Η Ρωσία διακηρύττει το δικαίωμα να έχει πυρηνικά στην Κριμαία
11/03/2015 15:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ρωσία διακηρύττει το δικαίωμα να έχει πυρηνικά στην Κριμαία

Η Ρωσία έχει δικαίωμα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη χερσόνησο της Κριμαίας, έδαφος της Ουκρανίας το οποίο η Μόσχα έχει προσαρτήσει από τον Μάρτιο του 2014, ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν γνωρίζει εάν η χώρα του σκοπεύει να πράξει κάτι τέτοιο.

«Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν εκεί πυρηνικά όπλα σήμερα. Δεν ξέρω για μελλοντικά σχέδια, ωστόσο από άποψη αρχής η Ρωσία έχει το δικαίωμα να το πράξω», δήλωσε ο Μιχαήλ Ουλιανόφσκ, επικεφαλής του τμήματος του υπουργείο που ασχολείται με τον έλεγχο των όπλων.

Τα σχόλια έρχονται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για τις διεθνείς σχέσεις γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα, αφού η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τουρκία, μέλη του ΝΑΤΟ, προχώρησαν μαζί με άλλα τέσσερα κράτη της συμμαχίας σε μια πολυεθνική ναυτική άσκηση εκεί την Τρίτη. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Ιταλία έλαβαν επίσης μέρος στις στρατιωτικές ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένου και ενός αμερικανικού πυραύλου USS Vicksburg.

Επίσης, έρχονται σε μια περίοδο που η Ρωσία γίνεται όλο και πιο τολμηρή στις αναφορές της σχετικά με το πώς προσάρτησε την Κριμαία, μια πράξη που εξακολουθεί να θεωρείται παράνομη από τους περισσότερους διεθνείς οργανισμούς. Την Τρίτη, αποκαλύφθηκε ότι ο Πούτιν επέτρεψε στους κατοίκους της Κριμαίας να διεξάγουν δημοψήφισμα για την ένταξή τους στη Ρωσία μόνο μετά από μια «ανεπίσημη δημοσκόπηση» που έδειξε ότι η πλειοψηφία θα ήταν πιθανό να ψηφίσει υπέρ ενός τέτοιου εγχειρήματος.

independent.co.uk

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.