ΗΠΑ: «Η Ελλάδα να συνεργαστεί με την Ευρώπη και το ΔΝΤ»
10/02/2015 14:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΗΠΑ: «Η Ελλάδα να συνεργαστεί με την Ευρώπη και το ΔΝΤ»

Διπλό μήνυμα στέλνει ο Λευκός Οίκος προς τους Ευρωπαίους αλλά και προς την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι στην Ουάσιγκτον ανησυχούν από μια επέκταση της οικονομικής κρίσης που θα χτυπούσε και την αμερικανική οικονομία. Από τη μια ζητά συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές κι από την άλλη να δώσουν «ανάσα» στην Ελλάδα να ανακάμψει εντός της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τα κράτη της Ευρώπης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόσο για να αντιμετωπιστούν διαρθρωτικά ζητήματα της οικονομίας, όσο και η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο Μπεν Ρόουντς, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Ο κ. Ρόουντς, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής ενημέρωσης για τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, στο Λευκό Οίκο, πρόσθεσε ότι «αλλά, έχουμε επίσης πει ότι πρέπει να υπάρχει ένα μονοπάτι για την ανάπτυξη που θέλαμε να δούμε, είναι μια διπλή επικέντρωση, τόσο όσο αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως επίσης και ένα σχέδιο για επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελλάδα».

Ο σύμβουλος του Αμερικανού ηγέτη επεσήμανε ότι «πιστεύουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί καλύτερα εντός της Ευρωζώνης» και «υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες, που θα προέρχονται από κάθε είδους αστάθεια ή διάσπαση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον κ. Ρόουντς, κατά την χθεσινή συζήτηση που είχε ο πρόεδρος Ομπάμα με την κα Μέρκελ, «στο επίκεντρο (της συζήτησης) ήταν πώς προχωρούμε στο ευρωπαϊκό σχέδιο, αντί να κινούμαστε μακριά απ' αυτό».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «αυτό μπορεί να γίνει κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά και να προσφέρει επίσης στον Ελληνικό λαό το μονοπάτι της ανάπτυξης, έτσι ώστε να έχουν κάποιες ανοιχτές προσδοκίες ότι ο οικονομικός πόνος που έχουν υποστεί οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον και σε μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες».-

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.