02/11/2009 01:58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αριστερά διατηρεί την πλειοψηφία στη Βουλή της Ουρουγουάης

Ο κυβερνών συνασπισμός της Αριστεράς στην Ουρουγουάη, του οποίου ηγείται ο πρώην αντάρτης Χοσέ Μουχίκα, διατηρεί την πλειοψηφία στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Εκλογοδικείο.

Το Frente Amplio (Ευρύ Μέτωπο), το κόμμα του Μουχίκα, εξασφάλισε το 47,96% των ψήφων και καταλαμβάνει 50 έδρες επί συνόλου 99 του κοινοβουλίου και 16, επί συνόλου 30, έδρες στη γερουσία για την περίοδο 2010-2015.

«Τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν επίσημα στους υποψηφίους», δήλωσε ο λειτουργός του εκλογοδικείου, Ουλφρέδο Πένκο. Αφού κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που διεξήχθη ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Οκτωβρίου, ο Χοσέ Μουχίκα θα αντιμετωπίσει τώρα στο δεύτερο γύρο της 29ης Νοεμβρίου τον συντηρητικό Λουίς Αλμπέρτο Λακάγιε του Εθνικού Κόμματος (PI).

Το PI είναι η δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη. Με ποσοστό 29,07% των ψήφων, το κόμμα του Λακάγιε εκλέγει 30 βουλευτές και εννέα γερουσιαστές.

Το Κόμμα Κολοράδο του Πέδρο Μπορνταμπέρι, συμμάχου του Λακάγιε στο δεύτερο γύρο και γιού του πρώην δικτάτορα Χουάν Μπορνταμπέρι (1973-76), συγκέντρωσε το 17,02% των ψήφων και εξέλεξε 17 βουλευτές και πέντε γερουσιαστές, ενώ το Ανεξάρτητο Κόμμα, που δεν έχει δώσει κατεύθυνση στους ψηφοφόρους του για το δεύτερο γύρο, εξασφάλισε το 2,49% των ψήφων και εξέλεξε δύο βουλευτές.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.