#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/09/2011 12:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γαλλία απαγόρευσε την προσευχή των μουσουλμάνων στους δρόμουςΣε εφαρμογή τέθηκε στη Γαλλία η απαγόρευση των προσευχών στους δρόμους, με αποτέλεσμα χιλιάδες μουσουλμάνοι να χρησιμοποιήσουν ως προσωρινό χώρο λατρείας ένα παλιό κτίριο της πυροσβεστικής που παρέμενε αναξιοποίητο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ορισμένες οργισμένες αντιδράσεις, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν προειδοποίησε πως όσοι δεν υπακούσουν θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα από την αστυνομία.

Η απαγόρευση είναι μια ένδειξη των προβλημάτων της Γαλλίας στην ενσωμάτωση των μουσουλμάνων, που ανέρχονται στα πέντε εκατομμύρια, αλλά δεν έχουν χώρους λατρείας. Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από μια μακρά διένεξη, στην οποία πρωταγωνίστησε η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Η Λεπέν επέκρινε το θέαμα των μουσουλμάνων πιστών που άπλωναν χαλάκια και προσεύχονταν σε δρόμους σε μεγάλες γαλλικές πόλεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν ανακοίνωσε ότι εφεξής οι μουσουλμάνοι στο Παρίσι οφείλουν να πηγαίνουν να προσεύχονται στους δημόσιους χώρους που τους διατίθενται γι' αυτό, ενώ εκκρεμεί η ανέγερση ενός τεράστιου χώρου προσευχής. Προειδοποίησε ταυτόχρονα πως όσοι δεν υπακούσουν θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα από την αστυνομία.

Επτά μήνες πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, η απαγόρευση ώθησε αρκετούς στη Γαλλία να σχηματίσουν την εντύπωση πως η κυβέρνηση προσεταιρίζεται τους οπαδούς της ακροδεξιάς για να τους πείσει να υποστηρίξουν την κεντροδεξιά παράταξη του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Η Λεπέν είχε αναφερθεί στο φαινόμενο των μουσουλμάνων που προσεύχονται σε δρόμους και πεζοδρόμια κάνοντας λόγο περί «εισβολής».

Οι πρωτοβουλίες του Σαρκοζί για τον περιορισμό των επιδείξεων θρησκευτικής πίστης, όπως η απαγόρευση οι γυναίκες να φορούν μαντίλα σε δημόσιους χώρους, προκάλεσαν επικρίσεις καθώς στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά κατά των μουσουλμάνων.

Η Γαλλία έχει την μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό τους είναι θρησκευόμενοι, σύμφωνα με μουσουλμανικές οργανώσεις.

Η εκδήλωση ακραίων ισλαμιστικών τάσεων είναι σπάνια στη Γαλλία γενικά, αλλά υπήρξαν ορισμένες οργισμένες αντιδράσεις. Μια ώρα πριν από την πρώτη προσευχή νεαροί με γενειάδες, πράσινες κορδέλες στο κεφάλι και πανό συγκεντρώθηκαν στην οδό Μιρά, όπου γίνονταν μέχρι πρότινος συχνά δημόσιες προσευχές, για να αποθαρρύνουν την μετάβαση των πιστών στο νέο χώρο λατρείας.

«Κανένα σύστημα στο σύμπαν δεν μπορεί να μας ελέγξει πέρα από τον Αλλάχ», φώναζε ένας νεαρός άνδρας. «Υπάρχει περισσότερη αξιοπρέπεια στο να προσεύχεσαι στο γρασίδι από το να προσεύχεσαι στο τζαμί», υποστήριζε ένας δεύτερος.

http://www.tovima.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. katohos avatar
  katohos 17/09/2011 13:05:14

  για μένα θα έπρεπε να τους απελάσουν όλους αυτούς εκτος ελαχιστων και ας έχουν πολλά χρονια στην γαλλία και οπουδήποτε. αν δεν τους αρέσει να πάνε από εκεί που ήρθαν. όπως και να έχει είναι πολύ επικίνδυνοι αφοή οι μουσουλμάνοι - αν όχι όλοι οι περισσότεροι....δεν τους πάω μια όχι λόγο χρώματος βεβαια αλλα λόγο πεποιθήσεων - και τo χειρότερο θέλουν να τις επιβάλουν και στην ευρώπη.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ katohos 17/09/2011 18:31:04

   Αν τους απελάσει η Γαλλία θα έρθουν εδώ. Η Γαλλία έχει την ευθύνη της για τα οικονομικά χάλια των χωρών προέλευσης των μεταναστών. Ας τα βρούνε μόνοι τους.

 2. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 17/09/2011 13:17:22

  Πολύ καλά έκαναν οι Γάλλοι , αλλά άργησαν. Τη φασιστική , πρωτόγονη , γεμάτη μίσος και βιαιότητα 'θρησκεία ' τους, να τη ασκούν στις βρώμικες και υπανάπτυκτες χώρες τους! Εμείς να κυττάξουμε, να μη φτάσουμε σ'αυτή τη κατάσταση εδώ στη χώρα μας και όσο είναι καιρός, να πάρουμε αυστηρά μέτρα !! Αυτοί δεν ενσωματώνονται, ούτε μπορούν ούτε θέλουν! Κάθε τι ευρωπαικό, τους είναι αδιάφορο και εχθρικό. Στις χώρες τους!

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 17/09/2011 13:54:07

  Η Ευρώπη έχει εκφυλιστεί από τα χρόνια ευμάρειας και από σάπιες ιδέες "ανοχής" και άλλων ανοησιών που φίμωσαν την υγιή, πρωτογενή αντίδραση των ιθαγενών με την ρετσέτα του "ρατσισμού".

  Παράλληλα ο μη αποκλεισμός της αλλοδαπής πλέμπας από τα ευεργετήματα του κοινωνικού κράτους την θέριεψε πληθυσμιακά.
  Τώρα άντε να τη μαζέψεις

  Ποτέ δεν είναι αργά, βέβαια. Αλλά η επιβολή των αυτονόητων νομιμοτήτων, ότι "παρ' το χαλί σου και σπίτι, εδώ είναι χριστιανική χώρα", πρέπει να επιβληθεί πλέον με βία. Κι αυτό πληρώνεται με κοινωνική ένταση αν όχι έκρηξη.

  Ενώ οι ισλαμομουλάδες απαγορεύουν ακόμα και την προσέγγιση Χριστιανού στη Μέκκα, καταπιέζουν αφόρητα το χριστιανικό στοιχείο στις μουσουλμανικές χώρες και γενικά πολιτεύονται με το αυτονόητο :ότι ένα κυρίαρχο κράτος κάνει ό,τι θέλει με τα θρησκευτικά του ζητήματα, ευνοώντας προφανώς την κυρίαρχη εντός των συνόρων του θρησκεία.
  Αυτό που οι ίδιοι αρνούνται στα δυτικά κράτη, διότι οι δυτικοί οφείλουν να έχουν την μεγαλοψυχία που οι ίδιοι ούτε διανοούνται.

  Βεβαίως οι δυτικές μεγαλοαστικές ελίτ είναι ο παραγωγός της ταινίας. Αφού πλούτισαν με την φθηνή εργασία των μαύρων πετάνε το μπαλλάκι των κοινωνικών συνεπειών της παρουσίας τους στις χαμηλές και μεσαίες τάξεις.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Προφήτης 17/09/2011 15:34:31

   Προφήτη, στην περίπτωση της Γαλλίας, φταίει πιστεύω και η ακραία «laïcité» (ιδεολογία αυστηρώς κοσμικού κράτους) στην οποία είναι εγκλωβισμένη η Γαλλική Δημοκρατίας από γενέσεως της. Στην ουσία «απαγορεύονται» οι οποιεσδήποτε αναφορές σε κυρίαρχη Πίστη ως αφετηρίες πολιτικής και με το ζόρι εξομοιώνεται το ισλάμ με την χριστιανοσύνη στα μάτια της πολιτείας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ίδια δόγματα προσπαθούν να μεταγγίσουν και στην Ελλάδα, οι λακέδες του πολυπολιτισμού, προκειμένου να εξουδετερώσουν θεσμικά οποιαδήποτε αντίδραση.

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ ΚΜ 18/09/2011 05:32:02

    @Προφήτης
    Επέστρεψες λαύρος και μας φτιάχνεις.

    ...η ακραία «laïcité» ...
    Δεν ξέρω ποιά είναι αυτή. Το λαϊκό κράτος είναι απόρροια της Γαλλικής επανάστασης και του διαφωτισμού που ως γνωστόν υποκινήθηκε από τις στοές των τεκτόνων. Η ίδια λαϊσιτέ έστειλε στο θάνατο χιλιάδες ιερωμένους στην Γαλλία και υποχρέωσε τους ζωντανούς να δηλώσουν πίστη στην επανάσταση που τους σφαγίασε.

    Στο δια ταύτα. Βάσει της λαϊσιτέ που έχω υπ΄ όψιν μου από την παραμονή μου στην Γαλλία η παραπάνω συμπεριφορά ήταν ανεπίτρεπτη. Επίσης ανεπίτρεπτη ήταν ή χρήση εξωτερικών συμβόλων πίστης όπως η μαντήλα ή το τσαντόρ ή η μπούρκα. Επίσης δεν αναγνωριζόταν άλλος γάμος ή οι καρποί του εφόσον η διγαμία απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Ωστόσο αυτά τα προπύργια έχουν πέσει σε άλλες χώρες όπως η Αγγλία αφού οι μουσουλμάνοι μπορεί να απομυζούν το κοινωνικό κράτος με παροχές στις γυνάικες τους και τα παιδιά τους ή να αγοράζουν σπίτι με δάνειο τους τόκους των οποίων πληρώνουν οι γηγενείς.

    Πως γίνονται αυτά τα κόλπα ενώ είναι αντισυνταγματικά; Δεν έχω ακόμη επαρκή πληροφόρηση. Μοιάζει περισσότερο σαν ντιρεκτίβες της παγκόσμιας διακυβέρνσης.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Προφήτης 17/09/2011 16:11:28

   Πες τα προφητη να αγιασει το στομα σου...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Lichnee 17/09/2011 17:31:00

    Προφήτη, άψογο!
    ΚΜ, φοβερά εύστοχο το σχόλιό σου περί ''μετάγγισης''!

 4. Dora avatar
  Dora 17/09/2011 14:22:14

  Προφητη,Σωστοτατος!

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/09/2011 14:28:32

  Πολύ σωστά ἒκαναν οἱ Γάλλοι,ἐμεῖς σέ λίγο θά ἀπαγορεύσουμε ἀπό τούς ὀρθόδοξους χριστιανούς νά προσεύχονται.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/09/2011 16:51:11

  Φρέσκες δηλώσεις Αμπντουλάχ Γκιουλ: "η Ευρώπη πρέπει να δεχθεί πολύ περισσότερους μουσουλμάνους μετανάστες".

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ αλλενάκι 17/09/2011 17:32:43

   Ουστ χασάπη!
   Να δεχθεί η Τουρκία 1,5 εκατ Έλληνες και 1,5 εκατ Αρμενίους, να τούς επιστρέψει τις περιουσίες που τούς άρπαξε και να ανοίξει τους ναούς τους που έκλεισε και βανδάλισε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.