Η συντριπτική πλειοψηφία των Συρίων είναι αντίθετοι σε ένα ισλαμικό χαλιφάτο
10/07/2014 10:48
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συντριπτική πλειοψηφία των Συρίων είναι αντίθετοι σε ένα ισλαμικό χαλιφάτο

Οι ισλαμιστές αντάρτες που έχουν καταλάβει πόλεις και χωριά σε ολόκληρο το Ιράκ και τη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουν γίνει δεκτοί με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Μια έρευνα που έγινε από μια βρετανική ομάδα δημοσκοπήσεων αποκαλύπτει ότι μόνο το 4% των Σύριων υποστηρίζουν τη σταυροφορία του εξτρεμιστικού Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS) για ένα παναραβικό ισλαμικό χαλιφάτο - ενώ ένας στους τρεις Σύριους εξακολουθεί να υποστηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

«Η έρευνα δίνει μια μοναδική εικόνα της κοινής γνώμης στη Συρία» σχολιάζει ο Johnny Heald, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων. «Δεν πιστεύω ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες τους εκπροσωπούν καλύτερα». Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τοπικές ομάδες με συνεντεύξεις, έγινε σε 12 από τις 14 επαρχίες της Συρίας. Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν τα αισθήματα κάποιων σημαντικών μουσουλμάνων ηγετών και ακαδημαϊκών στην περιοχή, πολλοί εκ των οποίων μίλησαν πρόσφατα ενάντια στην πάλη για ένα Ισλαμικό κράτος που θα εκτείνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντάς το κοινωνικά απερίσκεπτο και πνευματικά διεστραμμένο. «Το χαλιφάτο του Μπαγκντάντι απορρίπτεται από τους περισσότερους μετριοπαθείς ισλαμιστές, επειδή αισθάνονται ότι καταστρέφει τον στόχο τους, να ιδρύσουν ένα ισλαμικό σύστημα με ειρηνικά μέσα» δήλωσε στο αλ-Τζαζίρα ο Φαρίντ Σενσάι, καθηγητής πολιτικής της Μέσης Ανατολής στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα.

http://time.com/2968426/the-vast-majority-of-syrians-are-opposed-to-an-islamic-caliphate/

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.