#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2011 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αρχή του τέλους της αμερικανικής αυτοκρατορίαςΑπό το τέλος του Β`Π.Π οι ΗΠΑ είναι η κορυφαία στρατιωτική και οικονομική δύναμη στο πλανήτη. Το αμερικανικό δολάριο χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ενώ η χώρα έχει στρατιωτική παρουσία σε όλα σχεδόν τα σημεία της υφηλίου. Σήμερα για παράδειγμα, η Αμερική λειτουργεί 700 περίπου στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως όμως και η ρωμαϊκή αυτοκρατορία κάποτε, έτσι και η αμερικανική σήμερα άρχισε να παρακμάζει. Οι περισσότεροι Αμερικανοί ηγέτες θεωρούν πως η χώρα τους θα πρέπει να συνεχίσει να παίζει το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα, αλλά όσο το κάνει, τόσο περισσότερο τη μισεί ο υπόλοιπος κόσμος, ενώ χειροτερεύουν και τα οικονομικά της. Αυτό που συμβαίνει είναι το τέλος μιας αυτοκρατορίας και η αρχή μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης.

Τα τελευταία χρόνια, η εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, έχουν κοστίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια! Και όλα αυτά χωρίς να κερδηθεί το οτιδήποτε. Ακόμη και τον άρρωστο Osama Bin Laden δεν μπόρεσαν να τον  βρουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και στο Ιράκ. Μπορεί η χώρα να γλίτωσε από τον Σαντάμ, αλλά σήμερα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Τώρα υπάρχει μια ακόμη αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη. Άσχετα αν η χώρα αυτή δεν απείλησε ποτέ τις ΗΠΑ. Και απ ότι φαίνεται, η εν λόγω εμπλοκή μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό. Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα  New York Times, οι Barack Obama, David Cameron και Nicolas Sarkozy, οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Τρίπολη. Ποιον όμως βοηθά το ΝΑΤΟ στη Λιβύη;

Όπως φαίνεται, τα αμερικανικά αεροσκάφη καλύπτουν εξ αέρος τις επιχειρήσεις στο έδαφος, αυτών που πολεμούν τους Αμερικανούς στο Ιράκ. Έτσι ακριβώς. Όπως μάλιστα αναφέρει η Telegraph, ο αρχηγός των Λίβυων επαναστατών παραδέχεται ότι στις τάξεις τους συμπεριλαμβάνονται και τζιχαντιστές που πολεμούν τις ΗΠΑ στο Ιράκ. Άρα, τι είδους κυβέρνηση θα αντικαταστήσει αυτήν του Καντάφι;

Όλη αυτή η φασαρία, στρέφει και πάλι τον κόσμο εναντίον της Αμερικής. Οι περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούν το μέγεθος του μίσους που ο υπόλοιπος κόσμος τρέφει για τη χώρα τους. Και πέραν των τριών πολέμων, να μη ξεχνάμε ότι οι Αμερικανοί είναι παράλληλα μπλεγμένοι σε μυστικές επιχειρήσεις σε δεκάδες κράτη παντού στον πλανήτη. Για παράδειγμα, ο μέσος Αμερικανός αγνοεί το τι κάνουν οι ΗΠΑ στο Πακιστάν. Στην ουσία διεξάγουν πυραυλικές επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας παρά τις αντιρρήσεις της πακιστανικής κυβέρνησης.

Αυτού του είδους η εξωτερική πολιτική είναι κυρίως για γέλια. Ο περισσότερος κόσμος απλά θεωρεί τις ΗΠΑ ως μια τυραννική δύναμη. Και επιπλέον, όλη αυτή η διεθνής παρουσία, οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία. Οι αμερικανικές αμυντικές δαπάνες είναι εκτός ελέγχου. Ξεπερνούν τις συνολικές αντίστοιχες δαπάνες της Κίνας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, και όλου του ΝΑΤΟ…μαζί. Οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 46.5% των παγκόσμιων αμυντικών δαπανών.  Η αμέσως επόμενη είναι η Κίνα με το 6.6%.

Μια μόνο μέρα πολέμου στο Αφγανιστάν, κοστίζει στις ΗΠΑ όσο κόστισε στο σύνολό της η κατασκευή του πενταγώνου. Όμως, ακόμη κι αν κοπούν όλες αυτές οι δαπάνες, οι ΗΠΑ πάλι θα αντιμετωπίζουν τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους. Και αυτός είναι ο λόγος που η αυτοκρατορία τους πεθαίνει.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα χρέους όλων των εποχών. Η αμερικανική κυβέρνηση χρωστάει πάνω από $14 τρισεκατομμύρια, και το χρέος αυτό αυξάνεται κατά $2 εκατομμύρια κάθε λεπτό που περνάει. Έρχεται όμως η μέρα του λογαριασμού, και όταν έρθει, ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα βοηθήσει. Οι προβλέψεις θέλουν τις ΗΠΑ να πληρώνουν $1.1. τρισ. το χρόνο σε τόκους, το 2021. Και για να ξέρουμε πόσα λεφτά είναι το ένα τρισεκατομμύριο, αρκεί να αναλογιστούμε ότι αν ζούσαμε από την εποχή του Χριστού, και αν ξοδεύαμε κάθε μέρα από ένα εκατομμύριο δολάρια, μέχρι και σήμερα, δεν θα είχαμε εξαντλήσει ακόμη το $1 τρισεκατομμύριο.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΔΝΤ, το αμερικανικό δημόσιο χρέος θα φτάσει στο 400% του ΑΕΠ έως το 2050. Πως θα ελεγχθεί αυτό το χρέος; Μάλλον δεν θα ελεγχθεί. Και η Αμερική δεν είναι η μόνη με τέτοιου είδους προβλήματα. Η κρίση χρέους της Ευρώπης όλο και αυξάνεται. Τα ομόλογα πολλών ευρωπαϊκών χωρών έχουν υποβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα. Όπως αναφέρει η the Wall Street Journal, ο οίκος Moody’s υποβάθμισε χθες κατά δυο επίπεδα το ιρλανδικό χρέος, αξιολογώντας το ως junk . Η όλη κατάσταση γίνεται τρομακτική.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά ούτε στην Ασία. Πριν το καταστροφικό τσουνάμι, η ιαπωνική οικονομία ήταν η τρίτη ισχυρότερη του πλανήτη, Σήμερα, πολλοί αμφιβάλλουν αν η Ιαπωνία θα ανακάμψει ποτέ. Τα συμβατικά ΜΜΕ δεν αναφέρονται στη τεράστια οικονομική ζημιά που έχει πλήξει τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, αλλά η αλήθεια θα βγει. Χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ιαπωνικής γης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και πολλές πόλεις και χωριά έσβησαν από το χάρτη. Η ζημιά που προκλήθηκε είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που θα προκαλούσε ένας σφοδρός βομβαρδισμός. Θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να ξαναφτιαχτούν όλες οι υποδομές που εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Και εκτός από το σεισμό και το τσουνάμι, η χώρα χτυπήθηκε και από τη ραδιενέργεια. Όπως αναφέρει η Los Angeles Times, το θαλασσινό νερό κοντά στη μονάδα της Fukushima, βρέθηκε να περιέχει ιόδιο-131, 7.5 εκατομμύρια φορές περισσότερο από το επιτρεπτό όριο. Όλοι πλέον παραδέχονται πως η πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας είναι κατά πολύ χειρότερη από την αντίστοιχη του Τσερνομπίλ.

Ακόμη όμως και αν δεν συνέβαιναν όλα τα παραπάνω καταστροφικά γεγονότα, η ραγδαία αυξανόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα αρκούσε για να βυθιστεί ο πλανήτης σε οικονομική κρίση. Ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία βασίζεται στη δυνατότητα κατανάλωσης απέραντων ποσοτήτων φθηνού πετρελαίου. Κανένας δεν είναι σίγουρος αν η παγκόσμια οικονομία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά, αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει πάνω από τα $100 το βαρέλι, για κάποιο παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Όταν αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, ο κόσμος μένει σπίτι του. Κάποιου είδους οικονομικές δραστηριότητες παύουν να είναι κερδοφόρες. Το κόστος μεταφοράς αυξάνεται, για όλα τα είδη. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι βαρόνοι του πετρελαίου.

Σήμερα, το γαλόνι της βενζίνης στην Αμερική είναι $3.81. Ένα δολάριο δηλαδή πιο ακριβό από πέρσι. Αν η τιμή του πετρελαίου εκτοξευτεί στα $150-$200 το βαρέλι, ο κόσμος θα γίνει κόλαση, και οι παγκόσμιες χρηματαγορές θα κλονιστούν.

Έρχεται παγκόσμια αστάθεια, οι ΗΠΑ καταρρέουν, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ζει έναν εφιάλτη.

S.A. από Prison Planet

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 18/04/2011 10:39:39

  μια ωραια λυση θα ηταν αυτο που ειχε κανει στην ταινια Fight Club ο Brad Pitt.
  τι ειχε κανει? μα φυσικα ειχε ανατιναξει ολους τους κεντρικους σερβερ και pc ολων των πιστωτικων ιδρυματων και χρηματαγορων με αποτελεσμα να σβηστουν ολα τα χρεη του κοσμου και να ξεκινησουμε απο το μηδεν.
  ωραιο σχεδιο αλλα μονο στα εργα γινονται αυτα.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/04/2011 11:15:48

  Τους τα είπαμε, μας τα είπανε, και φαίνεται ότι μάλλον συμφωνούμε σε αρκετά πράγματα.

 3. tiramola avatar
  tiramola 18/04/2011 11:39:30

  Οι "προφήτες" της Fitch προειδοποίησαν και για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας η οποία αγοράζει σωρηδόν αμερικανικά ομόλογα.
  Έχει χαθεί η μπάλα, τους έπνιξε όλους το χρέος...

 4. Aggelos avatar
  Aggelos 18/04/2011 13:44:46

  η επομενη υπερδυναμη θα ειναι η ευρωπη,,μεσα απο κριση θα περασει,,αλλα θα βγει πιο δυνατη..
  οπως η αμερικη βγηκε δυνατοτερη μετα την κριση του '29..

  • Orestios avatar
   Orestios @ Aggelos 18/04/2011 14:42:52

   Η Αμερκή βγήκε δυνατή μετά τον εμφύλιο και όχι μετά την κρίση του 1929.
   Διάβασε λίγη ιστορία.

  • Αστος avatar
   Αστος @ Aggelos 18/04/2011 15:17:17

   Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.......υπερδυναμη η ευρωπη......χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.............

   Εδω ειναι ζητημα αν θα υπαρχει τετοιο πραμα οπως "Ευρωπη" μεσ' τα επομενα 10-20 χρονια

   • Orestios avatar
    Orestios @ Αστος 18/04/2011 20:18:17

    Πολλά χρόνια έβαλες. Κάνε haircut στις προβλέψεις σου κατά 90%

    • Αστος avatar
     Αστος @ Orestios 18/04/2011 20:38:12

     Μιλαω για την Ευρωπη ως ηπειρο γενικοτερα και οχι απλως ως Ευρωπα'ι'κη"Ενωση" ,γι'αυτο και βαζω οριζοντα 20ετιας (maximum)

     Ενωμενη Καρλομαγνια ειναι ενα πιθανο μελλοντικο ονομα που θα χαρακτηριζει ενα καλο κομματι της περιοχης ........

 5. Ευμένης avatar
  Ευμένης 18/04/2011 14:57:17

  Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος είχε γράψει κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου, σχετικά με το σισίτιο στην κατεχόμενη Ευρώπη (όπου οι Έλληνες είμασταν πρωταθλητές από την ανάποδη) ότι ναι μεν οι Γερμανοί είναι και αυτοί στο δελτίο και ότι οι μέσες ημερήσιες θερμίδες τους είναι οριακές, αλλά είναι καλύτερες από των υπόλοιπων υπόδουλων Ευρωπαίων και ότι αν φτάσουμε στα χειρότερα, ότι και να γίνει, πρώτα ο Χίτλερ θα αφήσει να πεθάνει από την πείνα και ο τελευταίος Ευρωπαίος και ύστερα θα πεθάνει ο πρώτος Γερμανός.
  Ας λάβουμε αυτήν την αναλογία στο μυαλό μας για το τέλος των ΗΠΑ και το ποιός θα "πεινάσει" πρώτος. Τα βλέπουμε..
  Η διαφορά για τη χώρα μας είναι ότι το 1940 ήταν υπόδουλη σε ξένους εισβολείς, ενώ τώρα είναι σε εγχώριους ηγεμονίσκους (φυσικά σε αρμονική συνεργασία με αλλοδαπούς -δεν λέγονται γκαουλάιτερ πια- χρηματοοικονομικούς παράγοντες) ..

 6. sdfhsdfbvkh avatar
  sdfhsdfbvkh 18/04/2011 15:04:41

  XAAAXXAXA ΒΡΕ

  Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

  ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΛΑΤΕ :)

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ sdfhsdfbvkh 18/04/2011 16:16:15

   Ινδία και Βραζιλία

   • sdfhsdfbvkh avatar
    sdfhsdfbvkh @ αποκατάσταση 18/04/2011 16:44:36

    Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΩ! :)

 7. Enzo avatar
  Enzo 18/04/2011 15:26:52

  με τα μυαλα που εχουμε σαν ανθρωπινο ειδος η επομενη υπερδυναμη θα ειναι οι εξωγηινοι

 8. tsar avatar
  tsar 18/04/2011 16:27:15

  Η επόμενη "υπερδύναμη" θα είναι τα διεθνή ΚΑΡΤΕΛ.

  Πέρα και πάνω από κάθε μορφής ελέγχου, από οποιαδήποτε εθνικής ή υπερεθνικής πολιτικής εξουσίας.

  (Τά είχε εξηγήσει πολύ καλά στον Mr Beale, ο Mr. Arthur Jensen... )

  You have meddled with the primary forces of nature, Mr Beale, and I won't have it! Is that clear?

  You think you merely stopped a business deal. That is not the case. The Arabs have taken billions of dollars out of this country, and now they must put it back! It is ebb and flow, tide and gravity. It is ecological balance.

  You are an old man who thinks in terms of nations and peoples. There are no nations. There are no peoples. There are no Russians. There are no Arabs. There are no Third Worlds. There is no West. There is only one holistic system of systems. One vast and immane, interwoven, interacting, multi-varied, multi-national dominion of dollars. Petro-dollars, electro-dollars, multi-dollars, reichmarks, rands, rubles, pounds and shekels.

  It is the international system of currency which determines the totality of life on this planet. That is the natural order of things today. That is the atomic, and sub-atomic and galactic structure of things today.

  And YOU have meddled with the primal forces of nature. And you will atone.

  Am I getting through to you, Mr Beale?

  You get up on your little twenty-one inch screen and howl about America and democracy. There is no America. There is no democracy. There is only IBM and ITT and AT&T, and DuPont, Dow, Union Carbide and Exxon. Those are the nations of the world today.

  What do you think the Russians talk about in their Councils of State? Karl Marx? They get out their linear programming charts, statistical decision theories, mini-max solutions, and compute the price-cost probabilities of their transactions and investments, just like we do.

  We no longer live in a world of nations and ideologies, Mr Beale. The world is a college of corporations, inexorably determined by the immutable bye-laws of of business. The world is a business, Mr Beale. It has been since man crawled out of the slime.

  And our children will live, Mr Beale, to see that ... perfect ... world in which there is no war nor famine, oppression or brutality. One vast and ecumenical holding company for whom all men will work to serve a common profit. In which all men will hold a share of stock.

  All necessities provided. All anxieties tranquilized. All boredom amused.

  http://www.youtube.com/watch?v=zI5hrcwU7Dk

 9. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 18/04/2011 17:14:04

  Φαίνεται απίστευτο αλλά είναι πολύ σοβαρό. Όσο και αν θέλει κανείς να μην πιστεύει τα νούμερα, αυτά δεν κάνουν ποτέ λάθος. Εμείς δυστυχώς πιστεύουμε σε άλλα νούμερα.

  • tsar avatar
   tsar @ Panagiotis anagnostopoulos 18/04/2011 19:21:34

   S&P Affirms US AAA Rating, Cuts Outlook to Negative

   Published: Monday, 18 Apr 2011 | 10:43 AM ET

   http://www.cnbc.com/id/42643384

   Γιά να φεύγουν -σιγά σιγά- οι (όποιες) ψευδαισθήσεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.