07/12/2010 20:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικυρώθηκε η "διάσωση" της Ιρλανδίας

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα επισήμως το πρόγραμμα στήριξης της Ιρλανδίας ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσαν διπλωμάτες από τις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί Οικονομικών σήμερα ενέκριναν το σχέδιο διάσωσης της ιρλανδικής οικονομίας, το οποίο είχε αρχικά συμφωνηθεί επισήμως πριν από εννέα ημέρες και έδωσαν στην Ιρλανδία περιθώριο μέχρι το 2015 για να ελέγξει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, ανακοίνωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Προηγουμένως η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ζητήσει η ρύθμιση του ελλείμματος να έχει επιτευχθεί μέχρι το 2014. Το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας συνοδεύεται από αυστηρούς όρους, όπως η περικοπή των δαπανών και η αύξηση των φόρων, αφήνει όμως ανέπαφο τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις (12,5%), γεγονός που θεωρείται ως παράγων κλειδί για την προώθηση των επενδύσεων και συνεπώς την οικονομικής ανάκαμψη. Το ιρλανδικό κοινοβούλιο θα εξετάσει σήμερα το σχέδιο προϋπολογισμού που συνοδεύεται από σκληρά μέτρα λιτότητας.

Αντιδράσεις στο ιρλανδικό κοινοβούλιο

Το ιρλανδικό κοινοβούλιο θα εξετάσει σήμερα το σχέδιο προϋπολογισμού που συνοδεύεται από σκληρά μέτρα λιτότητας.  Οι Ιρλανδοί βουλευτές ξεκινούν τη συζήτηση ενός προϋπολογισμού που παρουσιάζεται από μία εξαιρετικά πιεσμένη κυβέρνηση, η οποία είναι καταδικασμένη να επιτύχει την έγκριση των αντιλαϊκών μέτρων που απαιτούνται από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να χορηγήσουν το πακέτο οικονομικής βοήθειας, ύψους 85 δισ. ευρώ.

Ο προϋπολογισμός εισάγει την πρώτη δέσμη από τα μέτρα λιτότητας, ύψους 15 δισ. ευρώ, για την επόμενη τετραετία, κολοσσιαίο ποσό για μία χώρα 4,2 εκατομμυρίων κατοίκων, ώστε να περιορισθεί το έλλειμμα που θα ανέλθει στο 32% του ΑΕΠ φέτος (λόγω του πακέτου διάσωσης των τραπεζών) κάτω από το όριο του 3% το 2014.

Πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν να απέχουν από την ψηφοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.