#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/11/2010 13:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ρωσική Δούμα αναγνωρίζει ως "έγκλημα" τη σφαγή στο ΚατίνΗ ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα) υιοθέτησε σήμερα απόφαση που αναγνωρίζει τη σφαγή χιλιάδων πολωνών από τη NKVD, (τη σοβιετική πολιτική αστυνομία), το 1940, στο Κατίν, ως "έγκλημα" που διέταξε ο Στάλιν.

Την άνοιξη του 1940, λίγο μετά το διαμελισμό της Πολωνίας από τη Γερμανία και την ΕΣΣΔ, 22.000 πολωνοί αξιωματικοί, αιχμάλωτοι του σοβιετικού στρατού, εκτελέστηκαν στο δάσος του Κατίν, στη Μεντνόγε (Ρωσία) και στο Χαρκίβ (Ουκρανία). Επί δεκαετίες, η Σοβιετική Ενωση κατηγορούσε τους ναζί για τις εκτελέσεις αυτές.

"Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα οποία είχαν παραμείνει επί πολλά χρόνια στα μυστικά αρχεία, αποκαλύπτουν το μέγεθος της φοβερής αυτής τραγωδίας, αλλά επιβεβαιώνουν επίσης ότι το έγκλημα του Κατίν διαπράχθηκε με προσωπική διαταγή του Στάλιν και άλλων μελών της σοβιετικής ηγεσίας", τονίζεται στην απόφαση.

"Η ευθύνη για το έγκλημα αυτό καταλογίσθηκε από τη σοβιετική προπαγάνδα στους ναζί εγκληματίες", γεγονός που προκάλεσε "την οργή, την πίκρα και τη δυσπιστία του πολωνικού λαού", υπογραμμίζεται στην απόφαση.

"Το ρωσικό Κοινοβούλιο εκφράζει τη βαθειά του συμπάθεια προς όλα τα θύματα της αδικαιολόγητης αυτής πράξης, στις οικογένειες και τους συγγενείς τους", αναφέρει ακόμα η απόφαση, η οποία υιοθετήθηκε, ενώ Μόσχα και Βαρσοβία κατέβαλαν εφέτος προσπάθειες προσέγγισης που δεν έχουν προηγούμενο από τη σοβιετική εποχή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σταύρος avatar
  Σταύρος 26/11/2010 14:16:56

  Αλλόφρων, στην Δίκη της Νυρεμβέργης, ο Ρώσος κατήγορος - εισαγγελέας Boris Levytsky προσπάθησε και τελικά τα κατάφερε, να επιρρίψει την ευθύνη στους Γερμανούς αξιωματικούς για το Κατίν.
  Θα ζητηθεί και από αυτούς συγνώμη, τουλάχιστον γι αυτή την κατηγορία?

 2. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 26/11/2010 14:40:42

  Μόνον οι έλληνες σταλινικοί δεν το αναγνωρίζουν ως έγκλημα του στάλιν. Ούτε αυτό, ούτε κανένα άλλο! Αλλά, τι λέμε τώρα. Εγκλήματα διέπραξαν μόνον οι ναζί, οι μαζικές δολοφονίες του σταλινικού καθεστώτος ήταν "ανθρωπιστικές" πράξεις.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Professor Moriarty 26/11/2010 15:33:41

   Μην λες τέτοια πράγματα, καθηγητά μου!

   Μπορεί να σεκλετιστεί η Αλέκα και να φύγει από το αντι-μνημονιακό μέτωπο.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 26/11/2010 15:37:46

  «Katyn» επίσης γνωστό και ως «Η Σφαγή στο Δάσος» 16000-25000 Πολωνών Αιχμαλώτων Πολέμου (POWs) το 1940, με εντολή Stalin. Η ταινία «The Story of Katyn», του Πολωνού σκηνοθέτη Andrzej Wajda, βραβεύθηκε το 2008 με Oscar «for the Best Foreign Language Film for the 80th Academy Awards» http://bit.ly/fiFZdg

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 26/11/2010 17:11:07

  Έπρεπε να ακούγατε το 1973 την Δαμανάκη, στα πηγαδάκια του Πολυτεχνείου, με ταγάρι, αμερικάνικο τζάκετ και μαύρο μάξι με κρόσσια, από τις μπουτίκ στο Μοναστηράκι-τελευταία μόδα τότε, να μας στολίζει ως "προπαγανδιστές του φασισμού" γιατί αναφέραμε το Κατύν σαν Σταλινικό έγκλημα. Και ήξερε την μισή ατάκα, γιατί δεν τα έρριχνε στους Γερμανούς αλλά έλεγε ότι ποτέ δεν υπήρξε! Τώρα, μετά από τρείς γάμους και ισάριθμες κομματικές ιδεολογίες, σαν τι θα μας έλεγε, τυλιγμένη στα σινιέ συνολάκια της και με ευρωπαϊκή αξάν;

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ ΠΗΛΕΑΣ 26/11/2010 18:02:19

   Δυστυχώς Πηλέα μου , οι Ελληνες στην πλειοψηφία μας είμαστε σαν τούς ιθαγενείς. Εντυπωσιαζόμαστε από τό τίποτα ,τό μηδαμινό,τό ψεύτικο. Δεν μπορούμε να κρίνουμε επί της ουσίας.
   Για αυτό συνεχίζουμε να ωραιοποιούμε τό μηδέν.
   Και σαν επακόλουθο αναδεικνύουμε κατ΄επανάληψη "τεράστιες" μηδενικές προσωπικότητες, πολιτικές ή άλλες.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ παγωτατζής 26/11/2010 19:58:44

    παγωτατζής
    H Mαρία ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, νέα και μορφωμένη, Xημικός Μηχανικός, η ιστορική Φωνή του Πολυτεχνείου. Kαι κατέληξε ντάμα με Armani της κεντροαριστεράς το 1998, ως κοινή υποψήφια ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ γιά τον Δήμο Αθηναίων, εναντίον του «κυρίου τίποτα» Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η Μαρία με τον πολιτικά νεφελώδη λόγο, βεβαίως και συνετρίβη από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος δεν έλεγε τίποτα..

    Η Μαρία με το βαρύ βιογραφικό, δεν κατάφερε να γίνει υπουργός. Συνεχίζει να περιφέρεται και ν'αγωνιά για εξουσία, χωρίς να εκπροσωπεί κανέναν και τίποτα. Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο σ'αυτή τη ζωή..

    • εναςάσχετος avatar
     εναςάσχετος @ η Dimi 26/11/2010 20:11:08

     Πες το ψέματα.
     Αλήθεια, είμαι περίεργος, εκεί που βρίσκεται τώρα, καλύπτεται ιδεολογικά? Είναι περίφανη για την επιλογή της?

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ εναςάσχετος 26/11/2010 21:48:35

      @εναςάσχετος
      Κατ’αρχάς, τρία διαζύγια και τρία παιδιά από διαφορετικό πατέρα, a priori, δεν ευνοούν την ανάπτυξη ψυχολογικής αυτονομίας της. Επειδή, η ψυχολογική αυτονομία, σ’ένα τόσο πολύπλοκο προσωπικό και οικογενειακό περιβάλλον, δεν έχει λόγους να υφίσταται. Ο φόβος της απώλειας (προσωπικής, υλικής ή, άϋλης), συχνά καταδικάζει το άτομο σε «ολική αφωνία», μεταφορικά και κυριολεκτικά.

      Βεβαίως, μόνον η ίδια γνωρίζει εάν είναι υπερήφανη γιά τις επιλογές ζωής και ιδεολογίας που έχει κάνει. Ως πολιτικός, η ίδια μόνο γνωρίζει τι σημαίνει να ζει χωρίς να έχει την πλήρη αποδοχή των άλλων.

      Βεβαίως, μόνον η ίδια γνωρίζει κατά πόσον είναι διατεθειμένη να υποστηρίζει τις επιλογές της και να συνεχίζει να πληρώνει το κόστος αυτών των επιλογών. Και οι οποίες επιλογές της, όπως όλων μας σ’αυτή τη ζωή βεβαίως, εκ του αποτελέσματος κρίνονται.

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ η Dimi 26/11/2010 20:36:41

     @ Dimi
     Οι κενοί, συναισθηματικα ασταθείς άνθρωποι, ποτέ δεν θα ειναι περήφανοι ή ευτυχισμένοι, από οποιαδήποτε επιλογή και αν κάνουν

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ παγωτατζής 26/11/2010 21:02:37

      παγωτατζής
      Aκριβώς, όπως τα λές είναι. Επίσης η δίψα γιά γρήγορο κι εύκολο πλουτισμό, καθώς και τα πολλαπλά ανοικτά μέτωπα προς επίλυση, δημιουργούν μιά ψυχοφθόρο δυναμική η οποία παρασύρει τα άτομα αυτά σε συναισθηματική ανασφάλεια, σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της ζωής τους.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ παγωτατζής 26/11/2010 21:12:36

    Κατάφερε όμως να γίνει επίτροπος αλιείας στην ΕΕ, στον απόηχο του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο"

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Professor Moriarty 26/11/2010 21:58:24

     Aυτοαναίρεση..

  • danaos avatar
   danaos @ ΠΗΛΕΑΣ 26/11/2010 18:30:56

   Προφανώς Πηλέα μου είσαι και συ Υπουργός,Υφυπουργός,κάποιος του κοινοβουλίου τέλος πάντων, πρόεδρος σε κάποια ΔΕΚΟ, όπως και'γω και πολλοί άλλοι της εποχής εκείνης!Α ρε Πηλέα τι μου θύμησες!

  • Misha avatar
   Misha @ ΠΗΛΕΑΣ 26/11/2010 22:00:08

   Πηλέα, πού ν άκουγες τον Μίμη στα μέσα του 1980 να προετοιμάζει τους κνίτες του Πειραιά για την ένοπλη επανάσταση που οπου νάναι θα ξεσπούσε ...

   Mετά ανακάλυψε κι αυτός την pizza Hut ...όπως και η «φωνη του Πολυτεχνείου» και βρεθηκαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο.

 5. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 26/11/2010 18:23:02

  Και το "δικό μας" μνημόνιο, επικυρώθηκε απο την Βουλή.

 6. ataktos avatar
  ataktos 26/11/2010 20:22:50

  χρειάστηκαν 71 χρόνια να αναγνωρίσουν αυτό το έγκλημα .. αυτό θα πει "δημοκρατία" του αρχιμαφιόζου Πουτιν

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 26/11/2010 20:40:28

  ...και το 2009 όταν γράφαμε μερικοί εδώ για το Κατίν, μας έβριζαν...

 8. sakis avatar
  sakis 27/11/2010 05:16:43

  Ξέρετε ποιό είναι το αστείο ότι έχουν δαιμονοποιήσει οι κομμουνιστές σε απίστευτο βαθμό τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και τον Μεταξά και όχι άδικα βέβαια που ακόμα και να διαφωνούσε κάποιος με τις πρακτικές αυτών των ανθρώπων αλλά να έλεγε μια θετική πραγματική κατάσταση για τις περιόδους των συγκεκριμένων ατόμων θεωρούνταν ως φασίστας ακόμα και αν ήταν πραγματικό γεγονός αλλά όμως για έναν από τους μεγαλύτερους φασίστες και μακελάρηδες του κόσμου που μαζί με τον Χίτλερ θα έκαναν απίστευτο δίδυμο στην κόλαση έναν αρχιεγκληματία και αρχιδολοφόνο που ο Παπαδόπουλος θεωρείται φλώρος μπροστά του εκεί μόκο ,εκεί τουμπεκί είπαμε οι δολοφονίες και οι γενοκτονίες είναι κακές μόνο όταν προέρχονται από ακροδεξιό χέρι αλλά όταν προέρχονται από ακροαριστερό χέρι κάνουν κάτι δολοφονίες ''λουκούμι'' τα εκατομμύρια θύματα του Στάλιν θα λένε φαντάζομαι τι ωραία που με σκότωσε ο ''καλός'' Σταλίν και τι ωραία που δολοφονεί τι ''καλός'' φασίστας που είναι ο ''Πατερούλης'' άσε που οι ζωές τους είναι ''κατώτερες'' από τις ζωές των θυμάτων του ναζισμού.Μην αναφέρω και τους άλλους κομμουνιστές φασίστες Τσαουσέσκου,Ραμίζ Αλία, Εμβέρ Χότζα το ''ανθρωπιστικό'' καθεστώς του Πολ Πότ ή του κομμουνιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος της Βορείας Κορέας ε ρε δούλεμα που πέφτει από τους σταλινοφασίστες του κκε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.