#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2011 10:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πολεμοκάπηλη Δύση ετοιμάζεται και πάλιΤις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι διεθνείς εντάσεις σε σχέση με το Ιράν. Κάποιοι πιστεύουν πως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα πρέπει να συνεργαστούν, και να χτυπήσουν τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Κάτι ανάλογο ζητούσαν και για τη Συρία, πριν από μερικές εβδομάδες.

Στο παρελθόν, χώρες που αντιτίθενται στη Δύση, όπως η Β. Κορέα, είχαν δεχτεί παρόμοιες απειλές.  Υπάρχουν κάποιοι μέσα στην Αμερική που επιδιώκουν και συνηγορούν  για προληπτική επίθεση ακόμη και εναντίον της Κίνας, ή της Ρωσίας, προκειμένου, όπως λένε,  να εξουδετερώσουν την πυρηνική τους ισχύ.

Μοιάζει σαν η Δύση, να άρχισε να υιοθετεί την τακτική του «πρώτα βομβαρδίζουμε, και μετά ρωτάμε», αναφορικά με την επίλυση των  διεθνών προβλημάτων.

Κάποτε, υπήρχε όντως φόβος σε σχέση με την πυρηνική ανάπτυξη του Ιράν. Αυτός όμως ο φόβος έχει τώρα περιοριστεί.

Αυτοί που θέλουν μια επίθεση εναντίον του Ιράν, βρίσκονται κυρίως μέσα στην αμερικανική και την ισραηλινή κυβέρνηση, και βασίζονται στη λαϊκή βούληση που κυριαρχεί στις χώρες τους. Το να ακούει κανείς τον λαό είναι καλό, αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες που πρέπει να συντελούν στην απόφαση για  έναν πόλεμο.

Η οικονομική κρίση που έπληξε την Δύση, άρχισε να δυσχεραίνει τον δυτικό τρόπο ζωής και τα υψηλά επίπεδα  της διαβίωσης των πολιτών της. Οι λαοί άρχισαν να εκνευρίζονται και να αγανακτούν. Και όπως μας έχει δείξει η ιστορία, σε τέτοιες εποχές αναδύεται το άσχημο πρόσωπο του πολέμου. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θεωρούν τον πόλεμο ως τον πιο κατάλληλο καταλύτη για να ξεπεραστεί μια κρίση.

Μπορεί η Αμερική και άλλα κράτη της Δύσης να υποφέρουν οικονομικά, η στρατιωτική τους όμως ισχύς παραμένει μεγάλη. Αυτό τους βάζει σε πειρασμό σε θέματα στρατηγικής σκέψης, αλλά έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια ειρήνη.

Ο πόλεμος έπαψε να στοιχειώνει τις περισσότερες οικονομικά αναπτυγμένες χώρες εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Εξάλλου, μια επίθεση στο Ιράν δεν θα προκαλέσει θύματα στα δικά τους εδάφη.

Ο ορισμός του πολέμου έχει αλλάξει για την Δύση. Οι μικρές σχετικά απώλειες των τελευταίων πολέμων, έχουν σβήσει το αντιπολεμικό μένος που υπήρχε έντονο στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως το δημοκρατικό σύστημα είναι το καταλληλότερο για την αποφυγή πολέμων. Από την εποχή όμως του τέλους του ψυχρού πολέμου, οι ΗΠΑ συμμετείχαν σε αρκετούς πολέμους. Η βασική αιτία για αυτό είναι ότι η Αμερική θεωρεί τον πόλεμο ως τον πιο σύντομο τρόπο για να πετύχει τα συμφέροντά της. Η αμερικανική δημοκρατία κάθε άλλα παρά τερμάτισε τον πόλεμο.

Τα ανερχόμενα κράτη είναι απασχολημένα με την οικονομική τους ανάπτυξη. Κανένα από αυτά δεν επιθυμεί τον πόλεμο. Η στρατιωτική και πολεμοκάπηλη ρητορική συνήθως προέρχεται από χώρες της Δύσης. Που θα συμβεί ο επόμενος πόλεμος; Πρώτα από όλα εμφανίζεται μέσα στο μυαλό αυτών που έχουν εμμονή με την στρατιωτική ισχύ. Εφόσον ο πόλεμος θεωρείται ένα αποτελεσματικό εργαλείο επίλυσης προβλημάτων, τότε εύκολα μπορούν να βρεθούν νέες δικαιολογίες.

Όποιος και να είναι ο σκοπός, ο πόλεμος προκαλεί ανθρώπινες καταστροφές. Και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάνε οι Δυτικοί, απλά και μόνο επειδή οι πόλεμοί τους γίνονται σε μέρη μακρινά.

Ο ανθρωπισμός και οι αξίες τους θα πρέπει να διαπερνούν όλα τα σύνορα.

Global Research

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=27551

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 10/11/2011 11:43:18

  Quelle surprise, η γνωστη και απο το διαμελισμο της Γιουγκοσλαβιας, Madeleine Albright ανοιξε και μαγαζι

  http://en.wikipedia.org/wiki/Albright_Group

  και μαλιστα συγχωνευτηκε και με την Citigroup corporation, που εχει και στην Ελλαδα τις θυγατρικές της. (Να δεις πως τον λεγανε εκεινο τον παρατρεχαμενο του Στεφανου Μανου, της Μπακογιαννη και του Σηφουνακη που εβγαλε και βιβλιο υπερ των βομβαρδισμών της Γιουγκολαυίας;)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Stonebridge_International

 2. Agni avatar
  Agni 10/11/2011 13:44:27

  Έχει πλάκα, τι θα κάνει τώρα η μεσσιανική Ισραηλινή ακροδεξιά χωρίς τον τελέυταίο φανατικό χιλιαστη ηγέτη της ευρώπης?Ολα τα φιλαράκια της και οι πολεμοχαρείς δικτάτορες που την υποστήριζαν είναι παρελθόν..Οι ασιατικές δυνάμεις είχαν χαλαρώσει,μετά την εκλογή του Ομπάμα,αλλα και αυτός ο καημένος έχει βρεθεί εγκλωβισμένος σε ένα σεχταριακου τύπου κατεστημένο-το οποίο δεν εκφράζει την πλειοψηφία του αμερικάνικου και εβραικού λαού- που δεν του δίνει την ελευθερία κινήσεων ωστε να προχωρήσει στην αλλαγή που επιθυμούσε διακαώς(άλλωστε για αυτό εκλέχτηκε),όχι μονο για ιδεολογικούς λόγους αλλα και επειδή έχει κατανοήσει οτι δεν ζουμε στο 40 οπου ο πόλεμος έσωζε την οικονομία αλλα σε μια παγκοσμιοποιημένη αλληλένδετη αγορά,που τελικά κάθε τέτοια απονενοημένη εφιαλτική κίνηση την καταβαραθρώνει ακόμα περισσότερο..Τελικά έγινε η σφαγή στη Λιβύη,και τότε κατάλαβαν οι Ασιατικές ανερχόμενες δυνάμεις οτι πρεπει να προχωρήσουν με ταχύτατα βήματα στην ενίσχυση με περισσότερα μέλη του συνδέσμου της Σαγκάης που σύντομα θα καταστεί το αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ αλλα και στην ίδρυση νέων όπως η Ευρασιατική ένωση..Ας ευχόμαστε να ευημερούν ωστε οι δυτικές σεχταριακές ελίτ να το σκεφτούν δεύτερη και τρίτη φορά πριν προκαλέσουν τον πρώτο πραγμάτικά παγκόσμιο πόλεμο..Απο την άλλη ένας πάγκόσμιος πόλεμος δυστυχώς φαντάζει το μοναδικό διέξοδο ωστε οι κάτοικοι της δύσης να αποδεχτούν οριστικά τον τερματισμό της δυτικής κυριαρχίας,η οποία την τελευταία 5ετία βρίσκεται σε τελική παρακμή-αλήθεια πόσους μεγάλους πολιτικούς άνδρες,μουσικούς,ταινίες,διανοουμένους,αρχιτέκτονες έχουμε δει να προκύπτουν τα τελευταία χρόνια?δεδομένου οτι τα επιτεύγματα της δύσης δεν είναι συλλογικού τύπου,αλλα πάντα αναφερόμαστε σε πρόσωπα..Επίσης πλέον ο "τρίτος" κόσμος εκπροσωπείται όλο και περισσότερο στους δυτικούς θεσμούς-απο την προεδρία των ΗΠΑ μέχρι τα ανώτατα αξιώματα του ΔΝΤ και των τραπεζών,για να μην μιλήσω για τα ίδια τα "δυτικά" σπίτια οπου οι ήχοι,οι ταινίες,οι ανατολικές σπουδές,οι θρησκευτικές πεποιθήσεις,ακόμα και η κουζίνα φέρουν τη σφραγίδα του τρίτου "κόσμου ",το ιδεολόγημα της πολυπολιτισμικότητας λοιπόν το οποίο κατέστησε τη δύση βαθμιαία σε έναν υβριδιακό τέταρτο κόσμο καθόλου δεν έχει ανθρωπιστικά κίνητρα όπως νομίζουν οι καλοπροαίρετοι και αφελείς αριστεροί φίλοι μας,αλλα περισσότερο έχει να κάνει με την αυτοσυνειδητοποίηση της δύσης η οποία έχει κουραστεί και γεράσει απο την αυτοαναφορικότητα και τις συνεχείς συγκρούσεις με το παρελθόν και τους δυστυχώς μη-τιμημένους προγόνους,με τους οποίους άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς και επομένως αναζητά ζωτικότητα απεγνωσμένα,επιβεβαίωση,ερεθίσματα,αναφορές..Είδαμε τη γέρικη δύση να προσπαθεί να δεί τον εαυτό τις στις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου,να τις ονομάζει "αραβική άνοιξη" και να τις ταυτίζει με τις μεγάλες στιγμές της πτώσης των επαρχιών του σοβιετικού παραπετάσματος,ξεχνώντας ακόμα και το γεγονός οτι τα καθεστώτα σε αίγυπτο,τυνησία κλπ ήταν οι δικές της τσεχίες,ουγγαρίες και ανατολικές Γερμανίες..

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 10/11/2011 14:24:37

  Με τον παρακάτω τίτλο και φωτογραφία του Χομεϊνί προβάλει η Ζούγκλα τα γεγονότα. Όμως ο Χομεϊνί πέθανε το 1990. Θαύμα-Θαύμα!!!

  Είναι για γέλια. Καλά το όνομα εύκολα θα πει κανείς γίνεται το Χαμενεί, Χομεϊνί

  Ζougla.gr
  Προειδοποιεί ΗΠΑ και Ισραήλ ο Χομεϊνί

  Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011, 13:15

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 10/11/2011 14:25:56

   ....Αλλά η φωτογραφία!!!

  • βροντόσαυρος avatar
   βροντόσαυρος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 10/11/2011 22:41:20

   Χαμενεϊ γράφει το άρθρο. Σου λείπει η Μαντόνα μάλλον

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ βροντόσαυρος 11/11/2011 11:10:17

    Το διόρθωσαν φίλε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.