#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2011 09:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κρίση οδηγεί τις ΗΠΑ σε νέες πολεμικές περιπέτειεςΤου Dr. Paul Craig Roberts

Η Αμερική μπήκε στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, χωρίς να έχει ξεφύγει από τη μεγάλη οικονομική κρίση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007.

Η οικονομία της απέτυχε να ανακάμψει, παρά τη μεγαλύτερη κρατική βοήθεια που δόθηκε σε ολόκληρη την  ιστορία της χώρας.

Δόθηκαν στις τράπεζες $700 δισεκατομμύρια, εφαρμόσθηκε ένα πρόγραμμα οικονομικών κινήτρων ύψους άλλων $700 δισ, και τέλος υπήρξε μια ποσοτική χαλάρωση (quantitative easing) αξίας μερικών τρισεκατομμυρίων, που ήταν στην ουσία εκτύπωση νέου χρήματος, και άρα δανεισμού,  προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι κρατικές δαπάνες.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αλλά ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση εστίαζε αλλού: σε πολέμους.

Εκτός από τις συνεχιζόμενες συρράξεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στην Υεμένη, και στη Σομαλία, η Αμερική και το ΝΑΤΟ ξεκίνησαν επιθέσεις και στη Λιβύη τον Μάρτιο του 2011.

Όπως και με τις προηγούμενες στρατιωτικές εμπλοκές των ΗΠΑ, έτσι και αυτή στη Λιβύη είχε ως πραγματικό της σκοπό την εκδίωξη της Κίνας από τις πετρελαιοφόρες περιοχές της ανατολικής Λιβύης, στις οποίες είχε ήδη επενδύσει. Και σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εξεγέρσεις της «αραβικής άνοιξης», η εξέγερση της Λιβύης ήταν ένοπλη, και οργανωμένη, κατά πολλούς, από την CIA.

Με την εμπλοκή της στη Λιβύη, η Αμερική αύξησε τα ρίσκα, επειδή κρυμμένη πίσω από το πέπλο των αραβικών εξεγέρσεων, είχε ως τελικό σκοπό την αντιμετώπιση της Κίνας.

Ομοίως, με τη στήριξή της στους εξεγερθέντες της Συρίας, η Αμερική είχε ως απώτερο σκοπό τον έλεγχο της ρωσικής ναυτικής βάσης στο Tartus. Με την ανατροπή του Ασσάντ , και την εγκαθίδρυση ενός νέου φιλοαμερικανικού συριακού καθεστώτος, θα πλήττονταν καίρια η ρωσική ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο.

Με το να καμουφλάρει τις συμφεροντολογικές παρεμβάσεις της πίσω από τις αραβικές δημοκρατικές εξεγέρσεις, η Ουάσιγκτον απέφυγε μια απευθείας αντιπαράθεση με τη Κίνα και τη Ρωσία, αλλά και οι δυο αυτές δυνάμεις αντιλήφθηκαν πολύ καλά πως η Αμερική έχει αρχίσει να στοχεύει τα εθνικά τους συμφέροντα.

Οι κινήσεις αυτές κλιμάκωσαν την απρόσεκτη επιθετικότητα της Αμερικής, ξεκινώντας μια σκληρή αντιπαράθεση με δυο πυρηνικές δυνάμεις, η μία εκ των οποίων ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την αμερικανική οικονομία, αφού αποτελεί τον μεγαλύτερο δανειστή της.

Ένας ακόμη στόχος των ΗΠΑ ήταν και οι κινεζικές επενδύσεις στα πετρέλαια της Αγκόλας και της Νιγηρίας. Μάλιστα, για να ανατρέψει τις οικονομικές διεισδύσεις του Πεκίνου στην Αφρική, η Αμερική προχώρησε στη σύσταση της στρατιωτικής διοίκησης African Command, λίγα χρόνια πριν.

Ενοχλημένη από την κινεζική ανάδυση, η Αμερική έχει βάλει σκοπό της να στερήσει τη Κίνα από τις διάφορες πηγές ενέργειας. Αυτού του είδους τα γεωστρατηγικά παιχνίδια παίζονται εδώ και πολλά χρόνια, και πάντοτε καταλήγουν σε πόλεμο.

Η 11/9/2001 πρόσφερε στην Αμερική μια νέα «απειλή», που αντικατέστησε τη παλιά σοβιετική απειλή, η οποία εξέπνευσε το 1991. Βέβαια, παρά την απουσία του σοβιετικού μπαμπούλα, ο τεράστιος στρατιωτικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ παρέμενε ζωντανός επί δέκα χρόνια. Η 9/11 όμως, του πρόσφερε μια ακόμη πιο ταχεία ανάπτυξη.

Μια δεκαετία αργότερα, ο ετήσιος  αμυντικός προϋπολογισμός έφτασε το $1.1 τρισ. ή σχεδόν  το 70% του ομοσπονδιακού ελλείμματος, που γονάτισε το δολάριο, και που απειλεί με υποβάθμιση την πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας.

Πολεμώντας στη Μ. Ανατολή, η Αμερική έχασε τον πόλεμο της οικονομίας της.

Και όσο εξανεμίζονται οι ελπίδες μιας οικονομικής ανάκαμψης μέσα στο 2011, τόσο αυξάνεται η ανάγκη για νέους πολέμους.

S.A-Prison Planet

ΣΧΟΛΙΑ

 1. stefanos avatar
  stefanos 02/08/2011 10:31:54

  Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος προ των πυλών!!

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/08/2011 11:07:18

  Το Waco και η παλαβομάρα της αίρεσης των "Δαβιδιστών", τίνος πολεμική περιπέτεια ήταν;
  Χα χα, ο "Prison Planet" του Alex Jones κρατά καλά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα;

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/08/2011 11:09:21

  Το ΄΄μάτι΄΄ στο αμερικανικό δολάριο συμβολίζει τον ΜΑΤΣ; (Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος)

 4. TARAMAS avatar
  TARAMAS 02/08/2011 11:12:46

  Τάδε έφη Alex Jones. Όπως και και τα zeitgeist, λίγη αλήθεια, λίγα ψέματα και πολλή φαντασία. Η Αμερική τη Λιβύη και τη Συρία δεν τις ακουμπάει ούτε με τον Σαρκοζί ...

  • Φίλος avatar
   Φίλος @ TARAMAS 02/08/2011 12:01:12

   Ταραμα... Τάδε έφη ΟΧΙ ο Alex Jones αλλά ο Dr. Paul Craig Roberts.
   Google him...

 5. Wolf avatar
  Wolf 02/08/2011 11:22:23

  Ετσι γίνεται συνήθως, η πολεμική βιομηχανία αντεπιτίθεται!!!
  Χρειάζεται να καταναλώσει τα παλαιότερα προϊόντα της και να παράξει νέα.
  Άρα χρειάζεται πολέμους σε κάποιες γωνίες της γής, άρα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, για να πιέσει τα κράτη να αγοράσουν τα προϊόντα τους -όποια κι αν είναι αυτά τα κράτη, ακόμη και οι ΗΠΑ-.

 6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 02/08/2011 12:44:25

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΓΕΛΟΟΥ ΣΤΟΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΥΦΑΙΣΤΙΟ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ.ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 02/08/2011 14:34:36

   Ο Καναδάς δηλαδή, τι φταίει;
   Οι Ινδιάνοι, στα περίχωρα; Και τα βουβάλια του Yellostone;
   Sorry, άλλες οι δικές μου προσευχές: Άς φροντίσει ο Θεός να κάτσει ήσυχο το ηφαίστειο. Άς φροντίσει επίσης (και μαζί του να κουνήσει το χέρι και ο Αμερικανικός λαός), να ανατραπεί το κοινωνικό τους σύστημα. Να γίνει κάτι άλλο:
   Από USA, USSSA (= United Sustainable Socialist States of America)

 7. manos avatar
  manos 02/08/2011 17:34:29

  The land of the fee and the home of the slave.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.