Η Γερμανία κούρεψε κατά 50% το χρέος της Μιανμάρ!
11/02/2014 21:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γερμανία κούρεψε κατά 50% το χρέος της Μιανμάρ!

Υπάρχει μια είδηση που δεν έγινε και πολύ γνωστή, ίσως γιατί και η Γερμανία δεν ήθελε να πάρει διαστάσεις. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν το πρακτορείο Associated Press και το κρατικό πρακτορείο της Κίνας Xinhua, η Γερμανία αποφάσισε να «κουρέψει» κατά 50% το χρέος που της οφείλει η Μιανμάρ, ύψους 1,084 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μετά τη διαγραφή του χρέους το εναπομένον ποσό που ανέρχεται σε 542 εκατομμύρια ευρώ, θα αποπληρωθεί σε βάθος 15ετίας, με επιτόκιο 3%, σύμφωνα με τοπικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η συμφωνία για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Μιανμάρ υπογράφηκε χθες Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Γιοακίμ Γκάουκ στην ασιατική χώρα, την πρώτη επίσκεψη Γερμανού αρχηγού κράτους στη Μιανμάρ κατά τα τελευταία 26 χρόνια.

Η διαγραφή του χρέους προς τη Γερμανία εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιανουαρίου μεταξύ 19 κρατών πιστωτών της Μιανμάρ, για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της ασιατικής χώρας, με στόχο την υποστήριξη της οικονομίας της.

Δηλαδή η Γερμανία κουρεύει το χρέος μιας χώρας στα βάθη της Ασίας την ίδια στιγμή που έχει «πνίξει» μια χώρα μέλος της ΕΕ όπως η Ελλάδα. Ωραία η Μέρκελ...

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.