#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2011 09:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα προπομπός αυτών που θα ζήσει η ΑμερικήΜήπως αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται σήμερα στους δρόμους της Ελλάδας, είναι μια σκηνή από το μέλλον της Αμερικής;

Και οι δυο χώρες πνίγονται στα χρέη. Απλά, για την Ελλάδα έχει ήδη έρθει η ώρα του λογαριασμού.

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των δυο κρατών, αλλά και πολλές ομοιότητες. Και στις δυο χώρες, οι κυβερνήσεις τους προωθούν περικοπές δαπανών και μέτρα λιτότητας. Οι Έλληνες αντιδρούν δυναμικά. Μήπως θα δούμε τις ίδιες δυναμικές αντιδράσεις και στην Αμερική, όσο οι διάφορες περικοπές δαπανών σε όλα τα επίπεδα αρχίσουν και πονάνε;

Πάντα υπάρχει ένα κόστος για όσους θέλουν να ζουν πέρα από τα μέσα τους. Αυτό πληρώνουν τώρα οι Έλληνες. Στην Αμερική, όχι ακόμη. Τι είναι όμως αυτά τα μέτρα λιτότητας; Στην Ελλάδα αφορούν σε φορολογικές αυξήσεις, περικοπές δαπανών, και μέτρα ιδιωτικοποιήσεων. Η Ελλάδα είναι πνιγμένη στα χρέη, και χωρίς ξένη οικονομική βοήθεια, θα χρεοκοπήσει.

Η διεθνής όμως βοήθεια συνοδεύεται από όρους. Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιμένουν στην εφαρμογή πολύ αυστηρών μέτρων λιτότητας, και ο λαός δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένος. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου λέει στους Έλληνες ότι η αποδοχή των  μέτρων αποτελεί το  πατριωτικό τους καθήκον, αλλά αυτοί «δεν μασάνε».

Η αλήθεια είναι ότι η περίφημη οικονομική βοήθεια είναι απλά κάποια περισσότερα νέα δάνεια. Η πρόταση της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι να χρεωθεί κι άλλο η Ελλάδα, και να παραδώσει μέρος της κυριαρχίας της.

Η χώρα όμως δεν θα μπορέσει να τα αποπληρώσει. Αυτά τα δάνεια απλά θα την υποδουλώσουν κι άλλο. Δυστυχώς, η Ελλάδα οδεύει προς τη πτώχευση.

Εν τω μεταξύ, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, δηλώνουν πρόθυμες να αγοράσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τη γη, που η Ελλάδα διατάζεται να πουλήσει.

Για αυτό ακριβώς έχουν εξοργιστεί οι Έλληνες. Εξάλλου, γιατί να δεχτούν τα νέα μέτρα, όταν και τα προηγούμενα αποδείχθηκαν ανεπαρκή, και μάλιστα οδήγησαν τους περισσότερους στη φτώχεια;

Όπως γράφτηκε στην εφημερίδα Guardian: «Ένας χρόνος περικοπών μισθών και συντάξεων, αυξήσεων των φόρων… οδήγησαν το ¼ σχεδόν του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η ανεργία ανέβηκε στο 16% και η οικονομία συρρικνώνεται για τρίτη  χρονιά, ενώ υπολογίζεται ότι έκλεισαν 100.000 επιχειρήσεις…».

Σήμερα η Ελλάδα συγκλονίζεται από διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα. Το έθνος κυριολεκτικά καταρρέει. Κάποιοι όμως δεν αντιλαμβάνονται πως αυτό ακριβώς θα συμβεί και στην Αμερική. Εδώ και δεκαετίες η χώρα χρωστάει. Ζούμε πέρα από τις δυνατότητες μας τόσο καιρό, που έχουμε ξεχάσει ποια είναι η φυσιολογική κατάσταση.

Για παράδειγμα, φέτος η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εισπράξει περίπου $2.2 τρισεκατομμύρια. Θα δαπανήσει όμως $3.7-3.8 τρισεκατομμύρια. Πως θα ήταν η οικονομία μας αν είχαμε έναν ισολογισμένο προϋπολογισμό; Φανταστείτε να αφαιρούνται $1.5 τρισ από την οικονομία, μέσα σε ένα χρόνο. Αν αρχίζατε από σήμερα να ξοδεύετε $1 κάθε δευτερόλεπτο, θα χρειάζονταν 46.000 χρόνια για να ξοδέψετε $1.5 τρισ.

Η Αμερική δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Από την μέρα που ανέλαβε ο Ομπάμα, το εθνικό χρέος αυξήθηκε κατά $4 τρισ. Κάτι πρέπει να γίνει αμέσως. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν οι περικοπές από τον προϋπολογισμό. Τότε θα δούμε τις αρνητικές συνέπειες στην οικονομία μας.

Ήδη, πολλές περιοχές της Αμερικής εφαρμόζουν  περικοπές των δημοσίων δαπανών. Παντού απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, κ.ά. Σε κάποια μέρη συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Η Wall Street Journal αναφέρει πως η κωμόπολη Alto του Texas, απέλυσε για τους επόμενους 6 μήνες ολόκληρη την αστυνομική της δύναμη. Όλοι πλέον εκεί, αγοράζουν όπλα, αναμένοντας έξαρση της εγκληματικότητας.

Στη πόλη Camden του New Jersey, γνωστή ως η 2η πιο επικίνδυνη πόλη των ΗΠΑ, πρόσφατα απολύθηκε η μισή αστυνομική δύναμη. Ήδη το έγκλημα κυριαρχεί στη πόλη, ανεξέλεγκτο.

Η πολιτειακή κυβέρνηση του Illinois χρωστάει $6 δισ. Δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα στα ταμεία. Η πολιτεία του New Jersey έχει να αντιμετωπίσει έλλειμμα στον προϋπολογισμό της ύψους $10 δισ. παρά το γεγονός ότι έχει ήδη προβεί σε σκληρές περικοπές στον τομέα της παιδείας, ύψους ενός δισ, απολύοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Παντού στις ΗΠΑ, οι πόλεις μεταμορφώνονται σε κόλαση. Στη πολιτεία του Michigan αποφασίστηκε πρόσφατα να κλείσουν 70 δημόσια σχολεία του Detroit. Στα 70 που θα συνεχίσουν να λειτουργούν, οι τάξεις θα απαρτίζονται από 60 μαθητές!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην ύπαιθρο. Σε πολλές περιοχές της χώρας , ξηλώνεται από τους δρόμους η άσφαλτος και τοποθετείται χαλίκι, επειδή είναι πιο φτηνό να συντηρηθεί. Στη South Dakota 100 μίλια ασφάλτινων δρόμων έχουν ήδη αντικατασταθεί από χαλίκι. Το ίδιο συνέβη και σε 38 από τις 83 κομητείες του Michigan.

Η οικονομική πρόοδος της Αμερικής έβαλε…  όπισθεν. Και αναμένονται τα χειρότερα. Η κατάσταση είναι ασταθής, και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθεί σοβαρή κρίση.

Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι τόσο εύθραυστο, που το οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει μια παγκόσμια ύφεση. Η ευμάρεια που απολαύσαμε τις τελευταίες δεκαετίες, τελείωσε. Ο κόσμος άλλαξε. Το ίδιο και η Αμερική. Ας ελπίσουμε πως είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον.

S.A.-Prison Planet 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 30/06/2011 10:11:43

  Με μιά μικρή διαφορά. Οι Αμερικάνοι δεν είναι ακριβώς τα πρόβατα που τους παρουσιάζουν.
  Υπάρχουν στον νότο οι rednecks (όπως λέμε χωριάτες), και διασκορπισμένοι σε όλη την ύπαιθρο και στις πόλεις survivalists και preppers, οπλισμένοι μέχρι εκεί που δεν φαντάζεστε.
  Είναι σκληροπυρηνικοί πατριώτες που έχουν γραμμένους και τους ρεπουμπλικάνους και τους δημοκράτες.
  Υπάρχουν ένοπλες συμμορίες στις μεγάλες πόλεις που δεν χαμπαριάζουν και πολλά.
  Εκεί θα γίνει της μαύρης πουτ.....

  • Y. avatar
   Y. @ manos 30/06/2011 10:52:27

   Στις περιοχές που έβγαινε ο Γκολντγουότερ, και προσπάθησε ο Περό

  • Απορία avatar
   Απορία @ manos 30/06/2011 15:50:18

   Στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία δεν υπάρχει συνεκτικός εθνικός ιστός. Είναι χώρες συναθροίσεως τυχοδιωκτών από όλες τις χώρες του κόσμου. Το μόνο που τους ενώνει είναι το κοινό όνειρο του πλουτισμού και της ευημερίας. Με το που συνειδητοποιήσουν οι εκεί κοινωνίες (από κάποιο κρίσιμο ποσοστο και πάνω) ότι όλα είναι φούμαρα και χίμαιρες θα διαλυθούν ατάκτως εις τα εξ ων συνετέθησαν.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/06/2011 10:11:50

  Εδω ομως δεν απολυεται κανεις δημοσιος υπαλληλος ,να μια διαφορα.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ψυχραιμια 30/06/2011 14:15:51

   Μ' αρέσεις βρε ψυχραιμία, γουστάρεις τόσο πολύ να σου τη λένε.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 30/06/2011 10:48:42

  Ο Charles F. Bolden, Jr., Διοικητής (και έμπειρος πεζοναύτης) της NASA, προτρέπει τους Αμερικανούς να έχουν διαθέσιμο ένα εμπρόθεσμο και βιώσιμο -Οικογενειακό, Προσωπικό και Κατοικίδιων - Πρόγραμμα Εκτακτης Ανάγκης, Διάσωσης και Ετοιμότητας. http://www.nasa.gov/centers/hq/emergency/personalPreparedness/index.html

 4. Enzo avatar
  Enzo 30/06/2011 10:56:16

  εκει παιδια ειναι ολοι Ραμπο, οπλισμενοι μεχρι τα μπουνια.
  αμα αρχισουν τα οργανα χαιρετα μας τον πλατανο

 5. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 30/06/2011 11:26:17

  Αληθεια ,μας νοιαζει τοσο πολυ ???

 6. madprof avatar
  madprof 30/06/2011 11:41:09

  Μήπως τελικά έχει απόλυτο δίκιο ο Συν με τον Λόγο του Τσίπρα ?

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ madprof 30/06/2011 13:22:59

   ΔΕΝ πείθει ο επιμελώς ατιμέλητος cool alex. Απέτυχε, όταν το 2008, στη προσπάθειά του να μάς πείσει ότι όλοι το ίδιο είμαστε, συνόδευσε μία λαθρο-καλλονή από Sierra Leone, στη Δεξίωση της Προεδρίας, γιά τη 34η Επέτειο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

   ΔΕΝ πείθει ούτε η άθεη αλέκα. Η οποία τον Δεκέμβριο 2009, έκανε Party Χριστουγέννων! γιά τους λάθρο. Και η οποία, επίσης γιά αμιγώς ψηφοθηρικούς λόγους, καλεί στη Χώρα του Ξένιου Δία (όπου όλοι οι καλοί λάθρο απανταχού της γης χωράνε), να έρθουν ΧΩΡΙΣ προ-απαιτούμενα, λέει.

   Βάσει του ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥ Δουβλίνο ΙΙ, εσκεμμένα και δόλια όλοι αυτοί οι προοδευτικοί, εμπλέκουν τα σεβαστά Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τα Εθνικά Δικαιώματα. Τα οποία ούτε εκχωρούνται, ούτε απεμπολούνται, ούτε χαρίζονται. Σε καμμία χώρα του κόσμου!

   Ολοι Ανθρωποι είμαστε. Ιδιοι ΔΕΝ είμαστε.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/06/2011 12:20:11

  Για ερχόμενα μελλοντικά να λέμε ή για όσα ήδη έχουν γίνει;
  Ξέρει κανείς τι έκαναν το 1995 στην Oklahoma οι φασισταράδες; 165 νεκροί (16 παιδιά).
  h**p://en.wikipedia.org/wiki/Oklahoma_City_bombing
  Ιδού και ένας κατάλογος των πιό σκληρών:
  h**p://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_terrorism_in_the_United_States
  Καμμιά σχέση με Ελλάδα. Τουλάχιστον ο δικός μας Εμφύλιος σταμάτησε το 1949. Στις ΗΠΑ ο Εμφύλιος συνεχίζεται 100 χρόνια και βάλε με "αντάρτικο πόλεων". Δεν χρειάζονται κανένα χρέος για να συνεχίσουν τον πόλεμο, το νομικό και δικαιïκό τους σύστημα είναι εδραιωμένο στην ταξική και ατομική βία (ατομική οπλοφορία, ποινή του θανάτου κτλ).
  Εκεί, κατ' εξοχήν, "όλα είναι μαγικά, είναι ταξικά, και προπαντός Αμερικανικά".
  Τελικά είμαστε τυχεροί που είμαστε Ευρωπαίοι.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 30/06/2011 12:54:35

   Απλώς, το 2008 στην ονειρεμένης εμφάνισης αλλά δηλητηριώδη ταξική τούρτα του "αμερικανικού ονείρου", προστέθηκαν ως κερασάκι και τα τοξικά (χρηματοπιστωτικά "προιόντα").

   • manos avatar
    manos @ Ο Θείος 30/06/2011 13:07:48

    Η άποψή σου είναι πολύ καλή. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω, είναι ότι δεν ονειροβατούν όλοι οι Αμερικάνοι.
    Κάποιοι ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση και ετοιμάζονται εδώ και πολλά χρόνια.
    Ας αφήσουμε τα όπλα στην άκρη που είναι λίγο αντιφατικό θέμα.
    αρκετοί άνθρωποι έχουν μετακινηθεί στην ύπαιθρο ασχολούμενοι με την γη ή την κτηνοτροφία.
    Εχουν αυτονομία οικονομική, αυτονομία στην τροφή τους, και αυτονομία στην ενέργεια. Χρησιμοποιούν τον άνεμο, τον ήλιο, το νερό και ζουν μια λιτή low profile ζωή.
    Δεν χρωστούν σε τράπεζες, σε κράτος, σε θεούς κι'ανθρώπους.
    Τέλος έχουν οργανωθεί σε like-minded ομάδες και προστατεύουν ο ένας τον άλλο.
    Δεν έχει να κάνει με φανατικά γκρουπάκια θρησκείας ή εξώγήινων μορφών.
    Αυτοί ότι και να γίνει θα επιβιώσουν, εκτός από μία direct πυρηνική απειλή.

    • Anonymous avatar
     Anonymous @ manos 30/06/2011 16:54:17

     Είμαι περίεργος, θα εφαρμοστεί στην πράξη ο Codex Alimentarius που ήδη έχει ψηφιστεί εκεί και θέλουν να μας τον επιβάλλουν και δω; Αν ναι, να δούμε τότε τι αυτονομία στην τροφή τους θα έχουν. Βέβαια αν είναι οπλισμένοι σαν αστακοί και οργανωμένοι σε κοινότητες άντε να πάνε να τους ελέγξουν.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Anonymous 30/06/2011 18:37:52

      Σχεδόν έχει υπογραφεί κι εδώ. Αν δείτε τι έχει υπογράψει το ,GAP θα φρίξετε

     • manos avatar
      manos @ Orestios 30/06/2011 18:44:40

      Και η πλάκα είναι ότι δεν το ΄χει πάρει χαμπάρι άνθρωπος γεννημένος.

  • ενας παλιος γνωριμος avatar
   ενας παλιος γνωριμος @ Ο Θείος 30/06/2011 13:35:45

   ελα ρε Θείο!!...τυχεροί;;...κι αν είμασταν Καναδοί,Αυστραλοί;;;;.ή μήπως Κουβανέζοι...ίσως Ελβετοί..δεν θα ήταν καλύτερα...Σαουδάραβες δεν το συζητάω!
   Ευρωπαίοι!!..στομφώδες ουσιαστικό κενό περιεχομένου ΄κατα τό μάλλον ή ήτον

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ενας παλιος γνωριμος 30/06/2011 13:41:12

    Εννούσα εντεύθεν του Ατλαντικού, η Ελβετία προφανώς είναι μέσα.
    Εντάξει, και με Καναδά συμβιβάζομαι, ιδίως Γαλλόφωνο Κεμπέκ ή στα πέριξ της λίμνης Μανιτόμπα. Εκεί απαγορεύεται φυσικά η οπλοφορία.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Ο Θείος 30/06/2011 16:00:47

     Στο Γουινιπέγκιον θείε;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Strange Attractor 30/06/2011 16:20:47

      Εκεί αγαπητέ μου!
      Με καμμιά τριανταριά από τις πιό ακμαίες πολιτιστικά Ινδιάνικες φυλές, γύρω από τη λίμνη:
      h**p://www.nanations.com/canada/manitoba.htm
      Εκεί και η "υβριδική" φυλή Dakota-Sioux, ιδού ο αρχηγός και το Συμβούλιο:
      h**p://www.dakotanation.com/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=18

 8. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 30/06/2011 13:24:50

  Έχω πάρει μόνο μια μικρή γεύση διάρκειας 2 μηνών στην Αμερική. NY κέντρο και λίγο επαρχία. Απλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

  Αν και η ανατολική και δυτική πλευρά όπως και η μεσοδυτική επαρχία είναι εντελώς διαφορετικοί κόσμοι μεταξύ τους, η κοινωνική συνοχή είναι πολύ πιο ισχυρή από εδώ. Απλά δεν συγκρινόμαστε.

  Εδώ η έννοια "καλό της πατρίδας" δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το "καλό το δικό ΜΟΥ"...

  Και το "καλό των παιδιών μας" ισούται με το "καλό των παιδιών ΜΟΥ" ...

  • ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
   ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ @ Χαζούλης 30/06/2011 15:19:08

   "Έχω πάρει μόνο μια μικρή γεύση διάρκειας 2 μηνών στην Αμερική....... η κοινωνική συνοχή είναι πολύ πιο ισχυρή από εδώ."

   Άστο φίλε μου, 2 μήνες είναι σα να μην πήγες καθόλου...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Χαζούλης 30/06/2011 16:03:02

   Όσο διαφέρει ο μέσος κάτοικος Αθηνών από τον μέσο κάτοικο του υποσαχάριου Μαλί, άλο τόσο διαφέρει ο μέσος κάτοικος της Νέας Υόρκης από τον μέσο κάτοικο της Μοντάνα. Κι ας είναι κι οι δυο τους Αμερικάνοι.

 9. Alefantos avatar
  Alefantos 30/06/2011 15:49:40

  Όταν έχεις δικό σου νόμισμα και όταν το χρέος σου είναι σχεδόν αποκλειστικά εσωτερικό, δεν υπάρχει περίπτωση να χρεοκωπήσεις. Υπάρχουν εκατό τρόποι να το σώσεις. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν και εκεί είναι να προκαλέσουν μια κρίση, ώστε να παρθούν σοβαρά μέτρα λιτότητας. Αυτό είναι το παγκόσμιο παιχνίδι.

 10. peter k avatar
  peter k 30/06/2011 16:10:26

  Αεορολογειτε ολοι σας νομιζω.Ζω 25 χρονια στη φλοριδα.Ταξιδευω σχεδον ολη την αμερικη και Καναδα με τη νταλικα μου και δεν καταλαβαινω τιποτα απο αυτα που γραφη ο αρθογραφος και λετε εσεις.Γιατι αφου δεν εχετε ζηση στις ΗΠΑ θελετε να εχετε γνωση και τοσο καλα του πραγματος?Για τον αρθογραφο μην παρασηρεστε ιδιος σαν τους δικους μας ειναι.Εκεινα οι ανθρωποι κατα Νιτσε που δικαζουν τους παντες απο τα καναλια.Κοιταξτε καλλιτερα την ελλαδιτσα που χανεται και πολυ ενοχοι ειναι οι δημοσιογραφοι που καπως ετσι ειναι και αυτος.Δεν λεω οτι εδω ειναι ο παραδεισος.Αλλα ειναι αλλο το υφαδη των (αμερικανων).Ολοι και για ολα σε βλεπουν με καχυποπτα.Ειναι ετοιμοι για ολα.Ναι και οι πολλοι εχουν το σιδερικο ετοιμο.Εσεις κει θα περα τι κανετε?Αμπελοφιλοσοφιες συνεχεια.Αντε καλημερα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ peter k 30/06/2011 16:21:04

   Τι σε πειράζουν οι αμπελοφιλοσοφίες; Έτσι είναι οι Έλληνες εξυπανέκαθεν (που θάλεγε και η Λαίδη Άντζι).
   Προτιμάς τη ρομποτοειδή ζωή των ημιβλαμμένων Αμερικανών, και τα σιδερικά τους, ή θα ήθελες νάσαι και συ σε καμιά ελληνική παραλία για ούζα; Πες την αλήθεια.

 11. peter k avatar
  peter k 30/06/2011 16:11:58

  Αλεφαντε τα ειπες ολα.Ετσι 100%.

 12. φωνη avatar
  φωνη 30/06/2011 16:56:52

  Ας αποφασίσει η παγκόσμια πολιτική τάξη να πολεμήσει σε ένα σώμα απέναντι στα οικονομικά κρατίδια των τραπεζών. Οι χώρες, τα κράτη δεν είναι τράπεζες έχουν λαούς από πίσω τους και ποτέ δε θα πλεονεκτούν σε έναν πόλεμο που διαδραματίζεται σε πεδία μαχών όπως αυτά των χρηματιστηρίων. Ας σοβαρευτούν και οι κεφαλές της Ευρώπης και της Αμερικής και μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα να πολεμήσουν θεσμικά και νομικά την τραπεζική τρομοκρατία. Η τραπεζική τρομοκρατία δεν είναι ούτε υπόθεση Μέρκελ, ούτε Σαρκοζί ούτε Παπανδρέου, ούτε θα επιλυθεί με επιμέρους χειρισμούς. Συνολικά, θεσμικά, νομικά, πολιτικά όλες οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν την τραπεζική τρομοκρατία...Και φυσικά όσες χώρες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να έχουν στη εξουσία τους κυβερνήσεις που στηρίζουν τους λαούς, τους θεσμούς και την πολιτική...όχι κυβερνήσεις τύπου Παπανδρέου, που στηρίζουν τους εγκληματίες των τραπεζών.

 13. diavgasi avatar
  diavgasi 30/06/2011 17:08:17

  ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΤΑΜΠΛΟ. ΕΝΑ DELETE ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
  Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΡΑΧΟΣ ΣΕ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑ!!!! ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΙΑ. ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ....

 14. peter k avatar
  peter k 30/06/2011 17:45:14

  Αγαπητε Strange Attractor γουσταρω αμερικα ,διοτι δουλευω εδω οσο και στην Ελλαδα.Και ειδα φραγκα στα χερια μου.Σπουδασα τα παιδια μου.Και οπως καλα γνωριζης με φραγκα εδω σπουδαζης.Και καθε Σεπτεμβριο με μεσα Οκτ.απολαμβανω τα τσιπουρα στις Ελληνικες παραλιες για καπου 15 χρονια ανελλιπως.Και οπως καταλαβαινης παρακολουθω τα παντα εν πλω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.