20/05/2010 12:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιβάτες στο κόκπιτ του μοιραίου πολωνικού αεροσκάφους

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ρώσων διερευνητών του αεροπορικού ατυχήματος που κόστισε τη ζωή στη πολωνική πολιτική ηγεσία, υπήρχαν επιβάτες στο θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους λίγο πριν αυτό καταπέσει. Η απομαγνητοφώνηση του cockpit voice recorder αποκάλυψε τη παρουσία στο θάλαμο ενός ατόμου που η ταυτότητα του είναι γνωστή αλλά δεν αποκαλύπτεται, και ενός άλλου που θα ταυτοποιηθεί από «τη πολωνική πλευρά», σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Η εν λόγω αποκάλυψη, έρχεται να ενισχύσει τα σενάρια πως κάποιοι υψηλόβαθμοι Πολωνοί επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους άσκησαν πίεση στους χειριστές του ώστε να αποπειραθούν να το προσγειώσουν, παρά τις χαμηλές συνθήκες ορατότητας που επικρατούσαν εκείνη την ώρα εξαιτίας πυκνής ομίχλης.

Το ατύχημα έχει προβληματίσει τους ειδικούς, αφού το πλήρωμα είχε ενημερωθεί πλήρως για τις απαγορευτικές καιρικές συνθήκες και του είχαν δοθεί οδηγίες για εναλλακτικό προορισμό κάποιο από τα αεροδρόμια της Μόσχας ή αυτό του Μίνσκ, εφόσον οι συνθήκες παρέμεναν ως είχαν. Ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, δήλωσε πως προσωπικά πιστεύει ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Lech Kaczynski είναι μάλλον αυτός που πίεσε τους πιλότους να προσγειωθούν οπωσδήποτε στο Σμόλενσκ.

The Guardian

ΣΧΟΛΙΑ

  1. salmonellas avatar
    salmonellas 20/05/2010 13:26:36

    Μαθημα: Ποτε μη μπαινετε σε αεροπλανο με πρωθυπουργο. Αν εχει καβαλλησει το καλαμι, τη βαψατε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.