#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2010 18:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Βόρεια Κορέα απειλεί με νέες επιθέσειςΗ Βόρεια Κορέα απειλεί ότι θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις εάν η Νότιος Κορέα παραβιάσει τα αμφιλεγόμενα θαλάσσια σύνορα τους, ακόμη και για 0.001 χιλιοστά.

Ο ανώτατος διοικητής του βορειοκορεατικού στρατού απείλησε ότι θα εξαπολύσει μία ανελέητη επίθεση κατά την Νοτίου Κορέας για αντίποινα.

Η προειδοποίηση ανακοινώθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν μετά  τον σημερινό βομβαρδισμό του νοτιοκορεατικού νησιού, που βρίσκεται κοντά στα αμφιλεγόμενα δυτικά σύνορα των δύο χωρών. Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν, ότι δέχτηκαν μπαράζ βομβαρδισμών, έπειτα από προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας να σταματήσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξήγαγαν στην περιοχή. Σύμφωνα πάντα με τους Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους πολλά κτίρια τυλίχτηκαν στις φλόγες και μέχρι στιγμής έχει σκοτωθεί ένα πεζοναύτης και  έχουν τραυματιστεί αρκετοί. Ενώ οι κάτοικοι του νησιού έντρομοι κατέφυγαν σε καταφύγια.  Η Νότια Κορέα είπε ότι ανταπέδωσε τα πυρά, λόγω της απάνθρωπης επίθεσης σε κατοικημένη περιοχή και επειδή  παραβιάστηκε η συνθήκη ανακωχής του 1953, που έφερε και το τέλος του Κορεατικού Πολέμου. Οι δύο χώρες επί της ουσίας παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση, διότι η συνθήκη ειρήνης δεν διαπραγματεύτηκε πότε. Το νησί Yeonpyeong όπου έγινε η επίθεση, το οποίο διαθέτει και στρατιωτικές εγκαταστάσεις,  έχει αποτελέσει και στο παρελθόν σημείο διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας έγιναν δύο πολύνεκρες μάχες στο εν λόγω σημείο.

Το θερμό επεισόδιο γίνεται, τη στιγμή που η Βόρειος Κορέα υποστηρίζει ότι διαθέτει εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου και μόλις έξι εβδομάδες από την ανακήρυξη του νεότερου  γιου του Kim Jong Un ως κληρονόμου του.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό του στρατού της Νότιου Κορέας, Lee Hong-kid,: « Οι επιθέσεις της Βόρειας Κορέας ήταν μία προμελετημένη απάνθρωπη θηριωδία».

Στην ευρύτερη περιοχή του νησιού Yeonpyeong, υπάρχουν ακόμα 30 μικρά νησάκια που αποτελούν σημείο διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών, επειδή είναι κοντά στην μεθόριο με την Βόρεια Κορέα. Το Yeonpyeong, είναι γνωστό για την αλιεία καβουριών.

Οι σχέσεις των δύο διχασμένων χωρών, άρχισαν να χειροτερεύουν από τότε που βυθίστηκε ένα νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο τον Μάρτιο κοντά στα μεταξύ τους θαλάσσια σύνορα, όπου σκοτώθηκαν 46 ναύτες. Η Σεούλ κατηγόρησε ότι η επίθεση έγινε από ένα βορειοκορεατικό αντιτορπιλικό, ενώ η Pyongyang αρνήθηκε κάθε ευθύνη.

Τα δυτικά θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών αποτελούν σημείο διαμάχης επί πολλά έτη. Ο Βοράς δεν αναγνωρίζει τα σύνορα, τα οποία είχαν χαραχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη στη λήξη του Πολέμου της Κορέας (1950-53).

Τα τελευταία χρόνια η Βόρειος και η Νότιος Κορέα, έχουν πραγματοποιήσει  τρείς αιματηρές μάχες στην περιοχή των θαλάσσιων συνόρων. Η πιο πρόσφατη ήταν τον Νοέμβριο του 2009, όπου σύμφωνα με νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, σκοτώθηκε ένα βορειοκορεάτης αξιωματικός και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Επίσης κατά το παρελθόν, δύο ακόμα θανατηφόρες συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Yeonpyeong. Τον Ιούνιο του 2002, έπειτα από μία συμπλοκή των δύο στρατών, βυθίστηκε ένα νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο «παίρνοντας» μαζί του έξι ναυτικούς. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε, ότι υπέστη κι αυτή απώλειες, όμως δεν έκανε γνωστό τον αριθμό τους. Η άλλη σύγκρουση έγινε το 1999, όπου η Νότιος Κορέα ανακοίνωσε τον τραυματισμό αρκετών ναυτών της και τον θάνατο περίπου 30 βορειοκορεατών.

Τα σημάδια εκνευρισμού της Βόρειας  Κορέας φάνηκαν από χθές, όταν ανακοινώθηκε μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας, ότι η Νότιος Κορέα ξαναπαίζει παιχνίδια πολέμου με την Αμερική, τα οποία εκδηλώνουν επιθετικότητα κατά της χώρας τους. Επίσης η ανακοίνωση ανέφερε , ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή αποτελούν: «μία εγκληματική πράξη επιθετικότητας, ώστε να προκληθεί ένας νέος Πόλεμος της Κορέας».

Οι εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου της Βόρειας Κορέας αποκαλύφτηκαν το σαββατοκύριακο στην Pyongyang, έπειτα από επίσημη επίσκεψη ενός Αμερικανού πυρηνικού επιστήμονα. Ο Αμερικανός επιστήμονας υποστήριξε, ότι οι εγκαταστάσεις είναι σε μεγάλο βαθμό τεχνολογικά εξελιγμένες. Ανώτατοι αμερικανοί αξιωματούχοι, προειδοποίησαν, ότι το γεγονός αυτό, μπορεί να επισπεύσει την ικανότητα της Βόρειας Κορέας στο να κατασκευάσει και να διανείμει βιώσιμα πυρηνικά όπλα.

Τέλος , η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, γίνεται εν μέσω της επίσκεψης στην περιοχή, του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τη Βόρειο Κορέα, Stephen Bosworth. Ο Bosworth πραγματοποίησε εχθές, συνομιλίες με νοτιοκορεάτες αξιωματούχους. Ακόμα, είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με αξιωματούχους στην Κίνα.

ΠΖ-Time

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 23/11/2010 18:54:32

  Στρατιωτική κινητοποίηση των Αμερικανών θα βυθίσει τις ΗΠΑ.
  Η αυτοκρατορία είναι ανίσχυρη. Εκτός αν......

  • A.M. avatar
   A.M. @ Orestios 23/11/2010 21:13:53

   «Εκτός αν..» τι;
   Πάνε για πυρηνικό πόλεμο με την Β. Κορέα;;;;

   Ή είναι στημένο το σκηνικό για άγνωστους σε μάς λόγους;

   • Orestios avatar
    Orestios @ A.M. 24/11/2010 00:38:12

    Και ποιός να το έστησε?

 2. Maximilien avatar
  Maximilien 23/11/2010 19:01:07

  Η Βόρεια Κορέα απειλεί ότι θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις εάν η Νότιος Κορέα παραβιάσει τα αμφιλεγόμενα θαλάσσια σύνορα τους, ακόμη και για 0.001 χιλιοστά.

  Οι Βορεοκορεάτες δεν έχουν ακούσει για τους δικούς μας μάγους της διπλωματίας στο Αιγαίο φαίνεται..

  • A.M. avatar
   A.M. @ Maximilien 23/11/2010 21:17:50

   Ευτυχώς γι αυτούς.

 3. sawas avatar
  sawas 23/11/2010 19:16:28

  Ακομα πολεμο δεν ξεκινησε αυτος ο προεδρος. Πετρελαια υπαρχουν αρκετα....λογοι επισης. Εαν οχι, φτιαχνουμε μερικους....

  Οψομεθα

 4. A.M. avatar
  A.M. 23/11/2010 21:11:39

  Τα κράτη που ΣΕΒΟΝΤΑΙ τον εαυτό τους ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ενεργούν!

  Δεν με εκφράζει βέβαια το απολυταρχικό καθεστώς της Β. Κορέας - αν και το της Ν. Κορέας μέχρι πρίν όχι πολλά χρόνια στρατορκατικό ήταν - αλλά με εκφράζει απόλυτη η στάση της στο συγκεκριμένο θέμα της προστασίας της εδαφικής της ακεραιότητας.

  Και εδώ που τα λέμε η Νότιο-Κορεάτες δεν είναι «παναγίες».
  Πήγαν γυρεύοντας απ ότι φαίνεται, ΊΣΩΣ και με υποδείξεις των ΗΠΑ (αυθαίρετη υπόθεση).

  Και παλαιότερα κάπου στη δεκαετία του 1980 Νοτιο-Κορεατικό δεν ήταν το Μπόινγκ που είχε καταρριφθεί απ τους Κινέζους επειδή διενεργούσε κατασκοπεία παραβιάζοντας την Κινεζικό εναέριο χώρο;
  Και τότε οι Κινέζοι τους έδωσαν δύο προειδοποιήσεις και στην τρίτη το έστειλαν στον βυθό μαζί - δυστυχώς - και με τους αδικοχαμένους και άτυχους πολίτες που δεν ήξεραν τι κάνει ο πιλότος και με ποιά πτήση είχαν βγάλει εισιτήριο.

  Μόνο ΈΤΣΙ μια χώρα δείχνει ξεκάθαρα σε κάθε έναν που έχει βλέψεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα ότι δεν αστειεύεται.
  Όχι με συζητήσεις και αναχαιτίσεις επί δεκαετίες όπως οι δικοί μας οι ριψάσπιδες πολιτικοί στο Αιγαίο.
  Αν η Τουρκία ήξερε ότι κάθε αεροπλάνο, πλοίο ή στρατιώτης που παραβιάζει έστω και ένα χιλιοστό του ελληνικού χώρου θα βρίσκεται στην βυθό ή στο μνήμα διαφορετικά θα συμπεριφέρονταν.
  Αλλά που;

  • dimitris avatar
   dimitris @ A.M. 24/11/2010 02:09:36

   poli sosta tapes me kaliptis apolita ki elpizo ke to megalitero pososto ton ellinon.

  • AegeanHawk avatar
   AegeanHawk @ A.M. 24/11/2010 02:21:57

   Νοτιο Κορεατικό το Boeing, αλλά το περιστατικό της κατάριψης έγινε με την Σοβιετική Ενωση.
   Πτήση 007 Σεπτέμβρη του 1983, 269 νεκροί.

   • A.M. avatar
    A.M. @ AegeanHawk 24/11/2010 08:48:54

    Ευχαριστώ για την διόρθωση.
    Έχουν περάσει βλέπεις χρόνια απ το γεγονός κι έχω φορτώσει κι εγώ τα ανάλογα.
    Αν προσθέσεις και το ότι τα σύνορα μεταξύ Κίνας - ΕΣΣΔ (πρώην) - Κορέας είναι πολύ κοντά στο σημείο του συμβάντος και το Σοβιετικο πολεμικό ήταν ..Μίγκ ε.. δικαιολογούμαι και να σφάλλω :lol:

    • AegeanHawk avatar
     AegeanHawk @ A.M. 24/11/2010 12:52:40

     Παρακαλώ.....
     Και δεν είναι το μόνο περιστατικό με πολιτικο αεροπλάνο της Ν. Κορέας. Σε μια άλλη περίπτωση το 1978, πάλι Σοβιετικό αεροπλάνο πολυβόλησε πολιτικό της Ν. Κορέας. Σκοτώθηκαν λίγοι (νομίζω 2 ή 3) επιβαίνοντες, αλλά το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Σεούλ.
     Σίγουρα η ευρύτερη περιοχή της Κορεατικής χερσονήσου έχει "ενδιαφέρον", παρόμοιο με το "ενδιαφέρον" που έχουν τα Βαλκάνια......Εστίες έντασης και τριβών.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ A.M. 24/11/2010 10:53:14

   Πολύ καλά τα λέτε όλοι αγαπητοί, όμως όταν υπάρχει ένας Πάγκαλος και τόσοι άλλοι όμοιοι του ξεφτιλισμένοι που δηλώνουν ότι "την σημαία την πήρε ο αέρας" και χέζονται πάνω τους αν τους κάνουν "μπου" τί να περιμένεις μετά ?
   Αν δεν τους ξαποστείλουμε όλους αυτούς τους ανθέλληνες, τίποτε δεν θα πάει μπροστά.

 5. Κaiti avatar
  Κaiti 23/11/2010 22:47:37

  Maximilien μη συνταιριάζετε τους Βορειοκορεάτες και τους Νοτιοκορεάτες με τα δικά μας διπλωματικά προβλήματα στο Αιγαίο.Εμείς αντιπαραβαλλόμεθα με τους Τούρκους που ανήκουν σε άλλη φυλή.

  • man8os avatar
   man8os @ Κaiti 24/11/2010 10:07:53

   Καλα και αυτο ειναι σχετικο. Οι Τουρκοι Τουρκοι δεν ειναι πανω απο 1,000,000
   Οι Κουρδοι 25,000,000
   Οι διαφορες αλλες φυλες καπου 8,000,000 και οι Ελληνες,πρωην Χριστιανοι-εξισλαμισμενοι Τουρκοι το υπολοιπο(καπου 40,000,000

 6. DrKot avatar
  DrKot 24/11/2010 01:38:10

  Maximillien και Α.Μ.
  Νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση η Νότιος Κορέα είναι στην δική μας θέση και η Βόρειος Κορέα στην θέση της Τουρκίας.

  Το νησάκι που βομβαρδίστηκε οι Βορειοκορεάτες επιμένουν ότι τους ανήκει γιατί όπως το Καστελόριζο και τα Ίμια βρίσκονται μακρυά από το κυρίως σώμα της Νότιας Κορέας και για αυτό λένε ότι δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ότι τους ανήκουν.
  Σημασία στην είδηση έχει το ότι το Νοτιοκορεάτικο Πυροβολικό απάντησε στα πυρά αμέσως, κάτι που δεν νομίζω ότι θα το πράταμε εμείς σε αντίστοιχη περίπτωση στο Αγαθονήσι ή στο Καστελόριζο.

  Η όλη φάση νομίζω ότι μας συμφέρει. Αν δούμε καταδίκη της Βόρειας Κορέας και στήριξη της Νότιας Κορέας από όλες τις δυνάμεις μπορούμε στηριζόμενοι στην ομοιότητα των περιστατικών, να αυξήσουμε τους τόνους μέχρι και να βάλουμε Casus Belli σε πιθανή υπέρπτηση πάνω από τις ντεμέκ γκρίζες ζώνες και να τις αποχαρακτηρίσουμε από γκρίζες.

  • A.M. avatar
   A.M. @ DrKot 24/11/2010 09:07:01

   Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο τρόπος αντίδρασης το Β. Κορέας στις βολές της Ν. Κορέας σε «ασκήσεις» παρά τις προειδοποιήσεις της Β. Κορέας.
   Δεν εξετάζω το ποιός έχει ή δεν έχει δίκαιο ούτε σε ποιού απ τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές την θέση είμαστε σαν Ελλάδα.
   Τα ίδια δηλ. θα έγραφα και για τους Ν. Κορεάτες εάν είχαν αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο σε ενδεχόμενη πρόκληση της Β. Κορέας και τα ίδια θα έγραφα για ανάλογη αντίδραση π.χ. του Ιράν σε προκλήσεις των ΗΠΑ κ.ο.κ.

   Τοποθετούμαι ως προς την αποφασιστιότητα και την αμεσότητα της αντίδρασης μιάς χώρας ακόμη και με την υποψία ότι κάποια άλλη χώρα επιβουλεύεται έστω και ένα χιλιοστό του εδάφους, της χωρίς να εξετάζω το ποιά είναι αυτή η χώρα, πως κυβερνάται και τα λοιπά.
   Γνωρίζουν προφανώς ότι αν παραχωρήσουν ένα χιλιοστό μετά θα παραχωρήσουν ένα εκατοστό μετά ένα μέτρο μετά δέκα κ.ο.κ.
   Οπότε κόβουν τον βήχα πριν το χιλιοστό.

   Και βέβαια «βγάζω το καπέλο» στους Βορειοκορεάτες για την αποφασιστικότητά τους και το μήνυμα που έστειλαν προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι δηλ. «δεν αστειευόμαστε, χτυπάμε!».
   Και νομίζω πως η Β. Κορέα με αυτή της την ενέργεια λέει προς τις ΗΠΑ «και τα πυρηνικά με τον ίδια ευκολία θα τα ρίξω αν μου την πέσετε».
   Νομίζω δλδ ότι βλέποντας η Β. Κορέα ότι έχει μπεί στο μάτι των ΗΠΑ για να γίνει ένα επόμενο Ιράκ ή Αφγανιστάν δίνει σαφές μήνυμα για το τι και πως πρόκειται να αντιδράσει σε ενδεχόμενη επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

   • sawas avatar
    sawas @ A.M. 24/11/2010 09:32:56

    Δεν θα με παραξένευε το όλο συμβάν να έγινε εσκεμμένα ώστε να βολιδοσκοπηθεί ο πατριωτισμός η ενδοτισμός των Βορειοκορεατών και ανάλογα να πορευτούν στο μέλλον. Υποθέτω πως μελλοντικά θα βρεθεί άλλος τρόπος προβοκάτσιας.

    Βλέποντας τις «αγορές» να αντιδρούν έτσι (24/11/10 αρνητικό πρόσημο ) μπορούμε να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας

    Υπάρχει η δυνατότητα εκμετάλλευσης της «ευαισθησίας» της Β Κορέας ώστε να δημιουργήσεις αναταραχή στις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες. Είναι κατάσταση που αγαπάνε οι σπεκουλαδόροι, δλδ. ρευστές ισορροπίες ώστε να οδηγήσουν τα προϊόντα (πετρέλαιο, τρόφιμα, μέταλλα) στην ανατίμηση.

    Μπορεί δηλαδή να μην γίνει ποτέ επέμβαση στο μέλλον, αλλά μικροεπεμβάσεις ανάλογα με το καιροσκοπικό συμφέρον…..

    Κατά άλλα συμφωνώ με την τοποθέτηση σου.

    • AegeanHawk avatar
     AegeanHawk @ sawas 24/11/2010 13:00:15

     Δηλαδή η Β. Κορέα βομβάρδισε κατοικημένο νησάκι της Ν. Κορέας για να αυτο-βολιδοσκοπηθεί ο πατριωτισμός τους ?.....

     Προφανώς ο βομβαρδισμός έγινε εσκεμμένα απο τους Βορειοκορεάτες.......Και η απάντηση με βολές πυροβολικού απο την Ν. Κορέα εσκεμμένα έγινε.....

     Και το πλοίο της Ν. Κορέας που βύθισαν το Μάρτιο με τορπίλη οι Βορειοκορεάτες....εσκεμμένα έγινε.....Το περιστατικό έγινε λίγο πιο ΒΔυτικά απο το χτεσινό βομβαρδισμό.

     • sawas avatar
      sawas @ AegeanHawk 24/11/2010 13:51:43

      Διάβασε πρώτα και ενημερώσου...

      1) Η σειρά των γεγονότων είναι αντίστροφος ανάλογη όπως στην πλάσαραν. Πρώτα βομβάρδισαν οι Νοτιοκορεάτες ,απάντησαν (σκληρά, και σε άμαχο πληθυσμό) οι Βορειοκορεάτες, ανταπάντησαν οι Νοτιοκορεάτες. H**p://de.reuters.com/article/worldNews/idDEBEE6AM0AX20101123

      2) Δεν τορπίλισαν οι Βορειοκορεάτες το πλοίο....δεν προκύπτει (άμεσα) ούτε από την ανακοίνωση του συμβούλιου ασφάλειας….
      H**p://www.un.org/News/Press/docs/2010/sc9975.doc.htm
      H**p://www.tagesschau.de/ausland/nordkorea340.html
      H**p://de.wikipedia.org/wiki/Cheonan_%28PCC-772%29

      Εσύ στην θέση τους, αν σε προκαλούσαν, τι θα έκανες?
      ¨Θα άφηνες την σημαία να την πάρει ο αέρας?¨

 7. Kostas avatar
  Kostas 25/11/2010 20:01:02

  Να τι δηλώνει η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της.
  http://wp.me/p11mt3-NI

  Μια άλλη ματιά στη Βόρεια Κορέα.
  http://redkorea.wordpress.com/

 8. Giorgos avatar
  Giorgos 28/11/2010 01:28:26

  Κατ'αρχην για οσους νομίζουν ότι οι παραβιάσεις των Τούρκων στον Ελληνικό εναέριο χώρο είναι πολεμικές πράξεις ή προκλήσεις, θα τους πληροφορήσω οτί παραβιάσεις κάνει ΚΑΙ η Ελλάδα. Ναι πολύ καλά διαβάσατε. Οι < δεν είναι τίποτα άλλο από αμοιβαίες ασκήσεις ετοιμότητας και εκπαίδευσης των πιλότων. Αυτό μας το είχε πει Σμήναρχος της αεροπορίας που μας είχε μιλήσει για τις στρατιωτικές σχολές στο λύκειο εν έτει 1996 και κολλητός φίλος μου που είναι πιλότος σε Φάντομ (μάλιστα ένας από την ίδια μοίρα έχει πετάξει και πάνω από την Κωσταντινούπολη). Ξέρω οτι πολλοί θα δυσκολευτείτε να το πιστέψετε είτε γιατί σας ακούγεται πολύ τσαμπουκαλίδικη στάση για τους <> Έλληνες είτε γιατι καταργεί τους λιγοστούς λόγους που έχουμε για να ασχολούμαστε κάθε μέρα με την Τουρκία. Αν ποτέ συναντήσετε πιλότο της πολεμικής αεροπορίας ρωτήστε τον. Και μην έρθει κανένας και μου πει οτι ρώτησε έναν φίλο του που υπηρέτησε ως έφεδρος..... Αυτα τα ολίγα για να καταλάβετε πόσο κατευθυνόμενα είναι τα ΜΜΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.