09/01/2011 14:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Πορτογαλία πάει για διάσωση

Η Γερμανία και η Γαλλία πιέζουν τη Πορτογαλία να αποδεχτεί ένα διεθνές πακέτο διάσωσης, όσο το δυνατόν νωρίτερα, προκειμένου η κρίση χρεών της να μη μεταδοθεί και σε άλλες χώρες. Αυτό αναφέρει το γερμανικό Der Spiegel, χωρίς όμως να παραθέσει πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Γερμανίας και της Γαλλίας ανησυχούν πως οι Πορτογάλοι δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το μεγάλο τους χρέος με λογικά επιτόκια, μιας και το κόστος δανεισμού τους αυξήθηκε κατακόρυφα στα τέλη του περασμένου έτους.

Το Βερολίνο και το Παρίσι επιθυμούν επίσης τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης να δεσμευθούν δημοσίως πως θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να προστατεύσουν το κοινό νόμισμα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής τους στη δημιουργία ενός κοινού ταμείου διάσωσης αξίας 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Όπως εκτιμούν αρκετοί ειδικοί, η Πορτογαλία θεωρείται η χώρα που είναι η πλέον πιθανή για να ακολουθήσει στα χνάρια της Ελλάδας και της Ιρλανδίας στην αναζήτηση εξωτερικής βοήθειας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα διογκούμενα χρέη της.

Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 09/01/2011 14:54:23

  Και φυσικά το παίγνιο συνεχίζεται. Πριν λίγο διάβαζα στη WELT ότι ξεκινά ο χορός στην Πορτογαλία. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη διότι ξανανοίγουν οι "αγορές" κι οι χώρες βγαίνουν να δανειστούν. Κάθε μέρα κι άλλη χώρα. Και σημαντικό-για τους Πορτογάλους- θα είναι και το επιτίκιο που θα έχει ο δικός μας δανεισμός. Και φυσικά οι Γερμανοί τρέμουν μη μας ακολουθήσουν οι Ισπανοί κι έχουν αρχίσουν να τα ψιλοχώνουν και στους Ιταλούς. Κι οι Γερμανοί πολίτες αρχίζουν πάλι τα μπινελίκια, χωρίς όμως ακόμη την εμπάθεια που έδειξαν προς εμάς.

 2. Πόντιος avatar
  Πόντιος 10/01/2011 00:31:34

  Αντε για να πέρνει σειρά κι η Ισπανία

 3. Enzo avatar
  Enzo 10/01/2011 11:45:00

  αντε να διαλυσουν και το ευρω να τελειωνουμε .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.