23/07/2009 02:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Νέα Ζηλανδία έκανε με τον σεισμό … «άλμα» προς τη Αυστραλία.Αποτέλεσμα του σεισμού ισχύος 7.8 ρίχτερ που ταρακούνησε τη Νέα Ζηλανδία την περασμένη εβδομάδα ήταν να … πλησιάσει την Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, η Νέα Ζηλανδία μετακινήθηκε περίπου 12 ίντσες (ένα πόδι) πιο κοντά στην Αυστραλία! Μπορεί το μέγεθος της απόστασης αυτής να μην ακούγεται σαν κάτι το σημαντικό αλλά αν αναλογιστούμε πως η Νέα Ζηλανδία μετακινείται μόλις ένα τρίτο της ίντσας περίπου ανά χρόνο, τότε όπως λένε και οι γεωλόγοι, πρόκειται για τεράστια μετατόπιση.

Η μετατόπιση αυτή αποδεικνύει και το πόσο ισχυρός ήταν ο συγκεκριμένος σεισμός, ανάλογος του οποίου αν συνέβαινε οπουδήποτε αλλού, θα προκαλούσε τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και μεγάλες καταστροφές περιουσίας, λένε οι γεωλόγοι.

Source: TVNZ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Expatriotis avatar
    Expatriotis 23/07/2009 15:56:24

    Ο διακαής πόθος των Νεοζηλανδών. Ίσως προκάλεσαν οι ίδιοι το σεισμό χοροπηδώντας μπας και πλησιάσουν. Οι Άγγλοι λένε ότι τα δύο νησιά της ΝΖ θα έπρεπε να μετονομαστούν σε: Not Australia και Still not Australia.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.