#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/07/2011 07:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πλουτοκρατία των ΗΠΑ όχι μόνο κυβερνά, αλλά πείθει κιόλας…Κανονικά, η τυραννία της δικομματικής πλουτοκρατίας που καταστρέφει την αμερικανική μεσαία τάξη, θα έπρεπε να πυροδοτήσει μια αναγκαία επανάσταση, αν δεν υπήρχε ένα σημαντικό πρόβλημα.

Το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού πληθυσμού είναι απλά ηλίθιο. Είναι τόσο ηλίθιο, που δεν μπορεί να συμπεριφερθεί όπως οι Έλληνες, και να βγει στους δρόμους για να εξεγερθεί εναντίον της παντελώς δυσλειτουργικής του κυβέρνησης.

Τελευταία, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι οπαδοί του Tea Party, προκειμένου να πετύχουν τον έλεγχο του πολιτικού, κοινωνικού, και οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ, άρχισαν να επιστρατεύουν και τη …σημειολογία. Τώρα χρησιμοποιούν τον όρο «δημιουργοί θέσεων εργασίας» όταν θέλουν να περιγράψουν τους πλούσιους. Και αυτό δεν περιορίζεται μόνο στα μέλη της γερουσίας, αλλά και σε όλους τους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους για τη προεδρία.

Η πονηρή αυτή τακτική κρίθηκε αναγκαία, καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται πως διεξάγεται ένας  ταξικός πόλεμος. Η αυξανόμενη ανεργία, και η οικονομική ανισότητα, σε συνδυασμό με την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, άρχισαν να γίνονται αντιληπτά από τον λαό.

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως η Αμερική έχει ήδη απολέσει 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από το 2000. Από την ημέρα που ανέλαβε ο Ομπάμα, δεν υπάρχουν νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, παρά μόνο κάποιες μερικής. Αυτό πάει κόντρα σε όλες τις προηγούμενες εμπειρίες με οικονομικές υφέσεις.  Οι επιχειρήσεις συνειδητοποίησαν πως μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη τους διατηρώντας μικρό εργατικό δυναμικό. Εξάγουν, τόσο τα κεφάλαιά τους όσο και τις θέσεις εργασίας. Παράλληλα, εκμεταλλεύονται τα χίλια μύρια φορολογικά παραθυράκια, με τη προστασία των Ρεπουμπλικάνων, με αποτέλεσμα να πληρώνουν ελάχιστους φόρους.

Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 10%, καθώς έχουν προγραμματιστεί απολύσεις στους τομείς της οικονομίας, της τεχνολογίας, και της αεροδιαστημικής. Και αυτό παρά τα τεράστια κέρδη που οι κλάδοι αυτοί σημειώνουν.

Η Apple διαθέτει ρευστό ύψους $76 δισ. Εκτός του ότι τα προϊόντα της κοστίζουν πανάκριβα, φανταστείτε τι θα γίνονταν αν η εν λόγω εταιρία αποφάσιζε να χρησιμοποιήσει ένα κλάσμα μόνο αυτών των κεφαλαίων για να ξαναφέρει κάποιες θέσεις εργασίας πίσω στις ΗΠΑ. Θα υπήρχαν πάρα πολλές νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τον λαό.

Οι Ρεπουμπλικάνοι χρησιμοποιούν την τρέχουσα κρίση όσον αφορά στην αύξηση του ορίου δανεισμού της χώρας, για να επιδιώξουν μεγάλες περικοπές δημοσίων δαπανών που πλήττουν τους απλούς πολίτες, και αποτρέπουν τη περαιτέρω φορολόγηση των ζάπλουτων, και των επιχειρήσεων. Για αυτό χρησιμοποιούν το ψευδές επιχείρημα ότι αυτοί που θα πρέπει να φορολογούνται είναι οι ίδιοι που δημιουργούν θέσεις εργασίας, κάτι που δεν θα μπορούν να κάνουν αν τους φορολογούμε. Πρόκειται για ωμό ψέμα. Οι πλουσιότεροι Αμερικάνοι πληρώνουν εδώ και δεκαετίες τους λιγότερους φόρους, παρά τη τεράστια κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.  Και αυτό δεν έχει βοηθήσει καθόλου στην ανεργία και την υποαπασχόληση που πλήττει 30 εκατομμύρια Αμερικανούς και τις οικογένειές τους.

Λίγο μετά τον Β`ΠΠ, όταν οι πιο πλούσιοι πλήρωναν τους περισσότερους φόρους, οι θέσεις εργασίας ήταν πιο σωστά διανεμημένες, και δημιουργούνταν άφθονος πλούτος για όλους. Σήμερα, ο πλούτος δεν ξεφεύγει από την ανώτερη οικονομικά τάξη. Για αυτό και χρειάζονται νέες νομοθετικές πολιτικές που να αλλάξουν αυτή τη κατάσταση. Όσοι δεν είναι πάμπλουτοι, και υποστηρίζουν τους Ρεπουμπλικάνους, είναι ηλίθιοι. Έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τα χρήματα και τη προπαγάνδα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Τα κοινωνικά και πολιτικά κέρδη που αποκομίζουν οι τεράστιες χρηματικές επενδύσεις των Ρεπουμπλικάνων σε αυτή τη προπαγάνδα, είναι δυσανάλογα πολλά.

Σύντομα θα δούμε τον Ομπάμα να ενδίδει και να προσφέρει στους Ρεπουμπλικάνους ότι ζητάνε. Θα κοπούν ακόμη περισσότερα ομοσπονδιακά προγράμματα, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερους συμπατριώτες μας. Και προφανώς δεν θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων για τους εκατομμυριούχους και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Όλα τα κοινωνικά προγράμματα, και ειδικά αυτά της δημόσιας υγείας θα περισταλούν ακόμη περισσότερο.

Η κοινή γνώμη τρέφεται με ψέματα. Και όσο περισσότεροι το αντιλαμβάνονται τόσο πιο πολύ ντρέπονται για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα. Για αυτό καλά θα κάνουν οι Αμερικάνοι να πάψουν να στηρίζουν με τη ψήφο  τους αυτή τη παραπλάνηση των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, που δημιούργησαν μια «δημοκρατική ψευδαίσθηση».

 

 S.A.-Global Research 

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25753

ΣΧΟΛΙΑ

 1. RED DRAGON avatar
  RED DRAGON 28/07/2011 09:36:50

  Τώρα το καταλάβανε, εμείς τους το φωνάζουμε χρόνια τώρα ότι είναι ηλίθιοι και οι κυβερνήσεις τους είτε ρεπουμπλικάνοι είτε δημοκρατικοί είναι δολοφόνοι των λαών.

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/07/2011 10:36:55

  Ομοιότητες, ομοιότητες, ομοιότητες..όσο και να χτυπιέται ο Ομπάμα..
  ΥΓ: Έχει ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ;;;

 3. Παναγιώτα avatar
  Παναγιώτα 28/07/2011 11:15:46

  ..... "Το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού πληθυσμού είναι απλά ηλίθιο. Είναι τόσο ηλίθιο, που δεν μπορεί να συμπεριφερθεί όπως οι Έλληνες, και να βγει στους δρόμους για να εξεγερθεί εναντίον της παντελώς δυσλειτουργικής του κυβέρνησης" ......

  Είμαστε σίγουροι για τους Έλληνες???. .... Εξεγερθήκαμε και δεν το κατάλαβα??? ....
  ΔΙΑΦΩΝΩ με το άρθρο ....
  Στην Αμερική απλά κατορθώσαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια να εξαλείψουν αυτό που κάποτε ονομαζόταν "Μεσαία Τάξη" ... Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την Μεσαία Τάξη ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες επαναστάσεις τους τελευταίους αιώνες...
  Η Μεσαία Τάξη αποτελείται από άτομα τα οποία έχουν την εκπαίδευση και το κοινωνικο -οικονομικό status εκείνο που τους επιτρέπει να σκέφτονται.
  Με την λογική εξαθλίωσης της Μεσαίας Τάξης στην Ελλάδα λειτουργούν όλες οι τελευταίες Κυβερνήσεις. Στόχος να μας καταντήσουν απλά να "τρέχουμε" καθημερινά για να διασφαλίσουμε τις βασικές ανάγκες της οικογένειας μας (μεροδούλι - μεροφάι λένε στο χωριό μου) και να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πιθανούς τρόπους αντίδρασης... Να σταματήσουμε να διεκδικούμε! Θα πρέπει απλά να αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε δουλειά .....
  Είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες εξεγέρθηκαν ή θα εξεγερθούν; ....μπαααα

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 28/07/2011 15:10:53

  ΠΕ, ένα ακόμα καλομεταφρασμένο αρθρο σου που απήλαυσα. Νάσαι καλά. Χαιρετισμούς από την Νέα Υόρκη.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Νίκος Αργεάδης 28/07/2011 19:04:22

   Right on!

 5. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 28/07/2011 20:27:25

  "το μεγαλύτερο μερος του αμερικανικου πληθυσμου ειναι τόσο ηλίθιο που δεν μπορεί να συμπεριφερθει οπως οι Ελληνες και να βγει στους δρόμους"

  ......ενω οι Ελληνες απο την πολύ εξυπνάδα τα σκατ*σαν τα τελευταία 40 χρόνια, και επειδή οι Ελληνες ειναι ιδιοφυείες ψήφισαν τον ΓΑΠ

  Ημαρτον με την κάθε ανοησία που γράφεται στο διαδίκτυο.


  Η μόνη ομοιότης μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ ειναι οτι ο ΓΑΠ πλασάρεται σαν Ομπάμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.