Ευρωκοινοβούλιο κατά Google
27/11/2014 20:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευρωκοινοβούλιο κατά Google

Με μια ιστορική απόφαση, με συντριπτική πλειοψηφία 384 υπέρ και 174 κατά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε την διάσπαση της Google, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αθέμιτη πρακτική με την οποία ευνοεί δικές της υπηρεσίες στην μηχανή αναζήτησής της. Στην πραγματικότητα, η ΕΕ δεν έχει τη δύναμη να διασπάσει την εταιρεία, αλλά η απόφαση στέλνει ένα μήνυμα στην Google, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια με τις πρακτικές της εταιρείας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπερψηφίστηκε στο Στρασβούργο, πρέπει «να αποτρέπεται κάθε αθέμιτη πρακτική στην εμπορία διασυνδεδεμένων υπηρεσιών από φορείς εκμετάλλευσης μηχανών αναζήτησης». Οι ευρωβουλευτές ζητούν δηλαδή να διαχωριστεί η Google Search από τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας.

Το ψήφισμα, στο οποίο δεν γίνεται σαφής αναφορά στην Google, επικεντρώνεται στα εξής:

-Τον τρόπο που η Google χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης σε σχέση με τους ανταγωνιστές της

-Τον τρόπο που αντιγράφει υλικό άλλων ιστότοπων

-Την δεσπόζουσα θέση της στην αγορά και ιδίως στις διαδικτυακές διαφημίσεις

- Περιορισμούς σχετικά με το πώς οι διαφημιστές μπορούν να μεταφέρουν τις καμπάνιες τους σε άλλες μηχανές αναζήτησης.

Είναι απίθανο η Ευρώπη να προσπαθήσει να διαχωρίσει τις επιχειρήσεις αναζήτησης της Google από άλλα προϊόντα της, αλλά το ισχυρό μήνυμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Η Google έχει προτείνει μια σειρά από συμβιβασμούς, αλλά όλοι έχουν απορριφθεί. Εάν η διαφορά παραμείνει, η εταιρεία ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόστιμο μέχρι και 5 δις δολάρια.

http://www.businessinsider.com/european-parliament-voted-to-break-up-google-2014-11

ΣΧΟΛΙΑ

  1. η Dimi avatar
    η Dimi 27/11/2014 23:57:33

    Google: Απόρρητοι Όροι https://www.google.gr/policies/faq/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.