Η Ρωσία ανακήρυξε την Κριμαία τμήμα της περιοχής στρατιωτικού ελέγχου της
22/03/2014 20:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ρωσία ανακήρυξε την Κριμαία τμήμα της περιοχής στρατιωτικού ελέγχου της

Η ρωσική σημαία υψώθηκε σε 147 στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία καθώς και σε 54 από τα 67 πλοία του ουκρανικού στόλου

Ο διοικητής της αεροπορικής βάσης Μπελμπέκ, στο έδαφος της Κριμαίας, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μεταφερθεί από ρωσικές δυνάμεις σε ένα χώρο για συνομιλίες, αφού ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη βάση με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού και αυτόματα επιθετικά τουφέκια.

Η Ρωσία ανακήρυξε την Κριμαία τμήμα της περιοχής στρατιωτικού ελέγχου της 141742 photo

Καίνε έγγραφα μέσα στην βάση Μπελμπέκ

Ένας Ουκρανός τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της επιχείρησης που οδήγησε στην κατάληψη της βάσης αυτής, η οποία ήταν μία από τις τελευταίες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που παρέμεναν ακόμη υπό ουκρανικό έλεγχο, όπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Γιούλι Μαμτσούρ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ρωσία ανακήρυξε την Κριμαία τμήμα της περιοχής στρατιωτικού ελέγχου της 141743 photo

Στιγμιότυπο από την πολιορκεία της βάσης

Λίγο νωρίτερα, περίπου 200 φιλορώσοι εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση Νοβοφεντόριβκα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πλήθος εισέβαλε στη βάση και άρχισε να σπάει τα παράθυρα, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο χώρο επιχείρησαν να αντιδράσουν με ρίψεις καπνογόνων στους εισβολείς.

Η Ρωσία ανακήρυξε την Κριμαία τμήμα της περιοχής στρατιωτικού ελέγχου της 141744 photo

Στιγμιότυπο από την πολιορκεία της βάσης

Η Ρωσία ανακήρυξε πριν από λίγο την Κριμαία τμήμα της περιοχής στρατιωτικού ελέγχου της. Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε ότι η ρωσική σημαία υψώθηκε σε 147 στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία καθώς και σε 54 από τα 67 πλοία του ουκρανικού στόλου.

Το υπουργείο προσθέτει ότι λιγότεροι από 2.000 από τους τουλάχιστον 18.000 Ουκρανούς στρατιώτες επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Κριμαία.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ 22/03/2014 23:38:58

    Αν αληθεύουν οι πληροφορίες για το πόσα ουκρανικά πλοία άλλαξαν σημαία, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αυτομολήσεις στην ιστορία. Επιβεβαιώνεται το ότι η Ουκρανία είναι τεχνητό κράτος, δίχως ενιαία εθνική συνείδηση. Αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι το έχουν οι δυτικο- Ουκρανοί, με τη δικτοτορία που εγκατέστησαν ελέω ΗΠΑ-ΕΕ. Δεν υπάρχει λύση άλλη από την ομοσπονδοποίηση, κανείς δεν μπορεί τον μισό πληθυσμό μιας χώρας να γίνει παρίας στην ίδια του τη χώρα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.