#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/10/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αλβανία στον δρόμο προς την Eυρωπαϊκή Ένωση«Κόσμος μπαίνει, κόσμος βγαίνει» που λέει και η γνωστή λαϊκή ρήση… Εν προκειμένω, θα μιλήσουμε για την είσοδο και συγκεκριμένα της Αλβανίας στην ΕΕ. Νέα έκθεση της Κομισιόν δίνει στην χώρα το εισιτήριο ένταξής της στην Ένωση. «Έχει κάνει σημαντική πρόοδο», «πληροί τα πολιτικά κριτήρια» και «πρέπει να λάβει καθεστώς υποψήφιας χώρας» αναφέρει μεταξύ άλλων. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερες πολιτικές μεταρρυθμίσεις για να πληρούνται όλοι οι πολιτικοί όροι της Κοπεγχάγης. Όσον αφορά τα οικονομικά κριτήρια, αναφέρει ότι «η αλβανική οικονομία συνεχίζει να διατηρεί μακροοικονομική σταθερότητα». Ανάλογη πρόοδο έχει κάνει και σε άλλους τομείς, όπως η δικαιοσύνη, η φορολογία και η εκπαίδευση.

Η Κομισιόν εισηγήθηκε τη χορήγηση στην Αλβανία καθεστώτος υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζοντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ετήσια έκθεση προόδου των κρατών που επιδιώκουν την προσχώρηση στην ΕΕ.
Στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε επισήμανε πως η Αλβανία έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο και η Επιτροπή θεωρεί πως πρέπει να λάβει καθεστώς υποψήφιας χώρας. Όλα αυτά βέβαια πάντα υπό τον όρο να υπάρξουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=MEMO/12/763&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

ΣΧΟΛΙΑ

 1. franc avatar
  franc 11/10/2012 10:12:01

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!
  Δεν έχουν το θεό τους. Θα τους βάλουν όλους μέσα θα τους χρεωκοπούν και μετά θα τους "σώζουν" επιβάλλοντάς τους υποχρεωτικά μνημόνια που θα τους στέλνουν σε επίπεδο Νίγηρα!!! Το νού σας γείτονες μην την πατήσετε όπως εμείς!!!
  Οι Τούρκοι ευτυχώς το κατάλαβαν και δεν βιάζονται καθόλου να μπούν παρ' όλο που βρίσκονται 50 χρόνια πιο μπροστα απο τους Αλβανούς...

 2. alexei avatar
  alexei 11/10/2012 10:15:25

  με μια λεξη LOL!

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/10/2012 11:03:35

  Σηκώθηκαν τα πράσα και μαθαίνουν "γράμματα" στον μανάβη.

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 11/10/2012 11:25:00

  Το θεωρώ αστείο πλέον η συμμετοχή στην ΕΕ να θεωρείται απο τους εκτός, ιδιότητα επίζηλος!

 5. klik avatar
  klik 11/10/2012 11:31:31

  Θέλουν να μπουν στην ΕΕ?
  Φταίνε μετά οι Γερμανοί να τους "σώσουν"?

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/10/2012 11:47:44

  Κάναμε το εγκληματικό λάθος να επιτρέψουμε τη "διεύρυνση" με τους Βουλγαρορουμάνους και σήμερα δρέπουμε τους "καρπούς": οι ευρωναζί μάς καλούν να γίνουμε "ανταγωνιστικοί" με τις δύο αυτές χώρες (στους μισθούς φυσικά). Αν θέλουμε μόνοι μας να πάμε σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα μισθών, ιδού το πεδίο δόξης: να βάλουμε και τους Αλβανούς μέσα...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 11/10/2012 12:04:09

   Βρήκαν πρόσφατα και τάφο άλλου παλουκωμένου "βρυκόλακα" (διάσημου πειρατή του Ευξείνου), αυτή την φορά στην Βουλγαρία, κοντά στον Πύργο (Μπουργκάζ).
   Οπότε μας την έχουν στημένη από δύο μεριές, προσέχετε τι γράφετε και λέτε, τρομάρα μας...

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Αυριανιστής 11/10/2012 12:56:55

   Το ζήτημα δεν είναι μόνον οικονομικό. Οι Βουλγαρορουμάνοι απέκτησαν δικαίωμα ελεύθερης μετεγκατάστασης, το οποίο θα μπορούσαμε να τούς είχαμε δώσει από 1.1.2013, αλλά εμείς, βολικοί όπως πάντα, το δώσαμα αμέσως.

   Έτσι και οι Αλβανοί, μόλις μπουν στην ΕΕ, θα πάψουν να είναι πια αλλοδαποί. Θα είναι Ευρωπαίοι υπήκοοι, ελεύθεροι να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

   Θα μου πεις "και ποιος θέλει τώρα να εγκατασταθεί στην Ελλάδα". Σωστό κι αυτό.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Επισκέπτης 11/10/2012 16:16:06

    Θα γίνουν και τύποις Ευρωπαίοι υπήκοοι της ΕΕ, με δικαίωμα εγκατάστασης όταν έλθει ώρα να πληρούν τα κριτήρια (κυρίως πολιτικά, δευτερευόντως οικονομικά).
    Για τους άλλους γείτονες: Ο σοφός λαός ποτέ δεν συνιστούσε κακές ή ψυχρές σχέσεις στη γειτονιά. Αρκεί οι γείτονες να είναι εντάξει και δίκαιοι.
    Για το τελευταίο σωστό, δεν φταίνε άλλοι. Είναι το εθνικό "αυτογκόλ" μας.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/10/2012 12:01:18

  Τι στην ευχή έχεις άνθρωπέ μου με τους συν-Βαλκάνιους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους; Τι αρνητική εμμονή είναι αυτή;
  Είναι οι πιό κοντινοί μας λαοί, τουλάχιστον θρησκευτικά και πολιτισμικά. Πειράζει που το ΑΕΠ τους είναι αρκετά μικρότερο;
  Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο "εθνικισμός του Ευρώ" (ή μάλλον της δραχμής), είναι από τις σκληρότερες περιπτώσεις εθνικισμού: Ο εθνικισμός του (κάπως) πλούσιου που καταφρονεί με υπεροψία τον (λίγο) φτωχότερο γείτονα.
  Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα βγεί προσβεβλημένος μέρα μεσημέρι από το υπνωτήριο του ο Κόμης (Δράκουλας), και μετά θα "ψαχνόμαστε" όλοι μαζί, ένοχοι της αλαζονείας αλλά και αθώοι.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 11/10/2012 12:12:41

   Θείο, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Αν δεν τους είχαμε μπάσει μέσα, θα ζητούσαν οι τροϊκανοί να συγκλίνουμε στην "ανταγωνιστικότητα" (βλέπε εξαθλίωση μισθών) με δαύτους;

 8. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/10/2012 12:18:21

  Ἔχει σημειώσει λέει πρόοδο ἡ Ἀλβανία σέ πολλούς τομείς...
  Σέ ὅ,τι ἔχει νά κάνει μέ τούς Βορειοηπειρώτες συμπατριώτες μας στή Βόρειο Ἤπειρο,εἶδαν τί πρόοδο ἔχουν σημειώσει,πού κλείνουν ἤ δέν ἀφήνουν τά μειονοτικά σχολεία νά λειτουργήσουν;
  Ὅταν γίνονται ἐκλογές στή χώρα,ἔλεγξαν μέ τί ''δίκαιες'' διαδικασίες τίς διεξάγουν στίς μειονοτικές περιοχές;
  Ἔχει πάρει κάτι τ'αὐτί τους γιά τσάμηδες καί τίς ἐπεκτατικές τους βλέψεις γιά Μεγάλες Ἀλβανίες καί σύνορα ὥς τήν Πρέβεζα;
  Κι ἄν δέν τά γνωρίζουν στήν Κομισιόν,μήπως θά 'πρεπε ἐμεῖς νά τούς ἐνημερώσουμε νά τά συμπεριλάβουν στήν ἔκθεσή τους;

  • franc avatar
   franc @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/10/2012 15:17:13

   Αγαπητέ Κυθήριε,
   δεν κατάλαβες οτι το χρήμα για τους "εντιμους δανειστές" μας δεν έχει οσμή? Δεν κατάλαβες οτι τα παίρνουν απ' τη μια για να μη βλέπουν τα Albanian statistics, και απο την άλλη τους φλομώνουν στο χρέος με το σύνθημα "πελάαααατες μου" και μια ωραία πρωία ανακαλύπτουν έκπληκτοι και γεμάτοι περιφρόνηση την απάτη των τεμπέληδων απατεώνων που τι να κάνουμε, λόγω μεγαλοψυχίας και κόντρα στη θέληση των Γερμανών φηφοφόρων θα δώσουν τα λεφτα των φιλότιμων σκληρα εργαζόμενων Γερμανών στούς ακαμάτηδες Αλβανούς , προσωπικά στον καθέναν, και όχι στους τραπεζίτες της Goldman Sachs που τους έδειξαν πως να μαγειρεύουν τα Albanian statistics...
   Τι να κάνουμε έτσι δουλεύει το σύστημα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και, The show must go on....

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ franc 11/10/2012 15:40:16

    Ἐτσι εἶναι franc,καί,πιστεύω,λόγω μεγεθῶν στήν περίπτωση τῆς Ἀλβανίας τά κέρδη τῶν ''δύσθυμων'' δανειστῶν-διασωστῶν,θά εἶναι μεγαλύτερα καί βραχυπρόθεσμα...

 9. lord tanamo avatar
  lord tanamo 11/10/2012 13:12:00

  Πιο δυτικολάγνος (και συγκεκριμένα,πιο αμερικανολάγνος) λαός από τους Αλβανούς δεν υπάρχει.Ποιος ήταν,ο μπους ο νεώτερος,αν θυμάμαι καλά,που είχε κάνει επίσκεψη και αυτοί έκαναν τούμπες ομαδόν από τη χαρά τους.Ο πιο ufo λαός στον πλανήτη,μακράν.

  Προτείνω το εξής : αν μπούνε τελικά στην ΕΕ, να αποχωρήσουν όλες οι υπόλοιπες σε ένδειξη διαμαρτυρίας,λολ !

  • occultist avatar
   occultist @ lord tanamo 11/10/2012 22:50:03

   lord tanamo είπε:

   ""Ποιος ήταν,ο μπους ο νεώτερος,αν θυμάμαι καλά,που είχε κάνει επίσκεψη και αυτοί έκαναν τούμπες ομαδόν από τη χαρά τους.""
   Πολύ καλά θυμάσαι!! Οπως θα πρέπει να θυμάσαι οτι του σούφρωσαν και το ρολοϊ από το χέρι :)

 10. lord tanamo avatar
  lord tanamo 12/10/2012 09:53:20

  Χα χα,ας πρόσεχε που πήγαινε !

 11. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 13/10/2012 02:03:31

  Το ότι δεχθήκαμε την Βουλγαρία κυρίως (αλλά και την Ρουμανία) στην ΕΕ άνευ όρων, ενώ μπορούσαμε να ζητήσουμε ειδικούς όρους, που θα απέτρεπαν την μετανάστευση των βιομηχανιών μας και την προκλητική αξιοποίηση των ευκαιριών της γείτονος από τους επιχειρηματίες μας (που πολύ καλά κάνουν) ήταν θανάσιμο λάθος για την οικονομία μας.
  Αν βάλουμε τώρα την Αλβανία, όπου, πλέον, σχεδόν όλοι μιλάνε και Ελληνικά, και φανταστείτε πως θα την αποτελειώσουμε (την οικονομία μας). Στην Ελλάδα θα μείνουν μόνον Δημόσιοι Υπάλληλοι. Ψόφιοι, γιατί δεν θα βρίσκουν άλλον Ιδιώτη να ρουφήξουν το αίμα του.

 12. Al girl avatar
  Al girl 30/11/2012 14:24:16

  Παιδιά δεν είναι ωραίο να λέμε ufo λαός και να βάζουμε όλους τους ανθρώπους στο ίδιο καζάνι...στιν Βουλγαρία και στιν Ρουμανία ο βασικός μισθός είναι πιο χαμηλός από αυτός που έχουν στιν Αλβανία...!! Και επίσης δεν θέλουν οι περισσότεροι Αλβανοί να μπουν στιν Ε.Ε για να μετακομίσουν Ελλάδα αλλά για να έχουν ελευθερία...να μπορούν τα παιδιά τους να έχουν μια καλύτερη μοίρα από την δική τους που πέρασαν τόσο δυσκολα...!!!

 13. tzino avatar
  tzino 02/01/2013 03:25:11

  katarxas pistevw pws emeis exoume allous logous gia na mpoume sthn eurwpaikh enwsh eimaste mia mikrh xwra p dn enoxlei k i oikonomia ts den auksanetai alla oute miwnetai....vrisketai se mia stasimh grammh.......kai kalutera na mhlame adeikimenika pistevw mono afto tha mas swsei psixika kai tha mas kanei kaluterous an8rwpous mn krinete kanenan gia na mhn kritheite...gt ama krithite pathenete ena sok les kai ouaaa ti mas kanane..otan to kanete k eseis..einai kati san na sas to plhrwnei i zwh me to idio nomisma...eimai apo thn alvania k milaw adeikimenika den prospathw na uperaspisw t xwra k to eidos m....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.