25/03/2010 17:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίσκεψη Νταβούτογλου στα Σκόπια

Τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ.

    «Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της και υποστηρίζει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς με το συνταγματικό της όνομα », δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου σήμερα, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), όπου επισκέφθηκε τον τόπο στον οποίο πέρασε ένα μέρος των μαθητικών του χρόνων ο Κεμάλ Ατατούρκ.

    Ο κ.Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιθυμεί όλες οι χώρες των Βαλκανιών να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία μεταξύ τους και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ελπίδα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

    Ο κ.Νταβούτογλου επισκέφθηκε σήμερα και την πόλη Οχρίδα όπου εγκαινίασε επίτιμο Προξενείο της Τουρκίας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσκεψη στην ΠΓΔΜ μετά από πρόσκληση του ομολόγου του της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

    Ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί αύριο στα Σκόπια με τον κ. Μιλόσοσκι, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στις συναντήσεις του κ. Νταβούτογλου με αξιωματούχους της ΠΓΔΜ θα συζητηθούν η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, η ενταξιακή πορεία των δύο χωρών στην ΕΕ, καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. AKYROS avatar
  AKYROS 26/03/2010 00:48:01

  Ο Νταβούντογλου ζητησε την ενταξη της ΠΓΔΜ σε διεθενείς οργανισμούς με το συνταγματικό της όνομα...ΣΗΜΕΡΑ!
  Και η Μερκελ από την μεριά της, έρχεται ως Αλλοθί της, ζητώντας για την Τουρκία σήμερα, ειδική σχέση....ΣΗΜΕΡΑ!
  Να τη ταϊζουμε, να την ποτίζουμε, χωρίς το κίνδυνο να ενταχθεί σ΄ ένα σώμα που σαπίζει, σ΄ ένα οργανισμό σε επιθανάτιο ρόγχο.
  Χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται υπαλληλίσκοι των Βρυξελών το Υπουργείο Αμύνης τους, για να ελέγξουν την Εθνική τους υπόσταση και την τιμή τους!
  Χάρη τους κάνουν οι Γερμανοί και τους ανταποδίδουν την εκδούλευση να εκφοβίζουν τους «δανεισμένους χέστηδες» κάνοντας βόλτα εκεί που κάποτε ήταν ελληνική θάλασσα, κερδισμένη με μάχες και αίμα!

  Τώρα, ΣΗΜΕΡΑ, για να βάλουμε την θηλιά του ΔΝΤ (το Δ με Τ ), επέβαλαν στον Δρομαία* την εξευτελιστική συνάντηση με τον Γκρουέφσκι!
  Τύλιξαν το πατριωτισμό που γεννά η μέρα αυτή στην κατεστραμμένη συλλογική μνήμη, μέσα στα κουρέλια του ΠΑΜΕ, έσβησαν τους παιάνες με τις αγριοφωνάρες των ολοχρόνιων επαγγελματιών διαδηλωτών και, με την προτροπή του Μίχα ,του μέλλοντος άρχοντος του Καλλικράτη –ΠολυΚράτη, μαγάρισαν την γιορτή κλωτσοπατώντας την έννοιά της και την ιερότητά της!
  Ελεος πια!
  Υ.Γ.
  Καλα είναι να ξηλώσουμε άλλον ένα μύθο! Οτι το "Η-Λιθιος" είναι βρισιά!
  Παρατήρηση είναι, που οδήγησε στον ορισμό κάποιων , ως τέτοιων!
  ****Έστι δε Ηλίθιος ... εξ όρισμού....
  *
  ηλιθιάζω : αναισθητώ, μωραίνω
  ...αναίσθητοι γαρ οι λίθοι, εξ ού και το ήΛίθιος
  ηλιθιάζω: "εκουσίως μωρόν υποκρίνομαι"
  ηλίθιος: άφρων, σκληρός, αναίσθητος...
  "το δε απλούν και αληθές ενομίζετο αυτώ, ηλίθιον είναι..."
  *
  "ηλίθιός τε γαρ υπερφυώς ήν και νωθής(βραδύς,άλογος ακίνητος).
  όνω (γαιδάρω!) εμφερής μάλιστα,
  και οίος τω τον χαλινόν έλκοντι πείθεσθαι,
  συχνά οι σειομένων των ώτων!!"
  Στο Λεξικόν Σουϊδα(Α' τόμος σλ 480)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.