#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2011 08:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τουρκία ετοιμάζεται για εισβολή στη Συρία
 Η Τουρκία και οι δυτικοί σύμμαχοί της ετοιμάζονται να μεταφέρουν στη Συρία τους Λίβυους μαχητές, τους οποίους εκπαίδευσαν και εξόπλισαν για να ανατρέψουν τον Καντάφι.

Περίπου 600 τέτοιοι μαχητές έχουν ήδη καταφτάσει στη Συρία.

Η εφημερίδα Daily Telegraph αναφέρει πως την Παρασκευή που μας πέρασε διεξήχθησαν μυστικές συναντήσεις  στην Κων/πολη μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων  και Σύριων αντιφρονούντων.

Λέγεται πως εδώ και μήνες υπάρχει μεγάλη λαθραία εισαγωγή όπλων μέσω των συνόρων της Ιορδανίας, και όλα δείχνουν πως η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο. Σήμερα όμως βλέπουμε την κλιμάκωση αυτής της εξέλιξης, με την είσοδο στη χώρα «εθελοντών».

Η Τουρκία, και η Δύση δείχνουν απεγνωσμένες στη προσπάθειά τους να δημιουργήσουν έναν μύθο γενικευμένης αντίστασης εντός της Συρίας, και οι κινήσεις που έκαναν για να προκαλέσουν κύματα λιποταξίας στον συριακό στρατό έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει.

Η Μόσχα αντέδρασε, υπονοώντας πως ίσως προμηθεύσει με όπλα το συριακό καθεστώς. Αποκάλεσε δε το εμπάργκο όπλων στην Συρία ως «άδικο» μέτρο.

Παράλληλα, η Μόσχα ανακοίνωσε πως θα αποστείλει ναυτική δύναμη στη συριακή ναυτική βάση Tartus της ανατολικής Μεσογείου, κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov κατήγγειλε τις ξένες παρεμβάσεις στη Συρία, χωρίς όμως να κατονομάσει την Τουρκία, την Ιορδανία, κ.ά.
Η κρίση εξελίσσεται. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Biden θα επισκεφτεί την Άγκυρα αύριο και μεθαύριο. Αυτό αποτελεί ένδειξη πως οι ΗΠΑ δίνουν στη Τουρκία το ο.κ. να επέμβει στη Συρία.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας επισκέφτηκε το Ισραήλ. Ο βασιλιάς αποτελεί τον δίαυλο μεταξύ Σ. Αραβίας και Ισραήλ, και παράλληλα αποτελεί τον κύριο σύμμαχος στη περιοχή, των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης.
Η Τουρκία έχει ξεθαρρέψει τελευταία, και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο συριακό ζήτημα. Ο υπουργός Εξωτερικών Davitoglou άφησε να εννοηθεί πως η χώρα του είναι έτοιμη να εισβάλλει, εφόσον πρώτα πάρει την έγκριση της Δύσης. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, και των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου.

Η ημερομηνία κατά την οποία έκανε τις δηλώσεις του ο Davitoglou (29/11), θα ξεχωρίζει στο εξής, εφόσον θα συμβολίζει την διάρρηξη της επίσημης πολιτικής της  σύγχρονης Τουρκίας με τις αρχές που έθεσε ο ιδρυτής της Kemal Ataturk, ο οποίος είχε δεσμευτεί να μην επιτρέψει τη χώρα του να αναμιγνύεται στα εσωτερικά του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά να συγκεντρωθεί στον εκσυγχρονισμό της και μόνο.

Προφανώς, η σημερινή ισλαμική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι ήδη αρκετά σύγχρονη, και μπορεί να ασχοληθεί και πάλι με το οθωμανικό της παρελθόν.

Αν ένας τουρκικός στρατός κινηθεί προς τη Συρία, θα πρόκειται για μια ιστορική καμπή. Πέρασε ένας ολόκληρος αιώνας από τότε που η αραβική εξέγερση έδιωξε τους Τούρκους από τη Μέση Ανατολή. Η τότε εξέγερση σχεδιάστηκε από την Βρετανία. Σήμερα, αν και αδύναμη, η Βρετανία συνεχίζει να διαδραματίζει παρόμοιο ρόλο, μόνο που αυτή τη φορά ενθαρρύνει τη Τουρκία να επιστρέψει στη Μ. Ανατολή!

Πριν από 100 χρόνια, οι Άγγλοι έστρεψαν επιτυχώς τους Άραβες εναντίον των Τούρκων. Σήμερα οι Τούρκοι τα βρήκαν με κάποιους Άραβες, που έχουν διαφορές με κάποιους άλλους.

 

Του   M K Bhadrakumar, πρώην πρέσβη της Ινδίας.

Information Clearing House

http://www.informationclearinghouse.info/article29859.htm

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 03/12/2011 09:14:40

  Προσοχή θέλει εδώ η στάση του Ισραήλ... Που δίνει μαθήματα διπλωματίας!

  • Agni avatar
   Agni @ tak 03/12/2011 09:36:03

   Μάλλον μερικοι άραβες ηγέτες παραδίδουν μαθήματα εθελοδουλείας..Το τελευταίο μπέστ σέλλερ του ΓΑΠ,πρέπει να έχει μεταφραστεί κι στα αραβικά,"πως να ξεπουλάς τα πάντα και να νομίζουν οτι το κάνεις για να τους σώσεις"..

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 03/12/2011 09:21:01

  Ασκησεις επι χαρτου μηδαμινης αξιας ! Προς συγκριση και αντιπαραβολη η Συρια δεν ειναι Κυπρος ουτε το Ιραν Ελλαδα και προ παντος η Ρωσια ΗΠΑ.!

 3. Agni avatar
  Agni 03/12/2011 09:32:10

  Για δες πως Αλλάζουν οι καιροί,θέλουν ενα κοσμικό κράτος,με 50 διαφορετικές κουλτούρες,εθνοτητες και δόγματα, να το μετατρέψουν σε φονταμενταλιστικό χαλιφάτο τύπου Αφγάνισταν..Καμμία σχέση με την περίπτωση της Αιγύπτου,Της Τυνησίας και του Μπαχρέιν,οπου είχαμε παλαικές εξεγέρσεις..Στη Συρία οι μη εκκοσμικευμένοι μουσουλμάνοι είναι άγριοι βαναυσοι και ακραίοι,ακόμα και η εκεί αριστερά στηρίζει ομαλές μεταρρυθμισεις και όχι ανάληψη της εξουσίας,απο αυτούς τους πραξικοπηματίες στην ουσία,όπως στη λιβύη που σιγά μην γίνουν ποτέ εκλογές μπούργκα και σπίτι θέλετε δεν θέλετε,ο πρωτόγονος φυλετισμός σε όλο το μεγαλείο του ..

  • tak avatar
   tak @ Agni 03/12/2011 09:46:01

   Και στη χώρα μας η αριστερά θέλει τον ... φονταμενταλιστή της! Κι όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, θα ανακράζουν το περίφημο: "Σφάξε με αγά μου να αγιάσω!"...

   • Agni avatar
    Agni @ tak 03/12/2011 12:03:33

    Τουλάχιστον η αριστερά δεν θέλει και το ομοζυγωτικο δίδυμο αδερφάκι του τον νεοσυντηρητισμό,το Πασόκ πάλι υποστηρίζει τους πολεμοχαρείς νεο-φονταμενταλιστές σε όλη τη γη και κατα τα άλλα βλέπει παντού κομμουνιστές και φασίστες..

  • Nikos Petropoulos (@NPetropoulos) avatar
   Nikos Petropoulos (@NPetropoulos) @ Agni 04/12/2011 07:50:50

   Αγνή, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Από τον Ιούλιο γράφω : Σύνορα Τουρκίας - Συρίας. Πάμε για νεκρή ζώνη σε Συριακό έδαφος ελεγχόμενη από τους Τούρκους. Η κάλυψη λείπει.

   • Agni avatar
    Agni @ Nikos Petropoulos (@NPetropoulos) 04/12/2011 13:33:23

    Αυτό ξέρεις τι σημαίνει?Η Τουρκία αρπάζει όλη την Περιοχή οπου υπάρχουν Τουρκόφωνες!!Μεσοπρόθεσμα και με κάποια αφορμή κινδυνεύει Θράκη!!!,μακροπρόθεσμα το δυτικό/τουρκόφωνο τμήμα του Ιράν!!Αλλα ανοίγουν πολλά μέτωπα και θα το φάνε το κεφάλι τους..Ευτυχώς δεν ζούμε στο 1400 οπου είχαν πολύ μεγαλύτερο στρατηγικό βάθος,τώρα με αυτά και με αυτά είναι περιτριγυρισμένοι,απο μη-φίλους με εξαίρεση τον κόλπο και το αζερμπαιτζάν,και κάποιες "μη-χώρες" στα Βαλκάνια..Αλλα κανέναν πια με άμεση γειτνίαση(Ελλάδα,Κύπρος,Ρωσία,Ιράν,Αρμενία,Ιράκ,Συρία,Λίβανος)

 4. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 03/12/2011 10:52:51

  Δεν θα κάτσει το Ιράν με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι τόσο απλό, ένα σύμμαχο έχει στην περιοχή, τη Συρία, αν τη φάνε μετά θα μείνει μόνο του

 5. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 03/12/2011 11:34:13

  Ξεκινησε το μπουρλοτο στην Μεση Ανατολη κι ο Θεος να βαλει το χερι του.
  Τεραστια τα οικονομικα συμφεροντα στην περιοχη και δεν νομιζω η Τουρκια απο μονη της ειναι ικανη να βγαλει σε περας μια τετοια επιχειρηση,αν μπλεξουν δε και Αμερικη με Ρωσια και το Ιραν τοτε ενας γενικευμενος πολεμος δεν ειναι δυνατον να αποκλειστει.

 6. Εnzo avatar
  Εnzo 03/12/2011 12:08:40

  Eδω η τουρκια δεν μπορει να κανει καλα στα βουνα μερικους Κουρδους ανταρτες , θα κανει και εισβολη στην Συρια?
  για μουφα το βλεπω.

 7. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 03/12/2011 13:16:39

  Αυτό που βλέπουμε δεν είναι τυχαίο ούτε συμπτωματικό, έχει σχεδιαστεί από χρόνια,μαζί με την παγκόσμια κατάρευση.Απλά όποιος το αναφέρει είναι συνομοσιολόγος, γραφικός, ακροδεξιός, θρησκόληπτος, ανάλογα την πλευρά τοποθέτησης. Ο λεγόμενος Αρμαγεδών ή 3ος παγκόσμιος πόλεμος ξεκινάει από εκεί, βέβαια χωρίς προϋποθέσεις γιατί οι s300 και οι cruise P-800 Yakhont που παρέλαβε αυτές τις μέρες η Συρία κάνουν την Τουρκία ανίσχυρη.
  Οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" και οι λοιπές ομάδς του Soros το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σωριαστούν στο έδαφος. Το στρατηγικό βάθος του Nτονμέ Νταβούντογλου , η παγκοσμιοποίηση της Χίλαρυ και ο εξισλαμισμός της Μεσογείου τελειώνει. Οι ΗΠΑ έχουν εγκλωβισμένους 70.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν με μοναδική διέξοδο το αεροδρόμιο του ΙΡΑΝ!!!.Το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές απειλούν τις ΗΠΑ,η Τουρκία το Ισραήλ και τη Συρία. Το Αζερμπαιτσάν ματαιώνει το Ναμπούκο για να φτιάξει δικό του αγωγό, η Ρωσία στέλνει βοήθεια στη Συρία και ανθρωπιστική βοήθεια στη Νικαράγουα.

 8. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 03/12/2011 14:49:20

  Δυστυχῶς συντρέχουν ὅλες οἱ προϋποθέσεις γιὰ νὰ χοντρύνει πολὺ τὸ παιχνίδι. Καὶ ὅταν λέω πολύ, ἐννοῶ ΠΟΛΥ.

 9. crisis avatar
  crisis 03/12/2011 14:59:15

  συντομα θα γινει το πρωτο ημιχρονο στη συρια και το δευτερο ημιχρονο στη Πολη.

 10. dimitris hamenos avatar
  dimitris hamenos 03/12/2011 17:00:41

  Φιλοι μου, με καθε επιφυλαξη σας μεταφερω την πληροφορια πως εκατονταδες Συριοι τραυματιες νοσηλευονται σε ιδιωτικα νοσοκομια στην Αττικη. Η πληροφορια προερχεται απο νοσηλευτρια εργαζομενη σε θεραπευτηριο του Πειραια συζυγο φιλου. Αν καποιος μπορει θα ηταν καλο να την διασταυρωσουμε. Ευχαριστω.

 11. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 03/12/2011 17:22:33

  Αυτό είναι το Κουζνέτσοφ που έχει αράξει στη Συρία

  http://www.youtube.com/watch?v=Wj3o3gNgxg4&feature=player_embedded#t=127s

 12. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 03/12/2011 18:03:16

  1)Το Κουζνέτσωφ ξεκινάει σε λίγες μέρες για Συρία.Τώρα βρίσκεται στη Βόρεια θάλασσα όπου και ασκείται εντατικά (σενάρια πολέμου) 2)Οι μογγόλοι,ούτε για αστείο δεν θα τολμήσουν να εισβάλλουν στην Συρία.Δεν είναι κορόϊδα.Ξέρουν τι τους περιμένει εκεί.Μόνο στα λόγια είναι μάγκες,Εδώ δεν μπορούν να κάνουν καλά τους κούρδους. 3)Ξεχάστε οποιαδήποτε περίπτωση πολέμου του ΝΑΤΟ στην Συρία.Ήδη άρχισαν την ρητορική περί εμφυλίου.Καμία σχέση δηλαδή μέ ότι έλεγαν για την Λιβυή.Το γιατί είναι ξεκάθαρο.Οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να εμπλακούν με οποιοδήποτε κόστος στην Λιβυή.Ήδη ξεφόρτωσαν υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς p-800 (για όσους γνωρίζουν δεν καταρρίπτονται ) που σημαίνει ότι τσακίζουν σε απόσταση μέχρι 300χλμ οποιοδήποτε καράβι και οποιαδήποτε σκέψη για ναυτικό αποκλεισμό.Επιπλέον ξεφόρτωσαν S-300 favorit δηλ ξεχάστε και τον αεροπορικό αποκλεισμό.Ήδη περιπολούν 3 Ρωσικά πλοία (Φρεγάτες και α/τ) εν αναμονή της αρμάδας Κουζνέτσοφ. Συνεπώς η μόνη λύση για την δύση είναι η ανατροπή του Άσαντ εκ των έσω

  • Agni avatar
   Agni @ Γιώργος Π 03/12/2011 19:22:19

   Ουτε καν εμφύλιος,τι εμφύλιος είναι αυτός με τηλεμεταφερόμενους Λίβυους?Η λαϊκη δυσαρέσκεια,και οι πορείες διαμαρτυρίας δεν υπάρχουν πια παρα μόνο για εθνική ενότητα,αν το μακελειό που ετοιμάζουν εδώ και μήνες δεν διεξαχθεί,τότε πραγματικά μπορούμε να μιλάμε για μια κοσμοιστορική αλλαγή που ήδη έχει συντελεσθεί στη συνείδηση του πλανήτη-την οποιά σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν οι νεοσυντηρητικοί πολιτικοι της δύσης και οι νεοέλληνες θαυμαστές τους-και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα..Αγαπάμε Ρωσία!

 13. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 03/12/2011 20:49:29

  Η υποθεση με τη Συρια οπως ειχα γραψει και σε προηγουμενη
  σχετικη αναρτηση ειναι μια καλοστημενη παγιδα...
  Οποιος κανει το πρωτος κινηση μαλλον χανει.

  • NIKOLAOY avatar
   NIKOLAOY @ ΙΩΝΑΣ2 04/12/2011 03:42:36

   ΣΩΣΤΟΣ.

   ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.