#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2011 08:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επέμβαση στη Λιβύη: Μια διαφορετική άποψηΚάτι που σπάνια αναφέρεται από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ της Δύσης είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης είναι 100% κρατική.

Αυτό δεν αρέσει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και κερδοσκόπους, εξ ου και η μανία τους να εκθρονίσουν τον Καντάφι, τερματίζοντας την ανεξαρτησία της χώρας του.

Σήμερα, η Λιβύη τυπώνει δικό της χρήμα, το δηνάριο, μέσω της κεντρικής της τράπεζας. Ελάχιστοι αμφιβάλλουν πως η χώρα είναι αυτόνομη, διαθέτει πλούσιους πόρους, και είναι σε θέση να καθορίσει την οικονομική της πορεία. Το πρόβλημα είναι ότι τα τραπεζικά καρτέλ της παγκοσμιοποίησης πρέπει να συναλλαχτούν με τη λιβυκή Κεντρική Τράπεζα και το εθνικό της νόμισμα αν θέλουν να κάνουν δουλειές με τη χώρα. Και επειδή δεν έχουν τον έλεγχο του συστήματος, αποφάσισαν να τα αλλάξουν όλα. Η εν λόγω τράπεζα μπορεί να μην φαίνεται ως στόχος, με βάση τα λεγόμενα του Ομπάμα, του Κάμερον, και του Σαρκοζύ,  αλλά αποτελεί προτεραιότητα για τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης, που προσπαθούν να εντάξουν τη Λιβύη στη λίστα με τις υποταγμένες χώρες.

Όταν ο κουρνιαχτός από τους πυραύλους κατακαθίσει, θα δούμε τους Ευρωπαίους «μεταρρυθμιστές» να εισβάλλουν στη κατεστραμμένη Λιβύη, προσπαθώντας να αλλάξουν το νομισματικό της σύστημα, πλημμυρίζοντάς το με δολάρια, και ετοιμάζοντας τους ατέλειωτους κύκλους του πληθωρισμού.

Η κρατικά και εθνικά ελεγχόμενη Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης λειτουργεί πολύ διαφορετικά από τις αντίστοιχες αμερικανικές και ευρωπαϊκές. Δεν είναι ιδιωτική, κερδοσκοπική, με μετόχους, όπως είναι η αμερικανική Federal Reserve, και η Τράπεζα της Αγγλίας. Βάσει του λιβυκού Συντάγματος, η τράπεζα έχει σκοπό τη νομισματική σταθερότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Η Λιβύη έχει αποθέματα χρυσού που αποτελούν μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ της, και που είναι πολύ περισσότερα από αυτά οποιασδήποτε άλλης χώρας (εκτός του Λιβάνου), σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ και του λονδρέζικου Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού. Η τελευταία τιμή του χρυσού στη παγκόσμια αγορά είναι $1.430 η ουγγιά.

Τι θα γίνει όλος αυτός ο χρυσός μόλις ηττηθεί ο Καντάφι και οι σύμμαχοι αναλάβουν τον έλεγχο της Τρίπολης; Θα χαθεί, ή θα ανταλλαγεί με χάρτινα δολάρια;

Οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες του κόσμου προκαλούν πληθωρισμό, και δημιουργούν φούσκες τις οποίες μετά σπάνε, έτσι ώστε να μεταφέρονται τεράστια ποσά από τις κατώτερες οικονομικά τάξεις στις ισχυρές ελίτ.

Συνεπώς εύκολα διαγιγνώσκονται οι βασικές αιτίες για το χάος στη Μέση Ανατολή, και για την επίθεση εναντίον της Λιβύης. Η παγκόσμια να τάξη, χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για να προωθήσει τα σχέδια της. Η Αίγυπτος και η Τυνησία μπήκαν σε καθεστώς ενδιάμεσης δικτατορίας, και παράλληλα δέθηκαν με τα δεσμά δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φτηνά δάνεια από τη Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Όποια χώρα αντιστέκεται στις επιταγές και στους σχεδιασμούς της παγκοσμιοποίησης, θα υποστεί τις συνέπειες. Αυτό είναι το μάθημα της Λιβύης. Ο πόλεμος εναντίον των ανυπόταχτων χωρών έχει σκοπό τη ταπείνωση και την επαναφορά τους στη κοινή γραμμή.S.A.-21st Century Wire

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 30/03/2011 09:40:20

  Καλημέρα.
  Συμφωνώ Παράξενε. Μπορεί και να είναι ο κυριότερος λόγος αυτός. Η οικονομική υποταγή είναι μέρος της στρατηγικής που πάντοτε εφάρμοζαν οι ισχυροί.
  Το έκαναν με την Κίνα οι Ευρωπαίοι πριν πολλά χρόνια όταν την τεμάχισαν σε τμηματα. Μόνο έτσι μπορούσαν να την "καταπιούν".
  Στην Ελλάδα μέχρι την έλευση του ευρώ οι Έλληνες είχαν μικρή έκθεση στην πιστωση και η νοοτροπία του υπέρμετρου δανεισμού ήταν ξένη. Βέβαια αυτό είχε και την αντίθετη πλευρά του: Την ανεπαρκή ρευστότητα και ικανότητα (απο οικονομικής απόψεως μόνο) για εξυγχρονισμό.
  Υιοθετώντας άκριτα όμως το Αγγλοσαξωνικό πρότυπο, και υπο την αιγίδα της κλεπτοκρατικής ελιτ, η Ελλάδα έκανε στρατηγικά σφάλματα που οδηγούν πλέον σε κατάσταση ομηρίας και εν τέλει μετανεωτερικής δουλείας: Την "εξυπηρέτηση" όλο και υψηλότερου χρεους και τελικά την υποθήκευση του εθνικού πλούτου.
  Έτσι, η είσοδος στο ευρώ εξουδετέρωσε την ικανότητα και τους μηχανισμούς εκείνους με τους οποίους ένα ανεξάρτητο και με αυτοσεβασμό κράτος ρυθμίζει την εσωτερική οικονομική του ευρωστία και επομένως την βιωσιμότητά του. Η έκθεση στις δουλοκτητικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης έβαλε την σφραγίδα για την βαθμιαία διάλυσ ητου. Ό,τι έγινε και στην προ-Μαοϊκή Κίνα. Με την Ελλάδα η διαφορά έγκειται στο ότι η ντόπια ελιτ εκτελεί αυτό το συμβόλαιο εθνικού "θανάτου" εν γνώσει της, συνεχίζοντας τον άκρατο δανεισμό (που -τάχα μου- μας κρατά "εν ζωή, αλλά στην ουσία ειναι για να πληρώνει τους εξωτερικούς πιστωτές μας.

  Τέλος, μια ερωτηση αφελούς πολίτη: Όι τόσες καταθέσεις (600!! δις στην Ελβετία) και 270!! δις στο εσωτερικό, γιατί δεν χρησιμοποιούνται ως πηγή άντλησης κεφαλαιων για ανάπτυξη απο την Ελλάδα αντι να υπόκειται στην δυναστεία των "διεθνών αγορών", δλδ στο Αγγλοαμερικανικό κεφάλαιο που μόνο δεινά μας επεσώρρευσε;

 2. kiki avatar
  kiki 30/03/2011 09:48:06

  Το θεμα στα καθ ημας ειναι αν θα υποταχτουμε στην Νεα Ταξη, αντεχουμε να δωσουμε τον υστατο αγωνα ?
  αν ναι ,
  νομιζω οτι κοντευει η ωρα.

 3. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 30/03/2011 12:57:32

  ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ

  Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 10 ΛΕΠΤΑ,ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 5 ΛΕΠΤΑ,ΤΟ ΨΩΜΙ ΔΙΑ-
  ΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ,ΜΕ 150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΝΕΤΑ ΜΙΑ ΜΕΣΗ
  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ 800 ΕΥΡΩ.
  ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

  Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  ΕΚΦΡΑΣΗΣ,ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΛΕΝΕ,ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΝΑΓΑΝ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΠΑΝΑ 2.5 ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ
  ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

 4. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 30/03/2011 13:07:10

  Ο Τσαβεζ 12 λεπτα, ο Κανταφι 10 λεπτα. Η Ελλαδα 1,80.
  Η φτηνοτερη βενζινη στο κοσμο ειναι του Κανταφι.

 5. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 30/03/2011 13:08:02

  6 εκατομμυρια ευρω το μηνα το ειπε χτες ο Αντ1.
  6!
  Ειπατε τιποτα?

 6. xriteo avatar
  xriteo 30/03/2011 17:26:06

  Να που ο ΖΩΡΖ εισακουστηκε στον ΟΗΕ οταν μιλησε για παγκοσμια διακυβερνηση.Το ατομο ειναι 100 χρονια μπροστα και εμεις του τα χωνουμε!RESPECT!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.