04/02/2010 19:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γαλλία αρνήθηκε να δώσει υπηκοότητα σε Μουσουλμάνο, λόγω μπούρκας

Η γαλλική κυβέρνηση αρνήθηκε τη χορήγηση υπηκοότητας σε αλλοδαπό κάτοικο της χώρας, με το αιτιολογικό ότι πιέζει τη σύζυγό του, που είναι Γαλλίδα υπήκοος, να φοράει το ολόσωμο ισλαμικό πέπλο. Ο άνδρας, του οποίου η εθνικότητα δεν έγινε γνωστή, χρειάζονταν την γαλλική υπηκοότητα προκειμένου να μπορεί να παραμείνει στη χώρα. Ο υπουργός επί θεμάτων μετανάστευσης της Γαλλίας δήλωσε πως το αίτημα απορρίφθηκε, επειδή «… εξαναγκάζοντας τη σύζυγό του να φορά το ολόσωμο πέπλο, της στερούσε την ελευθερία του να κυκλοφορεί με το πρόσωπό της ακάλυπτο, και συνεπώς η συμπεριφορά του αντιτίθεται στις αρχές της ανεξιθρησκείας και της ισότητας μεταξύ των φύλων». Η κοινοβουλευτική επιτροπή που εξέταζε το ζήτημα της μπούρκας στη Γαλλία, πρότεινε τη περασμένη εβδομάδα, τη μερική απαγόρευση του ισλαμικού ενδύματος. Επίσης πρότεινε τη μη χορήγηση της γαλλικής υπηκοότητας σε όσους επιδεικνύουν εμφανώς «ριζοσπαστική θρησκευτική πρακτική».

BBC

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 04/02/2010 20:03:56

  Nα μας τον στείλουν σε μας να του δώσουμε υπηκοότητα.

 2. anonymous avatar
  anonymous 04/02/2010 20:42:10

  Χτες που κυκλοφόρησε η είδηση είχαν μια συζήτηση για το θέμα με μη Έλληνες. Συμφωνήσαμε ότι σωστά έπραξαν οι Γάλλοι διότι ο τύπος δεν είναι ενσωματωμένος.

 3. Orestios avatar
  Orestios 04/02/2010 21:39:08

  Γρήγορα να έρθει στην Ελλάδα. Θα έχει την κάλυψη όλης της κυβέρνησης. Ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ θα φυλακίζει όσους αστυνομικούς τον ελέγξουν, ο υπουργός εργασίας θα τον διορίσει αφού απολύσει 5 (κανόνας 1/5), ο υπουργός εσωτερικών θα του δώσει ιθαγένεια, δικαίωμα ψήφου και θα τον βάλει υποψήφιο στις επόμενες εκλογές, η υπουργός παιδείας θα τον διορίσει σύμβουλο για να γράψει βιβλίο για τις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, ο πρωθυπουργός θα προτείνει να του βρούν σπίτι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα του απονείμει τον τίτλο του "φίλου".
  Εκεί φτάσαμε

 4. Dimi avatar
  Dimi 05/02/2010 10:23:04

  Ξύλο στο Τουρκικό Κοινοβούλιο για τη μαντήλα της συζύγου του Εντοργάν http://bit.ly/bVNs7k

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Dimi 05/02/2010 10:27:23

   Γουσταρω μαντηλα στη Βουλη..μας Hermes σε παρακαλω..

   βεβαια οι ΠΑΣΟΚΟΙ ειναι ικανοι να την κανουν τρεντ μεσω των στυλιστων και των περιοδικων μοδας και να τρεχουν ολες για την καλυτερη μαντηλα.. χαχαχαχααααα

   ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.