#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/10/2011 11:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επανάσταση των φτωχών
Στο μυθιστόρημα του John Steinbeck «Τα σταφύλια της οργής», που διαδραματίζεται  στην εποχή του μεγάλου κραχ, ο κεντρικός ήρωας, ένας άνδρας που έγινε φτωχός, και που τον κυνηγά η αστυνομία, αναρωτιέται: «…  οι άνθρωποι ζουν σαν γουρούνια, και υπάρχουν ατέλειωτες εκτάσεις που δεν καλλιεργούνται… ένας έχει εκατομμύρια στρέμματα, και χιλιάδες αγρότες λιμοκτονούν… αναρωτιέμαι αν όλοι μαζί συσπειρωνόμασταν…».

Αυτή η απορία διατρέχει την αμερικανική ιστορία, με τον Martin Luther King να  μιλάει για «μια ζωή μακριά, σαν ένας ερημικός διάδρομος, χωρίς καμιά έξοδο διαφυγής».

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πάρα πολλοί Αμερικάνοι, που ενώ δεν γεννήθηκαν μέσα σε αυτόν τον διάδρομο, βρέθηκαν σ αυτόν δια της βίας. Οι εποχές που οι γονείς ήταν σίγουροι ότι τα παιδιά τους θα ζήσουν μια καλύτερη απ αυτούς ζωή, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Η φτώχια έχει εισβάλλει πια και στα «πλούσια» προάστια των πόλεων. Τριαντάρηδες συνεχίζουν να ζουν με τους γονείς τους. Οι περισσότεροι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν. Οι υπόλοιποι αποφοιτούν, έχοντας φορτωθεί τεράστια χρέη.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ισπανία, την Ελλάδα,  την Αγγλία, και την Ιρλανδία. Τα σύνορα που περικλείουν τους θύλακες προνομίων συρρικνώνονται, και αντί για το έθνος κράτος, τώρα περικλείουν τον ιδιωτικό πλούτο.

Αν το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να διανεμηθούν, τότε ίσως ο κόσμος να αποδέχονταν την κατάντια του. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά λεφτά, και βρίσκονται στα χέρια μια πολύ μικρής μειοψηφίας.

Οι οικονομικές ελίτ, που μέχρι χθες μας παρουσίαζαν τον εαυτό τους ως τους αρχιερείς της οικονομικής καπατσοσύνης, μέσα από την οποία πετύχαμε την συλλογική μας ευμάρεια, και από τους οποίους εξαρτόμαστε για την συνέχισή της, προκάλεσαν την παγκόσμια κρίση του 2008.

Το πρόβλημα δεν ήταν κάποιοι λάθος υπολογισμοί σε κάποιον αλγόριθμο. Το  πρόβλημα ήταν η πλεονεξία μιας κάστας που αφέθηκε να επιβληθεί σε όλους μας. Όπως λέει ένα τραγούδι του Bruce Springsteen, που μιλά για την αποβιομηχάνιση της Αμερικής, «αυτοί οι τύποι κατάφεραν αυτό που δεν μπόρεσε να καταφέρει ο Χίτλερ». Πρόκειται για μια κάστα που έχει αναπτύξει τόση δύναμη επί των ΜΜΕ και των πολιτικών, που της επετράπη να υπαγορεύσει η ίδια την λύση της κρίσης!

Το σχέδιο τους βέβαια αφορά στην συνέχιση της δικής τους κερδοφορίας, ενώ τον λογαριασμό καλείται να τον πληρώσει η κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι όλο και πιο πολλοί θα χάνουν τα σπίτια τους, δεν θα μπορούν να ασφαλιστούν, δεν θα μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, θα παρατάνε τις σπουδές τους, θα χρεώνονται, και θα δουλεύουν παράλληλα σε δυο τρείς απαίσιες δουλειές, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Από την αρχή της κρίσης, υπήρξε αντίδραση. Αλλά όλα έδειχναν πως η αμερικανική αντίδραση θα ήταν ο δεξιός λαϊκισμός. Το  κίνημα Occupy Wall Street όμως, που επηρέασε ανάλογα κινήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, διαψεύδει τα παραπάνω.

Ο συμβολισμός και τα σλόγκαν του κινήματος είναι εύγλωττα. Για να πετύχει όμως θα χρειαστούν δυο πράγματα: Να παραδοθεί κάποια από την αυτονομία του, και να κτισθούν δεσμοί με οργανώσεις, με την εκκλησία, με τα συνδικάτα, με τους φοιτητές, και με άλλους που είναι ριζωμένοι στην κοινωνία, και που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάπλωση του μηνύματος.

Παράλληλα, το κίνημα θα πρέπει να βρει τρόπους δόμησης της δικής του ισχύος, και της άσκησής της έτσι ώστε να επιφέρει πραγματικές αλλαγές.

Η Wall Street απέχει παρασάγγες από τον μέσο άνθρωπο, και δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί. Αλλά αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο, πως οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες, από την πλατεία Ταχρίρ ως το Καράκας, συνδέονται μεταξύ τους με μια κοινή απαίτηση για δημοκρατία.

Μπορεί στο Κάιρο ο βασικός σκοπός να ήταν η ανατροπή μιας δικτατορίας, αλλά σε όλες τις άλλες διαμαρτυρίες, το βασικό αίτημα είναι πως η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν αρκεί πλέον,  και θα πρέπει να εξελιχτεί. Είναι ο μόνος τρόπος να τεθεί το κεφάλαιο υπό τον έλεγχο της κοινωνίας, και όχι το αντίθετο.

Όταν κάποιοι ζουν σαν γουρούνια, και η καλλιεργήσιμη γη ερημώνεται, η λύση για το τι πρέπει να γίνει είναι σχετικά απλή. Όταν όμως κάποιοι είναι αποκλεισμένοι σε έναν σκοτεινό διάδρομο, χωρίς έξοδο κινδύνου, και άλλοι βγάζουν δισεκατομμύρια μέσα από τα διάφορα επενδυτικά προϊόντα, η λύση είναι πολύ πιο σύνθετη. Και σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο για μια ομάδα διαδηλωτών να καταλάβει το hedge fund ενός δισεκατομμυριούχου, από ότι την γη ενός μεγαλογαιοκτήμονα.

Το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο αποτελεί τον συλλογικό πλούτο της ανθρωπότητας. Τα χρήματα που ελέγχει η Wall Street δεν προέρχονται από την εξυπνάδα, την εργατικότητα, ή τα ρίσκα που πήραν οι ελίτ.

Προέρχονται από τους πολέμους στο Κονγκό, και στο Ιράκ.

Προέρχονται από τα ορυχεία του Γιοχάνεσμπουργκ, από τη σκληρή εργασία των χωρικών ανθρακωρύχων.

Προέρχονται από την στυγνή εκμετάλλευση της εργασίας και της δημιουργικότητας εκατομμυρίων ανθρώπων του  κόσμου.

Ο κλεμμένος αυτός  πλούτος ιδιωτικοποιήθηκε, και τώρα θα πρέπει να κοινωνικοποιηθεί. Να κατασχεθεί, ή να φορολογηθεί δημοκρατικά, ώστε να χρηματοδοτηθούν η στέγη, η παιδεία, η υγεία, και να πραγματοποιηθούν παραγωγικές επενδύσεις.

Χρειάζεται μια επανάσταση των φτωχών.

 

Του Richard Pithouse

Counterpunch

http://www.counterpunch.org/2011/10/14/the-rebellion-of-the-poor/

Απόδοση:S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/10/2011 11:42:08

  Γιατί έχουμε ακαλλιέργητες εκτάσεις στην Ελλάδα και αρνητικό ισοζύγιο συναλλαγών;

  Σίγουρα φταίει η Γκόλντμαν Σαξ.

  Πού είσαι Israel Lazarevich Gelfand να ξεκινήσεις την επανάσταση;!

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ archaeopteryx 19/10/2011 21:13:54

   Το ευρώ φταίει που κατέστησε την εισαγωγή αγροτικών προιόντων φθηνότερη λύση από την παραγωγή εντός Ελλάδος. Για αυτο βλέπουμε στις αγορές λεμόνια Αργεντινής.

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 19/10/2011 12:05:56

  "Να κατασχεθεί, ή να φορολογηθεί δημοκρατικά"

  Χαριτωμένη διαφοροποίηση ! Ο Ζντάνωφ δέν θα τά'λεγε καλύτερα - ή μάλλον ο Ροβεσπιέρος.

  Άϊντε και να δούμε κομμένα μερικά κεφάλια "πλουσίων", να καεί και η Βαστίλλη - Γουώλ Στρήτ, να πάρει ο "Λαός" (κάποια κομματική γραφειοκρατία) τον πλούτο στα χέρια του, να χορτάσει επιτέλους ψωμί, τζάμπα Υγεία, τζάμπα - φτηνή - Παιδεία και φτηνά i phone που θα τα φτιάχνει ένας κόκκινος Στηβ Τζόμπς. Stay hungry - γιατί έτσι κι αλλοιώς το stay foolish το έχετε κατακτήσει !

 3. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 19/10/2011 12:47:21

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_19/06/2011_446367

  Αλλος ενας νεο-χαροκαμμενος, που πιστευει ακραδαντα στο σικε αμερικανικο ονειρο του ακραιου δουλευταρα, που, με τον ειλικρινη του κοπο και μονο, κατορθωνει να εχει εκτυπωμενη αναλυση τραπεζικου λογαριασμου που ξεπερναει σε μηκος απλωμενο χαρτι τουαλετας διπλης οψης, και φανταζεται οτι αρκει να ανακαλυψεις τα καινουρια Post-it ή τα πολυαιθυλικα σαντουιτς Mc-Daizy, για να μπορεις να απολαμβανεις το οικολογικο Φουα-γκρα και την αντικα Ντομ-περινιον σου, αγκαλια με φωσφοριζοντα χελια στις Σεϋχελλες και μπανιαριζομενος σε νερο 36,6 βαθμων Κελσίου ακριβως, αγνοωντας την πραγματικοτητα του επιχειρηματικου κοσμου περα ως περα και κλεινοντας ερμητικα τα ματια, το στομα και τα αυτια του, σε ολα οσα αντιτιθενται σε αυτη του την υγρη φαντασιωση ακρατης και φλογερης ηλιθιοτητας.

  Μην θελωντας ή εστω αδυνατωντας να καταλαβει και να αποδεχθει, οτι δεν υπαρχει, ουτε ποτέ υπηρξε, καποιος επιχειρηματιας που να σεβεται τον εαυτο του, απο τον μικροπεριπτερα μεχρι τον πετρελαιομεγιστανα και τον εμπορο οπλων, ή την κοπελα που πουλαει σαρκα με την ωρα, που δεν χρησιμοποιει ή τουλαχιστον προσπαθει να χρησιμοποιησει με τον πιο αποδοτικο τροπο οποιαδηποτε μεθοδο, τηρουμενων των αναλογιων, προκειμενου η επενδυση του να του αποφερει κερδος, και μαλιστα οσο το δυνατον μεγαλυτερο.

  Αγνοωντας μεχρι τελικης πτωσεως, οτι ακομη και κερινες οδοντογλυφιδες ή βρεγμενες χαρτοπετσετες να παραγει καποιος, θα προσπαθησει να πεισει, και στην αναγκη, ή οταν απλα εχει την δυνατοτητα, να εξαναγκασει πιθανους αγοραστες να παραγγειλουν και να πληρωσουν, ασχετα αν αυτοι χρειαζονται ή ειναι σε θεση να πληρωσουν τετοια προϊοντα ή οχι.

  Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για οπλα, βιομηχανικα προϊοντα με πολλαπλασιο ποσοστο κερδους. Ή για αυτοκινητα. Πυρηνικους αντιδραστηρες. Ή για το υπερπροϊον Χρημα.

  Ο "ανθρωπος" της Καθημερινης, ο απελπισμενος αυτος γραφιας της συμφορας, δεν ειναι απλα εντελως γελοιος, ο τυπος ειναι το σπουδαιοτερο «νουμερο» στην ιστορια.

  Οι λεξεις Βιετναμ, Νικαραγουα, Κορεα, Χιλη, Ονδουρα, Αργεντινη, Βολιβια, Τιγρεις της Ασιας, Κουβα, Ρωσια, Ελλαδα τρεις φορες ως τωρα, Ιρακ, Αφγανισταν, Τουρκια, και τοσες αλλες, τοσες αμετρητες αλλες ως τωρα, προφανως δεν του διηγουνται απολυτως τιποτα.

  Ολες αυτες οι χωρες αποτελουνται, κατ’ αυτον και την ανεπαρκη αντιληψη του, χωρις εξαιρεση, απο εκ γενετης τεμπεληδες και συναμα, ως τα αποκρυφα του μεδουλιου τους, διεφθαρμενους πολιτικους και πολιτες.

  Ολοι φταινε, ολοι ειναι υπευθυνοι, ολοι τιμωρουνται δικαιως, εκτος απο τα λουλουδια των χρηματιστηριων και των πολυεθνικων. Ολοι, εκτος απο την βιομηχανια οπλων και λοιπες βιομηχανιες.

  Η ακρατη κερδοφορια ειναι η Υψιστη Αγιοτητα, και προκαλει αποκλειστικα ευημερια. Πρεπει να την εξυμνουμε και να την ασπαζομαστε, καθημερινα, γονυπετεις, στην αναγκη ακομη και νεκροι σε κατασταση αποσυνθεσης.

  Ο Βασιλιας Τοκος, το μοναδικο προϊον των τραπεζων, που ουτε τρωγεται ουτε αφοδευεται, ειναι το Απολυτο Καλο και δεν ευθυνεται για τιποτα.

  Η σαχλαμαρα και η μπουρδολογια ειναι δυο ειδων: Πληρωμενες αδρα ή ψυχικα ασθενους.

  Οι κατοικοι δεκαδων αφρικανικων χωρων ή χωρων της λατινικης Αμερικης, που εχουν παραδοθει εδω και δεκατιες ολοκληρες σε ατερμονη σηψη, φταινε για ολα, αυτοι αποκλειστικα και μονο, επειδη ειναι ολοι, χωρις καμμια απολυτως εξαιρεση, τεμπεληδες, ανεπροκοποι, μαυριδεροι ή υπερβολικα μελαχροινοι, και μυριζουν.

  Οι εμποροι οπλων και χρηματος δεν ευθυνονται για τιποτα. Αυτοι απλα καθονται φιλησυχα, γαληνια, αμεριμνα, στα κοτερα και τα σαλονια τους και περιμενουν υπομονετικα, σαν αγιοι/σοφοι/μεγαλοχαροι πατερουληδες, μηπως ξεσπασει καπου στον ματαιο τουτο κοσμο εντελως απο μονος του ενας ακομη τοσος δα μικρουλης, γλυκουλης, αγαπησιαρης, καλουλης πολεμακος, γαρνηρισμενος βεβαια παντα με υψηλα ιδανικα και υπεροχες ιδεες!

  Χωρις να υποκινουν ή να υποστηριζουν, χωρις καμμια εξωτερικη επιρροη/επιδραση, περιμενουν, χωρις να αναλαμβανουν καποια δραση προς αυτη την κατευθυνση. Απλα καθονται κι ελπιζουν, με καπως αναμεικτα συναισθηματα ειναι η αληθεια, μηπως ετσι καταφερουν να μοσχο-ξε-πουλησουν τις πανακριβες οβιδες και τα υπερηχητικα τους αεροσκαφη, στα οποια εχουν «επενδυσει» δισεκατομυρια δολαρια, κεφαλαια που, βεβαια, δεν εκλεψαν ποτέ, ουτε αρπαξαν με απατη, ουτε απεκτησαν με την βια, αλλά κληρονομησαν, νομιμα, δικαια, ηθικα και ομορφα, κατευθειαν απο τις γιαγιαδες τους, στο εκαστοτε Διακοφτο ή στα Δερβενοχωρια του πλανητη.

  Εις αναμονη πολεμου, να μην παει στραφι η σοδεια. Πως περιμενει ο μπακαλης την νοικοκυρα; Ε, καπως ετσι!

  Οχι πως ευχονται τον πολεμο, ή τον επιδιωκουν, αλλά θελουν να εφοδιασουν με τα απαραιτητα οσους εξεγειρονται για τα δικαια τους, πονοψυχοι κι αγωνιστες οπως ειναι απο τη φυση τους. Να μην βρεθουμε απροετοιμαστοι! Ξοδευουν ατελειωτα ποσα, μονο και μονο για την περιπτωση που τα "προϊοντα" τους ισως χρειαστουν.

  Ετσι κ αλλιως, αν δεν το κανουν αυτοι, καποιος αλλος θα το κανει. Μα τι λεμε τωρα.

  Κι αν δεν ξεσπασει ο πολεμος, ε, ενταξει, δεν πειραζει. Τότε απλα συνεχιζουν να ειναι ευτυχισμενοι, αγνοι και ειρηνολατρες, πετανε στον καλαθο των αχρηστων τα "ευγενη προϊοντα" τους, ή τα αποσυναρμολογουν και τα κανουν στηριγματα για πιπεροριζες και μπανιερες για τσιπουρες. Μα τι λεμε τωρα!

  Ποτέ και πουθενα δεν εχει λαβει χωρα καποιο υποκινουμενο πραξικοπημα, μα τι λεμε τωρα!

  Ολοι οι απανταχου δικτατορες κατεκτησαν γενναια και ηρωικα την εξουσια στις χωρες τους, με μονο μελλημα να σωσουν τις χωρες τους, με τα πατριωτικα τανκς να βαλλουν κατα αμαχων και τους φιλευσπλαχνους και τοσο ευγενεις βουρδουλες να εξασκουν την μαθηση της πατριδογνωσιας, επειδη, αφενος, υπηρξαν μεχρι τα τρισβαθα των πατριωτικων τους ψυχων αδυσωπητα ερωτευμενοι με την εκαστοτε πατριδα τους, κι αφετερου επειδη σταθηκαν υπερβολικα εξυπνοι και στρατηγικα σοφοι.

  Επραξαν δε παντα κοντρα στα οποια ξενοφερτα συμφεροντα, υποκινουμενοι μονο απο αγνη, σχεδον στοργικη, αγαπη προς την κοινη πατριδα, και ποτέ μα ποτέ απο μυστικους πρακτορες αλλων χωρων, ειτε μεσω απειλων, ειτε μεσω δωροδωκιων, ειτε μεσω και των δυο. Μα τι λεμε τωρα!

  Πολιτικοι που ορθωσαν αναστημα χαθηκαν εντελως τυχαια. Οποιος τολμησει να πει κατι αντιθετο απο αυτο, απο το "τυχαιο" του πραγματος, ειναι αρρωστος και κακος και ακοινωνητος και συνομωσιολογος. Ακουστε! Ατυχηματα συμβαινουν!

  Ο Κεννεντυ δολοφονηθηκε εντελως ασχετα απο την πολιτικη του και εντελως τυχαια απο εναν τρελλο πρωην συμμαθητη του, επειδη καποια φορα του ειχε δαγκωσει ενα μεγαλο κομματι cheesecake που του ειχε δωσει για το διαλειμμα η γιαγια του του δολοφονου, 33 χρονια, 5 μηνες και 7 λεπτα πριν την δολοφονια.

  Ο Ουλωφ Παλμε το ιδιο.

  Ο Μαρτιν Λουθερ Κινγκ.

  Τοσοι αλλοι.

  Η κυριοτερη πηγη θανατου για αντιστεκομενο λατινοαμερικανο πολιτικο αντρα ειναι το αεροπορικο "ατυχημα".

  Ολα αυτες οι δολοφονιες υπηρξαν φυσικα εντελως τυχαια περιστατικα. Nαι μεν αφορουσαν αμεσα την ζωη συγκεκριμενων πολιτικων, οι οποιοι ειχαν αντιταχθει με αμεσο τροπο σε συγκεκριμενα συστηματα, αλλά, ως δια μαγειας, δεν ειχαν καμμια αμεση σχεση οι δολοφονιες αυτες με την πολιτικη τους αντισταση και αντιδραση. Μα τι λεμε τωρα!

  Γενικοτερα, τετοια «εντελως τυχαια συμβαντα» υπερφαλαγγιζουν καθε προσπαθεια να αντιληφθει καποιος την πραγματικοτητα ετσι οπως ειναι.

  Οι Γιαπωνεζοι αιφνιδιαζουν «εντελως αιφνιδιαστικα» τους αθωους Αμερικανους στο θρυλικο Περλ Χαρμπορ. Οι οποιοι Αμερικανοι, τι πιο φυσικο απο αυτο, δεν αντιληφθηκαν μια ολοκληρη αρμαδα γιαπωνεζικων αεροπλανοφορων μεχρι που αρχισε να τους πυροβολει απο την επομενη γωνια. Μια αρμαδα τοσο μεγαλη, ωστε ο θορυβος και μονο που πρεπει να προκαλουσαν οι μασελες των γιαπωνεζων πιλοτων καθως μασουσαν το καθημερινο τους Σουσι περιμενοντας να φτασουν σε αποσταση βολης, πρεπει να ειχε ακουστει ως το Πενταγωνο και τον Λευκο Οικο.

  Μα τι λεμε τωρα!

  Κατι παρομοιο ηταν η αφορμη πριν απο τον πολεμο του Βιετναμ, αλλά ουτε τότε δεν εγινε κατι αντιληπτο, πχ οτι τετοιες λεπτομερειες δεν παιζουν κανεναν ρολο.

  Αν ειναι να γινει πολεμος, θα γινει. Πρωταρχικος στοχος ειναι η καταναλωση οπλων, οχι διαφορες «βλακειες» οπως η αληθεια, η δικαιοσυνη, η ειρηνη, κλπ.

  Μα για ποιο πραγμα συζηταμε!

  Οι διδυμοι πυργοι της Νεας Υορκης επεσαν επειδη σε καποιους κακους εως παρα πολυ κακους τρομοκρατες δεν αρεσει η Κοκα-Κολα. Ο Σανταμ ειχε κρυμμενη την αραβικη ατομικη βομβα στο δεξι του μανικετοκουμπο! Σαν τον Χουλκ ισως.

  Ποτέ καποιος ηγετης χωρας, και παλι ολως τυχαιως, καποιος που ειχε θεσει ως στοχο του να εξαλειψει αυτη την εξαθλιωση της ανθρωπινης υποστασης, που προσπαθησε να αντισταθει, δεν κατεληξε ολως τυχαιως να σουλατσαρει ως ρετρο φαντασματακι σε καποιο χαντακι, αγκαλια με τον φουκαρα τον Αγιο Πετρο!

  Ατυχηματα συμβαινουν!

  Ανοητοι, ολοι μας! Χωρις εξαιρεση.

  Φυσικα φταιει για ολα αυτα ο Ελληνας: η γιαγια, η θεια, ο γιος κι ο μπατζανακης μας, και βεβαια εμεις οι ιδιοι, επειδη μπηκαμε στο Πανισχυρο-Ελληνικο-Δημοσιο πριν 30-τοσα χρονια κι ενω επρεπε να δουλευουμε σαν σκλαβοι, εμεις δουλευαμε μονο περιπου σαν σκλαβοι και κλεβαμε χωρις ντροπη το ψωμι και τον ιδρωτα του Σορος και του Ροθτσιλντ. Φταιμε.

  Η λυση, συμφωνα με τον φουκαρα/ταλαιπωρο/ανεκδιηγητο/ατυχησαντα/ανιαρο/αστοχο/μεγα αναξιοπαθουντα/δημοσιο-γραφικό της Καθημερινης, θα πρεπει να ειναι:

  Κρεμαστε αναποδα ολους τους ανεργους σε κολωνες της ΔΕΗ!

  Εκτελεστε αμεσως ολους τους συνταξιουχους της υφηλιου!

  Πεταξτε στην φωτια οσους τολμουν κι αρρωσταινουν!

  Οσοι ειναι υγιεις κι αρτιμελεις οφειλουν, για οσο χρονικο διαστημα παραμενουν υγιεις κι αρτιμελεις, να εργαζονται σκληρα και κατοπιν ακομη σκληροτερα, για τουλαχιστον 18 ωρες την ημερα, χωρις ρεπο και αδεια, χωρις σκεψη και τροφη, χωρις παρον και μελλον, με μοναδικο τους κερδος ακομη μιαν ημερα ζωης, ωστε να μπορουν να εργαστουν με τον ιδιο αφταστο "ζηλο" και την επομενη.

  Και παει λεγοντας.

  Αυτοκτονηστε Πολιτες, ο Dow Jones επεσε κατα 3,25% - πρεπει να τον σωσουμε!

  • Παυλος Βαφειάδης avatar
   Παυλος Βαφειάδης @ Πεπόνης 19/10/2011 14:24:58

   ... και όλο αυτό το "κρεσέντο", για το άρθρο του Γαλιατσάτου?

 4. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 19/10/2011 14:06:56

  Πολύ θυμικό στην πέννα σου, φίλε μου ! Χρησιμοποιείς όλα τα σχήματα της Ελληνικής σοφιστείας - το φόρτε σου η υπερβολή - και εγκλωβίζεσαι τελικά στον μαρξιστικό σου σύμπαν όπου τα παράθυρα έχουν στόρια κατεβασμένα. Δέν χρειάζεται να κρεμάσουμε τους συνταξιούχους, αλλά σ'ένα haircut 80% αυτών που βγήκαν στα 45 και 50 και είναι ιδιοκτήτες και δουλεύουν στο 90% των ψιλικατζήδικων της Ελλάδας, δέν πιστεύω οτι δέν θα συμφωνούσε όλη η πονόψυχη πατρίδα μας. Ούτε κι αυτών που παίρνουν δυό και τρείς μαζί - εξ'άλλου ο Λένιν είπε "ο έχων δύο χιτώνας...", τζάμπα τά'λεγε ο μακαρίτης ;

  Ούτε και να περάσουμε απο φωτιά αυτούς που αρωσταίνουν, αλλά άκουσες κάτι για την περίφημη "επαπειλουμένη κύηση" ; Λίγες περιπτώσεις, έ ; - γιά άνοιξε κανένα στόρι, φίλε μου !

 5. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΣΙΝΟΣ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΣΙΝΟΣ 19/10/2011 19:58:13

  Εξαιρετικό η κρυφή αλήθεια που δεν τολμάμε να εκφράσουμε γιατί θα μας πουν φαιδρούς ονειροπαρμένους και σε τελευταία ανάλυση αναξιόπιστους .Μπράβο archaeopteryx

 6. A.M. avatar
  A.M. 19/10/2011 20:25:54

  «Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω»

  Ζούμε - ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ - σε χριστιανικές κοινωνίες, ΜΉ-μουσουλμανικές, προοδευμένες τεχνολογικά, αλλά αμφιβάλλω αν κάποιος απ όσους πάνε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία έβγαλε μια έστω φορά το σακκάκι του να το δώσει στον ταλαίπωρο που δεν έχει.
  (Ο Χατζηδάκης πάντως έχω διαβάσει ότι κάποτε το έκανε).

  Αν αυτό δεν το κάνω σε οτιδήποτε έχω περισσότερο απ αυτό που μου χρειάζεται για τις δικές μου ανάγκες τότε η κοινωνία οδηγείται στην κοινωνία της ζούγκλας.

  Τα μεγαλύτερα και δυνατότερα ΖΏΑ ή τρώνε τα μικρότερα ή αρπάζουν την τροφή των μικρότερων και πιο αδύναμων ζώων.

  Ζούμε σε μια κοινωνία ΖΏΩΝ!
  Ζούμε σε μια ζούγκλα χειρότερη απ αυτή των ζώων και αυτό επειδή τα ζώα τρώνε τα μικρότερα και πιο αδύναμα ή τους αρπάζουν την τροφή για να επιβιώσουν τα ίδια εν αντιθέσει με τα ανθρωπόμορφα ΖΏΑ που ενώ έχουν εξασφαλίσει την δική τους επιβίωση και με το παραπάνω συνεχίζουν να να σκοτώνουν τους συνανθρώπους τους και να τους αρπάζουν την τροφή και τους κόπους τους.

  Και ΌΧΙ! δεν ισχύει το that's life!
  Είναι έτσι η ζωή επειδή τα περισσότερα ΖΏΑ που απαρτίζουν την κοινωνία ΔΕΝ είναι άνθρωποι!

  «Η φάρμα των ζώων» του Όργουελ live.
  Σε αυτήν ζούμε.

  Και ο κόσμος θα αλλάξει ΜΌΝΟΝ εάν τα ανθρωπόμορφα ζώα αποφασίσουν κάποτε να γίνουν άνθρωποι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.