22/09/2009 14:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχείρηση «σκούπα» για μετανάστες στη Γαλλία

 H γαλλική αστυνομία διεξάγει από το πρωί επιχείρηση για την απομάκρυνση χιλιάδων μεταναστών από τον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλαί, το οποίο είναι γνωστό και ως «ζούγκλα» και απ' όπου οι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στη Βρετανία.

Η επιχείρηση, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, δέχτηκε έντονη κριτική από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι η απομάκρυνση των μεταναστών δεν θα λύσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά ο υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν υπερασπίστηκε την απόφαση αυτή.

«Θέλω να κλείσω τον καταυλισμό, ο οποίος αποτελεί βάση για διακίνηση ανθρώπων», είπε στο ραδιόφωνο RTL πριν από την έναρξη της επιχείρησης.

«Υπάρχουν δίκτυα διακίνησης ανθρώπων που υποχρεώνουν αυτούς τους καημένους τους μετανάστες να καταβάλουν ένα υπέρογκο ποσό για ένα εισιτήριο προς την Αγγλία. Αυτό δεν είναι καταυλισμός παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Είναι βάση για διακινητές ανθρώπων», τόνισε ο Μπεσόν.

Όπως τόνισε ο υπουργός, περίπου 250 άνθρωποι βρίσκονταν εκεί τη Δευτέρα, αλλά δεν ήξερε πόσοι ακριβώς ήταν στον καταυλισμό όταν εισέβαλε η αστυνομία.

Ο αυτοσχέδιος καταυλισμός με τα αντίσκηνα επεκτάθηκε όταν η Γαλλία έκλεισε ένα μεγάλο κέντρο του Ερυθρού Σταυρού, στο γειτονικό καταυλισμό του Σανγκάτ το 2002, υπό την πίεση της Βρετανία που θεωρούσε τον καταυλισμό αυτό «μαγνήτη» για λαθρομετανάστες.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι το κλείσιμο της «ζούγκλας» απλά θα προκαλέσει τη μετακίνηση των παράνομων μεταναστών σε άλλο σημείο της περιοχής

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.