#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/12/2011 08:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επισήμως πτωχευμένη η μιση ΑμερικήΑν και δεν αποτελεί έκπληξη ότι σχεδόν 50 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, νέα στατιστικά στοιχεία από την Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ δείχνουν ότι σχεδόν 100 εκατομμύρια άτομα υπολογίζονται ως πολίτες χαμηλού εισοδήματος, με αποτέλεσμα ο μισός πληθυσμός της Αμερικής να θεωρείται και επισήμως πτωχευμένος.

Συνολικά, σχεδόν 150 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε δεινή οικονομική κατάσταση,  περίπου δηλαδή το 48% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έκριναν πως το σημερινό όριο της φτώχειας ανέρχεται στα 22.000 δολάρια για μια τετραμελή οικογένεια, αλλά αυτοί που βρίσκονται μέχρι τα $ 45.000 τοποθετούνται στην κατηγορία του χαμηλού εισοδήματος.

Το Associated Press αναφέρει ότι για τις οικογένειες που βρίσκονται σε αυτές τις κατηγορίες,  το ήμισυ του εισοδήματος των νοικοκυριών τους  δαπανάται για τη φροντίδα των παιδιών και τους λογαριασμούς της στέγασης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα για την υγεία, των μετακινήσεων αλλά και αυτά που έχουν σχέση με τη διαβίωση, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω  από το όριο της φτώχειας έχει αλλάξει ριζικά και όχι προς το καλύτερο.

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ ανέφερε ότι μόνο ένας στους τρεις Αμερικανούς μπορεί να χαρακτηριστεί φτωχός ή χαμηλού εισοδήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του RT ,περίπου 20,5 εκατομμύρια Αμερικανοί - ή 6,7 τοις εκατό  έχουν εισόδημα χαμηλότερο από $ 5.570 ανά άτομο ή 11.157 δολάρια για μια τετραμελή οικογένεια. Στην Ουάσιγκτον, η οποία είναι από τις πλουσιότερες  πολιτείες  της χώρας, ένας στους δέκα κατοίκους ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Αντίθετα, τα εισοδήματα ορισμένων Αμερικανών αυξήθηκαν. Ενώ το ήμισυ της χώρας θα μπορούσε να θεωρηθεί φτωχό, ορισμένοι πολίτες πρόσφατα είχαν αύξηση του εισοδήματος τους μέχρι και   40 % όπως οι διευθύνοντες σύμβουλοι πολυεθνικών εταιριών. Ο πιο ακριβοπληρωμένος από αυτούς κέρδισε $ 145.200.000 πέρυσι, και η μέση αξία των κερδών τους από την αγορά μετοχών αυξήθηκε κατά 70%.

 

Ίκαρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Idiot avatar
  Idiot 20/12/2011 10:49:36

  Και να σκεφθει κανεις οτι υπαρχουν φωνες εδω μεσα που κορυβαντιουν υπερ ττου Μεγαλου Υπερατλαντικου Αδελφου.
  Αληθεια ποσοι βρισκονται κατω απο το οριο της φτωχειας στην Γερμανια,την πατριδα του Welfare State?

 2. Kάποιος avatar
  Kάποιος 20/12/2011 12:17:56

  Αδυνατώ να πιστέψω ότι συμβαίνουν όλα αυτά στις δημοκρατικές, φιλελεύθερες, καπιταλιστικές Η.Π.Α. που ενσαρκώνουν επί δεκαετίες το όνειρο κάθε ανοιχτόμυαλου και προοδευτικού πολίτη και πολιτικού.
  Μήπως όλα αυτά που γράφονται είναι κομμουνιστική προπαγάνδα των βορειοκορεατών ?

 3. ioannis33 avatar
  ioannis33 20/12/2011 22:06:30

  Η Αμερική ανησυχεί οτι η καταρρευση της Ευρώπης θα προκαλέσει ζημιές στην ήδη κατεστραμένη οικονομία της.Μία οικονομία που στηρίζεται κυρίως στο να τυπώνει χρήμα όποτε το χρειαστεί.Η μεγάλη της ωστόσο έννοια,είναι οτι οι Ευρωπαικές χώρες θα πάψουν να αγοράζουν όπλα ή τουλάχιστον θα τα περιορίσουν.Επίσης,ένας άλλος φόβος είναι οτι θα περιοριστούν οι συμμετοχές των συμμάχων χωρών στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ιράκ και του Αφγανιστάν.Ως εκ τούτου δείχνει τεράστια προσοχή στις εξελίξεις στα μέρη μας ξεχνώντας ή παραβλέποντας την άνευ προηγουμένου πτώση του βιωτικού επιπέδου του μέσου Αμερικανού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.