18/05/2010 19:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αμερική πέρασε στην αντεπίθεση για το Ιράν

Δυο μόλις ημέρες μετά την πολυσυζητημένη συμφωνία συνεργασίας επί πυρηνικών θεμάτων  μεταξύ Τουρκίας και Ιράν, οι ΗΠΑ και τα υπόλοιπα μόνιμα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (Βρετανία, Κίνα, Γαλλία και Ρωσία), συμφώνησαν σήμερα σε ένα νέο πακέτο αυστηρών κυρώσεων έναντι της Τεχεράνης, εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, το  προσχέδιο του νέου πακέτου θα δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου σήμερα, αφού επιτέλους ολοκληρώθηκε μετά από πολύμηνες και επώδυνες διαπραγματεύσεις.

Η Clinton τόνισε πως η συμφωνία ολοκληρώθηκε με τη πλήρη συνεργασία της Κίνας και της Ρωσίας, που μέχρι πρόσφατα αντιστέκονταν στην ιδέα οποιωνδήποτε νέων κυρώσεων εναντίον του Ιράν. Όπως είπε η Αμερικανίδα υπουργός απευθυνόμενη στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας : «Αυτή η ανακοίνωση είναι μια πειστική απάντηση στις τελευταίες προσπάθειες της Τεχεράνης… Αν και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της Τουρκίας και της Βραζιλίας για εξεύρεση λύσης, συνεχίζουμε τη προσπάθεια συσπείρωσης της διεθνούς κοινότητας για μια απόφαση επιβολής σκληρών μέτρων, που θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ως προς το τι περιμένουμε από το Ιράν».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της Τεχεράνης.

ΑΡ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.