#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/05/2011 16:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επτά ερωτήματα για τον θάνατο του Osama bin Laden
 

 

1-Θα συντελέσει ο θάνατος του bin Laden στην εξουδετέρωση της Αλ Κάιντα, αλλά και της παγκόσμιας τζιχάντ;

Μάλλον όχι. Η οργάνωση αυτή έπαψε προ πολλού να έχει μια κεντρική διοίκηση. Τα τελευταία χρόνια, ο bin Laden ήταν περισσότερο ένας συμβολικός ηγέτης παρά οτιδήποτε άλλο.

Οι τρομοκρατικές της επιθέσεις, όπως αυτή που απέτρεψαν οι γερμανικές αρχές πριν από ένα μήνα, είχαν σχεδιαστεί και οργανωθεί από ανεξάρτητους πυρήνες της Αλ Κάιντα.

Παρόλα αυτά, είναι πολύ πιθανό οι κομάντος των ΗΠΑ να βρήκαν κάποια πολύτιμα στοιχεία μέσα στο κτίριο που κρύβονταν ο bin Laden.

 

2-Τα σύμβολα δολοφονούνται;

Οι άνθρωποι πεθαίνουν, τα σύμβολα όχι. Με το θάνατό του, ο bin Laden μάλλον θα συνεχίσει να εμπνέει τους τζιχαντιστές σε ολόκληρη την υφήλιο, όπως ακριβώς έκανε και όσο ήταν ζωντανός.

Η μεγαλύτερη απειλή εναντίον της ιδεολογίας της τζιχάντ δεν προέρχεται από τις σφαίρες των Αμερικάνων, αλλά από τη νέα πολιτική τάξη που θα προκύψει από την αραβική άνοιξη.

 

3-Που βρίσκεται ο Ayman al-Zawahiri;

Με τον θάνατο του αρχηγού του, ο επονομαζόμενος «εγκέφαλος» της Αλ Κάιντα γίνεται πλέον ο Νο 1 καταζητούμενος. Υποτίθεται ότι έχει τραυματιστεί θανάσιμα στη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης το 2008, αλλά με βάση τη μεγάλη εμπειρία του, ο γεννημένος στην Αίγυπτο τρομοκράτης είναι ακόμη ικανός να προκαλέσει αρκετό τρόμο.4-Το Πακιστάν συνεχίζει να αποτελεί αξιόπιστο σύμμαχο των ΗΠΑ;

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα, η συνεργασία με το Πακιστάν βοήθησε στο να εξοντωθεί ο bin Laden. Όμως ο Λευκός Οίκος δεν είχε ενημερώσει το Ισλαμαμπάντ, και το Πακιστάν δεν συμμετείχε στην επιχείρηση.

Το κτίριο που κρύβονταν ο bin Laden απείχε μόλις 70 χιλιόμετρα από τη πρωτεύουσα, και ήταν πολύ κοντά σε στρατόπεδο αλλά και σε μια στρατιωτική ακαδημία. Αναμένεται λοιπόν να υπάρξει κάποια ένταση στη μελλοντική  συνεργασία ΗΠΑ-Πακιστάν.

 

5-Μπορεί τώρα η Αμερική να αποσυρθεί από το Αφγανιστάν;

Στους επόμενους μήνες, ο Ομπάμα καλείται να αποφασίσει αν θα αποσυρθεί η χώρα του από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Την περασμένη εβδομάδα το πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα κάποια αισιόδοξα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη εκεί.

Ο θάνατος του bin Laden δίνει την ευκαιρία στον πρόεδρο να αποφασίσει μια αποχώρηση, όπως ακριβώς θέλει και η πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων.

Η συνέχιση της εμπλοκής στο Αφγανιστάν βασίζονταν πάντα στο γεγονός ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η Αλ Κάιντα. Τώρα, ο πρόεδρος θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του αρχηγού της, για να αποκλιμακώσει τη συμμετοχή των αμερικανικών δυνάμεων από το μέτωπο του Αφγανιστάν.

 

6-Θα κερδίσει πολιτικά ο Ομπάμα από το θάνατο του bin Laden;

Το τελευταίο διάστημα η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου έχει κάνει «κοιλιά». Το επόμενο διάστημα, αυτό θα αναστραφεί εξαιτίας της επιτυχίας με τον bin Laden. Αλλά αν κρίνουμε από το παρελθόν, η «εθνικοπατριωτική» έξαρση σπάνια διαρκεί για μεγάλο διάστημα.

 

7-Θα κρατήσει η σημερινή διακομματική συναίνεση;

Αρκετοί σημαίνοντες Ρεπουμπλικάνοι (John Boehner, Dick Cheney,  Rudy Giuliani) συνεχάρησαν τον πρόεδρο. Όπως είχε πει κάποτε και ο Τζον Κέννεντι, «η νίκη έχει χιλιάδες πατέρες». Ας μη περιμένουμε όμως αυτή την ομόνοια να διαρκέσει. Τα ζητήματα που χωρίζουν τα δύο κόμματα είναι βαθιά και δύσκολα ξεπερνιούνται, ακόμη και με αφορμή τον θάνατο του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη.

 

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα, κάθε άλλο παρά υποβαθμίζουν τη σημασία της προχθεσινής επιτυχίας της κυβέρνησης του Ομπάμα.

Ο θάνατος του bin Laden φέρνει τη λύτρωση στις οικογένειες των χιλιάδων θυμάτων της 9/11. και αποδεικνύει ότι οι τρομοκράτες θα πληρώνουν το τίμημα των εγκλημάτων τους.

Αποδόθηκε δικαιοσύνη.

S.A. από CNN

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/05/2011 16:18:52

  8. Γιατι ανεβηκε 7% η δημοτικοτητα του Ομπαμα??

  ΠΠ

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/05/2011 16:28:33

  Για τον ίδιο λόγο που ανεβηκε μετά το κραχ του 2008 (-6 ή -7 ποσοστιαίες ήταν τότε για τις εκλογές) και για τον ίδιο λόγο που ανέβηκε όταν δολογονήθηκε κάποιοα (σοσιαλ)Δημοκρατική στην Αριζόνα. Μου μυρίζει ο Ομπάμα και αυτοί που τον βράβευσαν με Νόμπελ με το που ξύπνησε... Και θα γίνω πιο συνωμοσιολόγος από τους συνωμοσιολόγους για το ποιός ή ποιοί (ποιοί) παίζουν με τους Άραβες για λαγό.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 05/05/2011 16:37:22

   λες ν ανεβει και ο δικος μας ο Ομπαμιας?...?...?
   μια ακολουθια βλεπω,, βραβευσεις.... πρασιναδες...

   ΠΠ

   • Απορών avatar
    Απορών @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/05/2011 16:47:06

    Το καίριο ερώτημα ειναι άλλο – χωρίς “τρομοκρατία”, πως θα εξωτερικευσει τα εσωτερικά της προβλήματα η Αμερική, πώς θα “πείσουν” τα διαφωνουντα μέλη του ΟΠΕΚ να συνεχίσουν να πληρώνονται το πετρέλαιο της Αμερικής σε δολλάρια, ωστε να μπορουν να τυπώνουν και να αγοράζουν πετρέλαιο τσάμπα οι “αντιτρομοκράτες”, και το σημαντικότερο όλων, πώς θα μπορουν να εντείνουν την αντιτρομοκρατική φρενίτιδα ωστε να πείσουν τους λαους οτι ειναι αναγκαίο το φακέλωμα των πάντων, απο πολιτικά φρονήματα μέχρι facebook by CIA και μέχρι ενοποιησης των νομισμάτων σε ένα;

    Θα τα πουμε στους Ολυμπιακους της Σιών, συγγνώμη του Λονδίνου, το 2012…..

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/05/2011 17:15:38

    εεε την εμεπεδώσαμε την πατέντα των βραβεύσεων και των αναγνωρίσεων. Τσαμπα λαδώματα. Οι Αμερικάνοι έχουν το σινεμά, όπως έχει επισημάνει ο Προφήτης, οι "Ευρωπαίοι" έχουν τα βραβεία και τις αναγνωρίσεις...

 3. Απορών avatar
  Απορών 05/05/2011 16:33:56

  Το καίριο ερώτημα ειναι άλλο - χωρίς "τρομοκρατία", πως θα εξωτερικευσει τα εσωτερικά της προβλήματα η Αμερική, πώς θα "πείσουν" τα διαφωνουντα μέλη του ΟΠΕΚ να συνεχίσουν να πληρώνονται το πετρέλαιο της Αμερικής σε δολλάρια, ωστε να μπορουν να τυπώνουν και να αγοράζουν πετρέλαιο τσάμπα οι "αντιτρομοκράτες", και το σημαντικότερο όλων, πώς θα μπορουν να εντείνουν την αντιτρομοκρατική φρενίτιδα ωστε να πείσουν τους λαους οτι ειναι αναγκαίο το φακέλωμα των πάντων, απο πολιτικά φρονήματα μέχρι facebook by CIA και μέχρι ενοποιησης των νομισμάτων σε ένα;

  Θα τα πουμε στους Ολυμπιακους της Σιών, συγγνώμη του Λονδίνου, το 2012.....

 4. mind trap avatar
  mind trap 05/05/2011 16:51:45

  Αφού πρώτα ξεζουμίστηκε το Πακιστάν για την απόκτηση της Ατομικής Βόμβας, τώρα μπαίνει σε εφαρμογή η διάλυση αυτού του Κράτους.
  Θα πάρει εδάφη η Ινδία και το Αφγανιστάν έτσι ώστε να φανούν αρεστοί οι Αμερικανοί σε αυτά τα δύο κράτη. Από το Αφγανιστάν θέλουν να αποσυρθούν, αλλά να τους αφήσουν κομματάκι ευχαριστημένους για να μη ξαναχρειαστεί η επέμβασή τους. Η Ινδία, παραδοσιακός εχθρός του Πακιστάν, έχει προσχωρήσει στο μπλόκ Ρωσίας - Κίνας - Ινδίας και θέλουν να μπει "πόδι" μέσω Ινδίας.
  Από την άλλη το Πακιστάν είναι το μόνο μουσουλμανικό κράτος με ατομική βόμβα, δίνοντας άλλοθι στις επιδιώξεις του Ιράν για απόκτηση επίσης ατομικού εξοπλισμού. Αν εκλείψει το Πακιστάν θα είναι μία καλή αφορμή για σκληρότερη στάση έναντι του Ιράν.
  Ότι είναι να γίνει θα γίνει σύντομα. Ψυχολογικά τους Πακιστανούς τους έχουν προετοιμάσει με κάτι "κατά λάθος" πυραύλους που πέφτανε στο Πακιστανικό έδαφος.

 5. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 05/05/2011 16:55:57

  Τα ερωτήματα έχουν μεγαλύτερη σημασία ως πληροφορία από τις οποιες απαντήσεις . Είναι αστείοι οι ισχυρισμοί ότι αποδόθηκε Δικαιοσύνη όταν επικρατεί τέτοιο σκοτάδι. Αντιθέτως δημιουργούνται βάσιμες ύπόνοιες ότι αν ισχύει ότι ζούσε και έστειλαν φονιάδες να τον δολοφονήσουν ήθελαν να του κλείσουν το στόμα. Κατά πάσα πιθανότητα όπως μετέδωσε ακόμη και ο Σκάϊ των αμερικανοτσολιάδων τον είχαν σκοτώσει το 07 και τώρα τον ξανασκότωσαν προκειμένου να δείξουν ότι φεύγουν ως νικητές από το Αφγανιστάν.
  Ως προς ηθικό μέρος, για το οποίο κόπτεται η προπαγάνδα τους. Οί ούνοι φερειπείν απέδιδαν έτσι δικαιοσύνη, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ. Ο κόσμος χρειάζεται ξανά τα κινήματα για τα ανθρώπινα, αλλά και για τα πολιτικά, εθνικά και κοινωνικά δικαιώματα, γρήγορα πριν μας ριξουν σε γενικευμένο πόλεμο. Ειναι τραγικό για το επίπεδο του πολιτισμού του 21ου αιώνα το θέαμα "έπαιζαν" τα κουρελοκάναλα των ΗΠΑ, αλλά και των "χαμένων" που πανηγύριζαν έξω απ' το Λευκό Οίκο.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ http://neotera.wordpress.com 05/05/2011 17:22:45

   +1000

 6. adidrust avatar
  adidrust 05/05/2011 17:00:26

  τώρα που ο Osama is dead, μπορώ να έχω το sampoo μου στο αεροπλάνο; ...

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 05/05/2011 19:48:10

  Ο ριζοσπαστισμός του ισλάμ είναι δύσκολο να εκλείψει και οπωσδήποτε δεν θα εκλείψει με τους πολέμους των Δυτικών ή με επιλεκτικές δολοφονίες τζιχαντιστών. Εδώ και αιώνες, ο μουσουλμανικός κόσμος είναι οιονεί μαντρωμένος στην ιδεολογία της αποστασίας και της τιμωρίας της με θάνατο. Είναι βέβαιο ότι ο μουσουλμανικός κόσμος συγκρατείται σε μεγάλο βαθμό στο ισλάμ λόγω αυτής της εντολής του Κορανίου, που ουσιαστικά επηρεάζει και τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους. Έχει μπει στο DNA τους. Τη στιγμή που υπάρχει ένα μεγάλο κύμα προσηλυτισμού στον χριστιανισμό στην Κίνα, την Κορέα, ακόμα και στην Ινδία, παρά την εχθρική στάση της ινδουϊστικής κυβέρνησης, στον ισλαμικό κόσμο δεν κινείται τίποτα λόγω του φόβου που εμπνέει η θρησκεία τους. Εναπόκειται στους ίδιους τους μουσουλμάνους να δουν την πραγματικότητα και να ελευθερωθούν. Και αυτό δεν θα γίνει με πολέμους από τη Δύση, που το μόνο αποτέλεσμά τους είναι η εξαφάνιση των χριστιανικών κοινοτήτων της Ανατολής.
  Αν οι ίδιοι οι μουσουλμανικοί λαοί θέλουν να ζήσουν ανελεύθερα και ο μισός πληθυσμός τους, δηλ. οι γυναίκες, να ζουν σε καθεστώς δουλείας, κανείς δεν θα μπορέσει να τους επιβάλει την ελευθερία, διότι αυτή δεν επιβάλλεται. Η ελευθερία στην ανθρώπινη κοινωνία είναι αυτοθεσμιζόμενη. Αν η κοινωνία δεν την αναζητά, είναι χαμένος κόπος να αναλάβει η Δύση καθήκοντα "διαφωτιστή" (δεν πληροί καν τα εχέγγυα). Οσο διαρκεί η τωρινή εθελούσια δουλεία τους στο Ισλάμ, η "πρόοδός" των ισλαμικών λαών θα εκφράζεται στην κατασκευή μοντέρων τερατουπόλεων-mall στυλ Ντουμπάι. Σε κάθε περίπτωση ισχύει το "γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς".

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΒΙΣ 05/05/2011 21:15:53

   Εξαιρετικό σχόλιο.
   Την άδειά σου να το αποθηκεύσω.

   Αλλά το τέρας-Ντουμπάι, δημιούργημα του φθηνού πετρελαίου, δεν μπορεί επ' αόριστον να τα βάζει με τη Φύση.

  • neotera avatar
   neotera @ ΒΙΣ 05/05/2011 21:22:38

   Λες το πρόβλημα να μην είναι ο ιμπεριαλισμός και η ενέργεια, αλλά το έλλειμα ελευθερίας στο Ισλάμ ?

 8. Ταλάντη avatar
  Ταλάντη 05/05/2011 21:03:14

  Τελικά εξηγήθηκε για ποιο λόγο ξεσηκώθηκε τους προηγούμενους μήνες όλοι η Μέση Ανατολή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.