#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/06/2011 07:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικίνδυνα παιχνίδια της Αμερικής με την Ινδία και τη ΚίναΤου Dr. Paul Craig Roberts

Πως σκέφτεται η Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας;

Μια σκέψη είναι να την ωθήσει σε πυρηνικό πόλεμο με την Ινδία.

Η σκηνοθετημένη επιδρομή στο καταφύγιο του bin Laden, και ο δήθεν θάνατος του, χρησιμοποιήθηκαν από το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό κατεστημένο για να τονωθεί η λαϊκή αποδοχή του Ομπάμα.

Η καταδρομική επιδρομή, που παραβίασε την εθνική κυριαρχία του Πακιστάν,  ανέβασε τη δημοτικότητά του. Ο πραγματικός της όμως σκοπός ήταν να στοχοποιήσει το Πακιστάν, και να το προειδοποιήσει ότι η Αμερική είναι έτοιμη να εισβάλλει σε αυτό, επειδή φιλοξενούσε τον τρομοκράτη, και μάλιστα σε χώρο κοντά σε μια στρατιωτική ακαδημία.

Η νεοσυντηρητική και καθαρά στρατιωτική αμερικανική θέση, θέλει το ΝΑΤΟ να επεκτείνει το πεδίο δράσης του και στο Πακιστάν, όπου υποτίθεται πως οι Ταλιμπάν βρίσκουν καταφύγιο και προστασία εκ μέρους της πακιστανικής κυβέρνησης, η οποία  συνεχίζει να εισπράττει αμερικανικά χρήματα χωρίς όμως να κάνει αυτό που της λένε οι Αμερικάνοι.

Το Πακιστάν πήρε το μήνυμα και έσπευσε να προσεταιριστεί τη Κίνα.

Στις 17 Μαΐου, ο πρωθυπουργός του Yousaf Raza Gilani επισκέφτηκε το Πεκίνο, δηλώνοντας πως η Κίνα αποτελεί τον «καλύτερο και τον πιο έμπιστο φίλο» της χώρας του.

Οι Κινέζοι κατασκεύασαν ένα λιμάνι για το Πακιστάν στο Gwadar, κοντά στην είσοδο των στενών του Χορμούζ. Το λιμάνι αυτό μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει κινεζική ναυτική βάση για ολόκληρη την Αραβική Θάλασσα.

Στο φύλλο της 4/6/11, η εφημερίδα Pakistan Tribune αναφέρει πως σε διάλεξή του στη σχολή εθνικής άμυνας του Πακιστάν, ο Husain Haqqani, πρεσβευτής στις ΗΠΑ, ρώτησε τους αξιωματικούς αν η μεγαλύτερη απειλή προς τη χώρα τους προέρχεται από το εσωτερικό της, από την Ινδία, ή από τις ΗΠΑ. Η πλειοψηφία των αξιωματικών απάντησε ότι το Πακιστάν απειλείται κυρίως από τις ΗΠΑ.

Η Κίνα, ανήσυχη για την ανάδυση του γίγαντα που λέγεται Ινδία, επιθυμεί να προσεγγίσει το Πακιστάν. Παράλληλα, οι Κινέζοι δεν θέλουν Αμερικανούς στα σύνορά τους, κάτι που θα ίσχυε αν η χώρα αποτελούσε ένα ακόμη αμερικανικό πεδίο μάχης.

Για αυτό, η Κίνα έδειξε την έντονη  δυσαρέσκειά της για την αμερικανική απειλή προς το Πακιστάν, και ζήτησε από τη Ουάσιγκτον να σεβαστεί την εθνική του κυριαρχία, προσθέτοντας μάλιστα πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του θα ισοδυναμούσε με επίθεση εναντίον της ίδιας.

Το κινεζικό αυτό τελεσίγραφο δεν αναφέρθηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε όμως στα ινδικά. Η Ινδία φοβάται την ανάμιξη αυτή της Κίνας, και ανησυχεί που το Πεκίνο υπερασπίζεται σθεναρά το Πακιστάν.

Το κινεζικό τελεσίγραφο είναι σημαντικό, επειδή θυμίζει αντίστοιχα του πρώτου και του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Με μια τέτοια δέσμευση των Κινέζων απέναντι στην υπεράσπιση του Πακιστάν, η Αμερική θα πρέπει τώρα να ελιχθεί, και να βάλει στο παιχνίδι την Ινδία.

Εδώ και καιρό η Ουάσιγκτον έχει αγκαλιάσει την Ινδία, καλλιεργώντας τις σχέσεις μαζί της σε βαθμό ταπεινωτικό. Ακόμη κι αν θυσιάζονται αμερικανικές θέσεις εργασίας προς όφελος της Ινδίας. Τελευταία, σημειώνονται μαζικές πωλήσεις οπλικών συστημάτων στην Ινδία, στρατιωτικές συνεργασίες, και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι Αμερικανοί θεωρούν πως αφού οι Ινδοί ήταν τόσο εύπιστοι για πολλούς αιώνες σχετικά με τους Βρετανούς, θα είναι εξίσου εύπιστοι για την Αμερική, που θέλει να φέρει «την ελευθερία και τη δημοκρατία» σε ολόκληρο τον κόσμο, σκοτώνοντας και καταστρέφοντας.

Όπως οι Βρετανοί, αλλά και ο Σαρκοζί, έτσι και οι Ινδοί πολιτικοί πολύ σύντομα θα κάνουν όλα τα χατίρια των Αμερικάνων. Μέχρι η Κίνα και η Ινδία να καταλάβουν ότι έπεσαν στη παγίδα που τους έστησε η Αμερική, καθιστώντας τις δυο χώρες εχθρούς, θα είναι ήδη πολύ αργά για να ξεφύγουν από αυτή την αντιπαράθεση.

Αν εξοντωθούν η Κίνα και η Ινδία, μένει μόνο η Ρωσία, που είναι ήδη περικυκλωμένη από αμερικανικές πυραυλικές βάσεις και απομονωμένη από την Ευρώπη λόγω του ΝΑΤΟ, το οποίο συμπεριλαμβάνει πλέον στις τάξεις του και πρώην μέλη της πάλαι ποτέ σοβιετικής αυτοκρατορίας. Ένα μεγάλο ποσοστό των ευαπάτητων νεαρών Ρώσων θαυμάζει την Αμερική για τις «ελευθερίες» της (τόσο ξέρουν) και μισεί την «απολυταρχική» Ρωσία την οποία θεωρεί ως συνέχεια της ΕΣΣΔ. Αυτοί οι «διεθνοποιημένοι» Ρώσοι θα πάρουν το μέρος της Ουάσιγκτον, εξαναγκάζοντας τη Μόσχα σε παράδοση.

Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, με την εξαίρεση κάποιων περιοχών της Νοτίου Αμερικής, ήδη αποτελεί μέρος της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Έτσι, μια τυχόν παράδοση της Ρωσίας θα στρέψει το αμερικανικό στρατιωτικό ενδιαφέρον στη λατινική Αμερική. Ο Chavez θα ανατραπεί, και αν δεν συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι, θα ακολουθήσει και η δική τους ανατροπή.

Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτή η επέκταση της αμερικανικής αυτοκρατορίας είναι να καταλάβουν οι Κινέζοι και οι Ρώσοι τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν, και να σχηματίσουν μια ισχυρή συμμαχία, που θα ενθαρρύνει την Ινδία, θα αποσπάσει τη Γερμανία από το ΝΑΤΟ, και θα υπερασπιστεί το Ιράν.

Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, η Αμερική θα επικρατήσει παγκοσμίως. Το αμερικανικό δολάριο θα γίνει το μοναδικό  παγκόσμιο νόμισμα, και δεν θα απειλείται από υποτιμήσεις και αρνητικές  ισοτιμίες εξαιτίας των χρεών των ΗΠΑ.

Ο χρυσός και το ασήμι θα αποτελέσουν απαγορευμένα είδη για το κοινό, όπως απαγορευμένα θα είναι τα όπλα, αλλά και πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων και το Σύνταγμα των ΗΠΑ!

S.A.-Global Research

ΣΧΟΛΙΑ

 1. A.M. avatar
  A.M. 09/06/2011 08:26:56

  «Σενάρια αμερικάνικης επιστημονικης φαντασίας»
  ή
  «Όπως οι ΗΠΑ θα ήθελαν να εξελιχθεί το παγκόσμιο γεωστρατηγικό παιχνίδι»
  ..θα έπρεπε να είναι ο τίτλος.

  Ανάμεσα στα άλλα γλαφυρά διαβάζω και το ...

  «Ένα μεγάλο ποσοστό των ευαπάτητων νεαρών Ρώσων θαυμάζει την Αμερική για τις «ελευθερίες» της (τόσο ξέρουν) και μισεί την «απολυταρχική» Ρωσία την οποία θεωρεί ως συνέχεια της ΕΣΣΔ. Αυτοί οι «διεθνοποιημένοι» Ρώσοι θα πάρουν το μέρος της Ουάσιγκτον, εξαναγκάζοντας τη Μόσχα σε παράδοση.»

  Αυτό και εάν είναι ανέκδοτο!
  Μάλλον ο συγγραφέας δεν γνωρίζει τι εστί Ρωσία και Ρώσικος στρατός και μάλιστα εν καιρώ πολέμου γι αυτό γράφει τέτοιες χαζομάρες.
  Εδώ όταν οι Γερμανοί πλησίαζαν την Μόσχα στον Β' Π.Π. και είχε δοθεί στους Μοσχοβίτες η εντολή «Κανένας να μην εγκαταλείψει την πόλη!» η ΚGB και η στατιωτική αστυνομία εκτελούσαν εν ψυχρώ όποιον τολμούσε να κινηθεί προς την έξοδο της πόλης και ο αρθογράφος γράφει τα παραπάνω;
  Αυτά ισχύουν μόνο στα μυαλά των δυτικών (ή απλώς τους εξυπηρετεί να τα γράφουν αν δεν τα πιστεύουν) όχι όμως στα μυαλά των Ρώσων (ή των Κινέζων).

  Με λίγα λόγια ..
  .. η αυτοκρατορία πνέει τα λοίσθια και εν ταυτώ φαντασιώνεται τον εαυτό της παγκόσμια αυτοκράτειρα.

  • Κεφαλλονίτης avatar
   Κεφαλλονίτης @ A.M. 09/06/2011 09:56:07

   Θα με κάνεις να σου απαντήσω με τον ίδιο τρόπο.
   Ξέρεις τι σημαίνει Έλληνας;
   Το «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» ξέρεις σε ποιόν ανήκει; Στον Βελουχιώτη θα μου απαντήσεις; Όχι στον Κολοκοτρώναρο όταν γύριζε τα χωριά του Μωριά και κάποιοι είχαν το σκατό στις κάλτσες βλέποντας τον Ιμπραήμ! Σωστότατο ότι γράφει το άρθρο και μάλιστα αυτά ίσχυαν στην Ρωσία από την δεκαετία του 80.
   Δεν σε παρεξηγώ βέβαια όλα όσα γράφουμε είναι μόνο για να αποκτούμε γνώσεις, εγώ από σένα και εσύ από τους άλλους. Νάσαι καλά.

   • A.M. avatar
    A.M. @ Κεφαλλονίτης 09/06/2011 13:35:56

    Ούτε εγώ σε παρεξηγώ - όπως και κανέναν συνομιλητή - αλλά απ την αντιπαράθεσή σου δεν έμαθα τίποτε περισσότερο απ όσα ήδη γνώριζα.
    Ούτε απ το άρθρο για το οποίο συζητάμε έμαθα κάτι συγκεκριμένο εκτός από αμερικάνικα όνειρα.
    Υποθετικό σενάριο είναι όλα αυτά που γράφει, με βάση τις αμερικάνικες ονειρώξεις για παγκόσμια κυριαρχία.

 2. Ευμένης avatar
  Ευμένης 09/06/2011 10:02:39

  Το όλο άρθρο είναι ευχολόγια και ασυναρτησίες.
  Δουλειά δεν είχε ο διάολος..

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/06/2011 10:37:17

  Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και απαραίτητες προκειμένου να έχουμε σφαιρική γνώση των πραγμάτων.
  Αλλιώς θα περιοριζόμασταν σε κομματικές και μόνο ανακοινώσεις.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Strange Attractor 09/06/2011 13:37:24

   Σαφώς.
   Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.
   Αυτό δεν σημαίνει πως συμφωνούμε και με όλες τις απόψεις (που σαφώς και τις σεβόμαστε).

 4. Ναυτάκι avatar
  Ναυτάκι 09/06/2011 11:03:59

  Θα μπορούσαν και να είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, πλην όμως είναι μια «αμερικανο-κεντρική» προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη το θέμα της ισχύος, την οποία θα πρέπει να την κρίνουμε συνολικά και όχι μεμονωμένα. Οικονομική, στρατιωτική, τεχνολογική, πολιτική, διπλωματική κ.λ.π . Τα δεδομένα αυτά κρίνονται με βάση τη σημερινή κατάσταση και όχι με δεδομένα του Β΄ Π.Π
  Ποια είναι σήμερα η μαχητική ισχύς (όχι ποσοτική αλλά ποιοτική) των Ρωσικών Ε.Δ;
  Μπορεί σήμερα η κινεζική στρατιωτική μηχανή πέραν της ποσοτικής της υπεροπλίας να αντιπαρατεθεί με την αντίστοιχη αμερικάνικη όταν το τεχνολογικό χάσμα μεταξύ τους είναι τουλάχιστον 20ετίας.
  Τα πυρηνικά δεν λαμβάνονται υπόψη στην σύγκριση αύτη γιατί αυτά λειτουργούν μόνο αποτρεπτικά. Κανένας τουλάχιστον εκ των «μεγάλων» δεν διατίθεται να εξαπολύσει Αρμαγεδδώνα για να επικρατήσει. Να επικρατήσει που; Η επόμενη μέρα θα είναι οδυνηρή ακόμα και για το νικητή.
  Δυστυχώς από το ΄90 και μετά ο μόνος που βαθμολογείται πάνω από τη βάση στο ολο πακέτο είναι μόνο ένας (αμερική) και έτσι μοιραία ο κόσμος γεωπολιτικά είναι μονοπολικός . Τα αντίβαρα που υπάρχουν(Ε.Ε, Ρωσία, Κίνα) δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την δημιουργία πολύ-πολικού ή έστω διπολικού «ανταγωνισμού»
  Βέβαια από την άλλη πλευρά η οικονομική δυσπραγία της υπερδύναμης καθυστερεί την αμερικανοποίηση του πλανήτη δίνοντας χρόνο στις αντίρροπες δυνάμεις να εξισορροπήσουν το σύστημα σύμφωνα και με τους «φυσικούς νόμους»
  Σκύβοντας δε και στο μικρόκοσμο μας ας αναλογιστούμε, αναλύσουμε και αποφασίσουμε ποια θέλουμε να είναι η θέση μας στο νέο σύστημα ώστε να κινηθούμε έγκαιρα για να πάρουμε θέση.
  Πολύ καλά και τα δύο σημερινά «γεωπολιτικά» άρθρα.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Ναυτάκι 09/06/2011 13:32:03

   Γνωρίζεις εσύ στην ανθρώπινη ιστορία κάποιο όπλο που να κατασκευάστηκε και να ΜΗΝ χρησιμοποιήθηκε ποτέ;
   Αν ναί ποιό;

   Και εννοώ να μην χρησιμοποιήθηκε ποτέ στην πλήρη του ισχύ και όχι μόνον αποτρεπτικά.
   Εξ άλλου η αποτρεπτική ισχύς των πυρηνικών βασίζεται στο ΥΠΟΘΕΤΙΚΌ και ΛΟΓΙΚΌ σκεπτικό πως αν χρησιμοποιηθούν πιθανόν να μην υπάρξει επόμενη μέρα για κανέναν.
   Ποιό όμως εγγυάται ότι θα κυριαρχήσει η λογική όταν μετά από μια «συμβατική» - όπως η Χιροσίμα ή το Ναγκασάκι;;; - σύγκρουση κάποια πυρηνική δύναμη μετράει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια νεκρούς κα έχοντας αποθεματικό πυρηνικών δεν θα τα χρησιμοποιήσει;
   Ουδείς!
   Και εάν ένας μόνο εμπλεκόμενος «πατήσει το κουμπί» τότε όλοι θα το πατήσουν.

 5. st.takis avatar
  st.takis 09/06/2011 11:12:00

  ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Ο Γ΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΆ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ.......

  • Ναυτάκι avatar
   Ναυτάκι @ st.takis 09/06/2011 15:41:36

   Άλλωστε το προφήτεψε και ο …….Νοστράδαμος, βαθύς γνώστης της γεωπολιτικής και μέντορας του Μπρεζίνσκι.

  • abyssus avatar
   abyssus @ st.takis 09/06/2011 16:12:01

   και μην ξεχνάμε και τον Αϊνστάιν που είχε πει "δεν ξέρω πως θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά ο τέταρτος θα γίνει με πέτρες και ρόπαλα"

 6. Prometheus avatar
  Prometheus 09/06/2011 15:28:37

  Α.Μ. και Τάκη
  Το σενάριο του Παγκοσμίου πολέμου φαντάζει στα μάτια μου απίθανο. Οι λόγοι είναι οι εξής.
  1) Οι οικονομικές βλέψεις και τα συμφέροντα των συμμάχων - εμπλεκόμενων πλευρών δεν συμβαδίζουν σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να μπορέσει να κινητοποιηθεί αποτελεσματικά όλος αυτός ο μηχανισμός και άρα είναι καταδικασμένος.
  2) Οι συμμαχικοί στρατοί παρ' ότι είναι άρτια εξοπλισμένοι και επαρκώς εκπαιδευμένοι, αποδεδειγμένα δεν καταφέρνουν τίποτα παραπάνω εκτός από πλήγματα σε εχθρικές υποδομές και μερικό αποκλεισμό περιοχών κλειδιών για να καταφέρουν να εξασθενίσουν - εξαθλιώσουν τον εχθρό ώστε μακροπρόθεσμα να επιβάλουν τους κανόνες τους. Φανταστείτε αυτό που κάνουν οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν να πρέπει να γίνει για χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα (εδώ γελάμε...).
  3) Φανταστείτε την παγκόσμια οικονομία παγωμένη για μερικούς μήνες λόγο πολέμου
  ... Εδώ πρέπει να σας θυμίσω πως τρεις θηριώδεις πολεμικές μηχανές με πολλαπλάσια αριθμητική υπεροχή , χρειάστηκαν πόσα χρόνια για να καταβάλουν και τέλος να καταλάβουν μια και μόνο χώρα (τη Γερμανία) με σύνολο στρατευμένων (όλα τα όπλα και επιτελεία) από το '39 έως το '45 γύρω στα 32.000.000 (και απώλειες της τάξης των 18.500.000)...
  Πάλι φανταστείτε το αποτέλεσμα όταν μερικές εκατοντάδες εκατομμυρίων θα πρέπει να επιδίδονται σε εχθροπραξίες και μάλιστα με την βοήθεια της σημερινής τεχνολογίας ...

  Διάβασα πάντως με ενδιαφέρον ένα άρθρο (και τα σχόλια) όπου ενώ δεν έχω τη δυνατότητά να ξέρω τι πρεσβεύει ο συγγραφέας και συνεπώς αν είναι ένα όνειρο? μια ορθολογική ανάλυση? ή μια ανάλυση στοχευμένα παραπλανητική? και ενώ δεν έχω την τεχνική κατάρτιση για γεωπολιτική ανάλυση, συνεπώς δεν αντιλαμβάνομαι αν έχει βάση, κατάφερα όμως σίγουρα να εισπράξω μια ομολογία για το πως στήνονται παιχνίδια εξουσίας σε αυτό το επίπεδο και μπορώ να βάζω πλέον ακόμη ένα δεδομένο στην εξίσωση όταν προσπαθώ να εξηγήσω τα παγκόσμια δρώμενα. Μου άρεσε η προσέγγιση από Ναυτάκι

  πάντα τέτοια εύχομαι !

  • A.M. avatar
   A.M. @ Prometheus 09/06/2011 19:27:32

   Στα δικά μου μάτια δυστυχώς δεν φαντάζει τίποτε απίθανο.
   Αν αναλογιστεί κάποιος πως η ανθρώπινη τρέλλα έχει οδηγήσει στον πόλεμο και στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους μόλις πριν 70 χρόνια (!!!) ποιός μπορεί να μου εγγυηθεί πως η ίδια τρέλλα δεν θα οδηγήσει στο πυρηνικό ολοκαύτωμα σήμερα;
   Μήπως δεν κυριαρχεί η ίδια τρέλλα στον κόσμο;
   Μήπως άλλαξαν οι άνθρωποι μυαλά και έγιναν πιο λογικοί;
   Μήπως η λογική του «εμείς να περνάμε πλούσια και άσε τους άλλους να πεθαίνουν από υποσιτισμό (και όχι μόνον)» δεν συνεχίζει να κυριαρχεί σήμερα στην ανθρωπότητα;
   ΤΙ είναι αυτό που άλλαξε μέσα στις συνειδήσεις των ανθρώπων;
   Έγιναν περισσότερο άνθρωποι ή περισσότερο υπάνθρωποι και ανθρωποειδή;
   Όταν για το «έτσι γουστάρω» διαλύουν οι ΗΠΑ χώρες ολόκληρες σκοτώνοντας παιδιά, χτυπώντας νοσοκομεία, χρησιμοποιώντας εμπλουτισμένο ουράνιο κλπ κλπ αυτό δεν δείχνει πως η βαρβαρότητα συνεχίζει να υφίσταται και να «μεγαλουργεί» και σήμερα;

   Όταν ο παραλογισμός της εξουσίας και της επιβολής ισχύος σε κάθε ανίσχυρο κυριαρχεί τότε η λογική έχει πάει περίπατο.
   Και όταν η λογική έχει πάει περίπατο τότε όλα είναι πιθανά.
   Ακόμα και το πυρηνικό ολοκαύτωμα.

   Και εάν θέλεις μια προσωπική μου άποψη..
   Όπως έχει καταντήσει ο κατ' απόλυτον ευφημισμόν και εντός πολλών εισαγωγικών «άνθρωπος» του σήμερα - ανθρωποειδές δίποδον στην πλειονότητά του κατ' εμέ - το πυρηνικό ολοκάυτωμα θα είναι μια θετική εξέλιξη για το ανθρώπινο είδος.
   Θα ξεβρωμίσει η γή απ την παρουσία ανθρωποειδών.
   Και ελπίζω - αν και το πιθανότοτε είναι ότι δεν θα ζώ τότε για να το διαπιστώσω - ότι σε όσους θα έχουν απομείνει απο ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα αλλά και στις επόμενες γενιές και επί χιλιετίες μετά να έχει ξερριζωθεί βαθειά μέσα απ το συλλογικό ασυνείδητο, απ το dna του ανθρώπινου είδους, η τρέλλα για εξουσία και για κυριαρχία επί κάθε άλλου ανθρώπινου πλάσματος και οι άνθρωποι να πορεύονται με άλλες αρχές και αξίες και σεβασμό στην κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, ιδιαίτερα δε προς κάθε πιο αδύνατο άνθρωπο.
   Ελπίζω με λίγα λόγια πως μετά από ένα τέτοιο σόκ το ανθρώπινο είδος θα μεταλλαχτεί επιτέλους από ανθρωποειδές ζώον σε άνθρωπο και θα πάψει να ζεί με τον νόμο της ζούγκλας όπως ζεί σήμερα.

   Αν κατά το παρελθόν και όπως ιστορικά έχει αποδειχθεί ανθρώπινοι πολιτισμοί που είχαν φτάσει σε μεγάλη εξέλιξη χάθηκαν δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να μην χαθεί και ο δικός μας «εξελιγμένος πολιτισμός».

 7. Μαντενίδης Κώστας avatar
  Μαντενίδης Κώστας 09/06/2011 21:31:38

  Πολύ καλά και τα δύο σημερινά «γεωπολιτικά» άρθρα. Εύγε στον Strange Attractor για την προσπάθεια του να μας κρατά ενήμερους και να μας δίνει "τροφή" για αναλύσεις !.

 8. Apatsi avatar
  Apatsi 09/06/2011 23:36:08

  Μέχρι και την ημέρα των εκλογών, ποτέ δεν πίστευα ότι οι έλληνες θα φέρναν στην εξουσία έναν βλάκα με εμμονές του '60. Κι όμως το κάναμε. Οπότε μη θεωρείτε τίποτε δεδομένο. Η ιστορία (γενικώς) έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Άρα κρατάτε και κάποιες αποστάσεις από όσους λένε ότι υπό τις σημερινές συνθήκες δεν γίνεται ένας γενικευμένος πόλεμος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.