12/08/2010 12:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γερμανία αναβαθμίζει τη παρουσία της στο Αφγανιστάν

Ο γερμανικός στρατός σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν του βορείου Αφγανιστάν, σε μια προσπάθεια να αποδείξει στους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ότι η παρουσία του εκεί δεν είναι απλά διακοσμητική. Μια τέτοια κίνηση όμως μπορεί να δημιουργήσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις στη Γερμανία, καθώς  η παρουσία των γερμανών στρατιωτών στο πεδίο του ανεπιθύμητου πολέμου του Αφγανιστάν, περιγράφεται στη γερμανική κοινή γνώμη κυρίως ως ανθρωπιστική αποστολή.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ελπίζει πως η επιθυμία του γερμανικού λαού για έναν γρήγορο τερματισμό των εχθροπραξιών, θα υπερτερήσει μιας γενικευμένης δημόσιας αντίδρασης ή κατακραυγής.

Η χώρα δεν πρόκειται να αποστείλει επιπλέον δυνάμεις, αν και το Δεκέμβριο αύξησε τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού στο Αφγανιστάν σε 5.350. Όπως λέγεται, θα δημιουργηθούν κάποια επιπλέον, αναβαθμισμένα σε δυνατότητες τάγματα, τα οποία και θα προχωρήσουν σε επιθετικές επιχειρήσεις.

Μέχρι σήμερα, η παρουσία των Γερμανών στο συγκεκριμένο μέτωπο  ήταν δευτερεύουσα, υπακούοντας σε μια σειρά από περιοριστικούς κανονισμούς που μεταξύ άλλων, απαγορεύουν στους στρατιώτες να μετακινούνται μακριά από τα  στρατιωτικά νοσοκομεία εκστρατείας.

WSJ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/08/2010 12:31:07

  Θέλει η π... να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει.

  Υπάρχουν κι άλλοι πολεμοχαρείς λαοί στον κόσμο, λίγοι όμως είναι πολεμοχαρείς για χάρη τής διαστροφικής χαράς να σκοτώνουν.

  Με το που έδωσε το ΟΚ ο ΟΗΕ για συμμετοχές τής Γερμανίας σε "ειρηνευτικές" αποστολές στο εξωτερικό το 1990, τσουπ!, νά'σου τα τάγματα εφόδου στη Γιουγκοσλαβία.

  Ξεχνιέται ότι ήταν ο οικολόγος Γιόσκα Φίσερ που ήταν ΥΠΕΞ τής Γερμανίας όταν η Λουφτβάφε βομβάρδιζε τη Σερβία με απεμπλουτισμένο ουράνιο; Πού να μην ήταν και οικολόγος, δηλαδή...

 2. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 13/08/2010 02:15:54

  Τον αράπη κιαν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

 3. Νασος avatar
  Νασος 14/08/2010 17:37:15

  @λίγοι όμως είναι πολεμοχαρείς για χάρη τής διαστροφικής χαράς να σκοτώνουν.
  Πέστα χρυσόστομε !!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.