07/04/2011 12:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστροφή της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν

Οι ΗΠΑ διενεργούν όλο και περισσότερες ειδικές επιχειρήσεις στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, με σκοπό την αντιμετώπιση μιας απειλής που είχαν να δουν χρόνια: Την ίδρυση αρκετών στρατοπέδων εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα.

Τους τελευταίους μήνες, η Αλ Κάιντα άρχισε να δραστηριοποιείται και πάλι στο Αφγανιστάν, μέσω του Πακιστάν, ιδρύοντας βάσεις και στρατόπεδα στις απομακρυσμένες περιοχές κοντά στα σύνορα, τις οποίες εγκατέλειψαν εδώ και ένα χρόνο οι συμμαχικές δυνάμεις της Δύσης.

Οι Δυτικοί αποσύρθηκαν διότι πίστευαν πως η παρουσία τους εκεί απλά ενίσχυε τη στρατολόγηση των Ταλιμπάν, ενώ αν έφευγαν, πίστευαν πως το ίδιο θα έκαναν και οι αντίπαλοι.

Όμως, παρά την αποχώρησή τους, όχι μόνο παρέμειναν οι Ταλιμπάν, αλλά επανήλθε και η Αλ Κάιντα.

Πριν από 6 μόλις μήνες, οι αμερικανικές αρχές θεωρούσαν πως η Αλ Κάιντα είναι αποδυναμωμένη στο Αφγανιστάν, και πως διαθέτει το πολύ μερικές δεκάδες πολεμιστές. Σήμερα όμως αποδεικνύεται πως η διάσταση μεταξύ Ταλιμπάν και Αλ Κάιντα δεν ισχύει, αφού συνεργάζονται πλήρως, και πως η προσπάθεια των Αμερικανών να τους απομακρύνουν απέτυχε παταγωδώς.

 

Wall Street Journal.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 07/04/2011 15:42:20

    Στα βήματα της Σοβιετίας.
    Να περιμένουμε διάλυση των ΗΠΑ σε λίγο καιρό?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.