08/12/2009 17:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν: Δεν τίθεται κανένα θέμα απόσυρσης στρατιωτών από την Κύπρο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απόσυρσης Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο και αποστολής τους στο Αφγανιστάν,δήλωσε ότι "αυτό το θέμα δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω με άλλο τρόπο παρά ως "είδηση μαγκαζίνο"".

    "Δεν τίθεται κανένα θέμα απόσυρσης στρατιωτών από την Κύπρο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για κάτι τέτοιο. Αν υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι μας το προτείνουν, να απευθύνουν την πρότασή τους αυτή στο "νότο".Με το σχέδιο Ανάν τα είχαμε συζητήσει αυτά τα θέματα λεπτομερώς και είχαμε καταλήξει κάπου. Συμφώνησαν; Έμειναν πιστοί; Όχι. Οι στρατιώτες μας λοιπόν βρίσκονται εκεί κάνοντας το καθήκον τους", είπε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε ενημέρωση που οργανώθηκε, στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει, μετά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο, ο κ. Ερντογάν,είπε ότι συζήτησαν με τον Αμερικανό πρόεδρο για το Κυπριακό και για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες προς εξεύρεση λύσης και ζήτησε την υποστήριξη των ΗΠΑ.

    Ακόμη,είπε ότι η Τουρκία είναι υπέρ μιας τετραμερούς συνάντησης, δηλαδή υπέρ μιας συνάντησης, στην οποία θα συμμετέχουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο, η Ελλάδα και η Τουρκία.

    Επίσης,τόνισε ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης μέχρι το Μάρτιο και συγκεκριμένα οι προσπάθειες του Ντάουνερ κατά τις διεξαγόμενες συνομιλίες.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο και το θέμα των μειονοτήτων,τονίζοντας ότι στο πλαίσιο του δημοκρατικού ανοίγματος η Τουρκία προσπαθεί να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που έχουν οι "Ρωμιοί" πολίτες στην Πόλη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι 130.000 "Τούρκοι", που ζουν στη Δυτική Θράκη και δεν μπορούν να εκλέξουν το θρησκευτικό τους ηγέτη.

    Ο κ. Ερντογάν είπε ότι τα προβλήματα αυτά τα είχε θέσει στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα,αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης είπε ότι για το θέμα αυτό ασχολείται το Υπουργείο Παιδείας και υπενθύμισε ότι προ μηνών είχε καλέσει τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων στην Πρίγκιπο, όπου επισκέφτηκαν και την περιοχή του Ορφανοτροφείου της Πριγκίπου και μίλησαν επίσης για τα προβλήματά τους.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση περιμένει την αιτιολογημένη απόφαση του ΕΔΑΔ για το θέμα του Ορφανοτροφείου της Πριγκίπου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.