικοποιημένους, σσς ενδιαφέρουν πεζά πράγματα: Στατιστικές, φήμες, δημοσκοπήσεις, πράγματα εφήμερα που αύριο θα τα σκορπίσει ο άνεμος.
   Μπροστά σ' αυτά τα γήινα, η αέρινη "καλλιτεχνία στο πράσινο τεραίν", είναι αιώνια ομορφιά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 20/10/2010 12:50:09

   Θείο, κάποτε οι αριστεροί (κόκκινοι και ροζ) δεν ήταν εκείνοι που πρώτοι έλεγαν ότι το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού; Οι της ροζ αριστεράς μάλιστα, ακόμα και σήμερα το θεωρούν πολύ μπρουτάλ για τα εκλεπτυσμένα τους γούστα. Πώς και ξέφυγες από αυτή τη νόρμα;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 20/10/2010 12:59:56

   Οι "προοδευτικοί" αριστεροί ναί, βλακεία απύθμενη.
   Δεν είμαι "προοδευτικός" ούτε "ρόζ", αλλά συντηρητικός αριστερός. Εναντίον της "προόδου". Σε χρώμα βαθύ, σκούρο βυσσινί, έως κυπαρισσί.
   Κι άν ο άλλος είναι παιχταράς, δεν πάει να είναι και οπαδός της Σάρα Πέιλιν ή του Καντάφι, θα τον υποτιμήσω;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 20/10/2010 13:27:35

   Αυριανιστής,
   ο εθνοφυλετισμός κατά την Εκκλησία είναι αίρεση. Και αμάρτημα.
   Σε κοσμική γλώσσα, είναι παρακμιακό φαινόμενο της νεωτερικότητας, μοντέρνο πράγμα. Ήρθε στον κόσμο μαζί με τους αστούς, ο καπιταλισμός τον γέννησε, δεν έχει καμμιά σχέση με τον παραδοσιακό προ-καπιταλιστικό κόσμο. Οι προ-παπούδες μας και οι προ-γιαγιάδες μας δεν γνώρισαν εθνοφυλετισμό και ρατσισμό, αλλά έβλεπαν σχέσεις εξουσίας: Τουρκο-οθωμανούς κατακτητές και εξουσιαστές, απέναντι σε Ρωμιούς και άλλους Χριστιανούς Ραγιάδες-κατακτημένους.

   "Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ: πάντες γαρ υμείς εις εστε εν Χριστώ Ιησού"
   (Παύλος, προς Γαλάτας 3, 28)
   Δεν γίνεται να είσαι συντηρητικός, παραδοσιακός και Χριστανός, και ταυτόχρονα εθνοφυλετιστής.
   Οι εθνοφυλετιστές είναι ανυπόφορα μοντέρνοι.
   Υπάρχουν βέβαια πάμπολλοι "ηθποιοί" συντηρητικοί και Χριστιανοί. "Συντηρητικοί" του πορτοφολιού και "χριστιανοί" χωρίς Χριστό.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 20/10/2010 13:34:07

   Συνοδική Καταδίκη του Εθνοφυλετισμού
   h**p://www.oodegr.com/oode/dogma/genika/airesi_genika2.htm#8.
   Και ένα ενδιαφέρον κείμενο του Ναυπάκτου Ιεροθέου:
   h**p://www.oodegr.com/oode/biblia/ethnik1/perieh.htm

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 20/10/2010 13:46:08

   @ Θειος

   Ναι αλλα οι πολυ παλιοι που λεγαν "πας μη Ελλην βαρβαρος" ηταν εθνοφυλετιστες με τα μπουνια.
   Η Ρωμαικη Αυτοκρατορια που ηταν η πρωτη παγκοσμιοποιηση τα τελειωσε αυτα με το διαταγμα του Καρακαλλα και ο χριστιανισμος εβαλε την τελικη σφραγιδα.
   Ομως η ιστορια δεν εμεινε εκει.Εμφανισθηκε το ισλαμ για το οποιο πας μη μουσουλμανος γκιαουρης απιστος και τελικα ραγιας.Οταν ηλθε στην Ελλαδα οσοι δεν τουρκευαν εμεναν ραγιαδες.Ετσι φτιαχθηκε το νεοελληνικο εθνος απο το Γενος των απροσκυνητων και με τον ευρωπαικο διαφωτισμο.
   Η εγκυκλιος της Εκκλησιας που αναφερεις αφορα φυσικα τις αποσχιστικες προσπαθειες των Βουλγαρων απο τη Μεγαλη Εκκλησια που τελικα ευοδωθηκαν και εγιναν χωριστο εθνος.
   Με τους Αγαρηνους ποτε δεν αμφισβητησε η Εκκλησια οτι ειμαστε διαφορετικοι και να το αμφισβητουσε δεν μας δεχονταν για ισους οι ιμαμηδες.Οποτε;
   Mετα βγηκαν οι δικοι σου που ειπαν "προλεταριοι ολων των χωρων ενωθειτε" αλλα τα ειδαμε τα αντιεθνικιστικα τους και αυτων με τις υβρεις για ρεβιζιονισμο και σοσιαλφασισμο μεταξυ Τιτο,Χοτζα,Μοσχας και Μαο και η τελικη παρασταση του προλεταριακου διεθνισμου δοθηκε στη Γιουγκοσλαβια,τη Γεωργια και το Ναγκορνο Καραμπαχ.Οποτε;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 20/10/2010 14:01:34

   ψυχραιμια, το αρχαιοελληνικό "βάρβαρος" αφορούσε παιδεία, γλώσσα, πολιτισμό, όχι φυλετική καταγωγή. Άλλωστε φαίνεται από την προέλευση της λέξης τη σχετική με τη γλώσσα. Για Σκύθες και Φοίνικες την καταγωγή δημόσιους λειτουργούς στην κλασική Αθήνα τα είπαμε χθές. Προφανώς Ελληνική παιδεία διέθεταν οι εν λόγω. Η Κλασική Γραμματεία είναι γεμάτη με ιστορίες για Σκύθες και Θράκες την καταγωγή διαπρέψαντες ως παροικούντες Ελληνικών πόλεων.
   Ο μουσουλμανισμός έχει όντως θρησκευτικό "ρατσισμό", αλλά όχι καταγωγικό εθνοφυλετισμό. Ιδιαίτερα σκληρός ήταν απέναντι στους παγανιστές, Ζωροαστριστές κπλ, ενώ σχετικά σεβάστηκε τις 2 άλλες μονοθειστικές θρησκείες.
   Τα των μαρξογενών "ζηλωτών" (μάλλον αφελή κατά τη γνώμη μου), είναι πολύ νεότερα και βραχύβια, δευτερόλεπτα στον ιστορικό χρόνο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 20/10/2010 14:08:51

   @ Θειος

   Δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο.Οι Σκυθες ηταν υπαλληλοι του Δημου αλλα οχι πολιτες.Ασφαλως ενας ξενος που δεχοταν ελληνικη παιδεια θεωρειτο συμπαθων αλλα μεχρι μετοικος και περιοικος.
   Το δικαιωμα του Αθηναιου πολιτη -για να μην παμε στη Σπαρτη -ηταν εντελως φυλετικο -καταγωγης.
   Εν πασει περιπτωσει το συγχρονο ελληνικο εθνος ξεχωρισε με θρησκευτικα κριτηρια.Ηταν το Γενος,δηλ οι ελληνοφωνοι ορθοδοξοι χριστιανοι που δεν εξισλαμιστηκαν.
   Εκεινο που ενδιαφερει εμας τωρα ειναι οτι ακριβως η νεοτερη ιστορια και ο πολιτισμος ειναι τοσο χαρακτηρισμενα ως μη ισλαμικα,ακομη και αντιισλαμικα που καθε προσπαθεια ενσωματωσης μουσουλμανων κλπ ειναι σχεδον ακατορθωτη και θα φανει αυτο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 21/10/2010 12:40:31

   Ο "Ρήγας" ήταν ακόμη καλύτερο σχολείο από την ΚΝΕ. Γωνιακό το μαγαζί και χλιδάτο. Η ΚΝΕ ήταν λίγο μπασκλασαρία, δευτερευάντζα.
   Γι' αυτό και όλοι οι παλιοί "Ρηγάδες" έχουν πιάσει καλά πόστα.
   Η ροζ Αριστερά είναι η πραγματική εξουσία στον τόπο μας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 21/10/2010 12:48:02

   @ ΒΙΣ

   Πάντως η ΚΝΕ, όσο μπασκλασαρία κι αν ήταν, είχε κυκλοφορήσει εσωτερικό memo στις φοιτητικές της οργανώσεις (στην πάλαι ποτέ κραταιά ΠΣΚ) για τον εισοδισμό στις αντίπαλες δυνάμεις, σύμφωνα με το οποίο αναφερόταν ξεκάθαρα "ποιος είναι ο καλύτερος πολιτικός καθοδηγητής" . (Το ποιος είναι, δεν γράφεται εδώ, οι... γνώστες ξέρουν τι έλεγε το memo.)

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/10/2010 11:54:06

  Οζίλ, Κεντίρα, Μπόατεγκ, Κλόζε, Ποντόλσκι, Τροχόφσκι...
  Και ο Σβάινστάιγκερ Βαυαρός τοπικιστής με δερμάτινο παντελονάκι, και άκουσον, άκουσον, Grüne..
  Τι Εθνική θα κατεβάσεις βρε απερίσκεπτη, στο επόμενο Γιούρο;

  • Misha avatar
   Misha @ Ο Θείος 20/10/2010 12:12:45

   O Χοιροστάιγκερ είναι ίσως ο μόνος που θα μπορούσε να σταθεί επαξίως στις γνωστές γερμανικές επιχειρήσεις νόμου και ευταξίας (Μάουτχαουζεν, Νταχάου,Μπουχενβαλντ κλπ)

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 20/10/2010 12:22:03

    Ως αρχετυπικός ορεσίβειος Βαυαρός ναί, αλλά μη ξεχνάς, Βαυαρός ήταν και ο δικός μας λεπτεπίλεπτος Όθωνας (όχι ο προπονηταράς, το βασιλιά εννοώ). Και η ξαδέρφη του η Σίσσυ της Ουγγαρίας, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, πανέμορφη, ευγενική, όλο χάρη, συναισθηματική και πρώτη στο σπαθί και στην ιππασία.
    Μη μας παρασύρουν τα στερότυοα. Ο μικρός Μπάστιαν είναι πρώτο παιδί, ελπίζω να μη καβαλλήσει το καλάμι όταν τον πάρει κι αυτόν η Ρεάλ ή η Μπάρτσα (2012;)

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 20/10/2010 12:27:39

    Bαυαρός δεν ήταν κι εκείνος ο Μάουερ, που ήθελε να καρατομήσει τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα;

    Παλιό το χούι, Θείο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 20/10/2010 12:29:07

    Κάθε οίκος έχει τους αληταράδες του και τους αγίους του.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 20/10/2010 12:35:17

    Aγίους;

    Το πολύ πολύ καμμιά καλή μαύρη μπύρα μαζί με κάποιο λιπαρό σαλαμοειδές σαν τα μυαλά τους.

    Δες πόσο μοιάζει ο μακαρίτης ο Φραντς Γιόζεφ Στράους με τον δικό μας Φυρερ να καταλάβεις πως τα γουρουνάκια έχουν όλα μια μούρη.

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Misha 20/10/2010 12:40:39

    Τώρα που ξεκαθαρίσαμε με το multikulti τί θα γίνει με εκείνα τα παληκάρια από τον Καύκασο και τη Ρωσική, Ουζμπέκικη κλπ στέπα στις διάφορες εθνικές ομάδες της Ελλάδας που δεν ξέρουν ούτε καλημέρα να πουν στα ελληνικά; Ενσωματώθηκαν;

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Misha 20/10/2010 12:49:01

    ΑΛΩΒΗΤΕ, προφανώς σε αυτούς αναφερόταν το σύνθημα "έξω οι Ούνοι" που φώναξε κάποιος νωρίτερα. Χα-χα!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 20/10/2010 12:51:38

    Misha, να σε τσιγκλίγω λίγο με Βαυαρούς Αγίους;
    Βαυαρική Σοβιετική Δημοκρατία (1918 - 1919):
    h**p://en.wikipedia.org/wiki/Bavarian_Socialist_Republic
    Από νεότερους; Ενδεικτικά Κάρλ Άμερυ.
    h**p://de.wikipedia.org/wiki/Carl_Amery
    Προσωπικά, ως συντηρητικό ως προς τις αξίες, μου αρέσει αρκετά, όπως έχει εξελιχθεί τελευταία η σκέψη του, και ο σημερινός Πάπας Βενέδικτος XVI, κατά κόσμον Joseph Alois Ratzinger (άν και ξέρω ότι θα διαφωνήσεις).

   • Μisha avatar
    Μisha @ Misha 20/10/2010 19:58:29

    O ιδρυτής των Πρασίνων (γνωστός ο ρόλος τους στη ναζιστικής έμπνευσης επίθεση στη Γιουγκοσλαβία ) και ο αρχηγός των παιδόφιλων σταυροφόρων «άγιοι»;

    Δεν έλεγες για την Χάιντι;

 15. Mak avatar
  Mak 20/10/2010 12:51:25

  Το πρόβλημα με τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες είναι ότι θα πρέπει όλα τα μέλη τους να θέλουν να ενταχθούν σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία και να θυσιάσουν κάτι από τις παλιές τους συνήθειες ή αντιλήψεις.

  Όπως αποδεικνύει η εμπειρία, η πλειοψηφία των μουσουλμάνων στη Δυτική Ευρώπη, δεν επιθυμούν να αφήσουν κάτι πίσω, αλλά μάλλον θέλουν να τα επιβάλλουν και στους άλλους.

  Ουσιαστικά δεν μιλάμε για πολυπολιτισμικές κοινωνίες, αλλά για παράλληλες συμβιώσεις. Όσο οικονομικά δεν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα (με άλλα λόγια τα λεφτά φτάνουν λίγο ή πολύ για όλους), δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Μόλις όμως τα πράγματα στα οικονομικά σφίξουν, αρχίζουν τα προβλήματα...

  Μάλιστα σε κοινωνίες πιο κλειστές από την ελληνική, αυτό το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο σε περίπτωση που φτάσουν τα δικά μας χάλια.

  Η Ευρώπη πάει σε μετωπική με τα προβλήματα του δημογραφικού, της μετανάστευσης και της επέκτασης του ισλαμισμού προς τα δυτικά με ειρηνικό τρόπο.

  Σε εμάς αν δεν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών σε σχέση με τον πληθυσμό και την οικονομία μας, δεν θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα.

  Έτσι όπως τα κάναμε όμως πάμε για μεγάλες κοινωνικές εντάσεις και άνοδο της άκρας δεξιάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  Με κουκλοθέατρα και συζητήσεις δεν λύνονται τα προβλήματα. Όπως επίσης με το να σπάσεις το κεφάλι 10-20 ακροδεξιών. Οι ακροδεξιοί βρίσκουν ακροατήριο όσο τα προβλήματα μεγαλώνουν και λύσεις δεν βρίσκονται.

  Χωρίς να σταματήσει η ανεξέλεγκτη μετανάστευση προς την Ελλάδα, που είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.

  Η Μέρκελ απλά έβγαλε το κεφάλι της από την άμμο.

  Τη τελευταία φορά που οι Ευρωπαίοι έχωσαν το κεφάλι τους στην άμμο και αρνούνταν να δουν κατάματα το πρόβλημα, ήρθε ο Χίτλερ το έβγαλε και το έκοψε σε αρκετούς....

  ΥΓ: Στην Κύπρο υπήρξε περιστατικό με παππού που πήγε τον γιο του στο πάρκο με βερμούδα και τον προπηλάκισαν αραβικής καταγωγής "πολιτικοί πρόσφυγες" επειδή θεώρησαν προκλητικό το ντύσιμο του για τις γυναίκες τους που ήταν εκεί με τα παιδιά τους!

  Στην Κύπρο επειδή υιοθέτησαν την πολιτική της Ε.Ε. σε σχέση με τους πολιτικούς πρόσφυγες, δίνουν αρκετές χιλιάδες € το μήνα σε όποιον γίνει δεκτός σαν πολιτικός πρόσφυγας, ειδικά αν έχει και οικογένεια. Το έχουν πάρει πρέφα σε γειτονικές Αραβικές χώρες που υπάρχουν πολιτικά προβλήματα και διώξεις και έρχονται με τις οικογένειες τους για να κάθονται και να εισπράττουν τα λεφτά της πρόνοιας. Υπάρχει περίπτωση ενός που έφερε τις 2 γυναίκες του και τα 9 παιδιά του και παίρνει πάνω από 7-9.000€ το μήνα!

  • Mak avatar
   Mak @ Mak 20/10/2010 12:57:16

   Περί πολιτικού ασύλου στην Κύπρο:
   http://www.revmamag.com.cy/revma1/ipiresia-asilou-kipros.html

   Και στις δυτικές χώρες με τα μεγάλα κοινωνικά επιδόματα, κάτι ανάλογο γίνεται από μία μερίδα μουσουλμάνων για αυτό αρχίζουν και τρελαίνονται οι ντόπιοι.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Mak 21/10/2010 12:36:54

   Αυτές οι ανόητες πολιτικές της Ευρώπης από την σοσιαλδημοκρατία εκπορεύονται.
   Η σοσιαλδημοκρατία θα γίνει στο τέλος ο χρήσιμος ηλίθιος των ισλαμιστών, αν δεν έχει γίνει ήδη.
   Ακολουθούν οι φιλελεύθεροι.

 16. A.M. avatar
  A.M. 20/10/2010 21:05:11

  Η παγκοσμιοποίηση, η πολυπολιτισμικότητα και όλες αυτές οι δήθεν «προοδευτικές» μπούρδες είναι δημιούργημα των πολυεθνικών εταιρειών και της επονομαζόμενης Νέας Τάξης για να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό της κάθε εθνικής κοινωνίας - κράτους και για να επιβάλλουν ευκολότερα μια παγκόσμια δικτατορική δημοκρατία (ή διαφορετικά μια παγκόσμια οικονομική δικτατορία με δημοκρατικό προσωπείο) και - εννοείται - να μπορούν να έχουν τον έλεγχο αυτοί που την δημιούργησαν δλδ η Νέα Τάξη.

  Εκμεταλλεύονται μέχρι εκεί που τους παίρνει την «πολυπολιτισμικότητα» και τους «πολυπολιτισμικούς φτηνά-εργατικά-χέρια μετανάστες» και μόλις δούν ότι δεν τους χρειάζονται άλλο τους πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες στον κάλαθο των αχρήστων.

  Αυτό δηλώνει ότι θα κάνει η κυρία Μέρκελ.

  Και για την χώρα της μια χαρά θα κάνει.

  Εγώ βέβαια λυπάμαι αυτούς τους αριστεροπροοδευτικούς κουλτουριάρηδες που έχαψαν το παραμύθι της δήθεν πολυπολιτισμικότητας μιας πανανθρώπινης κοινωνίας χωρίς σύνορα.

  Μια ακόμα πίκρα γι' αυτούς, μετά την κατάρρευση του αν-υπαρκτού σοσιαλισμού, που μάλλον και αυτός ήταν ένα δημιούργημα μιας παγκόσμιας κοινωνικής μηχανικής που διαλύθηκε στην ώρα που είχε προ-σχεδιαστεί να διαλυθεί.

  «Έτσ' είν' η ζωή» που έλεγε και ο μέγας Nick the Greek στα γεράματά του.

 17. Mak avatar
  Mak 21/10/2010 12:30:09

  Έτοιμοι για «βίαιη δράση» ισλαμιστές εξτρεμιστές στη Γερμανία

  ΑΘΗΝΑ 21/10/2010

  Στη Γερμανία ζουν πάνω από 1.000 "δυνητικά βίαιοι" ισλαμιστές και ο αριθμός των εξτρεμιστών που έχει εξακριβωθεί ότι βρίσκονται στη χώρα αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, υποστήριξε χθες Τετάρτη η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών (Bundeskriminalamt, BKA) σε ανακοινωθέν της.

  Ο αριθμός των ερευνών για την ισλαμική τρομοκρατία στη Γερμανία, όπου θεωρείται πως σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, αυξάνονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με την BKA. Επί του παρόντος σε εξέλιξη βρίσκονται 352.

  "Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στη Γερμανία πιστεύουν ότι υπάρχουν πάνω από 1.000 ισλαμιστές έτοιμοι να διαπράξουν βίαιες ενέργειες", σύμφωνα με το ανακοινωθέν της υπηρεσίας. Οι αρχές στην πολυπληθέστερη χώρα της ΕΕ έχουν εντοπίσει 131 ισλαμιστές που ζουν στη Γερμανία και χαρακτηρίζονται ως "υποκινητές τρομοκρατών" και κρατούν φακέλους για άλλους 274 που σχετίζονται μαζί τους, πάντα κατά την BKA.

  Η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστές προβάλλεται εκ νέου έντονα στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες μετά την δημοσιοποίηση πληροφοριών περί αποτροπής επιθέσεων στην Ευρώπη χάρη σε όσα αποκάλυψε Γερμανός υπήκοος που συνελήφθη στο Αφγανιστάν. Κατά ορισμένες εκτιμήσεις, η άνοδος του Ισλαμιστικού εξτρεμισμού ενδέχεται να συνδέεται στενά με την αύξηση της ξενοφοβίας. Σε έρευνα του Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ, που θεωρείται προσκείμενο στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), το 58% των Γερμανών που ερωτήθηκαν εξέφεραν τη γνώμη ότι η θρησκευτική ελευθερία των Μουσουλμάνων στη χώρα "πρέπει" να περιοριστεί, ενώ το σύνολο των πολιτών που συμφωνούν με την δήλωση "δεν μου αρέσουν οι Άραβες" αυξήθηκε από το 44% που καταγραφόταν το 2003 στο 55% εφέτος. Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, απόψεις που άλλοτε περιορίζονταν στους κύκλους των νεοναζί πλέον εξαπλώνονται πολύ ευρύτερα στην κοινωνία.

  Η BKA εκτιμά ότι ο κίνδυνος επεισοδίων βίας από μέρους ακροδεξιών έχει διπλασιαστεί από το 1990 κι εντεύθεν, με 9.000 ανθρώπους να θεωρούνται δυνητικοί ύποπτοι.

  Κάνοντας μια δήλωση η οποία ερμηνεύθηκε ως ξεκάθαρη δεξιά στροφή στο ζήτημα των μεταναστών η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είπε το Σαββατοκύριακο ότι ο "πολυπολιτισμός έχει αποτύχει πέρα για πέρα" στη Γερμανία.

  http://www.nooz.gr/world/etoimoi-gia-viaii-drasi--islamistes-ekstremistes-sti-germania

  Αυτή η είδηση λίγο μετά τη δήλωση της Μέρκελ μόνο τυχαία δεν μου κάνει.

  Κάτι παίζει, κάτι έχει αλλάξει...

  Μήπως επίκειται πόλεμος με το Ιράν;

 18. sakis avatar
  sakis 21/10/2010 16:15:13

  φανταστείτε εδώ στην ελλάδα δεν έχουμε καταφέρει όχι μόνο να αφομοιώσουμε αλλά ούτε καν να εντάξουμε τους τσιγγάνους μια μικρή μειονότητα που πάνω από 1000χρόνια ζουν στην ελλάδα πάνε φαντάροι, ζούνε μαζί μας και παρ όλα αυτά ζούμε σε παράλληλους κόσμους μαζί τους.Το ίδιο συμβαίνει και με τους μουσουλμάνους της Δυτικής θράκης μια μικρή μειονότητα το 1 τοις εκατό του ελληνικού πληθυσμού ζούνε τόσα χρόνια μαζί μας και νομίζεις ότι ζούνε στην οθωμανική αυτοκρατορία και μιλάμε σοβαρά στην Ελλάδα να εντάξουμε 2000000 μετανάστες όπου πολλοί από αυτούς κατάγονται από χώρες σκληροπυρηνικές και φονταμενταλιστικές όπου τις γυναίκες τις θεωρούνε κάτι μεταξύ ζώου και πράγματος και για κανέναν λιθοβολισμό.Τους ομοφυλόφυλους τους αποκεφαλίζουν ή τους καίνε ζωντανούς και τους άπιστους τους κρεμάνε.Δηλαδή το ότι σε καμιά ευρωπαική χώρα δεν έχουν καταφέρει να ενταχθούνε οι μουσουλμάνοι βλέπε(σκόπια,γερμανία,γαλλία,βοσνία,βουλγαρία,ιταλία,αγγλία)είναι τυχαίο?η είναι κακοί άνθρωποι και απολίτιστοι και δεν μπόρεσαν να τους αφομοιώσουν ενώ η πολιτισμένη και δημοκρατική Ελλαδάρα της προόδου και του πνεύματος ότι δεν κατάφερε καμιά άλλη πολιτισμένη χώρα θα το καταφέρουμε εμείς άρε δούλεμα που πέφτει.παντού σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής είτε βιολογικές,γενετικές,μοριακές φυσικοχημικές επικρατεί το μέτρο.δηλαδή το οξυγόνο είναι υπερπολύτιμο για τον άνθρωπο και χωρίς αυτό θα είχαμε πεθάνει αλλά αν κάποιος πάθει υπεροξυγόνωση του εγκεφάλου θα υποστεί σοβαρότατη εγκεφαλική βλάβη ή αν κάποιος πάρει πολλές βιταμίνες θα πάθει υπερβιταμίνωση ή αν φάει πολύ θα σκάσει έτσι και με τους αλλοδαπούς σε έναν φυσιολογικό αριθμό που είναι μέσα στα πλαίσια των οικονομικών και βιομηχανικών αναγκών είναι πολύτιμοι και μπορούν να προσφέρουν στις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας αλλά σε παράλογο αριθμό ο οποίος υπερβαίνει κατά πολύ τις ανάγκες της Ελλάδας εκεί πλέον υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα όχι μόνο για τους Ελληνες αλλά και για τους ίδιους γιατί ακόμα και οι καλύτεροι άνρωποι σον κόσμο να είναι όταν δεν έχει δουλειά και βλεπει την οικογένεια του να πεθαίνει από την πείνα και θα ληστέψει και ναρκωτικά θα πουλήσει και διαρρήξεις θα κάνει γιατί η ελλάδα ως μικρή και φτωχή χώρα που είναι χωρίς βιομηχανίες κσι χωρίς ανάπτυξη είναι δεδομένο ότι θα προβούν σε εγκληματικές ενέργειες και θα γκετοποιηθουν όπως και η μεγάλη μάζα των λαθρομεταναστών. Ωραίες όλες αυτές οι ανθρωπιστικές φανφάρες και αγκυλώσεις των ψευτοπροοδευτικών αλλά ζούνε σε μια ουτοπία σε έναν φανταστικό κόσμο που έχουν φτιάξει με το μυαλό τους και το κακό είναι πως την ουτοπία τους και τον παραλογισμό τους θέλουν να μας τον επιβάλουν.

 19. Enzo avatar
  Enzo 21/10/2010 16:19:13

  εχουμε μπλεξει με ανικανους πολιτικους.

 20. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΠΟΥΛΟΣ 14/12/2010 02:20:35

  Θα ήθελα πολύ να γνωρίζω, αν όλοι αυτοί οι κύριοι οι οποίοι ομιλούν διαρκώς και γράφουν περί ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ γνωρίζουν από που κρατάει η σκούφια Τους και ποιά είναι η δική Τους εθνικότητα !...
  Η δική μου σκούφια είναι ορατή στον Κούνο Λακωνίας...
  Είναι ένας πύργος πενταόροφος τον οποίο έχτισαν οι μανιάτες πρόγονοί μου...
  Όμως δεν βγάζω λέξη περί ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Ελληνισμού και τα τοιαύτα !
  Κάθε εθνικότητα και κάθε θρήσκσκευμα αφορά μόνον ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .....
  Όποιος δεν είναι σε θέση να το καταλάβει, είναι άξιος της μοίρας και της εθνικοσοσιαλιστικής του βλακείας !

  Dipl.- Ing. Δημήτρης - Δήμος ΔΙΚΑΙΟΠΟΥΛΟΣ από τον Κούνο Λακωνίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.