#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2013 06:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες δεν αισθάνονται και πολύ Ευρωπαίοι…Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι. Αυτό αποδεικνύει το Ευρωβαρόμετρο, το οποίο καταγράφει ότι το ίδιο νιώθουν οι Κύπριοι, οι Βρετανοί, οι Βούλγαροι και οι Ιταλοί. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν «αισθάνεστε πολίτης της ΕΕ»,  «όχι» απάντησε το  56% των Ελλήνων, το 55% των Κυπρίων, το 51% των Βρετανών και των Βουλγάρων και το 47% των Ιταλών.

Θετικά απάντησαν οι πολίτες του Λουξεμβούργου (88%), της Μάλτας (81%), της Σλοβακίας (76%), της Γερμανίας και της Φινλανδίας (73%). Όσον αφορά το μέλλον της ΕΕ, απαισιόδοξοι δηλώνουν οι πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου (69%), της Πορτογαλίας (67%), της Τσεχίας (56%) και της Βρετανίας (54%), ενώ «συνολικά αισιόδοξοι» δηλώνουν οι πολίτες της Δανίας (72%), της Λιθουανίας (64%), της Μάλτας και της Πολωνίας (63%) και της Ρουμανίας (60%).

«Η φωνή μου ακούγεται στην ΕΕ» είναι μια φράση που αντικρούεται μαζικά στην Κύπρο και την Ελλάδα (89%), την Τσεχία και την Πορτογαλία (81%), την Ιταλία (78%) και την Ισπανία (77%). Αντίθετα την ασπάζονται οι πολίτες της Δανίας (56%), του Βελγίου (48%), του Λουξεμβούργου (46%), της Μάλτας (45%) και της Σουηδίας (41%). Αναφορικά με την κρίση και ιδιαίτερα την επίπτωσή της στην απασχόληση, πιστεύουν ότι «το χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμη» οι πολίτες της Κύπρου (83%), της Πορτογαλίας (75%), της Σλοβενίας (73%), της Γαλλίας και της Ελλάδας (68%), ενώ αντίθετα θεωρούν ότι η αιχμή της κρίσης ξεπεράστηκε οι πολίτες της Δανίας (60%), της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας και της Μάλτας (49%), της Βουλγαρίας (47%), της Λετονίας και της Ολλανδίας (46%).

Υπέρμαχοι της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης με κοινό νόμισμα το ευρώ είναι κατά μέσο όρο οι Ευρωπαίοι (73%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν οι πολίτες της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και του Λουξεμβούργου (77%), του Βελγίου (76%) και της Φινλανδίας (75%). Αντίθετοι δηλώνουν οι πολίτες της Βρετανίας και της Σουηδίας (79%), της Τσεχίας (71%) και της Δανίας (66%). Οι Έλληνες δηλώνουν υπέρμαχοι της ενοποίησης κατά 60% και οι Κύπριοι κατά 47%.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-725_en.htm?locale=en

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kouvari avatar
  kouvari 26/07/2013 06:32:24

  Μητρα του φασισμου η Ε.Ε και οι Βρυξελλες...!!

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ kouvari 26/07/2013 12:34:59

   Να τους στείλουμε το Μιχαλολιάκο να τους μάθουμε τη δημοκρατία...

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 26/07/2013 07:16:04

  Το πιο σύντομο ανέκδοτο:

  Ευρώπη!

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 26/07/2013 08:04:33

  Αν Ευρώπη σημαίνει σύζευξη Χριστιανισμού, ελληνικής φιλοσοφίας και ρωμαϊκού δικαίου, το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος στην ιστορία ήταν η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το ελληνικότατο Βυζάντιο. Με αυτήν τη λογική, οι Έλληνες όχι μόνο είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά είμαστε οι δημιουργοί τής έννοιας της Ευρώπης.

  Αν Ευρώπη σημαίνει Καθολικισμός, Προτεσταντισμός και Αθεΐα, Διαφωτισμός και Αναγέννηση, οι Έλληνες σαφώς ΔΕΝ είμαστε Ευρωπαίοι.

  Είναι θέμα οπτικής γωνίας.

  Η άποψή μου είναι ότι μέχρι την Δ' Σταυροφορία, κατά την οποία οι Δυτικοί κούρσεψαν την Κωνσταντινούπολη αντί να αναχαιτίσουν τους Άραβες και τους Τούρκους, οι Έλληνες/Ρωμιοί νιώθαμε απολύτως Ευρωπαίοι. Η Δ' Σταυροφορία ήταν ένα πολύ ισχυρό σοκ, η πρώτη από πολλές φορές που οι Δυτικοί μάς είπαν "δεν σας θέλουμε, σας περιφρονούμε".

  Η Δ' Σταυροφορία ήταν αυτή που ένωσε ψυχικά τους Έλληνες και τους Άραβες. Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης που έχουμε με τους Άραβες δεν οφείλονται στα γλωσσόφιλα Παπανδρέου-Αραφάτ, αλλά έχουν πολύ βαθιές ρίζες, στο τραύμα που μας προκάλεσε η Δύση.

  Φυσικά οι Έλληνες, ως μη Μουσουλμάνοι, δεν μπορούμε να ανήκουμε στην Ανατολή, ασχέτως αν ξέρουμε τους τρόπους της. Έτσι, δεν είναι άτοπο να ισχυριστούμε ότι οι Έλληνες είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ Ευρωπαίοι από τους Δυτικούς. Στο κάτω-κάτω γιατί να μονοπωλούν τον τίτλο του Ευρωπαίου οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες;

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Στέργιος 26/07/2013 13:20:33

   Συμφωνώ με την κεντρική ιδέα της ανάλυσής σου.

   Προσωπικά, όταν καταφέρομαι κατά της ευρώπης, αναφέρομαι στην προτεσταντική, κοντόφθαλμη, ανόητη, ελάχιστα ευέλικτη ευρώπη. Την κεντρική ευρώπη των "κουτόφραγκων¨

   Διαφωνώ απόλυτα όμως με την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει .... αδελφικές σχέσεις με τους άραβες ... λόγω σταυροφοριών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   1)Η Ελλάδα δεν έχει αδελφικές σχέσεις με άραβες. Είναι "ανάδελφος".
   Δεν συμπαθώ τους άραβες. Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν απολύτως που να τους συμπαθεί. Δεν συμπαθώ τον Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε τον ψήφισα ποτέ. Υπάρχουν πάρα πολλοί σαν κι εμένα.

   2)Όταν οι πρόγονοί μας το 1821 ξεσηκώθηκαν και συνέτριψαν τους μουσουλμάνους τούρκους και τους μουσουλμάνους άραβες του Ιμπραήμ δεν έκαναν διάκριση σε καλό και κακό μουσουλμάνο. Όλοι ήσαν κάκιστοι στα μάτια τους και έπρεπε να αφανιστούν. "Σπαθί, σπαθί Ο Έλληνες κατά των μουσουλμάνων" που έλεγε κι ένας ποιητής.
   Επίσης καθώς η εθνική συνείδηση είχε ατονίσει οι έλληνες λειτουργούσαν με κριτήρια θρησκείας. Για αυτούς δεν υπήρχε τούρκος αλλά χριστιανός και μουσουλμάνος. Συχνά οι έλληνες επαναστάτςς φώναζαν στους τούρκους να πάνε στα τσακίδια, να γυρίσουν στην Μέκκα της αραβίας. Καμία διαφορά δεν είχε για αυτούς ο άραβας και ο τούρκος. Τα ίδια ήταν και οι δύο.

   Κι αν κάποιος σήμερα νομίζει ότι η ελλάδα μπορεί να γίνει ξέφραγο αμπέλι να μπουν χιλιάδες "εξεγερμένοι άραβεες που γκρεμίζουν ε δυνάστες" είναι ανόητος. Δεν διαφέρουν ως προς τους τούρκους όσον αφορά τα προβλήματα που θα μας δημιουργήσουν. Είναι ίδιοι ή και χειρότεροι γιατί είναι πιο φανατισμένοι απο τους τούρκους.

   Αδελφικές σχέσεις με άραβες! Καλό κι αυτό!

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Γιώργος Αχαιός 26/07/2013 15:21:31

    Επίσης, η ρίζα του κακού δεν βρίσκεται στην Δ' Σταυροφορία (1204) αλλά τουλάχιστον 4 αιώνες νωρίτερα. Τότε που ο νεκροθάφτης της Ευρώπης, ο φύλαρχος της γερμανικής φυλής των Φράγκων Καρλομάγνος (στο όνομα του οποίου η Ε. Ε. έχει θεσπίσει βραβείο!), με πρόσχημα την εκδίωξη των Λογγοβάρδων, επέβαλε την κυριαρχία του στην Ιταλική χερσόνησο και ανάγκασε, με το μαχαίρι στο λαιμό, τον (Ορθόδοξο, ακόμα) Πάπα της Ρώμης να τον αναγορεύσει σε αυτοκράτορα. Με τον τρόπο αυτό ήθελε να σφετεριστεί για λογαριασμό των Γερμανών την Ρωμαϊκή εξουσία από τον νόμιμο αυτοκράτορα στην Κωνσταντινούπολη. Τα σχέδιά του ευοδώθηκαν πλήρως 4 αιώνες αργότερα με την Άλωση του 1204.

    Οι Γερμανοί, ο μόνος λαός που κατά την αρχαιότητα γνώρισε τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό και τον απέρριψε συνειδητά, καπάκι μετά το πραξικόπημα αυτό, εφεύραν θεολογικές διαφορες προκειμένου να συκοφαντήσουν τον Αυτοκράτορα της Ανατολής ως αιρετικό. Έτσι γεννήθηκε ο Ρωμαιοκαθολικισμός: το πρώτο στάδιο του πετσοκόμματος της αλήθειας του Χριστού στα μέτρα των αντιλήψεων των Γερμανών. Η δεύτερη φάση ήταν ο Προτεσταντισμός, αρκετούς αιώνες αργότερα.

    Υπάρχουν δύο Ευρώπες λοιπόν.

    • Γιώργος Αχαιός avatar
     Γιώργος Αχαιός @ ΚΜ 26/07/2013 20:41:24

     Τελικά μόνο μία ευρώπη υπάρχει. Η δικιά μας.

     Υπάρχει η Ευρώπη, οι αραπάδες και οι βάρβαροι. Οι βάρβαροι δεν φοράνε προβιές πια αλλά μέσα τους παραμένουν βάρβαροι συνειδητά.

  • George avatar
   George @ Στέργιος 27/07/2013 14:55:29

   Οι σταυροφόροι ήταν βοήθεια από την ΕΖone για να αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους, όχι τους Αραβες. Στην 4η υπήρχαν κάτι υποσχέσεις για στόχους βάσει του τότε μνημονίου, στον Ντράγκι της εποχής ( αυτός ήταν από τη Βενετία) που η Βυζαντινή κυβέρνηση δεν τους έπιασε. Τελικά συμβιβαστήκανε με κάτι μπρούτζινα άλογα και μια κατοχή.

 4. ΑΝΔΡΕΑΣ avatar
  ΑΝΔΡΕΑΣ 26/07/2013 10:36:57

  Ευρωπαϊστές δεν αισθάνονονται...Ευρωπαίοι πάντα ήσαν....Αλλά από άσχετους ρεπόρτερ τι περιμένεις....

 5. PELIAS avatar
  PELIAS 26/07/2013 10:54:23

  Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να αισθανθούν λίγο Ελληνες, προσπαθούν,
  προσπαθούν κάνουν τα πάντα .....αλλά δεν τα καταφέρνουν.
  Κουτόφραγκοι θα παραμείνουν.

 6. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 26/07/2013 16:19:39

  Η έρευνα κατέγραψε κι άλλα δεδομένα, και παρήγαγε κι άλλες στατιστικές ΠΟΛΥ πιο ενδιαφέρουσες. Αξίζει να αναζητήσει στο διαδίκτυο, ο κάθε αναγνώστης, τα ...υπόλοιπα

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Ρύκιος 26/07/2013 20:43:16

   Γιατί δεν μας τα λές εσύ τα ενδιαφέροντα να μην ψάχνουμε;

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 27/07/2013 13:45:04

  Η Ευρώπη είναι όνομα ελληνικό, κόρη του Αγύνωρος και της Τηλέφασσας, ερωμένη του ΔΙΑ και μητέρα του Μίνωα.
  Μύθοι βέβαια, αλλά όταν γράφονταν, οι πρόγονοι των σημερινών ...Ευρωπαίων, δεν ήξεραν ούτε να μιλήσουν!
  Είμαστε Ευρωπαίοι , γιατί την Ευρώπη όπως είναι σήμερα καθώς και οι βάσεις του Πολιτισμικού καθώς και του πολιτικού συστήματος , εγκαθιδρύθηκαν κατ΄ ευθείαν από τους Έλληνες!
  Σίγουρα τετριμμένα και ακούγονται άκρως σοβινιστικά, αλλά είναι και απολύτως αληθινά είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.