#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2011 08:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ευρώπη είναι πλέον παράδειγμα προς αποφυγή για την Αμερική

[caption id="attachment_105921" align="alignnone" width="600" caption="Παραγκούπολη στο Παρίσι"][/caption]

Όσοι Αμερικανοί θεωρούν πως τα τρόφιμα και τα καύσιμα στη χώρα τους είναι πολύ ακριβά, ας δοκιμάσουν την Ευρώπη, εκεί όπου κοστίζουν σχεδόν τα διπλάσια, ενώ οι μισθοί είναι συχνά χαμηλότεροι.

Η Ιταλία, όπως και  τα περισσότερα χρεοκοπημένα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου, κάνει  τα πάντα προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει τις διογκωμένες της δημόσιες επιχειρήσεις. Οι πολιτικοί προσπαθούν να μειώσουν τις συντάξεις, και ενθαρρύνουν  τον ιδιωτικό τομέα να προχωρήσει σε προσλήψεις, πείθοντας  έτσι τους βορειοευρωπαίους να συνεχίσουν να τους δανείζουν.

Θεωρητικά, οι Ιταλοί παραδέχονται πως θα πρέπει να αρχίσουν να μοιάζουν περισσότερο στους Γερμανούς, παρά στους Ιρλανδούς και στους Πορτογάλους. Στη πραγματικότητα όμως, μπορεί κάλλιστα να καταλήξουν σαν τους Έλληνες, οι οποίοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να απεργούν, επειδή ελάχιστοι πλέον είναι οι ξένοι που διατίθενται να επιδοτούν τον σοσιαλιστικό τους παράδεισο. Στους τοίχους των δρόμων της Ιταλίας, τα συνθήματα μιλάνε για σοσιαλιστική αλληλεγγύη, οι πολιτικοί της όμως συζητάνε καπιταλιστικά με τους ξένους δανειστές.

Η ΕΕ μπορεί να περηφανεύεται για ένα πράγμα: Την απουσία πολέμων στη Δυτική Ευρώπη εδώ και 60 χρόνια. Κατά τα άλλα, όλες οι σοσιαλιστικές προσδοκίες περί ισότητας κατέρρευσαν.

Όσο πιο πολύ ανεβαίνουν οι φόροι, τόσο πιο πολλοί φοροδιαφεύγουν, και τόσο λιγοστεύουν τα δημόσια έσοδα. Στην Ιταλία (αλλά και αλλού στην Ευρώπη) υπάρχουν συνήθως δυο τιμές. Η επίσημη τιμή που πληρώνουν οι άσχετοι, και που συμπεριλαμβάνει υψηλό ΦΠΑ, και η κάτω από το τραπέζι τιμή, χωρίς ΦΠΑ την οποία προτιμούν οι γνώστες .

Η Ευρώπη είναι ουσιαστικά ανυπεράσπιστη, αφού οι κυβερνήσεις μειώνουν συνεχώς τις αμυντικές δαπάνες, έτσι ώστε να συνεχίσουν να διατηρούν το όλο και περισσότερο συρρικνούμενο κοινωνικό κράτος.

Οι δυο ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις της Ευρώπης, Γαλλία και Βρετανία, προσπαθούν μάταια εδώ και τρεις μήνες να νικήσουν το εξαθλιωμένο κράτος του Καντάφι, που έχει λιγότερο από 7 εκατομμύρια πληθυσμό, και που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο. Οι απόγονοι του Γουέλινγκτον και του Ναπολέοντα δεν μπορούν μέχρι στιγμής να τα βγάλουν πέρα με τον Καντάφι  και τους Ταλιμπάν. Και οι δυο χώρες σύντομα θα αποχωρήσουν αγανακτισμένες από το Αφγανιστάν.

Η επιδότηση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας δεν έχει οδηγήσει σε περισσότερη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά αντίθετα έχει αυξήσει τις τιμές της. Η βενζίνη φορολογείται τόσο πολύ, που ένα γαλόνι κοστίζει περίπου $10. Οι σχεδιαστές αυτού του επιδοτούμενου συστήματος φαίνεται πως λατρεύουν τις πυκνοκατοικημένες γειτονιές με τα μικρά διαμερίσματα, χωρίς πίσω αυλή, χωρίς γκαράζ, και χωρίς αρκετά υπνοδωμάτια. Το ιαπωνικό όμως τσουνάμι, και η πυρηνική καταστροφή, υπενθύμισαν στους Ευρωπαίους πως και το δικό τους μοντέλο διαβίωσης, της αστυφιλίας, και των πυκνοκατοικημένων πόλεων, τους καθιστά εξίσου ευπρόσβλητους σε καταστροφές όπως και τους Ιάπωνες.

Η λαϊκή κουλτούρα μπορεί να πλέκει διθυράμβους για τα μετρό και τα τρένα, όμως κάθε λίγο και λιγάκι, κάποιος κυβερνητικός μεγαλόσχημος κάνει την εμφάνιση του, περνώντας βιαστικά μέσα σε ένα κομβόι από λιμουζίνες και περιπολικά, με τους φάρους και τις σειρήνες αναμμένα, προκαλώντας τη διακοπή της υπόλοιπης κυκλοφορίας των κοινών θνητών.

Μια ολόκληρη τάξη Ευρωπαίων τεχνοκρατών, που διευθύνει κρατικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς, μια τάξη που συμπεριλαμβάνει άτομα όπως τον ταπεινωμένο πλέον Dominique Strauss-Kahn, ζει με συνθήκες αριστοκρατίας του 18ου αιώνα, σε ανάλογες Βερσαλλίες, την ώρα που εκτοξεύει  σοσιαλιστικές ρητορικές αρλούμπες.

Σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη, μια υποβαθμισμένη τάξη Βορειοαφρικανών, Πακιστανών, κ.ά. που δεν μπορούν να ενσωματωθούν, ζουν κάνοντας τους μικροπωλητές ή δουλεύοντας χειρωνακτικά, ενώ οι Ευρωπαίοι τους αντιπαθούν όλο και περισσότερο, αφού οι συνθήκες δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ.

Ένα σημαντικό ποσοστό της εργατικής τάξης αρχίζει και δυσανασχετεί με το κοινωνικό κράτος, το οποίο συνεπάγεται υψηλό κόστος καυσίμων, μικρά και πανάκριβα διαμερίσματα, ακριβά τρόφιμα, και περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα για τη πλειονότητα των πολιτών. Παράλληλα όμως, οι αριστοκράτες τεχνοκράτες που επιβλέπουν την διανομή του πλούτου, ζουν μέσα στη πολυτέλεια. Η άποψη ότι μπορεί να υπάρχει μια κατηγορία αξιοσέβαστων αυτοδημιούργητων, και ανεξάρτητων επιχειρηματιών, είναι εντελώς ξένη, αν όχι υπονομευτική.

Αυτό που κυριαρχεί σήμερα στη Δυτική Ευρώπη είναι η απόγνωση. Το ένδοξο παρελθόν της συνδέεται πλέον με τα πάλαι ποτέ δολάρια των τουριστών, και όχι με τη Αναγέννηση ή τον Διαφωτισμό. Οι μεγαλοπρεπείς ναοί αποτελούν πηγές εσόδων και παγίδες για τους τουρίστες, παρά μνημεία πίστης ή πολιτισμού. Ο Χριστιανισμός έχει βοηθήσει στο παρελθόν να ξεπεραστούν όλες οι κρίσεις, σήμερα όμως ο μέσος Ευρωπαίος αντιμετωπίζει τα θρησκεία του με κυνισμό και αδιαφορία.

Όλη αυτή η ευρωπαϊκή αναστάτωση δημιουργεί ένα παράδοξο. Αν οι απογοητευμένοι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν πλέον μετανιωμένοι, ότι μισός αιώνας σοσιαλισμού τους οδήγησε σε περικοπές, σε εθνικισμό, σε μετανάστες, κλπ. τότε γιατί άραγε η κυβέρνηση του Ομπάμα να θέλει να υιοθετήσει όλα αυτά που απορρίπτει η Ευρώπη;

S.A.-National Review Online

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 12/06/2011 09:02:53

  Εξαιρετικά ρεπουμπλικανικό το άρθρο αλλά σε πολλά από αυτά που λέει έχει δίκιο.

 2. kwstas avatar
  kwstas 12/06/2011 09:31:05

  Μα για όλους τους παραπάνω λόγους δεν την κοπάνησαν κατά εκατομμύρια οι ευρωπαίοι και εποίκησαν την αμερική?

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 12/06/2011 11:16:34

  ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 16ο ΚΑΙ 17ο ΑΙΩΝΑ....ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ( ΕΘΝΙΚΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΛΠ) ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ..ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΗ...

 4. Ραδιοακροατής avatar
  Ραδιοακροατής 12/06/2011 11:36:48

  Νομίζω ότι στην τελευταία παράγραφο ο συγγραφέας του άρθρου δεν μιλάει για εθνικισμό αλλά για την αντίθετη τάση, από την οποία μάλιστα υποφέρουμε.

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/06/2011 11:58:34

  Η Ευρώπη είναι παράδειγμα προς αποφυγή για την Αμερική από τότε που η Ευρώπη άρχισε να θεωρεί την τουρμποκαπιταλιστική νεοφιλελεύθερη Αμερική παράδειγμα προς μίμηση.

  Το άρθρο δεν αναφέρει ότι 50 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι ανασφάλιστοι, ενώ άλλα 50 εκατομμύρια είναι υποασφαλισμένα (δηλαδή, η ασφαλιστική τους κάλυψη καλύπτει εξετάσεις ούρων και αίματος, αλλά όχι νοσήλεια). Στη Γαλλία, ΚΑΝΕΙΣ δεν πεθαίνει σαν το σκυλί στ'αμπέλι. Η Ευρώπη έχει πάρει την κάτω βόλτα από τότε που οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πείστηκαν ότι πρέπει να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, όπως Αμερική.

 6. sawas avatar
  sawas 12/06/2011 12:33:08

  Ακριβος Στεργιο......

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/06/2011 12:47:43

  Πολιτική παπαρολογία λόγω πολιτικής μονοφθαλμίας.
  Η Ευρώπη υποφέρει από την εισαγωγή του αμερικανικού μοντέλου, που επιβλήθηκε από την Αμερικανική Αυτοκρατορία ιδίως μετά την κατάρρευση της Σοβιετίας, ενώ η οικονομική και πολιτισμική της παράδοση είναι εντελώς αντίθετη με αυτό.

  Η αυτοκρατορία, που θα έπρεπε να έχει χρεωκοπήσει ήδη μετά το σκάνδαλο Savings & Loans (1987, h**p://www.erisk.com/learning/casestudies/ussavingsloancrisis.asp), εξήγαγε λόγω πολιτικοστρατιωτικής ισχύος τα προβλήματά της στον υπόλοιπο κόσμο. Και τώρα έρχεται να τους ψέξει για τις παρενέργειες που προκάλεσε το ληγμένο φάρμακό της.

  Αυτοί που επέβαλαν το πολυπολιτισμικό μοντέλο, την tolerance και την πολιτική ορθότητα κατηγορούν την Ευρώπη για "γκετοποιήσεις " περιοχών, όταν η Καλιφόρνια έχει καταρρεύσει δημοσιονομικά από την εξάρθρωση των κοινωνικών της υπηρεσιών που προκάλεσε η εισροή εκατομμυρίων Μεξικανών.
  Μια χαρά θα ήταν η Ευρώπη αν πέταγε έξω οίκους αξιολόγησης και σορτάκηδες.

 8. Λαρισαίος avatar
  Λαρισαίος 12/06/2011 12:50:07

  Αμερικανικές ακροδεξιές σαχλαμάρες. Τα πράγματα για την Ευρώπη πάνε από το κακό στο χειρότερο από τότε που οι κυβερνήσεις εγκατέλειψαν το σοσιαλισμό και ασπάστηκαν το νεοφιλελευθερισμό της Θάτσερ και του Ρήγκαν. Ο συντάκτης μάλλον δεν έχει ζήσει ποτέ στην Ευρώπη, όλες του οι διαπιστώσεις είναι ανακριβείς, τα στοιχεία που αναφέρει διαστρεβλωμένα ή υπερβολικά. Αν περιμένουμε να μάθουμε από αυτόν που πηγαίνει η Ευρώπη σωθήκαμε.

 9. Πητ avatar
  Πητ 12/06/2011 13:21:37

  Ακόμα υπερασπίζονται το χρεοκοπημένο μοντέλο των προαστίων. Η εξάπλωση μιας πόλης σαν κηλίδα λαδιού δημιουργεί τεράστιες ανάγκες σε υποδομές τις οποίες καλύπτει το σύνολο των φορολογούμενων. Επιπλέον η πιο φτηνή σε σχέση με την Ευρώπη βενζίνη οφείλεται σε εγχώρια παραγωγή καθώς και στην παραγωγή Καναδά και Μεξικού. Αντίθετα στην Ευρώπη εκτός της Νορβηγίας και σε μικρότερο βαθμό Αγγλίας και Ολλανδίας καμιά άλλη χώρα δεν έχει πετρέλαιο ή/και φυσικό αέριο. Όσο για τον συσχετισμό της αστυφιλίας με τους σεισμούς είναι ότι πιο γελοίο έχει ειπωθεί ποτέ. Άνετα μπορεί να μιλήσει κανείς για τους σεισμούς στην Καλιφόρνια, τους τυφώνες στον Κόλπο του Μεξικού κ.α. Το μεταναστευτικό είναι άλλο ζήτημα. Στην Αμερική δεν έχουν καταφέρει ακόμα να λύσουν το ζήτημα των νέγρων και συνυπάρχουν πριν καν την ίδρυση των ΗΠΑ. Επιπλέον, όπως δεν πρέπει να είναι κανείς περήφανος για τις αμυντικές δαπάνες Αγγλίας – Γαλλίας το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και για τις ΗΠΑ. Τα εξωφρενικά ποσά που ξοδεύουν είναι ίσως ο βασικότερος λόγος που οδήγησε στα τεράστια ελλείμματα που έχουν τώρα.

 10. crisis avatar
  crisis 12/06/2011 13:49:46

  πολυ καλο αρθρο.

 11. Ευμένης avatar
  Ευμένης 12/06/2011 15:24:37

  Δεν επιδοτείται πια ο Ελληνικός Σοσιαλιστικός παράδεισος και εμείς οι αχάριστοι διαμαρτυρόμαστε...
  Να γιατί θα πρέπει να πάει φυλακή -για εσχάτη προδοσία-ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος.
  Η δυσφήμιση που έκαναν στη χώρα και στον λαό της θα χρειαστούν πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια για να ξεχαστεί..

 12. Αντρίκος avatar
  Αντρίκος 12/06/2011 16:08:34

  Σε πάρα πολλά από αυτά έχει δίκιο, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι Αμερικάνοι κάνουν κουμάντο στον κόσμο και όχι οι Ευρωπαίοι.

 13. EtsiMareSei avatar
  EtsiMareSei 12/06/2011 16:13:13

  Προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση και τόνωση του ηθικού των εκεί πολιτών της αυτοκρατορίας..όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες.
  Τους λέει, οτι προβλήματα κι'αν είχαμε ξεχάστε τα τώρα! Δείτε προς την ευρώπη που κατάντησε και τι καταστροφές την περιμένουν.
  Ενω στην αμερική όλα θα πάνε καλά,γιατί όταν χρειαστεί θα κάνουνε τη δουλειά τους το αμυντικο-στρατιωτικό κατεστημένο (δεν κόβουνε τα κονδύλια εκεί) και οι πάσης φύσεως ιδιώτικες υπηρεσίες ασφαλείας (αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες μήπως?) θα βοηθήσουν και αυτοί πάλι αφού ρημάξουν όποια χώρα χρειαστεί νόμιμα και προπάντων.. ηθικά!
  Και σου ζητάνε να το καταπιείς όλο αυτό αμάσητο..τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται η ευρώπη να πληρώσει,όχι μόνο τα δικά της λάθη,αλλά και τα εσκεμμένα λάθη της αμερικής!

 14. nasos avatar
  nasos 12/06/2011 16:14:01

  άρθρο περιβόλι γεμάτο με ανόητα κλισέ,απορώ τι καθόμαστε και ασχολούμαστε

 15. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 12/06/2011 18:16:17

  Δεν πρόκειται να σχολιάσω το άρθρο αλλά τη φωτογραφία η οποία μόνο από το Παρίσι δεν είναι (συγκεκριμένα είναι από τη Μανίλα).
  Factorx, δεν είναι η πρώτη φορά που αναρτάτε άσχετες φωτογραφίες. Στο internet κυκλοφορούν 3-4 καλές εφαρμογές για αντίστροφη αναζήτηση φωτογραφιών (μια απλή "αντίστροφη" αναζήτηση της φωτό που εσύ ή ο σχολιαστής βρήκατε ως "slums-in-paris" θα σου επιστρέψει τουλάχιστον 160 αποτελέσματα για την αυθεντικότητα της τοποθεσίας)

  • Xrhstos Theocharis avatar
   Xrhstos Theocharis @ Xrhstos Theocharis 12/06/2011 18:19:02

   άσε δηλαδή που η τροπική βλάστηση κάνει μπαμ... έλεος!

 16. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/06/2011 18:25:03

  Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο.
  Η φωτό όμως βρίσκεται στο image search του google ως "slums in Paris", και είναι από το άρθρο: h__p://www.economicthought.net/2009/08/technology-machinery-and-the-human-laborer/

  • Xrhstos Theocharis avatar
   Xrhstos Theocharis @ Strange Attractor 12/06/2011 18:30:08

   και τι σημαίνει αυτό...ότι στο economicthought.net έχουν το αλάθητο; κι αν είναι καμια ιστοσελίδα τύπου Λιακόπουλου (από μια ματιά που έριξα μόλις τώρα, έτσι φαίνεται) τους εμπιστευόμαστε επειδή θέλουν μέσω μιας τέτοιας φωτογραφίας να κάνουν την προπαγάνδα τους;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Xrhstos Theocharis 12/06/2011 18:55:19

    Σου γράφω: "...και είναι από το άρθρο..." προκειμένου να σε ενημερώσω από που είναι η φωτό. Είδες πουθενά να μιλάω για αλάθητο του σάϊτ; Ποιος είπε να το εμπιστευθούμε; Είδες να αναπαράγουμε γραφόμενα του εν λόγω σάϊτ;
    Εξάλλου, σου διευκρινίζω ότι η φωτό βρέθηκε στο image search του google ως “slums in Paris”.
    Χαλάρωσε.

    • Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
     Ρομπέν το Γκαρσόν @ Strange Attractor 12/06/2011 18:59:35

     Ενδιαφέρουσα η άποψη του αρθρου.
     S.A. μην ασχολείσαι με κάποιες δυσκοίλιες ψείρες.

  • Xrhstos Theocharis avatar
   Xrhstos Theocharis @ Strange Attractor 12/06/2011 18:37:02

   Άσχετο με το άρθρο αλλά σου δίνω μεριές ιδεες S.A. για το που να ψάξεις όταν θες να είσαι σίγουρος με τις φωτό... GazoPa, RevIMG, BYO SOIL, TinEye είναι μόνο μερικές από τις πολλές αντίστοιχες εφαρμογές...

   • factorx avatar
    factorx @ Xrhstos Theocharis 12/06/2011 20:15:39

    φίλε δεν είναι η πρώτη φορά που λες άσχετα πράγματα εδώ

    ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ δειχνει η φωτογραφία

    Κατάλαβες τώρα;

    λέει οτι το Παρίσι θα γινει Μανίλα

    δύσκολο;

    • Xrhstos Theocharis avatar
     Xrhstos Theocharis @ factorx 12/06/2011 22:59:59

     Οκ, καταντήσαμε σαν τους "διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες..." Η πρόθεσή μου είναι αγαθή και αφορά στη διπλο-διασταύρωση αυτών που αναρτώνται ·άλλωστε αυτό είναι ένδειξη αυτοσεβασμού. Τώρα, αν ο κατά τα άλλα πολύ εύστοχος S.A. χρειάζεται κάποιον να τον "ερμηνεύει, ας απαντήσει ο ίδιος...

     • Ignoramus avatar
      Ignoramus @ Xrhstos Theocharis 13/06/2011 01:10:00

      Είσαι κακοπροαίρετος.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Xrhstos Theocharis 12/06/2011 21:44:37

    Άν δεν απατώμαι, είναι το Δάσος της Βουλώνης με virtual ένδυμα.
    Στο βάθος η Defence = λίγο μετατοπισμένη (πάλι virtually τω τρόπω).
    Άν πάλι κάνω λάθος, μου φαίνεται μάλλον σαν το Dallas, Texas, η Latin συνοικία (εκεί μένουν οι Μεξικανοί που έχουν πηδήσει το Τεξανο-Μεξικανικό Τείχος). Αλλά άν είναι Dallas, δεν είναι virtual.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Ο Θείος 13/06/2011 03:10:09

     Έχεις πάει ποτε στο Dallas; Αμφιβάλλω...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ archaeopteryx 13/06/2011 13:36:37

      Με το Google Earth πάς στο πίτς φιτίλι...

 17. Κάποιος avatar
  Κάποιος 12/06/2011 20:48:28

  Βεβαίως το άρθρο είναι μια ρεπουμπλικάνικη αμερικανιά. Ενδεχομένως και να εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς, αλλά ποιό από αυτά που λέει δεν είναι αληθές;

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/06/2011 21:56:09

  Χα, χα, αλήθειες: "Οι απόγονοι του Γουέλινγκτον και του Ναπολέοντα δεν μπορούν μέχρι στιγμής να τα βγάλουν πέρα με τον Καντάφι και τους Ταλιμπάν".
  Από την άλλη, οι απόγονοι του Thomas Jonathan "Stonewall" Jackson, του Robert S. Lee και τών άλλων "Κλαούζεβιτς" του Νότου, έχουν γράψει σελίδες λαμπρής πολεμικής δόξας εναντίον των High tech της Βαγδάτης και των παλληκαριών του Μουλλά Ομάρ στο Αφγανιστάν!
  Χα χα, αντίθετα με "σβησμένη Ευρώπη", το ¨"Αμερικανικό όνειρο" λάμπει ! Αλλά με τι φώς; "Rome is burning", που λέει κι ένας Αμερικανός φίλος της αλήθειας (Robert Redford - Λέοντες αντί Αμνών).

 19. Ignoramus avatar
  Ignoramus 13/06/2011 00:15:46

  Κόψε ρε μάστορα τις εξυπνάδες και προσπάθησε να μάθεις πέντε πράματα διαβάζοντας τις απόψεις τω αρθρων.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/06/2011 03:07:21

  Εξαρτάται πως ορίζεις την Ευρώπη. Γερμανο-σταλινικές ιδέες κεντρικού σχεδιασμού, αδιαφάνεια Γιαννης-κερνά-Γάννης-πίνει, φεουδαρχικά και αυτοκρατορικά συστήματα με δούκες και κόμητες, και ταύτιση της ελευθερίας, με ασφάλιση σε ΙΚΑ με άφθονες δόσεις φορολογίας και νυν Πράσινες θρησκείες είναι η ευρωμιζέρια από την οποία έφυγαν και επαναστάτησαν οι Ευρωπαίοι που έγιναν Αμερικάνοι.

  Ελευθερία δεν σημαίνει κράτος πατερούλης. Όσοι θέλουν ελευθερία (και εάν μπορούν) πάνε Δυτικά. Οι άλλοι κάθονται εδώ. Όσοι θέλουν ευκαιρίες μέσα από δουλειά, πάνε στις ΗΠΑ. Όσοι θέλουν τον Βασιλιάς στο Κάστρο να τους παρέχει κομμάτια ψωμί τα Σ/Κ, απολαμβάνουν Ευρώπη. Προτιμώ να δουλέυω ελεύθερος να ψάχνω το ξεροκόμματο, παρά να μου το παρέχει ο Βασιλιάς, ή η Μέρκελ, ή ο Γιούνκερ

 21. madprof avatar
  madprof 14/06/2011 22:28:48

  "Όλη αυτή η ευρωπαϊκή αναστάτωση δημιουργεί ένα παράδοξο. Αν οι απογοητευμένοι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν πλέον μετανιωμένοι, ότι μισός αιώνας σοσιαλισμού τους οδήγησε σε περικοπές, σε εθνικισμό, σε μετανάστες, κλπ. τότε γιατί άραγε η κυβέρνηση του Ομπάμα να θέλει να υιοθετήσει όλα αυτά που απορρίπτει η Ευρώπη;"
  Συμφωνώ εν πολλοίς με :
  Προφήτη : "Πολιτική παπαρολογία λόγω πολιτικής μονοφθαλμίας"
  Στέργιο : "Η Ευρώπη είναι παράδειγμα προς αποφυγή για την Αμερική από τότε που η Ευρώπη άρχισε να θεωρεί την τουρμποκαπιταλιστική νεοφιλελεύθερη Αμερική παράδειγμα προς μίμηση"
  EtsiMaresei : "Προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση και τόνωση του ηθικού των εκεί πολιτών της αυτοκρατορίας..όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες"

  Υ.Γ. Σαν άνθρωπος δεν μπορώ να ανεχθώ - συγχωρήσω την γενοκτονία των λαών του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης και της καταστροφής των χωρών τους. Ο "εισαγγελέας" του "διεθνούς δικαστηρίου" τι κάνει ??. Αναφέρθηκα μόνο στα πρόσφατα για ευνόητους λόγους!.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.