Αρσένι Γιατσένιουκ
Αρσένι Γιατσένιουκ
26/02/2014 22:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας παρουσιάστηκε πρώτα στους διαδηλωτές

Ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας. Απομένει η έγκρισή της από το κοινοβούλιο την Πέμπτη.

Το Euromaidan, που απαρτίζεται από τους πολιτικούς ηγέτες του ουκρανικού κινήματος διαμαρτυρίας, της κοινωνίας των πολιτών και άλλων ομάδων, ανακοίνωσε την επιλογή του για τη θέση του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομίας Αρσένι Γιατσένιουκ.

Ο Γιατσένιουκ είναι αρχηγός του κόμματος «Πατρίδα» το οποίο είχε ιδρύσει η 53χρονη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας και αντίπαλος του ανατραπέντα προέδρου Γιανουκόβιτς, Γιούλα Τιμοσένκο.

Ο διπλωμάτης καριέρας, πρώην πρέσβης στη Φιλανδία κα την Ισλανδία Αντρέι Ντέστσιτσια προτείνεται για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών

Στο πόστο του γραμματέα του πανίσχυρου Συμβουλίου Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας αναλαμβάνει ο Αντρέι Παρούμπι, ο οποίος εδώ και τρεις μήνες ήταν επικεφαλής των ομάδων αυτοάμυνας των διαδηλωτών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Ολεξάντερ Σλάπακ, πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο Ολεξάντερ Τουρτσινόφ, ο οποίος εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προέδρου, δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις που δεν θα είναι ευχάριστες στο κόσμο προκειμένου να αποτραπεί μια χρεοκοπία.

Όπως είπε τα στελέχη της κυβέρνησης είναι καταδικασμένα να «καούν» μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες που θα παραμείνουν στην εξουσία, εξαιτίας των πολιτικών που θα εφαρμόσουν, «αλλά αυτό είναι το καθήκον τους προς τη χώρα» τόνισε.

Είναι αναγκαίο, συνέχισε, έτσι ώστε να μπορέσει ο λαός να έχει και πάλι φυσιολογική ζωή.

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

  1. pythagorean avatar
    pythagorean 27/02/2014 01:38:15

    Οι πραξικοπηματίες της Ουκρανίας θα καούν, όπως ομολογεί ήδη ο "πρόεδρος" Τουρτσινόφ. Αυτός ο ηλίθιος τόλμησε να διατάξει τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχο Yuri Ilyin να μεταβεί στην Κριμαία και να θέσει υπό τον έλεγχό του τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής. Ο τελευταίος κατάλαβε πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε σύρραξη με τις ισχυρότατες ρωσικές δυνάμεις της βάσης της Σεβαστούπολης και φυσικά αρνήθηκε να υπακούσει. Ίσως γι' αυτό ο "πρόεδρος" άρχισε να ψυλλιάζεται ότι και ο ίδιος δεν θα αργήσει να καεί, και μάλιστα πριν προλάβει να εφαρμόσει οποιαδήποτε πολιτική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.