03/01/2012 19:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΕΕ διαψεύδει τα σενάρια εξόδου από το Ευρώ

Σε κατηγορηματική απόρριψη κάθε ενδεχομένου εξόδου κάποιας χώρας - μέλους της ευρωζώνης από την ενιαία νομισματική περιοχή, προχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.

«Δεν υπάρχει ούτε πρόθεση ούτε σχέδιο κάποιο κράτος μέλος του ευρώ να εγκαταλείψει την ευρωζώνη το 2012 ή αργότερα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες κατά την πρώτη, για το 2012, ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Μπαγί τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στη μείωση της αξίας του ελληνικού χρέους (PSI), ώστε στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία της ευρωζώνης και της Τρόϊκας με τις ελληνικές αρχές για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ειδικότερα, για το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής, υπογράμμισε ότι οι διαβουλεύσεις θα επαναληφθούν εντός του Ιανουαρίου και εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εκτίμησε πάντως ότι το 2012 η ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη θα είναι ισχνή και ο κίνδυνος ύφεσης για πολλά κράτη - μέλη υπαρκτός.

«Εδειξε» νέα μέτρα

Ο κ. Μπαγί χαρακτήρισε υπεραισιόδοξες μερικές από τις εκτιμήσεις της Επιτροπής για την ανάπτυξη σε ορισμένα κράτη - μέλη. Για το λόγο αυτό, είπε, με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο φέτος ίσως χρειαστεί να υπάρξει αναθεώρηση αυτών των προβλέψεων, ώστε να διασφαλιστούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη μείωση των ελλειμμάτων το 2012 και το 2013.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι, παράλληλα με τις προσπάθειες μείωσης των δαπανών και των ελλειμμάτων, θα πρέπει να υπάρξει και στρατηγική τόνωσης της ανάπτυξης που θα βασίζεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αναγνωρίζοντας ότι η τόνωση της ανάπτυξης δεν είναι δυνατό να υπάρξει με δημόσιους πόρους, λόγω της σημερινής οικονομικής συγκυρίας, καθώς ζητείται από τα κράτη μέλη να περιορίσουν τις δαπάνες, ο Ο. Μπαγί σημείωσε την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων στη εσωτερική αγορά και την αγορά εργασίας με άρση των εμποδίων στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, καθώς και στους τομείς της ενέργειας, του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της Παιδείας και της κατάρτισης των νέων και των εργαζομένων.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63598217

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fantomas avatar
  fantomas 03/01/2012 20:48:41

  Αν μας βγαλουν το καλωδιο απο την μπριζα....... τοτε θα ανγκαστουμε να φυγουμε και οχι να μας διωξουν.
  Ειτε ετσι, ειτε αλλιως ..... την εχουμε κατσι την βαρκα πατριωτη !!!
  http://www.youtube.com/watch?v=7Yhr4LfmHfA&feature=related

 2. k avatar
  k 04/01/2012 17:24:58

  http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_4496.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.