#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/03/2011 07:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η στρατηγική των «ανθρωπιστικών βομβαρδισμών»
(Global Research) Ο σκοπός της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη δεν είναι η προστασία των αμάχων. Μάλλον το αντίθετο.  Οι στόχοι, στρατιωτικοί και μη, έχουν προεπιλεγεί. Οι θάνατοι αμάχων είναι από πρόθεση, και όχι αποτέλεσμα παράπλευρων απωλειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη χτυπηθεί νοσοκομεία, πολιτικά αεροδρόμια, και κυβερνητικά κτίρια. Όπως ανακοίνωσε το λιβυκό υπουργείο Υγείας, έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί εκατοντάδες άμαχοι μέχρι σήμερα.

Όλες αυτές οι απώλειες αμάχων, που έχουν ως αιτία τους πυραύλους και τις βόμβες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, διαψεύδονται από τη Δύση, ή απλά χαρακτηρίζονται ως παράπλευρες απώλειες. Σύμφωνα μάλιστα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών William Hague, «ο σύγχρονος πόλεμος έχει παράπλευρες απώλειες», κάτι το εντελώς παράλογο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε πως ο συνασπισμός κρατών που βομβαρδίζει τη Λιβύη κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφευχθούν θάνατοι αθώων, ενώ «οι στόχοι είναι κυρίως εγκαταστάσεις αεράμυνας, μακριά από κατοικημένες περιοχές».

Υπάρχει όμως μια ολόκληρη εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα δυτικά ΜΜΕ για να μη μαθευτούν οι θάνατοι αμάχων. Όλα τα ρεπορτάζ τους είναι επίτηδες θολά. Οι πύραυλοι Tomahawk έχουν αναγορευτεί σε εργαλεία ειρήνης και δημοκρατίας. Δεν προκαλούν θανάτους αμάχων. Χωρίς αυτή τη κάλυψη από τα ΜΜΕ, η στρατιωτική επέμβαση θα είχε καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτα. Μάλιστα στη Wall Street Journal, γράφτηκε ότι σε κηδείες αμάχων θυμάτων στη Τρίπολη, τα φέρετρα ήταν άδεια!

Ο σκοπός των βομβαρδισμών είναι να καταστραφεί η παραγωγική βάση της Λιβύης. Η στρατηγική αυτή αποκαλείται, «ανθρωπιστικός βομβαρδισμός». Έχουμε λένε, «την ευθύνη να προστατεύσουμε το λαό». Έτσι, μονάδες παραγωγής ενέργειας, δρόμοι, νοσοκομεία, τηλεοπτικοί σταθμοί, βιομηχανικά κέντρα, κλπ. θεωρούνται νόμιμοι στρατηγικοί στόχοι. Σύμφωνα με τους Λίβυους, ήδη χτυπήθηκαν δυο νοσοκομεία και μια κλινική στη περιοχή της πρωτεύουσας, που όμως απείχαν πολλά χιλιόμετρα από τα πεδία των μαχών. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει κατηγορήσει τη στρατιωτική συμμαχία, πως βομβαρδίζει αδιάκριτα. Το μόνο που απομένει είναι να ακούσουμε τα ΜΜΕ της Δύσης να καταγγέλλουν τον Καντάφι ότι  ο ίδιος στοχοποιεί και καταστρέφει τα νοσοκομεία του.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα νοσοκομεία συμπεριλαμβάνονται επίσημα στο κατάλογο των στόχων των αεροσκαφών. Σε μια περίπτωση, καναδικά CF-18 που τους είχε ανατεθεί να χτυπήσουν κάποιο στόχο, επέστρεψαν χωρίς να το κάνουν. Ο στόχος τους ήταν ένα αεροδρόμιο, δίπλα ακριβώς σε ένα νοσοκομείο.

Η διεθνής κοινότητα, επέβαλλε ένα πολεμικό σκηνικό, και μέσω των ΜΜΕ πέτυχε τη παγκόσμια σχεδόν συναίνεση. Η επέμβαση υποστηρίζεται από πολιτικές οργανώσεις και ΜΚΟ. Ακόμη και η προοδευτική αριστερά υποστηρίζει τους βομβαρδισμούς ως μέσο επιβολής δημοκρατίας, χωρίς όμως να προχωρήσει σε ανάλυση της φύσης της λιβυκής εξέγερσης. Όσοι μιλάνε εναντίον της επέμβασης του ΝΑΤΟ και της Αμερικής, χαρακτηρίζονται ως απολογητές του Καντάφι.

Έχουμε να κάνουμε με το μοντέλο του «ανθρωπιστικού βομβαρδισμού» της Γιουγκοσλαβίας. Αυτό το μοντέλο έχει ως σκοπό του τη διάλυση της υποδομής κάποιας χώρας. Παρόμοιες «ανθρωπιστικές» επιθέσεις είδαμε τόσο στη Γιουγκοσλαβία όσο και στο Ιράκ. Στη πρώτη περίπτωση, χτυπήθηκαν γέφυρες, μονάδες παραγωγής ενέργειας, σχολεία, και νοσοκομεία, που είχαν προσεκτικά επιλεγεί από το κέντρο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην ιταλική Vicenza. Το ίδιο γίνεται και σήμερα. Πολλές φορές, οι πιλότοι δεν γνωρίζουν καν τη φύση του στόχου που τους δίνεται. Στη Γιουγκοσλαβία κατέστρεψαν τα πάντα, ακόμη και πολλά ιστορικά και θρησκευτικά της μνημεία. Σε κάποια φάση το ΝΑΤΟ ήθελε να προκαλέσει και περιβαλλοντική καταστροφή στο Δούναβη, στοχοποιώντας  εργοστάσιο χημικών κοντά στη πρωτεύουσα.

Το 1999, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε ένα νοσοκομείο παίδων στο Βελιγράδι, και δικαιολόγησε την επίθεση λέγοντας πως έγινε για να «σωθούν οι ζωές των νεογέννητων». Δεν σημάδεψαν το τμήμα εκείνο του κτιρίου που είχε παιδάκια, αλλά το αντλιοστάσιο και τις γεννήτριες, κάτι που βέβαια σήμαινε διακοπή ρεύματος για τις θερμοκοιτίδες. Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν πολλά μωρά.

Είδαμε τότε και βλέπουμε και σήμερα την υπερσύγχρονη πολεμική τεχνολογία επί τω  έργω. Τις λεγόμενες «έξυπνες βόμβες», που πραγματικά είναι έξυπνες και πάνε εκεί που τις προγραμματίζουν να πάνε. Όλα στα πλαίσια του «ανθρωπιστικού βομβαρδισμού».

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 29/03/2011 07:43:46

  ...και η εκδίκηση της ιστορίας: στη Lampedusa της Σικελίας
  αποβιβάζονται στρατιές προσφύγων απο τη Λιβύη και τη
  Βόρεια Αφρική... Ο τόπος αυτός δεν είναι ανώνυμος : ο πρίγκηπας
  της Σικελίας Giuseppe Tomasi di Lampedusa είχε συγγράψει στο
  μεσοπόλεμο το γνωστό μυθιστόρημα Il Gattopardo,που αποτέλεσε
  τη βάση του ομώνυμου έργου του Luchino Visconti....πάλι η
  Μεσόγειος πληρώνει ...βόρειες αμαρτίες!

 2. A.M. avatar
  A.M. 29/03/2011 17:30:42

  Οι δολοφόνοι αμάχων πρέπει κάποτε να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου και να εκτελεστούν.
  Ο πόλεμος γίνεται μεταξύ ενόπλων διαφορετικά δεν είναι πόλεμος, είναι δολοφονία.
  Δυστυχώς όμως την ιστορία την γράφουν οι νικητές πάντα και γι αυτό οι δολοφόνοι όλων των τελευταίων πολέμων δεν θα δικαστούν ποτέ από κανένα ανθρώπινο στρατοδικείο.
  Εκτός και αν στραβώσει ο διάολος το ποδάρι του και οι σημερινοί νικητές καταστούν ηττημένοι πριν φύγουν απ την ζωή.
  Τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!
  Πολύ θάθελα πάντως να δώ όλους όσους δίνουν αυτές τις διαταγές βομβαρδισμών κατά αμάχων κατηγορούμενους για εγκλήματα πολέμου σε ένα διεθνές στρατοδικείο όπου ΔΈΝ θα δικάζουν αμερικάνοι, βρεττανοί και γαλλογερμανοί αλλά θα δικάζουν Κινέζοι και Ρώσοι δικαστές.

  Και όχι! δεν θέλω να δώ τον Καντάφι κατηγορούμενο!
  Είμαι χίλια τα εκατό βέβαιος πως ο Καντάφι στην παρούσα τουλάχιστον φάση είναι το θύμα μιας καλοστημένης επιχείρησης που αποβλέπει στην κλοπή του πλούτου της χώρας του.
  Και δεν είναι εγκληματίας και σφαγέας αμάχων ο Καντάφι αλλά όλοι όσοι βομβαρδίζουν τον Καντάφι και όσοι υποστηρίζουν έμμεσα ή άμεσα αυτούς τους βομβαρδισμούς και την επέμβαση όλου αυτού του συρφετού των εγκληματιών της δήθεν διεθνούς κοινότητας που «υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.»
  Και θα χαιρόμουν να έβλεπα κατηγορούμενους ως εγκληματίες και όλους αυτούς των διάφορων «ΜΚΟ» που προκάλεσαν αυτό το μακελειό στην Λιβύη σήμερα, στην Γιουγκοσλαβία πριν λίγα χρόνια κ.ο.κ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.