26/11/2011 07:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ρωσία δεν είναι Βόρειος Κορέα

(για υπότιτλους στα αγγλικά πατήστε το CC button) Η κλιμακούμενη πιθανότητα αεροπορικής (ή και εδαφικής) επίθεσης της Δύσης εναντίον της Συρίας, θα εξόργιζε όχι μόνο το Ιράν, αλλά και τη Ρωσία και τη Κίνα, που έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχτούν μια τέτοια  επιθετική εξέλιξη. Η Ρωσία μπήκε δυνατά  στο παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα με μια τηλεοπτική εμφάνιση του προέδρου της Dmitry Medvedev που μεταδόθηκε σε όλο το έθνος Όπως ανακοίνωσε: «Πρώτον, διατάζω το υπουργείο Άμυνας να θέσει σε άμεση ετοιμότητα μάχης τους σταθμούς ραντάρ στο Καλίνιγκραντ. Δεύτερον, να ενισχυθεί η προστασία των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών όπλων, ως προτεραιότητα μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης της αεράμυνάς μας. Τρίτον, οι νέοι στρατηγικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που αναπτύσσονται από τις πυραυλικές μας δυνάμεις και το ναυτικό, θα εξοπλιστούν με εξελιγμένα συστήματα διείσδυσης, και νέες πιο αποτελεσματικές πυρηνικές κεφαλές. Τέταρτον, έχω δώσει εντολές στις ένοπλες δυνάμεις να πάρουν μέτρα αχρήστευσης των πληροφοριών του πυραυλικού αμυντικού συστήματος, και των συστημάτων καθοδήγησης, αν χρειαστεί. Πέμπτον, αν τα παραπάνω μέτρα κριθούν ανεπαρκή, η Ρωσία θα εγκαταστήσει σύγχρονα επιθετικά οπλικά συστήματα στα δυτικά και νότια της χώρας, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα εξουδετέρωσης οποιουδήποτε τμήματος του αμερικανικού πυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη. Ένα βήμα σε αυτή τη διαδικασία θα είναι και η εγκατάσταση πυραύλων ΙΣΚΑΝΤΕΡ στη περιοχή του Καλίνιγκραντ. Όποια άλλα μέτρα κριθούν  απαραίτητα θα ληφθούν όταν προκύψει ανάγκη. Επιπλέον, αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει, εις βάρος της Ρωσίας, διατηρούμε το δικαίωμα να διακόψουμε τα μέτρα αφοπλισμού και περιορισμού των πυρηνικών όπλων. Μπορεί να αποσυρθούμε και από την νέα συνθήκη START, ανάλογα με τις εξελίξεις». Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο. Βέβαια, αν ο Ομπάμα προτίθεται να βομβαρδίζει όποιο κράτος θέλει, τότε ανησυχούμε πως όλα όσα είπε ο Medvedev, μπορεί και να πραγματοποιηθούν. Ειδικά αν επανέλθει στο προσκήνιο ο Putin. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η Ρωσία δεν είναι Βόρειος Κορέα, και αν θεωρήσουμε την ομιλία του Ρώσου προέδρου ως απλά λόγια, θα κάνουμε λάθος. http://www.zerohedge.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Agni avatar
  Agni 26/11/2011 09:07:41

  Έτσι!μια αχτίδα φωτός οτι μπορεί να έχουμε κάποτε κανονικό ηγέτη στη χώρα ξανά μετα το 2009,και όχι υπεραυταρχικους και θρασύτατους υπαλληλισκους αχνοφαίνεται..Αυτοί που "κόπτονται" για τη "δημοκρατία",δεν με αφήνουν να κάνω ούτε ελεύθερες εκλογές στη χώρα μου,δεν υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα μου,επικροτούν και προκαλούν ενδεχομένως το αρρωστημμένο κλίμα που υπάρχει στη χώρα μου,μου φέρνουν ό,τι να ναι να με κυβερνάει όχι μόνο χωρίς να με ρωτήσουν,αλλα μου το επιβάλλουν και με τη βια,με οργουελική διγλωσσία( κάνουν το κατάμαυρο κάτασπρό) και μυντιακό λαικισμό μπανανίας "τι θα πουν οι τουρίστες για τα χάλια των απεργιών και των διαδηλώσεων" λες και οι τουρίστες,δεν είναι πολύ πιο προχωρημένοι απο τους νεοέλληνες(μόνο σαν σάτυρα θα έβλεπαν κάτι σαν την "επιχειρηματολογία" των 8) είναι εγκεφαλικά νεκρά φυτά σε κώμα αλλα τέλοσπάντων..Κανείς δεν τους πιστεύει πια εκτός απο μερικούς νεοέλληνες,στα μάτια της ανθρωπότητας είναι γελιοποιημένοι και χωρίς κανένα ηθικό κύρος,καλή τύχη λοιπόν στον ανερχόμενο ελεύθερο κόσμο.

 2. Θύμιος avatar
  Θύμιος 26/11/2011 09:16:34

  Δεν έχουμε τόσο μια αντίθεση ανάμεσα σε Κεϋνσεϊσμό - Μερκαντιλισμό - Φιλελευθερισμό -Λαϊκισμό - Μονεταρισμό - Κρατισμό - Φρηντμανισμό κ.λ.π. , αλλά αντιθέσεις: Ευρωπαϊκών Ιμπεριαλισμών - Αμερικάνικων Lobbies (σε εθνοτική βάση συγκροτημένων), μεσ’τους οποίους (Ευρωπαϊκούς Ιμπεριαλισμού), εκτός του Γκωλιστικού Λομπισμού, υπάρχει ο μετάD.D.R. νέοΠρωσικός Λομπισμός, συνδεδεμένος με τον μεταΣταλινικό ΝεοΤσαρισμό* . Συνδεδεμένοι, και, εκτός των άλλων, με τον North Stream. Αυτή είναι η δυστυχία μας, εκεί πάνε τα €υρώ (εκτός του ευρύτερου προβλήματος της Κίνας, που πάντως αλληλεπιδρούν και επιτείνονται). Κι η λύση δεν μπορεί να΄ναι οικονομολογική, αλλά ενδοΙμπεριαλιστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
  την 9η/11ου/1989 έπεσε η DDR, έκτοτε -και παράλογα- μας προέκυψαν τα κυκλώματα Κόκκαλη*-Dώρας- Βάσως.
  Σήμερα θά ‘πρεπε να ‘χαν πέσει, αντιθέτως λειτουργεί και ο North Stream, αυτή είναι η δυστυχία μας.
  * όπου ο Γαλλικός Σωβινισμός, είναι υποχείριο του Γερμανικού Ρεβανσισμού, που, ο οποίος, όμως, κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα του Σταλινογενούς ΝέοΤσαρισμού. Παγίδα που ο Γερμανικός Ρεβανσισμός, μόνος του έστησε , στον εαυτό του, απ’ τον καιρό της Oestpolitik.

 3. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 26/11/2011 09:16:52

  Για τη Ρωσία είναι η τελευταία ευκαιρία να παραμείνει στη Μεσόγειο.
  Το 2017 λήγει η συμφωνία με την Ουκρανία για το ναυτικό σταθμό της Κριμαίας.Εναλλακτική λύση έχουν τη Συρία. Γεωπολιτικά Ισραήλ και Ρωσία είναι από την ίδια πλευρά.Εμείς τελικά με ποιον είμαστε, ένας Θεός ξέρει...

  • Agni avatar
   Agni @ Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 26/11/2011 09:56:13

   υσεβείς πόθοι??μέχρι και για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους ψήφισαν Ρωσία και Κίνα πρώτες ,πρώτες..με το ζόρι να βγάλουμε ξύγκι απο το τίποτα του ΓΑΠ..Δεν λέμε οτι είναι εχθροί φυσικά,η οτι δεν συνεργάζονται σε λογικά πλαίσια προς θεού, γιατί η Ρωσία Θέλει ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή,αλλα όχι και γεωπολιτικά απο την ίδια πλευρά μην τρελαθούμε τελείως,λες ολόκληρη Ρωσία να ξεπέσει να ζητιανεύει απο το Ισρ.?-Α ρε Πούτιν,να μην ασπάζεσαι τα Οράματα του Γιωργάκη μας,να αποκτήσεις και λίγο τεχνογνωσία μωρέ στην καταστολή διαδηλώσεων..Εξ ιδρύσεως του αυτό το κράτος,ακόμα και τις πιο κρίσιμες στιγμές ξεπούλησε τη Ρωσία(ο πατερούλης το αναγνώρισε πρώτος)και τελικά έγινε η αιχμή του δόρατος του αγγλοσαξωνικού κόσμου,ναι υπάρχει μια σχετική ρήξη και απομόνωσή του απο την σχετικά φιλοτουρκική/φιλοσουνιτική δύση,αλλά το αίμα δεν γίνεται δα και νερό,εκεί θα κάνει λίγο φασάρία μπορεί να ψευτοτρέξει και λίγο πίσω απο τη Ρωσία,αλλα αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλα αποκλειστικά επειδή,θέλει να πιέσει τον κόσμο προς την ξεπερασμένη,αποτυχημένη και νοσηρή λογική,του Μπους του Νεότερου,να ξανασχοληθεί η δύση ξανά μαζί του,που το έχει παραμελήσει και κοιτάει και αυτή τα συμφέροντα της όπως έπρεπε να κάνει εδώ κ καιρό άλλωστε,δεν μπορεί να πεθαίνουν απο την πείνα βρέφη στην Αμερική και να στέλνει κάθε χρόνο τόσα δις δολλάρια βοήθεια στα κακομαθημένα,η να τραβίεται σε πολέμους για πάρτυ τους όλη την ώρα..

 4. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 26/11/2011 16:51:31

  Είμαστε σε αντίπαλο στρατόπεδο με στρατηγικη επιλογή ΓΑΠ, μόνο να πανηγυρίζουμε δεν θα έπρεπε με αυτά που λένε οι Ρώσσοι!

 5. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 26/11/2011 18:11:47

  Αντε λοιπόν να ξαναγίνει πόλεμος...να αρχίσει πάλι η ανάπτυξη μετά, που θα ξαναχτίσουμε τις γκρεμισμένες υποδομές...εξάλλου βιώσιμος είναι μόνο ο υπό ανάπτυξη και όχι ο ανεπτυγμένος..

 6. Θύμιος avatar
  Θύμιος 26/11/2011 19:29:39

  DELENDA CARTHAGO
  Ήλθε η ώρα του ναυτικού?;
  Το Σουηδικό Β. Ναυτικό να βομβαρδίσει -κατά λάθος- τον North Stream.
  Η Δημοκρατία της Γεωργίας μην μείνει μόνη.

 7. Μπάρμπα Μυτούσης avatar
  Μπάρμπα Μυτούσης 27/11/2011 09:40:20

  1. Δεν υπάρχει καμιά "μίσθωση".
  2. Η Κριμαία είναι Ρωσικό έδαφος, με Ρώσους κατοίκους και και και εντός της Ουκρανικής επικράτειας.
  3. Το "παραμύθι" της μίσθωσης είναι για να ονειρεύονται οι "δυτικοί αναλυτές της πλάκας" πως κάάάάάποτε θα αδειάσει η Σεβαστούπολη απο τον Ρωσικό στόλο.
  4. Φυσικά η συγκεκριμένη συμφωνία (μόνο ο Γιουσένκο την θυμάται και κάποιοι οπαδοί του GWBush) επεκτάθηκε μέχρι το 3017μχχ.
  Κι αυτό γιατί η Ουκρανία αποφάσισε να ενταχθεί στην RF (xoxo).
  5. Για δε την Ελλάδα:
  Δεν υπάρχουν ΟΥΤΕ μόνιμοι φίλοι, ΟΥΤΕ μόνιμοι εχθροί.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.