16/12/2009 21:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ερυθραίας, αγνοείται!Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ερυθραίας, ανακοίνωσαν σήμερα, πως η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας τους αγνοείται. Η ομάδα συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου στη Κένυα, αλλά ποτέ δεν επέστρεψε στη πατρίδα της. Το αεροσκάφος που μετέφερε τη δωδεκαμελή αποστολή στο Ναϊρόμπι, επέστρεψε μεταφέροντας μόνο τον προπονητή. Ακούγεται σαν μυστήριο, αλλά η αλήθεια είναι πως οι νεαροί ποδοσφαιριστές έκαναν αυτό που κάνουν χιλιάδες συμπατριώτες τους κάθε χρόνο. Διέφυγαν από τη χώρα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ευχαρίστως θα τους δεχτεί,  αν αποφασίσουν να επιστρέψουν, «παρά το γεγονός ότι είναι  προδότες του έθνους».

Η Ερυθραία θεωρείται ως ένα από τα πλέον καταπιεστικά καθεστώτα του κόσμου. Δεν υπάρχει ελευθερία του  τύπου, ή της  θρησκείας, και η κρατικοποίηση της παντός είδους περιουσίας έχει επιφέρει στη χώρα μια απόλυτη κατάσταση φτώχιας. Θεωρείται παράνομο για τους κατοίκους της να βγουν από τη χώρα, αν δεν υπάρχει ειδική άδεια, που όμως σπανίως δίδεται. Η υποχρεωτική στράτευση μπορεί και να διαρκέσει επ`αόριστον. Ο πρόεδρος της χώρας, Isayas Afewerki, δικαιολογεί αυτό το τελευταίο, ισχυριζόμενος πως η Ερυθραία χρειάζεται δυνατό στρατό προκειμένου να προστατευτεί από την Αιθιοπία, μετά από 30 χρόνια σκληρού και ανελέητου πολέμου για να κερδίσει την ανεξαρτησία της, κάτι που κατάφερε το 1993. Οι συνοριακές αψιμαχίες που ξεκίνησαν το 1998, διαρκούν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch, η Ερυθραία είναι μια τεράστια φυλακή. Η οργάνωση διαθέτει στοιχεία για περιπτώσεις πολιτών που φυλακίστηκαν και που βασανίστηκαν, επειδή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα. Οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εντολή να πυροβολούν οποιονδήποτε προσπαθήσει να διαφύγει από τα σύνορα προς το Σουδάν. Η κατάσταση που επικρατεί είναι τόσο βάρβαρη, που η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, αρμόδια για τους πρόσφυγες, έχει συστήσει σε όλα τα κράτη να μην επαναπατρίζουν οποιονδήποτε πρόσφυγα από την Ερυθραία, λόγω της σίγουρης τιμωρίας που θα αντιμετωπίσει αν επιστρέψει στη πατρίδα του. Για όσους καταφέρουν να αποδράσουν, οι οικογένειες τους γίνονται στόχος, και αναγκάζονται να πληρώσουν πολλές χιλιάδες δολάρια προκειμένου να αποφύγουν τη φυλάκιση. Πριν δυο χρόνια, η κυβέρνηση έθεσε ως όρο, πως όσοι αθλητές ταξιδεύουν εκτός συνόρων, θα πρέπει προηγουμένως να καταθέσουν ποσό $6.000 ως εγγύηση ότι θα επιστρέψουν. Οι 12 ποδοσφαιριστές που αποφάσισαν να μην επιστρέψουν, προφανώς θεώρησαν το παραπάνω τίμημα  ως αντάξιο της απόκτησης της ελευθερίας τους.

 ABC News

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.