#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2011 16:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η γαλλική Βουλή ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων - ¨πόλεμος" με την ΤουρκίαΗ γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της αναγνώρισης ως γενοκτονίας της μαζικής σφαγής το 1915 των Αρμενίων από τους Τούρκους Οθωμανούς, παρά τις απειλές και την αγανάκτηση της Τουρκίας και την παρουσία πολλών χιλιάδων διαδηλωτών έξω από την Εθνοσυνέλευση.

Το σχέδιο νόμου υιοθετήθηκε από πολύ μεγάλη πλειοψηφία των περίπου πενήντα βουλευτών που ήταν παρόντες, ενώ περίπου 6 ψήφισαν κατά.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα, θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Γερουσία, όπου θα συζητηθεί το 2012.

Οι υποστηρικτές του εκφράζουν την ελπίδα ότι θα υιοθετηθεί και από τη Γερουσία πριν από την διακοπή των εργασιών του γαλλικού κοινοβουλίου στα τέλη του Φεβρουαρίου ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

[caption id="attachment_139933" align="alignnone" width="620" caption="διαδήλωση Τούρκων στο Παρίσι"][/caption]

ΣΧΟΛΙΑ

 1. trooper avatar
  trooper 22/12/2011 18:02:22

  καλά λένε οι Κρητικοί: Τούρκος είναι...μπάλα θέλει...

 2. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 22/12/2011 21:21:26

  Ο αγώνας των Αρμενίων αδελφών μας είναι συγκλονιστικός. Οι Τούρκοι όχι απλώς πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τις θηριωδίες τους αλλά σε ένδειξη καλής θέλησης θα πρέπει να μελετήσουν αρχαία ελληνικά και γκραμπάρ (գրաբար), Θουκυδίδη και Αγαθάγγελο (Ագաթանգեղոս), Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο και Άγιο Γρηγόριο της Ναρέκ (Գրիգոր Նարեկացի). Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει…

  • Agni avatar
   Agni @ Τιγράνης 23/12/2011 12:26:29

   Είναι πράγματι υπέροχος Λαός οι Αρμένιοι,πουθενα στον κόσμο,δεν τους αντιλαμβάνονται ως "ξένους" η "άλλους" για μας πχ ο "Αρμένης" είναι δικός μας άνθρωπος πραγματικά όπως ο Πόντιος,ο Κύπριος και ο Κρητικός,και το ίδιο ισχύει για όλες τις γειτονικές χώρες που έχουν μεγάλες κοινότητες παντού είναι σαν αναπόσπαστο κομμάτι των Εθνών που κατοικούν εδώ και αιώνες.Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι δεν πετάνε κάτι για να γίνουν αποδεκτοί όπως πχ οι νεοέλληνες,που ξεφτιλίζονται διαρκώς μήπως και το πιστέψουν τελικά οτι είναι δυτικοί και όχι Έλληνες,αλλα διατηρούν με απίστευτη ευλάβεια τα έθιμα και τις παραδόσεις τους,και ίσως τελικά γι αυτό κερδίζουν σιγά σιγά τον παγκόσμιο σεβασμό..

 3. parsifal avatar
  parsifal 22/12/2011 21:36:31

  Χμ... Αυτές οι απαγορεύσεις των αναθεωρητικών απόψεων, αρχής γενομένης απο την "Shoa" (ετσι διδάσκεται πλέον στο Γαλλικό σχολείο, εξέλιπε ο ορος "Holocauste"που μαθαίναμε κάποτε...) μπορεί εν προκειμένω να μας αρέσουν αλλά...
  Πόσο ακίνδυνη είναι η ποινικοποίηση ΑΠΟΨΕΩΝ και ΙΔΕΩΝ ? (εστω και εάν δεν μας αρέσουν) Δεν είναι μια απόπειρα επιβολής urbi et orbi της ενιαίας, πολιτικά ορθής σκέψεως ?
  Και πού, στην χώρα του Voltaire, "Διαφωνώ με οτι λές αλλά θα πολεμήσω για να εχεις το δικαίωμα να το λές" !

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ parsifal 22/12/2011 21:47:16

   q Βολταίρος είχε υποστηρίξει το δικαίωμα του καθένα να λέει
   την άποψή του πάνω σε κάποιο θέμα, δεν είχε υποστηρίξει όμως και την παραχάραξη της ιστορίας ή το δικαίωμα στο ψεύδος. Όποιος λέει ότι οι τούρκοι δεν κάνανε γενοκτονία στους αρμενίους απλώς ψεύδεται. Όποιος λέει ότι Μέγας Αλέξανδρος ήταν σλάβος ή βούλγαρος επίσης ψεύδεται.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ parsifal 22/12/2011 22:18:57

   Ξεκινώντας από το δεν ποινικοποιούμε ιδέες, φθάνουμε στο δεν ποινικοποιούμε εκφράσεις κατά συμβόλων (βλ. κάψιμο σημαίας) και καταλήγουμε στο να αναζητούμε δολοφόνους. Είναι όμως πια αργά - η σορός ήδη κείται στο φέρετρο. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες...

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ parsifal 22/12/2011 22:38:06

   Συμφωνώ μέ τόν parsifal.

   Η ποινικοποίηση απόψεων καί ιδεών δέν είναι μιά μεμονωμένη γαλλική πολιτική σκοπιμότητα, αλλά προωθούμενη παγκόσμια επιλογή (καί τού δυτικού κόσμου, μέ πρωτοπόρα τίς ΗΠΑ). Όταν ποινικοποιηθεί καί η κατάθεση απόψεων στό διαδίκτυο (καθ' οδόν), θά ζήσουμε τήν απολυτότητα τής κατευθυνόμενης ενημέρωσης στήν εποχή τής πληροφορίας.
   Χαρακτηριστικά αναφέρω τήν καταχρηστικότητα νομοθετικών πράξεων, τουλάχιστον όσον αφορά τό συγκεκριμένο θέμα, τής γαλλικής πολιτικής ελίτ, η οποία εκμεταλλευόμενη λαϊκίστικα τούς γαλλοαρμένιους καί τόν αρνητισμό τών γάλλων έναντι των μουσουλμάνων, πέρασε καί περνά σκοταδιστικούς νόμους, αναιρώντας θεσμικές αρχές τής αστικής δημοκρατίας, καταργώντας στήν ουσία τόν ίδιο τόν ρόλο τής χώρας, ώς θεματοφύλακα τών αξιών τής γαλλικής αστικής επανάστασης.

   Πρός επίρρωσιν δέ τών άνω λεχθέντων, παραθέτω ενημερωτικά απόσπασμα από τήν ηλεκτρονική έκδοση τού «ΒΗΜΑτος» τής 22.12.2011

   «Ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ είχε επικυρώσει το 2001 νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και τη Γερουσία και αναγνώριζε τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο νόμος αυτός είχε την υποστήριξη τόσο της δεξιάς όσο και της αριστεράς. Η Γαλλία έχει αναγνωρίσει το Ολοκαύτωμα και έχει ποινικοποιήσει την άρνησή του ήδη από το 1990.»

  • Ένας avatar
   Ένας @ parsifal 22/12/2011 23:00:57

   Δεν υπάρχει θέμα ποινικοποίησης τής γνώμης και της άποψης.
   Η ποινικοποίηση αφορά την άρνηση τέλεσης εγκλήματος.

   Αν διαπιστωθεί ένας βιασμός, ο βιαστής πηγαίνει στη φυλακή, δεν αθωώνεται επειδή - σύμφωνα με τη γνώμη του - δεν υπήρξε βιασμός.

   Η Τουρκία είναι ένας καθ'έξιν βιαστής τής ανθρωπότητας που το ρίχνει στα χαζοχαρούμενο, στο "δεν βαριέσαι βρε αδερφέ", στο "περασμένα ξεχασμένα", και δεν λέει να ζητήσει συγγνώμη ποτέ για τα εγκλήματά της, τα οποία και επαναλαμβάνει κάθε λίγες δεκαετίες.

   Αποφάσεις σαν κι αυτή της γαλλικής βουλής είναι χρήσιμα χαστούκια στα αλαζονικά μάγουλα της Τουρκίας.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ parsifal 23/12/2011 01:31:04

   Parsifal, συμφωνώ μαζί σου. Η άρνηση οποιουδήποτε γεγονότος δεν είναι δυνατόν να κολάζεται ποινικά. Ακόμη περισσότερο η διαφωνία επάνω σε ιστορικά γεγονότα. Τελικά η ιστορία θα καταλήξει πεδίο ενασχόλησης ποινικολόγων.

   Εδώ έχουμε πάρα πολλούς κομμουνιστές που αρνούνται ότι υπήρξε σφαγή στο Κατιν. Να ποινικοποιήσουμε και την άρνηση του Κατίν και να τους κλείνουμε μέσα;

   Μήπως πρέπει να ποινικοποιήσουμε και τις φαντασιώσεις;

   Αυτή η νομοθετικά θωρακισμένη πολιτική ορθότητα αρχίζει να θυμίζει Όργουελ.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ parsifal 23/12/2011 09:08:30

   Συμφωνώ Παρσιφάλ. Η ποινικοποίηση των απόψεων είναι επικίνδυνο τροπή. Και ευνοείται από το νεοταξικό ολοκληρωτικό πνεύμα που διαπνέει τον Ευρωπαϊκό μηδενισμό. Θυμάστε πιστεύω το κυνηγι που έφαγε ο Βρετανος Νταίιβιντ Ιρβινγκ πριν λίγα χρονια. Όσο και αν διαφωνούμε με τις απόψεις τους, η ποινικοποίηση τους είναι επικίνδυνη τάση που μπορεί να μην έχει όρια.

  • m.s avatar
   m.s @ parsifal 24/12/2011 09:36:13

   εγὠ δε το βλέπω ἐτσι.
   Το να αρνείται κανείς πολύ συγκεκριμένα γεγονότα, όπως ολοκαυτώματα , για τα οποία η Ιστορία με πλήθος αποδείξεων ,μαρτυριών ,ντοκουμέντων έχει αποφανθεί, δεν είναι άποψη αλλά προπαγάνδα που συντηρεί ακριβώς το ίδιο μίσος που γέννησε τα μεγαλύτερα αίσχη της ανθρωπότητας.
   Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος πχ δεν μπορεί ο Αχμαντινετζάντ να λέει ‘έλα μωρέ σιγά τι έγινε το 1940… υπερβολές των Εβραίων’

  • m.s avatar
   m.s @ parsifal 24/12/2011 10:18:22

   εγὠ δε το βλέπω ἐτσι.
   Το να αρνείται κανείς πολύ συγκεκριμένα γεγονότα, όπως ολοκαυτώματα , για τα οποία η Ιστορία με πλήθος αποδείξεων ,μαρτυριών ,ντοκουμέντων έχει αποφανθεί, δεν είναι άποψη αλλά προπαγάνδα που συντηρεί ακριβώς το ίδιο μίσος που γέννησε τα μεγαλύτερα αίσχη της ανθρωπότητας.
   Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος πχ δεν μπορεί ο Αχμαντινετζάντ να λέει ‘έλα μωρέ σιγά τι έγινε το1940… υπερβολές των Εβραίων’

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ parsifal 24/12/2011 10:28:27

   Parsifal,
   συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ...
   Δεν έχει καμμία σημασία που τώρα μας "συμφέρει θεωρητικά" η στάση των Γάλλων. Η δυνατότητα να υποστηρίζεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ - και όχι φυσικά να κάνεις ότι θέλεις - είναι ίσως η μεγαλύτερη κατάκτηση της Αστικής Δημοκρατίας στην Δύση.
   Μπορείς μια χαρά να καταδικάζεις την γενοκτονία των Εβραίων και των Αρμενίων και συγχρόνως να "επιτρέπεις" στους αρνητές των γενοκτονιών να λένε "οποιαδήποτε ανιστόρητη βλακεία" θέλουν.

 4. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 22/12/2011 21:43:25

  Ο ισλαμιστής πλασιέ τουρκισμού είπε ενα ακόμη σύντομο ανέκδοτο:

  « Επιπλέον, ο Ερντογάν : «Δεν έχουμε γενοκτονίες στην ιστορία μας»
  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2112018 »

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ 3birdssitting 22/12/2011 22:09:26

   Το άλλο με τον τοτό το ξέρετε;

 5. ioannis33 avatar
  ioannis33 22/12/2011 21:52:07

  Και ο ίδιος ο Βολταίρος θα το έπαιρνε πίσω αυτό,αν έβλεπε σε ποιο σημείο έφτασε η Ευρώπη.Θα συμφωνήσω πως δεν είναι και το πιο υγιές αντανακλαστικό η ποινικοποίηση της διαφωνίας,αλλά σίγουρα αυτή η απόφαση είναι στο πλαίσιο ενός γενικότερου γαλλικού πλάνου εξωτερικής πολιτικής.Πάντως αξίζει αυτή η απόφαση κορυφαία θέση στο κάδρο της ιστορίας

 6. A.M. avatar
  A.M. 22/12/2011 22:18:50

  Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με αυτήν αλλά και με οποιαδήποτε άλλη παρόμοια απαγόρευση αμφισβήτησης του οποιουδήποτε «ιστορικού» (εντός ή εκτός «») γεγονότος.

  Είναι φασισμός.

  Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αμφισβητεί την όποια αλήθεια του άλλου ακόμα και την ιστορικά τεκμηριωμένη για κάποιους λαούς.

  Στο κάτω κάτω της γραφής εγώ δεν ήμουν παρών, δεν είδα με τα μάτια μου, δεν άκουσα με τα αυτιά μου, δεν έχω προσωπική εμπειρία του ολοκαυτώματος και άρα δικαιούμαι να θεωρώ ότι όλοι όσοι έγραψαν γι αυτό έγραψαν ψέμματα και με παραπληροφόρησαν.
  Γιατί να τους πιστέψω;
  Όσα ιστορικά στοιχεία και αν μου παραθέσουν είναι δικαίωμά μου να τα αμφισβητήσω, να μην τα δεχτώ, ακόμα και λόγω ανοησίας αν θέλεις.

  Θα πρέπει να πάω φυλακή επειδή δεν πιστεύω την ιστορία που έγραψαν οι νικητές του Β' ΠΠ;

  Και αν αυτό δεν είναι φασισμός τότε τι είναι;

  Θα μπορούσε βέβαια να αμφισβητήσει κάποιος π.χ. και την μάχη των Θερμοπυλών.
  Αν θέλει ή έχει λόγους να την αμφισβητήσει ας το κάνει.
  Θα πρέπει να τον στείλουμε φυλακή επειδή την αμφισβήτησε;
  Μπορούμε να παραθέσουμε σωρεία μαρτυριών και αποδείξεων και να ακυρώσουμε την αμφισβητησή του σαφώς!

  Το να τον βάλουμε όμως στην φυλακή είναι φασισμός!

  Η ποινικοποίηση της σκέψης και της διαφορετικής άποψης ΔΕΝ πρέπει να περάσει για κανέναν λόγο!
  Αν περάσει τώρα αυτό σε πενήντα χρόνια μπορεί να σε βάζουν φυλακή επειδή αμφισβήρησες την παρουσίαση του Γκουαντάναμο ως επίγειο παράδεισο και υπόδειγμα σωφρονιστικού καταστήματος ή επειδή αμφισβήτησες το δικαίωμα του ΝΑΤΟ να διαλύσει την πρώην Γιουγκοσλαβία.

  Μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι εκεί θα φτάσει το πράγμα.

  • Ένας avatar
   Ένας @ A.M. 22/12/2011 23:08:11

   Ο Α.Μ. γράφει:

   "Στο κάτω κάτω της γραφής εγώ δεν ήμουν παρών, δεν είδα με τα μάτια μου, δεν άκουσα με τα αυτιά μου, δεν έχω προσωπική εμπειρία του ολοκαυτώματος και άρα δικαιούμαι να θεωρώ ότι όλοι όσοι έγραψαν γι αυτό έγραψαν ψέμματα και με παραπληροφόρησαν.
   Γιατί να τους πιστέψω;
   Όσα ιστορικά στοιχεία και αν μου παραθέσουν είναι δικαίωμά μου να τα αμφισβητήσω, να μην τα δεχτώ, ακόμα και λόγω ανοησίας αν θέλεις".

   Όχι, δεν είναι δικαίωμά σου να αμφισβητήσεις ένα έγκλημα.
   Όταν η Θεσσαλονίκη, από 50.000 Εβραίους που είχε το 1940 σε σύνολο 150.000 κατοίκων, σήμερα έχει 1.000 Εβραίους σε σύνολο 1.000.000 κατοίκων, δεν χρειάζεσαι κανέναν καθηγητή ιστορίας για να σε πείσει ότι κάτι έγινε με τους Εβραίους, κάποιος τους εξολόθρευσε.

   Το να αρνηθείς το οφθαλμοφανές είναι μια προσβολή στη μνήμη των θυμάτων, η διαιώνιση τού τραύματος... Είναι σαν να λες στον Εβραίο της Θεσσαλονίκης ή στον Αρμένιο εκ Τουρκίας ή στον Έλληνα Πολίτη που του έφαγε το σπίτι το τουρκικό κράτος με το βαρλίκι: "ε, εντάξει μωρέ, τίποτα δεν έγινε, μην υπερβάλλεις". Είναι σαν να λες στη γυναίκα που βιάστηκε: "Είσαι σίγουρη ότι δεν τα παραλές;".

   Εσύ μπορεί να αρνείσαι το οφθαλμοφανές λόγω αφέλειας, ο άλλος όμως το αρνείται από συμφέρον και υστεροβουλία. Ένα ευνομούμενο κράτος οφείλει να προστατέψει τους πολίτες τους από τον συνεχόμενο βιασμό τής αξιοπρέπειάς τους.

   • karenin avatar
    karenin @ Ένας 22/12/2011 23:24:33

    Ο Α.Μ μπορούσε καλόπιστα να εκφράσει αμφιβολίες στην πρώιμη φάση που δεν είναι ανήμερος για το θέμα,
    Αξίζει να τιμωρηθεί;

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ Ένας 24/12/2011 10:35:59

    Αγαπητέ "Ενα",
    κατά την άποψη μου όποιος αμφισβητεί την γενοκτονία των Εβραίων είναι "αφελής" ή "φανατικός".
    Και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι προφανώς ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ τα θύματα με τις απόψεις του.
    Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το ΤΙΜΗΜΑ που πρέπει να πληρώσουμε για την Αστική μας Δημοκρατία.
    Δεν γίνεται διαφορετικά ...

 7. parsifal avatar
  parsifal 22/12/2011 22:20:57

  Ουδείς λογικός ανθρωπος ηρνήθη το ολοκαύτωμα Εβραίων και Αρμενίων...
  Ομως αυτού του είδους οι "ιστορικές αποφάσεις" αποτελούν τον πολιορκητικό κριό της πολιτικής ορθότητος. Γιατί απλώς οταν ποινικοποιηθεί το δικαίωμα στην αποψη, τότε ο δρόμος καθίσταται ολισθηρός και τα ορια είναι πλέον στην διάκριση των ισχυρών.
  Με ανάλογη λογική ψηφίσθηκε ο "αντι-ρατσιστικός" νόμος στην χώρα μας, για να σπεύσωμε να συμμορφωθούμε με τις επιταγές των διαφόρων ΜΚΟ και φορέων των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
  Επίσης, η κίνηση των "νέων φιλοσόφων" και η διεθνής συμμορία των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" , πρωτίστως Γαλλικής souche στην Ευρώπη πρωτοστάτησαν στην δίωξη του R. Garaudy ακριβώς στην βάση αυτής της νομοθεσίας (για την Shoa τότε) και μετά... ηλθε η ωρα της Γιουγκοσλαυίας !
  Η λίστα ατελείωτη... Λιβύη, διαχρονικά το Ιράν και η Β. Κορέα και βεβαίως τώρα η Συρία : Η ευαίσθητη Γαλλία των 300.000 νεκρών Αλγερινών, των 40.000 της Μαδαγασκάρης και χιλιάδων αλλων στην Ινδοκίνα, το Μαρόκο κλπ. "φρικιά" για τις σφαγές του Ασσαντ !

  • Νικήτας avatar
   Νικήτας @ parsifal 22/12/2011 23:58:32

   ''Ουδείς λογικός ανθρωπος ηρνήθη το ολοκαύτωμα Εβραίων και Αρμενίων…''
   ?????
   Η Τουρκία αμφισβητεί επίσημα την γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών (Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσύριων) και γι'ἀυτό είναι καταδικαστέα από όλους τους λογικούς ανθρώπους όπως εξάλλου και κάθε γενοκτονική πρακτική (εκατοντάδες σφαγές στην Αφρική). Ακόμα και μέσα στην Τουρκία είναι ταμπού το θέμα και όποιος μιλάει ίσως να μην ξαναμιλήσει.
   Η γενοκτονικές πρακτικές που έφτιαξαν το έθνος και το κράτος των Τούρκων (γιατί σε αυτές βασίστηκε και εγκαθιδρύθηκε) συνεχίζονται απο το 1984 κατά των Κούρδων.
   Η γνώση κάποιων γεγονότων δεν είναι απλά ΑΠΟΨΗ. Η ποινικοποίηση της ΑΡΝΗΣΗΣ ενός τέτοιου γεγονότος όπως η γενοκτονία δεν είναι ποινικοποίηση απλά μιας ΑΠΟΨΗΣ.

   Η ποινικοποίηση των ΑΡΝΗΤΩΝ των γενοκτονιών με βρίσκει παντελώς σύμφωνο όχι μόνο για την Τουρκία (υπάρχουν πολλά κράτη υποψήφια όπως και εσύ αναφέρεις. οι πρώην αποικιοκράτες γνωρίζουν επ'αυτού αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ η Γαλλία επίσημα δεν αρνείται το αποικιοκρατικό της παρελθόν σαν να μην υπήρξε)

   Μπράβο στην Γαλλία επ'ἀυτού. 'Oχι θα τρόμαζαν απο τον νεο-οθωμανό Εντογάν και Σία (δεν είναι Ελλάδα που πρωθυπουργοί της καταθέτουν στεφάνι στον μέγα σφαγέα της Μ.Ασίας και Ανατολίας Μουσταφά Κεμάλ)

   Δες την ταινία ΑΡΑΡΑΤ ίσως να δεις τι σημαίνει να σου στερούν την μνήμη μέσα απο την άρνηση γιατί αυτό συμβαίνει.
   Εύγε στους Αρμέν ιους!

   • Νικήτας avatar
    Νικήτας @ Νικήτας 23/12/2011 00:27:24

    Οι γενοκτονικές

 8. Ένας avatar
  Ένας 22/12/2011 23:48:39

  Ένας καλόπιστος ανενημέρωτος άνθρωπος δεν έχει λόγους να εκφράσει αμφιβολίες, αλλά ρωτάει: "Τι συνέβη στην Αρμενία το 1915;". Και μετά μαθαίνει.

  Αμφιβολίες εκφράζει όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του.

 9. Ένας avatar
  Ένας 22/12/2011 23:50:29

  Η Γαλλία έχει δικαίωμα να φρικιά για τις σφαγές τού Άσσαντ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ δεν κρύβει τα δικά της εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα παραδέχεται με συντριβή.

 10. Nικήτας avatar
  Nικήτας 23/12/2011 00:01:55

  ''Αποφάσεις σαν κι αυτή της γαλλικής βουλής είναι χρήσιμα χαστούκια στα αλαζονικά μάγουλα της Τουρκίας.''

  Εξαιρετικός γνωρίζεις τι λές.
  ΕΥΓΕ.

  Πότε άραγε θα ξυπνήσουμε με τα της γενοκτονίας που έχει υποστεί και το δικό μας έθνος;

 11. Δημήτρης Μ.Στεργιούλης avatar
  Δημήτρης Μ.Στεργιούλης 23/12/2011 05:18:24

  « Διδασκαλική επιστολή προς Ταγίπ Ερντογάν»

  του Δημήτρη Στεργιούλη
  Επίτιμου Διευθυντή
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ

  Αγαπημένε μου Ταγίπ,

  Πληροφορήθηκα ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί, έγραψε , άκουσον-άκουσον, στα παλιά του τα παπούτσια τις προειδοποιήσεις σου περί ανεπανόρθωτης ζημίας του όλου φάσματος των Γαλλοτουρκικών σχέσεων, αν δεν απέτρεπε την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο θα διώκεται ποινικά όποιος δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Τούρκους.
  Απορώ και εξίσταμαι ,όμως ,γιατί προσπαθείς να αποκρύψεις την ιστορική αλήθεια. Ως πολιτικός που είσαι, θέλω να πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχες μελετήσει εμβριθώς την ιστορία του λαού σου. Εάν το είχες πράξει είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα είχες απαλλαχθεί από πλείστα των ελαττωμάτων σου , θα ήσουν μετρημένος στα λόγια σου, θα είχες αυτοκυριαρχία και οδηγός των λόγων και πράξεών σου θα ήταν η σύνεση και όχι ο κούφιος κομπασμός, η έπαρση και η υπεροψία.
  Πρώτα-πρώτα φαίνεται πως αγνοείς ότι ηγείσαι ενός λαού βάρβαρου και απολίτιστου, που σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνει τα κτηνώδη ένστικτά του.
  Ηγείσαι ενός λαού άπληστου και άρπαγα, που όπου πέρασε έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή. «Τούρκοι διαβήκαν, χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα»
  Και ο μεν Σαρκοζί φάνηκε επιεικής απέναντι στο λαό σου. Γιατί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση διώκει ποινικά εκείνους που αρνούνται τη γενοκτονία που διέπραξαν οι Τούρκοι σε βάρος των Αρμενίων. Αντικειμενικός θα ήταν ο Γάλλος Πρόεδρος αν η Κυβέρνησή του εισηγείτο να διώκεται και οποιοσδήποτε αρνείται τη γενοκτονία που διαπράξατε σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, καθώς και των Κούρδων.
  Πρέπει να παραδεχθείς, αγαπημένε μου Ταγίπ, ότι είσαι απόγονος βαρβάρων. Δεν διαφέρεις καθόλου απ’ αυτούς. Ευκαιρίας δοθείσης κι εσύ ο ίδιος θα εκδηλώσεις το βαρβαρισμό σου σε όλο του το μεγαλείο. Δεν μπορεί να είσαι διαφορετικός από τους συμπατριώτες σου. Τέτοιοι είναι οι Τούρκοι. Δεν αλλάζουν και ούτε πρόκειται να αλλάξουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν.
  Και κάτι ακόμα. Εκτός από τα βάρβαρα αισθήματα που σας διακατέχουν , όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση αφήνετε να διαφανεί σε όλο της το μεγαλείο η αναξιοπρέπειά σας. Εσείς οι υπερόπτες γίνεσθε ανθρωπάρια που εκλιπαρούν το έλεος και τον οικτιρμό,
  Και πριν τελειώσω θα ήθελα να σε ρωτήσω. Με βάση ποιών κανόνων δικαίου εισβάλλατε στην Κύπρο, παράνομα καταλάβατε το 38% του κυπριακού εδάφους και το οποίο παρά πάσαν έννοια εποικίσατε;
  Δεν φαντάζομαι ότι θα επικαλεσθείς τις συνθήκες Ζυρίχης –Λονδίνου του 1960, δυνάμει των οποίων η χώρα σας είχε ορισθεί ως εγγυήτρια δύναμη. Αν ισχυριστείς κάτι παρόμοιο θα σου υπενθυμίσω ότι ψεύδεσαι ασυστόλως, γιατί βάσει των ανωτέρω συνθηκών η Τουρκία ορίστηκε εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, εγγυήτρια δύναμη του Ζυριχικού Συντάγματος διακυβέρνησης της Μεγαλονήσου. Με την εισβολή σας στη Μεγαλόνησο το καταστρατηγήσατε. Αφού οι λόγοι, τους οποίους επικαλεσθήκατε και κάνατε την εισβολή στην Κύπρο, εξέλειπαν μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 1974 και επανήλθε στην εξουσία η νόμιμη Κυβέρνηση του νησιού, γιατί δεν αποσύρθηκαν απ’ αυτό τα στρατεύματα του Αττίλα τα οποία ακόμα και σήμερα παρευρίσκονται εκεί;
  Είναι ή δεν είναι βάρβαρη ενέργεια ο Αττίλας και οι έποικοί σας να σφετερίζονται τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων στο βόρειο μέρος της Κύπρου;
  Είναι ή δεν είναι βαρβαρισμός η καταστροφή εκ μέρους του Αττίλα των Ορθόδοξων Χριστιανικών και Πολιτιστικών Μνημείων των Ελληνοκυπρίων στον κυπριακό βορρά.
  Δεν σεβαστήκατε ούτε τους νεκρούς Ελληνοκύπριους , που αναπαύονταν στις πατρογονικές τους εστίες. Ανασκάψατε τους τάφους τους , τους οποίους και βεβηλώσατε. Είναι ή δεν είναι βαρβαρισμός αυτή σας η ενέργεια.
  Γιατί τηρείτε σιγή ιχθύος στο θέμα των αγνοουμένων; Αυτό κι αν είναι βαρβαρισμός.
  Είστε δολοφόνοι άμαχου πληθυσμού και θα έρθει η ημέρα που θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό και ενώπιον των δικαστηρίων που εκδικάζουν υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου, αλλά και ενώπιον της Ιστορίας.
  Από πού και ως πού απειλείται την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποτόλμησε να προβεί στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της; Ποιος είστε εσείς που θα πρέπει να σας ρωτήσει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος, που κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας , το τι θα πράξει ;
  Δεν νομίζετε ότι σηκώσατε ψηλά τον αμανέ; Αλλά , ευτυχώς, βρέθηκε ο Σαρκοζί ο οποίος και ανώμαλα σας προσγείωσε , αλλά και στους ελευθερόφρονες λαούς κατέδειξε το δρόμο και τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν σε λαούς , που είναι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Και ο τουρκικός λαός , είναι ο μόνος λαός που βαρύνεται με γενοκτονίες τριών λαών.
  Ήλθε πλέον ο καιρός της Νέμεσης.-

 12. βαγόνι avatar
  βαγόνι 23/12/2011 07:46:49

  . Η σφαγή των Αρμενίων είναι γεγονός που δεν επιδέχεται
  αμφισβήτηση ....η Τουρκία πρέπει να αναγκαστεί να
  παραδεχτεί τα γεγονότα και τις συνέπειες που απορρέουν
  απο αυτά.
  . Η ποινικοποίηση της αμφισβήτησης είναι, όμως, απαράδεκτη
  ακόμη και όταν γίνεται σε ατομικό επίπεδο...π.χ. ιστορικά άρθρα
  και μυρίζει....πολλαπλώς!
  . 'Αλλο το ένα άλλο το άλλο!

  • A.M. avatar
   A.M. @ βαγόνι 23/12/2011 10:11:29

   «Η ποινικοποίηση της αμφισβήτησης είναι, όμως, απαράδεκτη
   ακόμη και όταν γίνεται σε ατομικό επίπεδο…π.χ. ιστορικά άρθρα
   και μυρίζει….πολλαπλώς!
   . ‘Αλλο το ένα άλλο το άλλο!»

   Ακριβώς αυτό είναι ο ορισμός του φασισμού.

   Η ποινικοποίηση της άρνησης αποδοχής ενός γεγονότος.

   Είναι φασισμός!

   Κανένας δεν αμφισβήτησε - ούτε εγώ παραπάνω, ως παράδειγμα το έφερα ότι θα μπορούσα να αμφισβητήσω, αν και διατηρώ βέβαια τις αμφιβολίες μου για το μέγεθος των περιγραφών αλλά όχι αυτό καθεαυτό το γεγονός - ούτε τις σφαγές των Αρμενίων, ούτε τις εκτελέσεις Εβραίων, ούτε την εθνοκάθαρση των Ποντίων, ούτε τις σφαγές των Τούτσι κ.ο.κ.
   Παράλληλα βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί και η σχεδόν αποσιώπηση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας των σφαγών που υπέστησαν οι Έλληνες απ' τους Γερμανούς κατά τον Β' ΠΠ αλλά και οι Ορθόδοξοι Σέρβοι απ' τους Κροάτες συμμάχους των Γερμανών και η υπερβολική προβολή του ολοκαυτώματος σε σχέση με άλλες μεγαλύτερου μεγέθους γενοκτονίες του 20ου αιώνα.

   Αυτό είναι η μία πλευρά του ζητήματος.

   Απ' την στιγμή που φτάνουμε όμως στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της άρνησης τότε οδηγούμαστε σε περίεργα μονοπάτια που είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι σημερινοί υπέρμαχοι των ποινικοποιήσεων θα το έχουν μετανοιώσει πικρά.
   Αλλά ο δρόμος δεν θάχει γυρισμό.

   Θα μιλάμε ποιά για την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και εντελώς ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ σκέψη!

   Όποιος δεν το καταλαβαίνει νομίζω πως κοιμάται όρθιος.

   Ο τελικός σκοπός αυτών των ποινικοποιήσεων είναι ακριβώς αυτός:
   Δικτατορία επί της σκέψης των ανθρώπων!

   Μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει τι θα σημαίνει ένα τέτοιο για τις επόμενες γενιές.

   Και τότε τα ολοκαυτώματα και οι γενοκτονίες θα μοιάζουν με τροχαίο ατύχημα σε σχέση με το ολοκαύτωμα του ευνουχισμού της ανθρώπινης σκέψης.

   Ξυπνάτε!

   Μην βλέπετε μόνο το τυράκι, δείτε και την φάκα.
   Σαν ποντίκια σας μετράνε οι νεοταξίτες επικυρίαρχοι του πλανήτη.
   Σαν πειραματόζωα σε κλουβί.

   • Nικήτας avatar
    Nικήτας @ A.M. 23/12/2011 13:44:53

    Αν υπήρχε ποινικοποίηση ΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Πολιτικής κλεψιάς δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια.

    Η ποινικοποίηση απο μόνη της δεν λέει τίποτε το ΘΕΜΑ είναι τι ποινικοποιείς. Ως κάτι αποτρεπτικό είναι ένα καλό εργαλείο για μια χώρα που θέλει να έχει κράτος και όχι να είναι μπουρ*έλο το λιγότερο όπως το δικό μας.

    Η εμπορία ναρκωτικών γιατί να είναι ποινικοποιημένη ; Ο βιασμός επίσης ;(σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων παραπάνω);

    ''Ο τελικός σκοπός αυτών των ποινικοποιήσεων είναι ακριβώς αυτός:
    Δικτατορία επί της σκέψης των ανθρώπων!''

    Οι ανθρώπινες συνειδήσεις δεν χρειάζονται τις ποινικοποιήσεις για να χειραγωγηθούν αυτό συμβάινει για αιώνες. Υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί που κάνουν να συμβαίνει αυτό.

    Ποινικοποίηση σημαίνει απλά ΤΙΜΩΡΊΑ --η αποτροπή να κάνεις κάτι --αλλά στην χώρα που κανένας δεν τιμωρείται και ό,τι μας κάτσει... όλοι τρέμουν με την ιδέα ότι υπάρχει τιμωρία στην ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ.

    • A.M. avatar
     A.M. @ Nικήτας 23/12/2011 15:36:22

     Μπερδεύεις - το ξαναγράφω... ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ! - δύο εντελώς ανόμοια και ΜΗ - συγκρίσιμα ζητήματα:

     Την ΠΡΑΞΗ με την ΑΠΟΨΗ / ΣΚΕΨΗ / ΓΝΩΜΗ / ΘΕΣΗ!

     Καταλαβαίνεις τι σημαίνει προφανώς να ποινικοποιώ την πράξη και νομίζω πως κανένας συνομιλητής μηδέ του γράφοντας εξαιρουμένου αμφισβήτησε την ποινικοποίηση την πράξης.

     Το να ποινικοποιείς όμως την άποψη για μια πράξη ήταν είναι και θα παραμένει εσαεί ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
     Είναι ο ορισμός του φασισμού!
     Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο φασισμός!
     Το να ΜΗΝ επιτρέπεις στον άλλον να έχει διαφορετική αντίληψη, άποψη, γνώμη από σένα για ένα γεγονός ή ένα θέμα ή ένα οποιοδήποτε ζήτημα!

     Βολεύει λοιπόν το μπέρδεμα ανάμεσα στην πράξη και στην γνώνη / σκέψη / άποψη.

     Τι δουλειά έχει εν προκειμένω η εμπορία ναρκωτικών ή η κλοπή που αποτελούν προφανέστατα ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ με την γνώμη ΠΕΡΙ της κλοπής ή της εμπορίας ναρκωτικών;

     Ουδεμία απολύτως!!!

     Με την δική σου λογική και των λοιπών υπερασπιστών της ποινικοποίησης της σκέψης αν εγώ σε μία συζήτηση εκφράσω μια ΑΠΟΨΗ για την εμπορία ναρκωτικών που δεν συμφωνεί με τον ισχύοντα νόμο περί ναρκωτικών θα πρέπει να πάω φυλακή!

     Καταλαβαίνεις (-ετε) ή όχι τι πράγμα υποστηρίζετε;;;;

     Άλλο η ΑΠΟΨΗ για μια πράξη και άλλο Η ΠΡΑΞΗ αυτή καθευατή η οποία σαφώς και θα πρέπει να τιμωρείται εάν είναι παράνομη.

     Το να τιμωρείται όμως η ΑΠΟΨΗ / ΓΝΩΜΗ / ΘΕΣΗ / ΣΚΕΨΗ είναι φασισμός!

     Και μερικοί ή έχετε τόσο κλούβιο το κρανίο σας που δεν καταλαβαίνετε την διαφορά ανάμεσα στην σκέψη και την πράξη ή σας αρέσει ο φασισμός και γουστάρετε να ζείτε σε ένα φασιστικό και απόλυτα ελεγχόμενο κόσμο.

     Εάν ισχύει το πρώτο έχετε ελαφρυντικά εάν όμως ισχύει το δεύτερο δεν έχετε κανένα.

     Και εν προκειμένω εγώ και τα παιδιά μου όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι άνθρωποι ΔΕΝ γουστάρουμε να ζούμε σε έναν κόσμο που θα μας απαγορεύεται να σκεφτούμε και να εκφράσουμε ελεύθερα την σκέψη μας, την άποψή μας, την θέση μας για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ θέμα και ζήτημα.

     Σκέψου πριν ξαναποστάρεις.

     Η σκέψη και η έκφρασή της σκέψης σου για την ώρα παραμένει ελεύθερη και δεν θα σε πάνε φυλακή.

     Δεν ξέρω βέβαια αν θα συμβαίνει το ίδιο σε μια δεκαετία.
     Όσο σου επιτρέπεται ακόμα ... σκέψου!

     • jctergal avatar
      jctergal @ A.M. 24/12/2011 08:29:45

      Αν εγώ στο δρόμο έρθω και σε βρίσω, προσβάλλω ή χειροδικήσω εναντίον σου, εσύ έχεις δικαίωμα να με πας στα δικαστήρια για να υπερασπίσεις τον εαυτό σου. Αυτό είναι φασισμός;

      Έτσι ο Νόμος πρέπει να δίνει το δικαίωμα να τιμωρούνται και οι συλλογικές προσβολές.

      Αν εσένα σου έχουν σκοτώσει τον πατέρα, την μάνα κ την αδερφή οι Τούρκοι, το να βγαίνει κάποιος κ να το αμφισβητεί δημόσια είναι σαν να σε προσβάλλει. Οπότε θα πρέπει ο νόμος να σε προστατέψει.

      Κ ανεξαρτήτως όλων των παραπάνω, η απόφαση είναι υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων από κάθε άποψη.

     • αποκατάσταση avatar
      αποκατάσταση @ A.M. 24/12/2011 14:55:39

      Η σκέψη δεν ποινικοποιήθηκε φίλε μου. Τουλάχιστον δε βρέθηκε ακόμη τρόπος στις μέρες μας. Αντίληψη και άποψη για τον εαυτό του έχει ο καθένας ελεύθερη.
      Τώρα για το αν η δημόσια έκφραση των πεποιθήσεων θα έπρεπε να ποινικοποιείται. Χμ, ήδη ποινικοποιείται σε πολλές περιπτώσεις. Σε εμάς διώκεται π.χ. ο αντισημιτισμός (βλ. Πλεύρη)
      Πιστεύεις πως αν κάποιοι θεωρούν ότι οι πράξεις του βιαστή παιδιών του Ρεθύμνου είναι κοινωνικά ορθές και το διακηρύττουν δημόσια (π.χ. όπως έγινε στο facebook) δε θα έπρεπε η συντεταγμένη πολιτεία να τους τιμωρεί;
      Πάντως άλλο να μη μας αρέσει το μέτρο διότι το θεωρούμε ενάντιο στα δικαιώματά μας, και άλλο να δίνουμε το δίκαιο στους τούρκους ότι δεν υπήρξαν γενοκτονίες.

     • jctergal avatar
      jctergal @ αποκατάσταση 24/12/2011 17:38:00

      Σε μια εποχή που η Τουρκία ενισχύεται σε όλα τα επίπεδα. Σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει ξεφτιλιστεί σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, το γεγονός ότι ένας λαός που έχει πάθει από την Τουρκία τα ίδια κ χειρότερα από αυτά που έχουμε πάθει εμείς.

      Ένας λαός που είναι στο ίδιο στρατόπεδο με εμάς. Όταν αυτός ο λαός δικαιώνεται είναι προς το συμφέρον μας.

      Και η Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται, δεν μας παίρνει να αγνοούμε το συμφέρον μας.

 13. jctergal avatar
  jctergal 24/12/2011 08:15:06

  Οι Έλληνες είναι ένας λαός που ΥΠΈΣΤΗ σφαγές και γενοκτονίες και ένας λαός που ΔΕΝ διέπραξε σφαγές τον τελευταίο αιώνα, αν εξαιρέσει κανείς εμφύλιες. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  - Ποντιακή γενοκτονία
  - Μικρασιατική καταστροφή
  - Κατοχή (400.000 νεκροί από πείνα, 100.000-150.000 από εκτελέσεις)
  - Ολοκαύτωμα Εβραίων Θεσσαλονίκης
  - Κυπριακό (αιχμάλωτοι κ όσοι Κύπριοι πιάστηκαν από τους Τούρκους σφαγιάστηκαν)

  Άρα κάθε κίνηση που "προστατεύει" τα θύματα, είναι κίνηση υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας, ειδικά αν σκεφτεί κανείς το θέμα του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών αποζημιώσεων που ακόμα εκκρεμούν.

  Τώρα αυτή τη χώρα την έχει φάει η υπερβολική "ελευθερία", ελευθερία στους χουλιγκάνους να κάνουν λαμπόγιαλο την Αθήνα όποτε γουστάρουν, ελευθερία των φοιτητών να μη διαβάζουν, ελευθερία των πολιτών να μην πληρώνουν τους φόρους τους. Δεν νομίζω να είναι εκεί το θέμα.

 14. Μάνος Πάχος avatar
  Μάνος Πάχος 24/12/2011 14:50:20

  Κατα βαθος νιωθω μια ικανοποιηση. Δηλαδη οι εβραιοι γιατι να μπορουν να χωνουν στη φυλακη τους αρνητες του (ψευτο) ολοκαυτωματος τους και να μην μπορουν οι αρμενιοι ή και εμεις να κανουμε το ιδιο με τους τουρκους?

  Το σωστο βεβαια θα ηταν ο καθενας να εχει την ελευθερια της γνωμης του χωρις να εχει χειροπεδες στο μυαλο. Εγω για παραδειγμα ειμαι αρνητης του ολοκαυτωματος των εβραιων και δεν δεχομαι κανεναν να μου στερει αυτη τη γνωμη μου.
  "Και ομως γυριζει..."

  • kprotop avatar
   kprotop @ Μάνος Πάχος 24/12/2011 15:16:48

   Αν θεωρείς ότι δεν χάθηκαν 6 εκατομύρια Εβραίοι στον Β'ΠΠ,πήγαινε μέχρι την Πράγα και ρώτησε γιατί οι Ναζί δεν κατέστρεψαν την Εβραϊκή συνοικία.

 15. A.M. avatar
  A.M. 24/12/2011 22:25:48

  @kprotop

  Το θέμα δεν είναι αν διαφωνεί με το γεγονός ή όχι.

  Το θέμα είναι αν μπορεί να διατυπώσει δημόσια την διαφωνία του!

  Και με την ποινικοποίηση της αμφισβήτησης ΔΕΝ μπορεί γιατί θα πάει φυλακή!

  Και αυτό είτε σας αρέσει είτε όχι είναι ο ορισμός του ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

  Και αφήστε τα ηλίθια παραδείγματα του στύλ «αν σε βρώ στον δρόμο και σε βρίσω ή σε χτυπήσω» και τις παρόμοιες ανοησίες.

  Ουδεμία σχέση έχουν αυτά με την ποινικοποίηση του δικαιώματος αμφισβήτησης κάποιων γεγονότων που σου παρουσιάζουν κάποιοι άλλοι ως δεδομένα και μη αμφισβητήσιμα!.

  Καταλαβαίνετε ότι αν αύριο ένας ιστορικός κατά το επάγγελμα ερευνήσει και βρεί ότι τα παρατιθέμενα στοιχεία για το ολοκαύτωμα δεν ευσταθούν επιστημονικά και διατυπώσει αυτή του την άποψη θα πάει φυλακή!

  Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;
  Από τώρα και μετά ότι σου παρουσιάζουν ως ιστορικό στοιχείο οι νικητές κάθε πολέμου είσαι υποχρεωμένος να το δέχεσαι διαφορετικά θα πηγαίνεις φυλακή!

  Δηλαδή με λίγα λόγια σου απαγορεύουν την αμφισβήτηση γεγονότων που κατέγραψαν με τον δικό τους τρόπο οι νικητές του Β' ΠΠ (καθότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές πάντα και όχι οι ηττημένοι).

  Αλήθεια, και για να αντιστρέψουμε λίγο το ερώτημα και χάριν της συζήτησης, αν υποθέσουμε πως τον Β' ΠΠ τον είχαν κερδίσει οι Γερμανοί και τα σημερινά βιβλία ιστορίας και γενικώς η πληροφόρηση που θα είχαμε για εκείνα τα γεγονότα που σήμερα ονομάζονται ολοκάυτωμα είχαν αποκλειστική πηγή και προέλευση τους ναζί και τους δικούς τους Γερμανούς φασίστες ιστορικούς επιστήμονες και δεν ανέφεραν τίποτε απολύτως για τις εκτελέσεις των Εβραίων ή απλώς ανέφεραν πως ο Γερμανικός Στρατός κατά την περίοδο του Β' ΠΠ εκτέλεσε χίλιους εβραίους επειδή ήταν π.χ. κατάσκοποι των ηττημένων, και επιπλέον απαγόρευε δια νόμου και με πέντε χρόνια καταναγκαστικά έργα την οποιαδήποτε αμφισβήτηση αυτών των στοιχείων που οι δικοί του ιστορικοί παρουσίαζαν ως τα μόνα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα, πως αλήθεια θα χαρακτηρίζατε έναν τέτοιον νόμο, μια τέτοια απαγόρευση;

  Φασισμό ή υπεράσπιση δια νόμου της «αλήθειας» του νικητή του πολέμου;

  Όπως θα χαρακτηρίζατε σήμερα στο παραπάνω υποτιθέμενο σενάριο την υποτιθέμενη ποινικοποίηση κάθε αμφισβήτησης των υποτιθέμενα αληθινών στοιχείων που θα παρουσίαζαν ως μή αμφισβητήσιμα οι υποτιθέμενα νικητές του Β' ΠΠ ναζί έτσι οφείλεται να χαρακτηρίσετε και την σημερινή ποινικοποίηση της αμφισβήτησης των στοιχείων των πραγματικά νικητών του Β' ΠΠ, αν θέλετε να είστε αντικειμενικοί με τον εαυτό σας.

  Ως φασισμό!
  ....θέλω να πιστεύω δλδ.

  • jctergal avatar
   jctergal @ A.M. 27/12/2011 06:48:13

   Και τι σε νοιάζει εσένα που όποιος αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα έχει διώξεις; Μήπως είσαι δισέγγονο του Μέγκελε και θέλεις αποκατάσταση του ονόματος του προπάππου;

   Εδώ καθημερινά μας βιάζουν οικονομικά χωρίς τη συγκατάθεσή μας κ εσύ ασχολείσαι με το αν μπορείς να αμφισβητήσεις το ολοκαύτωμα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.