16/12/2009 20:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιτυχής εκτόξευση πυραύλου από το ΙράνΗ δοκιμή πυραύλου από το Ιράν υποβαθμίζει τον ισχυρισμό του ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς, δήλωσε ο Λευκός Οίκος μετά την σημερινή δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Sejil.

Σύμφωνα  με τα  κρατικά ΜΜΕ της χώρας,  το Ιράν  κατάφερε να φέρει σε πέρας επιτυχώς,  μια  δοκιμαστική εκτόξευση της  νέας έκδοσης του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Sajjil-2, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο πύραυλος αυτός, είναι υψηλής ταχύτητας, και έχει ακτίνα δράσης περίπου 3.000 χιλιόμετρα, κάτι που βάζει το Ισραήλ αλλά και τη νοτιοανατολική Ευρώπη εντός των ορίων του βεληνεκούς του. Το Ιράν έχει προχωρήσει σε εντατικοποίηση του προγράμματος εξέλιξης των πυραύλων τους κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκαλώντας την ανησυχία στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, που το κατηγορούν ότι επιδιώκει τη κατασκευή πυρηνικών κεφαλών.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.