#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2011 08:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η περίπτωση ΜπερλουσκόνιΗ εποχή μας δεν διακρίνεται από λαμπρές ηγεσίες στη διεθνή σκηνή. Παντού επικρατεί η μετριότητα, η έλλειψη θάρρους, και η αναποτελεσματικότητα. Και η ελλιπής ηγεσία δεν υφίσταται μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες που αντιμετωπίζουν πληθώρα οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων, αλλά τη συναντάμε και σε χώρες που αν μη τι άλλο θεωρούνται εύπορες και αναπτυγμένες. Έτσι, αυτή τη χρονική περίοδο, υπάρχει μεγάλο κενό ηγεσίας, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει δύναμη, όραμα, και εκτελεστική αποφασιστικότητα.

Ανάμεσα στις ηγεσίες των κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη (G20), υπάρχει μια διαστρωμάτωση μετριοτήτων. Υπάρχουν ηγέτες που είναι πολλά υποσχόμενοι, αλλά που ακόμη ψάχνουν να βρουν το βηματισμό τους. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Barack Obama.

Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που ακόμη είναι άπειροι και νέοι στο αξίωμα τους, όπως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Yoshihiko Noda και ο Βραζιλιάνος  Dilma Rousseff. Επίσης υπάρχουν άλλοι, που εκπέμπουν ανάμικτα σήματα, με εκλάμψεις ισχύος συνοδευόμενες από ελαττώματα χαρακτήρος, όπως ο Γάλλος  πρόεδρος Nicolas Sarkozy και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron. Ακόμη και η αναποφάσιστη γενικώς Angela Merkel, μπορεί να συμπεριληφθεί σ αυτή τη τελευταία κατηγορία.

Υπάρχουν και ηγέτες που απλά είναι μέτριοι. Ούτε καλοί, ούτε κακοί. Τους ξέρουμε όλοι.  Και τέλος υπάρχουν ηγέτες, που κατοικοεδρεύουν στο πάτο του βαρελιού. Αυτοί που βλάπτουν τόσο τη χώρα τους όσο και τη διεθνή κοινότητα γενικώς. Ένας τέτοιος είναι ο Σαουδάραβας βασιλιάς Abdullah, ένας απολυταρχικός τύπος που εκμεταλλεύεται το λαό του, ανθίσταται σε μεταρρυθμίσεις, κακομεταχειρίζεται τις γυναίκες, και συνεργάζεται με εξτρεμιστές. Για τον Ρώσο Dmitri Medvedev, δεν ξέρουμε κατά πόσο λειτουργεί από μόνος του και ανεξάρτητα, αλλά σίγουρα η κυβέρνησή του κάθε άλλο παρά για την δημοκρατικότητα και την ευνομία της χαρακτηρίζεται.

Ο Ιταλός Silvio Berlusconi δεν καταπιέζει τον λαό της χώρας του, ούτε στηρίζει τη τρομοκρατία. Παρόλα αυτά, έχει καταφέρει εδώ και αρκετά χρόνια, να αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση διεθνούς ηγέτη, που αποτελεί ντροπή για τη χώρα του.

Δεν αρκεί που η μεγάλη επιχειρηματική περιουσία που διαθέτει οφείλεται σε όχι και τόσο νόμιμες πράξεις. Δεν αρκεί ότι έχει κατά καιρούς βρεθεί στο επίκεντρο χυδαίων σκανδάλων. Δεν αρκεί που έχει κάνει σειρά από ρατσιστικές, πολιτικά και διπλωματικά μη ορθές δηλώσεις. Δεν αρκεί που έχει οδηγήσει την Ιταλία σε οικονομικά αδιέξοδα, απειλώντας το μέλλον της, αλλά και αυτό της ευρωζώνης…

Τώρα όμως αποκαλύφτηκε και κάτι άλλο. Ότι σε τηλεφωνική υποκλοπή της αστυνομίας στη διάρκεια έρευνας για εκβιασμό, ακούγεται ο Berlusconi να βρίζει τους Ιταλούς. Η έρευνα αφορά στον Giampaolo Tarantini, που φέρεται να προμήθευε με γυναίκες τα περίφημα πάρτι του Ιταλού πρωθυπουργού, και εστιάζεται στις πληρωμές από πλευράς Berlusconi για αυτές τις υπηρεσίες.

Η σύλληψη του μαστροπού και της συζύγου του ήταν αρκούντως δραματική, αλλά όπως φαίνεται, υπάρχουν μαγνητοταινίες συνομιλιών του με τον πρωθυπουργό, όπου ο δεύτερος εκφράζει την αγανάκτησή του για τη κακομεταχείριση που υφίσταται από τη χώρα η οποία τον έκανε πρωθυπουργό της, και εκατομμυριούχο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Berlusconi ακούγεται να λέει (τον Ιούλιο), «Μπορούν να λένε ότι πηδάω. Αυτό είναι το μόνο που μπορούν να λένε. Το ξεκαθαρίσαμε; Μπορούν να βάλουν κοριούς όπου θέλουν. Μπορούν να παρακολουθούν το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Στα τέτοια μου… Σε μερικούς μήνες θα αποχωρήσω και θα ζήσω τη ζωή μου αλλού. Θα φύγω από αυτή τη σκατόχωρα που με αηδιάζει».

Φανταστείτε πόσο θα άντεχε στην εξουσία ένας Αμερικανός πρόεδρος που θα χαρακτήριζε τις ΗΠΑ «σκατόχωρα»; Βέβαια το ερώτημα είναι πως μπόρεσε ένας άνθρωπος με το παρελθόν και τον χαρακτήρα του Berlusconi να παραμείνει τόσο καιρό στο τιμόνι μιας χώρας όπως η Ιταλία!

Ας προσθέσουμε λοιπόν αυτές τις τελευταίες αποκαλύψεις στο σωρό όλων των άλλων που έχουν να  κάνουν με τον Berlusconi. Και ας αναρωτηθούμε: Στη κατηγορία των διαβλητών, αποτυχημένων, μέτριων, χωρίς καμία διάκριση, χειρότερων πολιτικών ηγετών του πλανήτη, μήπως ο Berlusconi είναι ο χειρότερος όλων;

 
Foreign Policy
http://rothkopf.foreignpolicy.com/posts/2011/09/02/is_silvio_berlusconi_the_worst_leader_of_a_major_country_in_the_world

Απόδοση:S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xzetta avatar
  xzetta 07/09/2011 08:49:20

  καθε λαος έχει το ηγέτη που του αξίζει. Οι Ιταλοί αξίζουν τον Σίλβιο.
  και δυστηχώς δεν είναι ο χειρότερος όλων. αλλά σίγουρα ο πιο αυθεντικός.

 2. trooper avatar
  trooper 07/09/2011 09:34:33

  bunga bunga...είμαστε και εμείς...είναι και οι Ιταλοί όμως...

 3. anonymous avatar
  anonymous 07/09/2011 10:14:02

  Οι Αμερικάνοι να κρατήσουν τον καλβινισμό και πουριτανισμό τους για την πάρτη τους.

  Κατά τα λοιπά το άρθρο δεν αντέχει σε καμιά κριτική. Ο Μπερλουσκόνι απάντησε και είπε ότι το μόνο που κάνει είναι απλά να πηδ...... Και σε αυτό δεν έχουν ανταπάντηση ότι δηλ. δεν πηδ..... απλά αλλά ότι είναι διεφθαρμένος ή ανεπαρκής.

  Τα δε στοιχεία περί δήθεν μη νόμιμης πρόσκτησης του πλούτου του είναι ανύπαρκτα.

 4. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 07/09/2011 17:28:25

  "...Για τον Ρώσο Dmitri Medvedev, δεν ξέρουμε κατά πόσο λειτουργεί από μόνος του και ανεξάρτητα, αλλά σίγουρα η κυβέρνησή του κάθε άλλο παρά για την δημοκρατικότητα και την ευνομία της χαρακτηρίζεται...".

  Παρόλα ταύτα, ο Πούτιν όμως και ο άνθρωπός του, Μεντβέντεφ καθάρισαν τη διαπλοκή και τη διαφθορά σε λιγότερο από μια δεκαετία. Δεν δίστασαν να βάλουν αθρώπους στη φυλακή που είχαν υφαρπάξει με το καθεστώς Γιέλτσιν τη ρωσική δημόσια περιουσία. Δεν δίστασαν όμως να αφήσουν και άλλους "εκτός σιδέρων" για να κάνουν τη δουλειά τους....

  Εμείς εδώ τί θα κάνουμε;

  Μάλλον τίποτα....

 5. Anonymous avatar
  Anonymous 07/09/2011 18:24:27

  Μια μικρή διόρθωση Strange, Η Dilma Rousseff, πρόεδρος της Βραζιλίας είναι γυναίκα. Άτιμη αγγλική, απλοποιείς τα πράγματα αλλά δε διακρίνεις τα γένη!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Anonymous 09/09/2011 00:29:51

   Φταίει κι αυτή όμως! Αντί να γράφεται «Ρούσεβα» (θηλυκού γένους μορφή του επιθέτου, κατά το «Κούνεβα»), η (βουλγάρικης καταγωγής) πρόεδρος της Βραζιλίας επέλεξε τον (αρσενικού γένους τύπο) «Ρούσεφ». Σαν την Panaritis ένα πράμα...

 6. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 07/09/2011 23:52:50

  Τι καλά ήταν παλιότερα (για τα συμφέροντα της αυτοκρατορίας), που αυτή η χώρα άλλαζε Κυβέρνηση κάθε εξάμηνο. Τι ωραία εποχή : Αντρεότι, Μπετίνο Κράξι΄, Μαφία, Ερυθρές ταξιαρχίες κ.λ.π. Και τι διαφάνεια!
  Ξεχάσατε και ένα ακόμα, ασυγχώρητο ελάττωμα του Καβαλιέρε. Κάνει δουλειές (αγωγούς κ.λ.π.) με τους Ρώσους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.