#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/02/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πραγματική πυρηνική απειλή για τον πλανήτηΟι εντάσεις, οι απειλές, καθώς και ο κίνδυνος μιας αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης στο Ιράν, κλιμακώνονται επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, το Ιράν αποτελεί σοβαρή απειλή για την ανθρωπότητα, επειδή εμπλουτίζει ουράνιο, και (όπως ισχυρίζονται) επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ομπάμα, «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», προσθέτοντας πως η χώρα του θα κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Τα πυρηνικά όπλα είναι επικίνδυνα, άσχετα σε ποιανού τα χέρια βρίσκονται. Το Ιράν αποτελεί ένα θεοκρατικό καταπιεστικό, και αντιδραστικό καθεστώς, που θέλει οπωσδήποτε να επεκτείνει την επιρροή του, αλλά και την θέση του μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Αφού  όμως η Αμερική και το Ισραήλ, ανακίνησαν το ζήτημα των πυρηνικών όπλων, καλό θα ήταν να εξετάσουμε ποιος ακριβώς είναι αυτός που συνιστά την πραγματική παγκόσμια πυρηνική απειλή.

Η Αμερική ξοδεύει για στρατιωτικές δαπάνες $687.105.000.000, χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα των πολέμων στο Ιράκ, και στο Αφγανιστάν.

Αντίστοιχα, το Ιράν ξοδεύει $7.044.000.000. Εκατό φορές δηλαδή λιγότερα από την Αμερική.

Οι ΗΠΑ διατηρούν 737 στρατιωτικές βάσεις σε 132 χώρες, από τις 190 συνολικά που ανήκουν στον ΟΗΕ. Όλες μαζί οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό, μπορεί να είναι ίσως και χίλιες!

Το Ιράν, από τη πλευρά του, δεν έχει καμία στρατιωτική βάση εκτός συνόρων.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 5.113 ενεργές και ανενεργές πυρηνικές κεφαλές, και περίπου 3.500 που έχουν αποσυρθεί, και που πρόκειται να αποσυναρμολογηθούν. Στις 5.113 κεφαλές, συμπεριλαμβάνονται 1.790 στρατηγικές, περίπου 500 επιχειρησιακά τακτικές, και 2.645 ανενεργές.

Το Ισραήλ εκτιμάται  ότι διαθέτει κάπου μεταξύ 75 και 200 πυρηνικές κεφαλές.

Πόσες διαθέτει το Ιράν; Καμία!

Ναι, αλλά το Ιράν δεν παραβίασε τις υποχρεώσεις του, που απορρέουν από την συνθήκη περί  μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων (NPT);

Σύμφωνα με τους Ιρανούς, όχι. Αλλά εν πάση περιπτώσει, τι γίνεται με το Ισραήλ, που αρνείται να υπογράψει την εν λόγω Συνθήκη, και που δεν επιτρέπει σε κανέναν να προχωρήσει σε ελέγχους των πυρηνικών του εγκαταστάσεων; Το 2009, η  Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ζήτησε από το Ισραήλ να ενταχθεί στη Συνθήκη NPT, και να επιτρέψει στους επιθεωρητές της  να επισκεφτούν τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις. Το Ισραήλ αρνήθηκε κατηγορηματικά, με την στήριξη μάλιστα των ΗΠΑ.

Ποια είναι η μοναδική χώρα που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνική βόμβα; Οι ΗΠΑ, και μάλιστα δυο φορές, τον Αύγουστο του 1945, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο 150.000-240.000 ανθρώπων.

Ακόμη και αργότερα, οι ΗΠΑ «χρησιμοποίησαν» τα πυρηνικά τους όπλα.  Σύμφωνα με τον πρώην αναλυτή του πενταγώνου  Daniel Ellsberg, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, εντελώς κρυφά από τον λαό τους, χρησιμοποίησαν την απειλή των πυρηνικών όπλων, αρκετές φορές, σε περιπτώσεις διευθέτησης διεθνών κρίσεων κλπ.

Κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν, ότι άσχετα αν η Αμερική διαθέτει χιλιάδες πυρηνικά όπλα, οι ηγέτες της είναι λογικοί άνθρωποι, που αποφεύγουν τις συγκρούσεις, ενώ οι αντίστοιχοι Ιρανοί είναι παράλογοι και ασταθείς φρενοβλαβείς, τους οποίους δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε. Όπως άλλωστε δήλωσε ο Ομπάμα το 2009: «η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει σε ελάχιστους ανθρώπους, με μεγάλο θυμό, να δολοφονήσουν αθώους σε μια πελώρια κλίμακα».

Ποιοι είναι αυτοί οι λίγοι, που μπορούν να προκαλέσουν έναν πυρηνικό Αρμαγεδδώνα;

Σύμφωνα πάλι με τον Daniel Ellsberg, στις δεκαετίες του 1950 και 1960, οι Αμερικανοί είχαν προετοιμάσει σχέδια για περίπτωση πυρηνικού πολέμου, βάσει των οποίων θα καταστρέφονταν οριστικά οι περισσότερες πόλεις, και θα έχαναν τη ζωή τους οι περισσότεροι κάτοικοι του βόρειου ημισφαίριου! Ο συνολικός αριθμός των θανάτων, όπως τον είχαν υπολογίσει οι στρατιωτικοί επιτελάρχες της Ουάσιγκτον, θα έφτανε τα 600 εκατομμύρια! Εκατό ολοκαυτώματα δηλαδή. Και αυτό, μόνο σε περίπτωση πολέμου με την ΕΣΣΔ, και τη Κίνα…

Το 1969, ο τότε πρόεδρος Richard Nixon, παραλίγο να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο, αποφασίζοντας συνειδητά ότι καλό θα ήταν,  οι αντίπαλοι των ΗΠΑ να τον θεωρούσαν αρκετά τρελό, προκειμένου να ενδώσουν στις αμερικανικές θελήσεις.

Το 1984, ο Ronald Reagan, είχε «αστειευτεί» λέγοντας «αγαπητοί μου συμπατριώτες, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι ψηφίστηκε σήμερα νομοθέτημα, βάσει του οποίου η Ρωσία τίθεται εκτός νόμου, για πάντα. Ξεκινάμε τους βομβαρδισμούς σε πέντε λεπτά»!

Παράλληλα, σύμφωνα με τον  Amitabh Pal, είχε πει κάποτε, πως καλωσορίζει τον Αρμαγεδδώνα και το τέλος του κόσμου… Το 1980, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ευαγγελιστή Jim Bakker, ο Reagan δήλωσε πως «η δική μας γενιά μπορεί  να είναι αυτή που θα ζήσει τον Αρμαγεδδώνα»!

Σήμερα τι γίνεται; Η κυβέρνηση του Ομπάμα δεν είναι αυτή που αποσύρει τα πυρηνικά όπλα, και τα αφαιρεί από τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ; Μάλλον όχι. Μπορεί το μέγεθος του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου να μειώθηκε κάπως, αλλά παραμένει άκρως επικίνδυνο, και κεντρικό σημείο της γενικότερης αμερικανικής στρατηγικής.

Το τελευταίο στρατηγικό αμυντικό σχέδιο των ΗΠΑ (2012), αναφέρει: «Θα αναπτύξουμε πυρηνικές δυνάμεις, που σε οποιαδήποτε περίπτωση θα αντιμετωπίσουν κάποιον αντίπαλο, με την προοπτική της καταστροφής του».

Επίσης, ο προτεινόμενος, για το 2013, προϋπολογισμός του Ομπάμα, συμπεριλαμβάνει δαπάνες ρεκόρ όλων των εποχών, σε σχέση με τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα.

Οι αντιδραστικοί Ισλαμιστές φονταμενταλιστές είναι γενικά παράλογοι, και αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή. Το ίδιο όμως είναι κι αυτοί που ηγούνται της Αμερικής, με μια μόνο διαφορά: Ότι αυτοί, έχουν την δυνατότητα να εξαπολύσουν την απόλυτη κόλαση, αφού διαθέτουν πάμπολλα πυρηνικά όπλα.

Οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση θα ήταν παράλογη, και ανήθικη. Οι ηγέτες όμως των ΗΠΑ έχουν σαν βασικό τους κίνητρο την παγκόσμια κυριαρχία, την εκμετάλλευση, και την καταπίεση.

Το καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό τους σύστημα, τροφοδοτείται από τη βία, και την απειλή της χρήσης της. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αμερικανοί απαιτούν να έχουν το μονοπώλιο της δυνατότητας εξαπόλυσης πυρηνικού ολέθρου.

 

Του Larry Everest

Global Research

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=29450

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 25/02/2012 15:04:00

  Keep it up Strange! Make my day, one more time!

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 25/02/2012 15:20:47

  Το δημοσίευμα θα μπορούσε να είχε δημοσιευθεί στην ΠΡΑΒΝΤΑ τη δεκαετία του '50.

  • S.P. avatar
   S.P. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 25/02/2012 16:33:27

   Συμφωνώ με την άποψη σας.
   Άκου να ταυτίζονται οι ΗΠΑ με το μεσαιωνικό καθεστώς των μουλλάδων. Εάν το Ιράν είχε πυρηνικά θα έκανε όσους λαούς μπορούσε σαπούνι, προκειμένου να κυριαρχήσει!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 25/02/2012 16:57:14

  Δώσε SA! Να ξυπνούν κάποιοι από την παραπληροφόρηση των δυτικών ΜΜΕ. Εκ των οποίων προβάλλεται οτιδήποτε άλλο εκτός της αλήθειας.

 4. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 25/02/2012 21:04:33

  Η φοβερή αλήθεια για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποκαλύφθηκε από το theonion το 2008. Αλλά φυσικά η αλήθεια έπεσε θύμα σκοπιμοτήτων.
  http://www.theonion.com/articles/irans-nuclear-operation-revealed-to-be-cover-for-g,2623/

 5. ιωάννης33 avatar
  ιωάννης33 26/02/2012 07:04:54

  "Δεν φοβάμαι αυτόν που θέλει στο οπλοστάσιο του 100 πυρηνικές κεφαλές.Φοβάμαι αυτόν που θέλει μόνο μία."
  Νικόλ Κίντμαν..στον Ειρηνοποιό!

 6. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 26/02/2012 20:48:19

  Τι λέει η Αγία Γραφή; «Και [ο βασιλιάς του βορρά = Ρωσία] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [αθεϊστικό κράτος ]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [το οικονομικό και γεωπολιτικό σεισμό, την αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Τα ρωσικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στην πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α) Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8)

 7. franc avatar
  franc 29/02/2012 18:47:01

  Που και που γράφεται και η φωνή της λογικής αλλά πόσοι τη διαβάζουν?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.