#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/08/2011 09:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η σφαγή της Νορβηγίας καταλύτης για το ακροδεξιό εξτρεμιστικό κίνημαΈνας από τους λόγους που η σφαγή της Νορβηγίας απασχόλησε κατά κόρον τα παγκόσμια ΜΜΕ, είναι και το γεγονός ότι ο Anders Breivik συνέγραψε ένα συνοδευτικό ιδεολογικό μανιφέστο 1.500 σελίδων, το οποίο ήδη μελετάται ενδελεχώς από πολιτικούς φορείς, υπηρεσίες ασφάλειας, και ακαδημαϊκούς, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο λόγος είναι ότι το έργο αυτό εμπεριέχει τους σπόρους για ένα νέο ακροδεξιό εξτρεμιστικό κίνημα.

Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από αυτή τη μελέτη, θα επηρεάσουν τα μελλοντικά εξτρεμιστικά κινήματα τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς. Μπορεί να υπάρχουν πολλές μορφές τρομοκρατίας, όμως οι περισσότερες εμπεριέχουν προσχεδιασμένη και με πολιτικά κίνητρα βία, ή την απειλή βίας, με στόχο πολίτες, και με σκοπό την αποστολή ενός μηνύματος προς κάποια κυβέρνηση.

Η μαζική δολοφονία της Νορβηγίας δεν ήταν μια τυχαία επίθεση, αφού τα θύματα ήταν προσεκτικά επιλεγμένα, και άρα θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως πολιτική δολοφονία μεγάλης έκτασης, σε βαθμό που δεν έχουμε δει ξανά στη πρόσφατη ιστορία. Όπως και να τη δούμε όμως, η συγκεκριμένη επίθεση άλλαξε ριζικά τους κανόνες του «παιχνιδιού» του εξτρεμισμού.

Τα θύματα ήταν μέλη της νεολαίας του Εργατικού Προτεσταντικού Κόμματος, που λίγες μέρες πριν είχε καταγγείλει την πολιτική apartheid του Ισραήλ, προτιμώντας να στηρίξει ένα παλαιστινιακό κράτος. Πολιτικά, η Νορβηγία ήταν έτοιμη να αποσύρει κάθε στήριξη της προς το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων,  ακόμη και των ακαδημαϊκών σχέσεων. Ο Breivik αντέδρασε βίαια, εξοντώνοντας τη νέα γενιά του συγκεκριμένου κόμματος.

Τι ακριβώς είναι ένας ακροδεξιός εξτρεμισμός; Κλασικά, συμπεριλαμβάνει τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την εναντίωση στους μετανάστες, τη ξενοφοβία, τον φασισμό, και τη πίστη σε ένα ισχυρό και αυτάρκες κράτος. Ως αποτέλεσμα αυτής της πληθώρας στοιχείων, ο ακροδεξιός εξτρεμισμός συμπεριλαμβάνει πολλές ομάδες και υποομάδες, τάσεις, φράξιες, και οργανώσεις. Κάτι ανάλογο βλέπουμε και στον ακροαριστερό εξτρεμισμό.

Μήπως επιστρέφει η εποχή που η Ευρώπη σπαράσσονταν από τον τρόμο ομάδων όπως η Νατοϊκή GLADIO, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, ο IRA, η  RAF, η Action Directe, ο Μαύρος Σεπτέμβρης, κ.ά.;

Από το χάος ξεπηδά η τάξη. Μήπως βλέπουμε μια αναδιάταξη της πολιτικής σκηνής; Μια νέα τάξη; Τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον κόσμο γενικότερα, κάτι τέτοιο άρχισε να διαφαίνεται. Οι μεγάλες αλλαγές είναι προ των πυλών.

Η ΕΟΚ και η ΕΕ ιδρύθηκαν από τις ευρωπαϊκές ελίτ, έτσι ώστε να επιτευχθεί η σταθερότητα και να γεννηθούν νέες συμμαχίες. Μετά τον ψυχρό πόλεμο και τη κατάρρευση του τοίχους του Βερολίνου, η ΕΕ άνθησε και απόλαυσε ένα σύντομο μήνα του μέλιτος, μέχρι που επήλθε η μακρόχρονη οικονομική ύφεση του 2007.

Προς το παρόν, η άλλοτε κραταιά και στέρεα ευρωζώνη, ξηλώνεται σιγά σιγά, με τις διεθνείς τράπεζες να της επιτίθενται αλύπητα. Το αποτέλεσμα αυτής της οικονομικής επίθεσης είναι η περιθωριοποίηση της μεσαίας τάξης, και η αύξηση του χάσματος μεταξύ των κατώτερων οικονομικά στρωμάτων, και των οικονομικών και διοικητικών ελίτ.

Αυτό όμως, αποτελεί συνταγή για τα χειρότερα στοιχεία του ακροδεξιού εξτρεμισμού, αλλά και του αριστερού (οι αναρχικοί ξαναέγιναν μόδα στην Ελλάδα και στην Ισπανία). Το μανιφέστο του Breivik, είτε μας αρέσει είτε όχι, θα αποτελέσει επίκεντρο επιρροής, ειδικά για τους νεαρούς ακροδεξιούς μαχητές, επειδή δυστυχώς θα τους εμπνεύσουν οι πράξεις του Breivik.

Περιέργως, η υποτιθέμενη στήριξη του Ισραήλ και του Σιωνισμού από τον Νορβηγό δολοφόνο, θα εισπράξει τη συμπάθεια των μέχρι πρότινος αντιπάλων των Εβραίων, των…  νεοναζί. Πρόκειται για τη πιο μεγάλη μετατόπιση μέσα στους κόλπους της ακροδεξιάς. Νεοναζί, που συμπορεύονται με φιλοϊσραηλινούς  δεξιούς εξτρεμιστές!

Αν και είναι ακόμη νωρίς, αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν σημαντικά τις μελλοντικές, και άρα θα πρέπει να τις παρακολουθούμε στενά. Αυτές οι σημαντικές μετατοπίσεις σε συμμαχίες και ομάδες, θα τροφοδοτηθούν επιπλέον από τη παραδοσιακά επιφανειακή, επιδερμική, και τεμπέλικη προσέγγιση των ΜΜΕ. Την ίδια ώρα που το καζάνι θα βράζει κάτω από την επιφάνεια.

Η ακροδεξιά πολιτική άποψη θέλει την ανισότητα, την ανωτερότητα, και τη κατωτερότητα, ως φυσικά στοιχεία της πραγματικότητας των ανθρώπινων σχέσεων, απορρίπτοντας την κοινωνική ισότητα των φιλελεύθερων.

Οι εξτρεμιστές υποστηρίζουν τους διαχωρισμούς και αντιτίθενται στον πολυπολιτισμό. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για τη δεξιά,  και παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη γλίτωσε από την ασχήμια του ακροδεξιού εξτρεμισμού εδώ και 20 χρόνια, η καταστροφή της οικονομίας, και η αδυναμία των κυβερνήσεων να προσφέρουν κοινωνικές φροντίδες στους όλο και αυξανόμενους φτωχούς και άνεργους, επιτρέπει την επιστροφή του.

Αυτό που βλέπουμε είναι μια συνταγή για κοινωνικές αναταραχές στην Ευρώπη. Και αυτό είναι που πέτυχε ο Breivik- στόχευσε και κατάφερε να χτυπήσει τους ιδεολογικούς του εχθρούς, στη καρδιά.

Ας προσέχουμε τις επόμενες κινήσεις στη πολιτική σκακιέρα.

 

S.A.-21st Century Wire

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αναρχοκαπιταλιστής avatar
  Αναρχοκαπιταλιστής 05/08/2011 10:56:09

  Οι τραπεζίτες και οι μυστικές υπηρεσιες χρηματοδοτούν ταυτόχρονα και τους ακροαριστερούς και τους ακροδεξιούς ωστε να μας κάνουν να ζητάμε περισσοτερη προστασία και ασφάλεια απο το σημερινό παγκόσμιο τραπεζικο κράτος, που ελενχει τις κυβερνησείς και τους λαους και καταργεί την οικονομικη και ατομική αυτονομία. Μας θελουν φοβισμένους ωστε να τους έχουμε ανάγκη.

  Ουτε τραπεζικό κράτος, ουτε σοσιαλιστικό κρατος αλλα καθόλου κράτος!!!

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/08/2011 11:30:10

  Μήπως αυτό που βλέπουμε είναι η δημιουργία μηχανισμών φίμωσης οποιασδήποτε διαφορετικής φωνής η οποία ανάγεται σε ΄΄παγκόσμιο κίνδυνο΄΄ κι επομένως πρέπει να εξαλειφθεί; Πάντως ο ΙΡΑ προδόθηκε από τους ίδιους τους υποστηρικτές του

 3. stefanos avatar
  stefanos 05/08/2011 12:44:48

  Γέροντας Παϊσιος: "Θα έρθει ο καιρός που ένας νέος Χίτλερ θα κυβερνήσει στη Γερμανία και ένας νέος Μουσολίνι στην Ιταλία". Ας προετοιμαζόμαστε στο πνευμα και στους σχεδιασμούς της Νέας Εποχής για τα χειρότερα. Αλλωστε για να έρθει ο εκλεκτός Αντι του Χριστου,Παγκόσμιος Κυβερνήτης, ως σωτήρας της οικουμένης, ως ειρηνοποιός και λοιπα παραμύθια πρέπει πρώτα να αιματοκυλιστει ο πλανήτης. Ετσι ειναι:η εωσφορική παγκόσμια διακυβένηση του ζαβου Τζέφρυ απαιτεί και ολοκαυτώματα ανθρώπινων θυσιών προκειμένου να ευδοκιμήσει.

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/08/2011 13:04:50

  Δυστυχώς Στέφανε έχουν δημιουργήσει ένα νόμισμα, που όπως κι αν το δεις, έχει μόνο μία πλευρά..ελπίζουμε όμως!!!

 5. ΝΙΚΟΛΑΟΥ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΟΥ 06/08/2011 01:06:25

  ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΣΙΑΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ?
  ΜΗΠΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ?
  ΑΠΛΑ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΠΟΙΗΣΗΣ
  ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ?
  ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ?

  • One avatar
   One @ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 06/08/2011 16:32:58

   Ναι αλλα χρησημοποιωντας βίαια μέσα οχι μονο χανεις το δικιο σου, αλλα επιφερεις και αντιθετα αποτελεσματα...

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ One 06/08/2011 21:07:28

    Σωστά . Τι γίνεται όμως όταν βλέπεις πλήθη λαθρομεταναστών , μια χώρα ανίκανη να προστατευθεί και να προστατέψει βυθιζόμενη στην παρακμή;.Φοβάμαι ,ότι κάποια στιγμή κάποιοι θα κάνουν κάτι ακραίο και θα έχουν τη σιωπηρή ανοχή του συνόλου της κοινωνίας.

 6. G. W. Markle avatar
  G. W. Markle 10/08/2011 01:45:33

  The Right Wing Movement:

  I have a problem with the right wing movement, in that; they seem to possess a distorted sense of entitlement. They’ve set themselves apart, and seem to think that their faith gives them the right to view the world from a platitude of conceit, through condescending eyes, and with a false sense of superiority. They actually believe themselves to be superior beings, with a manifest destiny and some strange notion that God is on their side. A people with a desire to conquer, under the false guise of Christianity, seeking to dominate in the name of Christ, their view of humanity being reduced to nothing more than a matter of “us” and “them”.

  What they fail to realize is; if the Christ you believe in leads you to view other humans as lesser beings, then you are a follower of the anti-Christ. The plain truth is; God doesn’t have a religion and God doesn’t discriminate. Any religion that professes to be the only true religion, or that they‘re special in the eyes of God preaches false doctrine. If the Spirit of God is truly with you, it will only be known by acts of “unconditional” love and charity. No religion can claim exclusive rights to God. He belongs to all that He has created, and to foster a belief in “us” and “them” is to divide humanity, not unite it.

  And so it will be in The End, that those who have set themselves apart from their fellow man will find that they have set themselves apart from God. The worth of a soul will only be measured by how much it has loved, nothing more, nothing less.

  Woe to those who have taken the widow’s mite and built castles and empires in His name. They have incurred a great accountability. Their suffering will be unending.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.